bataia la copii

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by Tzuni

As avea si eu multe de spus la capitolul asta, insa, sincer, nu prea indraznesc pt ca stiu ca o sa-mi sariti in cap daca va spun ca nu am copii. Cum sa-mi permit sa judec in necunostinta de cauza ????

Asa ca, ma limitez la a va spune o vorba din popor si la a va indemna la putina meditatie. Batranii nostri stiau ei ce spun...

"Parintele care isi crutza toiagul, nu-si iubeste copilul!"

Tzuni

Nici eu nu am copii si mi-am spus parerea.

Sa inteleg ca tu ai de gand ca in anumite situatii sa-ti bati copilul?

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Marius, fara suparare, aici nu era vorba despre asumarea raspunderii! E normal ca sa-si asume raspunderea pentru ceea ce fac. Si nu e vorba despre a lasa liber un copil, fara costrangeri! Normal ca le trebuiesc trasate niste limite. Este vorba despre cum faci, fara violenta, sa ajunga copilul sa asculte, sa constientizeze ce este bine si ce nu este bine. Si sa aiba incredere in tine, ca parinte, sa te considere prieten, sa discute deschis cu tine orice, nu sa-i fie frica sa-ti spuna adevarul, din cauza corectiilor.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:

As avea si eu multe de spus la capitolul asta, insa, sincer, nu prea indraznesc pt ca stiu ca o sa-mi sariti in cap daca va spun ca nu am copii. Cum sa-mi permit sa judec in necunostinta de cauza ????

Asa ca, ma limitez la a va spune o vorba din popor si la a va indemna la putina meditatie. Batranii nostri stiau ei ce spun...

Tzuni

Sau bataia-i rupta din rai, nu?
Pai atunci ce ne mai miram ca atatia barbati isi altoiesc cosoartele, pentru ca meritau! Au fost provocati, ce deh, ele n-au inteles si n-au facut ce trebuiau sa faca. E cam acelasi lucru, nu? Dar tu, ca adult, te mai poti apara. In schimb, un pui mic, ce poate face? Legea junglei sa traiasca!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Cred ca nu-i corect sa-ti bati copilul, pentru ca inseamna ca "te pui" cu cineva sub nivelul fortelor tale. Dar asta este in teorie. Practica este alta.
Sunt satul de puritani care afirma multe despre violenta asupra copiilor, dar uita ca violenta nu inseamna numai cafteala. Multi afirma ca nu-si bat copilul, dar tipa la el (spus mai fin, ridica glasul). Iar altii cred ca o palmuta la fund inseamna altceva.
De aceea cred ca fiecare trebuie sa procedeze dupa cum ii dicteaza constiinta, educatia, temperamentul...singurul rezultat care vorbeste este rezultatul obtinut cu copilul.
Si pentru ca sa nu credeti ca dau numai sfaturi, am sa va spun ca eu sunt un parinte mai sever, caruia i-a mai scapat mana in "blana" copiilor. De ce am facut-o, daca am alte pareri? Pentru ca asa am simtit ca trebuie sa fac atunci. Motive sunt doar cateva, iar crizele de isterie sunt primele pe lista.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:

Sau "Unde da mama creste!"

Adi are 5 ani si nu a incasat nicodata nici macar o palmuta la fund...

Parerea mea despre a nu bate copii insa o aveam cu mult inainte sa se nasca Adi... Eu am luat de prea multe ori bataie... din motive pe care uneori si parintii mei recunosteau ca nu sunt intemeiate... uitandu-ma in urma constat ca motivul cel mai des era oboseala mamei sau neputiinta de a se desprinde de greutatile zilnice...
Cert este ca pe mine m-a afectat foarte tare acest mod de educatie si am hotarat ca nu voi aplica acelasi tratament copilului meu...
Poate Adi este un copil bun si el, dar pana acum nu am avut parte de motive care sa ma puna in situatia de a ma stapanii... desi am mani avut cate o oala de lapte varsata ... sau casetofonul stricat pentru ca pusese apa in el... Spun eu ca am reusit sa trecem mai departe cu calm si pedepse care sa nu-i afecteze personalitatea, dar care sa-i dea de inteles ca a gresit....
As putea vorbi mult pe subiectul asta, dar nu vreau sa va plictisesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

In primul rand, mi se pare o aberatie sa ajungi sa spui ca "daca esti de-acord cu o palmuta la funduletul copilului esti de acord si cu o plama de la sot!". Hai sa fim seriosi! Sotul si sotia sunt oameni maturi, in toata firea, care inteleg sensul cuvintelor.... E problema lor daca nu ajung la un acord si cum rezolva diferendele... Pe cand un puiut mic, la 2 ani, de ex, ce pricepe, ce intelege din tot ceea ce-i spui cand ii explici, cu voce calma, ca nu e bine ceea ce face?

In al doilea rand, nu spune nimeni ca trebuie sa-ti snopesti copilul in bataie! O palmutza la fund, insa, uneori, valoreaza milioane. O prietena fff buna, cu copil mic de 2 ani, isi educa pustiul incercand sa vorbeasca cu el "ca si cu un om mare". Ii explica totul. El o privea fascinat de cate ii spunea ea, dar numai Dumnezeu stie cat la suta intelegea. Se juca intr-o zi in bucatarie. Cu mama langa. Si se apropia tot mai mult de aragazul pe care fierbea ciorba. Mama i-a explicat ca nu e voie sa se joace acolo, ca supa e fierbinte, ca focul arde... Copilul a ascultat si s-a dus si a doua oara si a treia oara si... a patra oara, a ajuns la urgenta, ars. Nu spun ca mama nu putea gasi alte solutii (sa-l scoata pe pici din bucatrarie, desi, singura fiind cu el, trebuia sa-l tina langa ea), dar ma intreb o palma data la timpul ei peste fund, nu i-ar fi provocat frica aceea care ar fi trebuit sa-l indeparteze de aragaz? Ce s-a rezolvat cu vorba buna si explicatii fara ton ridicat? - un copil chinuit, cu dureri de la arsuri, cu operatii estetice planuficate pt viitor.

