Va creste indemnizatia de crestere copil in 2006?
Raspunsuri - Pagina 4
LauraFlo spune:
Laura, am citit si eu ordonanta. La art 10, pct 1 se spune asa:
(1)Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie si stimulent, se cuvin si se platesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate si plata indemnizatiei aferente , daca cererea este depusa in termen de 60 zile lucratoare de la acea data.
Eu inteleg ca daca de la data la care am inceput serviciul au trecut mai mult de 60 zile lucratoare si nu am depus cererea nu ne incadram la plata acelui stimulent. Eu am fost doar in concediu de maternitate (vreo 106 din cele 126 de zile) si deci, nici o zi in CCC. Revenirea la munca : 01.07.2004 .Oricum, asa cum spui si tu, normele vor lamuri lucrurile, dar mi-a ramas "pe retina " fraza. Tu cum o interpretezi ? Nu de alta, dar intru rapid o saptamana in CCC , stiu ca legea permite permutari intre CCC si perioadele active ( la munca)

bebelusa DARIA si mamica LAURA 

Album MARTIE-APRILIE 2004
laura radulescu spune:
Laura, citeste punctul d) de la art.10 care zice : de la data depunerii cererii...inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele de la art. a, b si c. Ei interpretez ca in postarea dinainte.
Ce zici?
Claudelu spune:
Fetelor pe bune daca eu mai inteleg ceva
Una zice ca nu, alta zice ca da...deci pana la urma cum e?? primesc sau nu cei 3mil de lei daca ma intorc la servici in 5 dec?? Ca daca Nu atunci vorbesc la servici sa nu ma incadreze in munca pana la 1 ian ![]()
Claudia&Raul (01.04.2004)
laura radulescu spune:
Claudelu, te poti intoarce cand vrei tu, dar cei 300 lei ii primesti numai de la 01.01.2006.
Claudelu spune:
quote:
Originally posted by laura radulescu
Claudelu, te poti intoarce cand vrei tu, dar cei 300 lei ii primesti numai de la 01.01.2006.
Laura si bebe Cristina
( 20.06.2005 )
Laura, mersi mult de raspuns...de fapt asta ma interesa...stiam ca nu primesc decat de la 1 ian 2006, dar nu stiam daca are vreo importanta faptul ca ma intorc din decembrie 2005...mersi mult de raspuns, deci sa stau linistita ca ii voi primi din 1 ian 2006 cei 3 mil...of mi-ai luat o piatra de pe inima
Claudia&Raul (01.04.2004)
BDana spune:
Buna mamici. Vreau si eu sa ma asigur: pot sau nu sa ma duc maine si sa imi fac formele ptr inceperea muncii de la 1 dec? Primesc sigur cei 3 mil de la 1 ian? sau trebuie sa astept si sa incep dela 1 ian? Nu de alta dar eu sunt bugetara si ma intorc la un salariu de 4mil juma`
si 3 milioane in plus reprezinta foaaarte muuult ptr mine.Eu chiar imi luasem gandurile si credeam ca aceste prevederi se aplica doar mamicilor care nasc dupa 1 ian 2006. Multumesc frumos.
Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).
Poze noi...cu noi
LauraFlo spune:
Buuun, deci sa inteleg ca desi am nascut pe 15.03.2004 , ca desi n-am fost nici o zi in concediu de cresterea copilului si desi am mai mult de 60 zile de la data reinceperii serviciului primesc cei 3.000.000 lei . Nu-i rau ! Sa dea Domnul sa fie asa !
Multumesc Laura ! Trebuie sa apara si normele, parca termenul era de maxim o luna de la publicarea ordonantei, nu ?

bebelusa DARIA si mamica LAURA 

Album MARTIE-APRILIE 2004
laura radulescu spune:
Stiti ce mi de pare mie cel mai rau? Ne vom lua banii de la primarii, pe card sau prin mandat postal. In cat timp vor veni banii acestia? Si trebuiesc depuse acte la primarie. Ce cozi vor fi? Cum vom sta cand avem copiii acasa, suntem la serviciu sau am nascut deja. Brrrr! Clar ca primariile nu sunt pregatite pentru asa ceva, prelucrarea datelor se va face manual, se vor ingropa in acte. Ramane de vazut odata cu aparitia normelor de aplicare.
DanaR spune:
Subscriu la cele spuse de Laura. Mare tampenie.
Nu sunt de acord deloc. Asa se ocupa firma foarte bine nu ma punea pe mine pe drumuri pentru toate hartiile.
DanaR
marius spune:
Am pus ordonanta pe server la pagina legislativa. Adresa:
www.romleas.ro
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro