bataia la copii
Raspunsuri - Pagina 9
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by miau-miauquote:
Originally posted by Siminaf
Si aici nu poti sa-l "altoiesti" in public. Doar sa mergi frumusel cu el pina la masina si sa-i "scapi" vreo doua la fund, sau acasa, in contul a ceea ce a facut afara!
Nici asa nu esti in siguranta, asculta-ma pe mine. Decit daca pui geamuri fumurii la masina si acasa sa tragi jaluzelele inainte de altoirea sau scapare a celor doua.
Ai maaare dreptate! Dar iti dai seama ca nu stau toata ziua sa-l altoiesc pe bietul Deiu! Pot numara pe degete de cite ori l-am "batut" (ca doar nu l-am calcat in picioare, iti imaginezi!) in toata viata lui! Si totdeauna pt. ceva serios, explicat de mii de ori inainte si incercat alte pedepse, necorporale! Adica f.f. rar!
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Siminaf spune:
Ah, mi-am mai amintit ceva: niciodata cind primeste palme pe drept (adica tot timpul, ca nu l-as altoi aiurea) nu plinge asa de tare ca atunci cind i-am facut o morala uriasa, chiar saptamina trecuta, si i-am zis si niste vorbe grele de tot. A venit la mine plingind de mama focului, de mi-a sfisiat inima, ca sa nu mai fiu suparata pe el, ca o sa fie cuminte, etc. Deci uneori violenta verbala poate durea mult mai mult decit cea fizica!
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Laguna Beach
Beach Cities
miau-miau spune:
Ma intreb care a fost momentul in care un copil a invatat pe propria-i piele ca poate sa fie lovit de catre cineva cu intentia de a-i provoca durere fizica si soc. A fost un copil "rau" cu care se juca, sau a fost chiar mama/tata.
Si ma mai intreb ce s-a vazut prima oara pe fata copilului si ce s-a vazut a 50-a oara.
ardeiash spune:
Tzuni m -am inspaimantat de patania copilasului cu aragazul. e ingrozitor.
sa stii ca a vorbi despre cum sa-ti educi copiii inainte de a-i avea este egal cu zero. numai dupa ce-i ai vei stii ce vei face, si crede-ma , invatam asta in fiecare zi.
din experienta spun asta. eram cu multi ani inainte sa ma casatoresc si am vazut pe strada un copil ce se tavalea pe jos pt ca maica-sa nu-i dadea ceva... mi-am zis : mama . ce copil needucat! al meu n-o sa faca niciodata asa . dupa ce mi-a crescut odrasla, bineinteles ca mi-a facut-o.. eu n-am nici-o vina, lucrurile au scapat de sub control... sunt prea alintati, prea sufocati de dragoste. le oferim tot ce-si doresc si poate ca de aceea ne intrebam asa de des: eu acum ce fac? nu credeam ca voi primi ceva asemanator vreodata, dar iata.... am inteles ca se numeste - sindromul singurului copil -
eram o data pe strada, aici , in belgia si mi-am bruscat copilul sa mearga - se pusese ca un catar , si nu mai vroia sa mearga. barbati-miu mi-a zis sa termin ca , aici , in belgia o sa ma ia politia.. ca drepturile copilului, ca....
ieri chiar am vazut pe una ca isi batea copilul si m-a socat. deci si ei sunt ca si noi... poate mai rau.
de cate ori ii trag una copilului meu nu obtin nimic de la el, pe cand atunci cand ii spun ca m-a suparat, ca nu mai vorbesc cu el.. migreaza ca un electron in jurul fustei mele, ma pupa , cauta sa ma impace....
desigur, asta nu se intampla la toti copiii, ei sunt si reactioneaza ff diferit, la fel ca si noi...
o seara buna va doresc!
eu una
s-auzim numai de bine!
flavia maria spune:
si totusi imi iubesc copilul mai mult decat orice pe lumea aceasta si nu dau dreptul nimanui sa puna la indoiala nici macar o secunda sentimentele mele fata de fiinta cea mai draga...
mama lui bebita(29.05.2004)
Siminaf spune:
Nu l-am palmuit nici macar de 10 ori pina acum, d-apai de 50 de ori! Si in nici un caz cu intentia de a-l shoca, ci de a-l face sa inteleaga, cind am epuizat orice alta metoda. Iar incapatinarea lui s-a accentuat de cind am venit aici si a aflat (nu stiu cum, ca nu i-am spus asta) ca aici nu se pot palmui copiii in public, sau chiar deloc. Si atunci sa vezi crize de isterie, mai ceva ca la carte, si toate in public! Inclusiv la pre-school!
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Laguna Beach
Beach Cities
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by disperata
Tzuni sa stii ca a vorbi despre cum sa-ti educi copiii inainte de a-i avea este egal cu zero. numai dupa ce-i ai vei stii ce vei face, si crede-ma , invatam asta in fiecare zi.
Stiu ca asa e, ca la teorie (deocamdata) sunt buna. Adevarul e ca nu stiu cum voi reactiona cand ma vor privi doi ochisori mici si frumosi dupa ce-au facut o prostie... Cred ca ma voi inmuia toata!
Tzuni
flavia maria spune:
"ar trebui sa ne stapinim sa nu lovim proprii copii pe care afirmam in gura mare ca-i iubim mai mult decit orice pe lume."
completez...raspunsul anterior a fost pentru acesta remarca care mi se pare mai mult decat deplasata...si atat!
mama lui bebita(29.05.2004)
ardeiash spune:
da, ochisorii lor spun totul. al meu cand e fericit are 2 luminite in ochi , dupa care ma topesc. are 6 ani si atunci cand ma atinge parca ma electrocuteaza, inca mai simt asta. copiii sunt un miracol al lui Dumnezeu, dar cum Dumnezeu sa-i educam in zilele noastre?
s-auzim numai de bine!
ardeiash spune:
am uitat sa intreb...
cand un copil - are isterii - cum ii captati atentia? de vreo luna eu nu mai reusesc sa-l potolesc pe-al meu.. nu's ce s-a-ntamplat in timpul asta...
s-auzim numai de bine!