Dar, pana la urma, fiecare face ce crede de cuviinta. Eu, personal, cand voi avea copii, n-o sa ma dau in laturi de la a le administra o mica corectie fizica pana in clipa in care vor INTELEGE exact DE CE nu e bine ceea ce fac. Si, garantez, explicatiile vor fi date cu voce blanda si cu zambetul pe buze. Pt ca imi voi iubi copiii mai presus de orice!

Tzuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Mama i-a explicat ca nu e voie sa se joace acolo, ca supa e fierbinte, ca focul arde... Copilul a ascultat si s-a dus si a doua oara si a treia oara si... a patra oara, a ajuns la urgenta, ars. Nu spun ca mama nu putea gasi alte solutii (sa-l scoata pe pici din bucatrarie, desi, singura fiind cu el, trebuia sa-l tina langa ea), dar ma intreb o palma data la timpul ei peste fund, nu i-ar fi provocat frica aceea care ar fi trebuit sa-l indeparteze de aragaz? Ce s-a rezolvat cu vorba buna si explicatii fara ton ridicat? - un copil chinuit, cu dureri de la arsuri, cu operatii estetice planuficate pt viitor.
Tzuni

Imi pare foarte rau pentru bietul copilas - arsurile sunt groaznice! Si pot ramane si urme!

Referitor la exemplul de mai sus, eu am gasit o solutie in afara bataii si a datului afara din bucatarie: primele 2 ochiuri ale aragazului sa ramana libere si sa faci mancarea pe celelalte, la care copilul nu ajunge. Exista si protectie pentru aragaz ca sa nu aiba acces copilul la ochiurile din fata.
Robert, baietelul meu care are acusi 3 ani, a invatat de mult timp ca "focul arde" si ca-i periculos cand i-am citit povestea cu cei trei purcelusi, si pe cea cu capra cu trei iezi. Chiar daca morala povestilor este ca vinovatii nu scapa nepedepsiti- lupul a facut ceva rau si si-a primit pedeapsa - am facut mare caz de faptul ca lupul s-a ars si Robert a fost si impresionat de poze. Dupa asta, de fiecare data cand se apropia de aragaz (chiar daca mancarea era la distanta) il avertizam ca poate pati ca lupul, apoi chiar el spunea asta: "nu vreau sa patesc ca lupul!"

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:

Referitor la exemplul de mai sus, eu am gasit o solutie in afara bataii si a datului afara din bucatarie: primele 2 ochiuri ale aragazului sa ramana libere si sa faci mancarea pe celelalte, la care copilul nu ajunge. Exista si protectie pentru aragaz ca sa nu aiba acces copilul la ochiurile din fata.

Si eu am procedat la fel...Si am facut de nenumarate ori mancare cu copilul langa mine... Dar este mai usor sa acuzam copilul ca nu invata sa stea locului decat sa-l ferim de pericole!
Decat sa-i dau "o palmuta la fund" mai bine previn accidentele ce i se pot intampla...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by filofteia
Dar este mai usor sa acuzam copilul ca nu invata sa stea locului decat sa-l ferim de pericole!

Eu nu vaz unde a fost acuzat copilasul?

Si cum sa acuzi un copil ca-i copil?!
Ca si cum te-ai apuca sa te iei de mandrul soare ca straluceste si ca mai ca nu ne topeste.

quote:
Decat sa-i dau "o palmuta la fund" mai bine previn accidentele ce i se pot intampla...

Asta asa e, dar ce ne facem ca nu toti parintii/viitorii parinti sunt fiintele perfecte..

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by Rufus

Si pentru ca sa nu credeti ca dau numai sfaturi, am sa va spun ca eu sunt un parinte mai sever, caruia i-a mai scapat mana in "blana" copiilor. De ce am facut-o, daca am alte pareri? Pentru ca asa am simtit ca trebuie sa fac atunci. Motive sunt doar cateva, iar crizele de isterie sunt primele pe lista.

http://community.webshots.com/user/tora97

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Eu zic ca mai degraba ai facut-o pentru ca nu ai avut o alta solutie pe moment. A fost singura ta metoda la momentul respectiv.

Si pentru ca tot s-a vorbit de violenta in familie nu numai impotriva copiilor, mai simt si eu nevoia sa mai spun ceva.
In Romania vorba cu "bataia e rupta din rai" e cam adanc intzepenita in creierele noastre si trebuie sa treaca multa apa pe Dambovita sa ne mai spele un pic mintea. Bataia e inca privita de multi romani ca fiind justificata (nu ma refer aici doar la bataia aplicata copiilor). Asa ca pe mine nu ma mira deloc solidaritatea unor parinti fatza de aceasta metoda de educatie. E normal sa nu rationam pe de-a-ntregul ca bataia nu numai ca nu e buna la nimic, dar e si daunatoare in doar 15 ani de cand ni s-au deschis si nou orizonturile. Caci inainte de rev. bataia era "norma" ce se aplica fiecarui copil. Copiii care nu erau batuti de parinti pe vremea lui Ceasca erau considerati rasfatati, iar parintii lor slabi de inger sau cu nasul pe sus. Fiecare om al muncii avea in traista norma de bataie pentru copilul lui. Cum naiba sa ne asteptam sa scapam de tara (a nu se citi tzara) asta asa repede? Poate copiii nostri sa inteleaga mai mult decat suntem noi in stare acum.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput