bataia la copii
Raspunsuri - Pagina 7
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by carmenp
agresiune verbala. ceva interesant aici, in ton cu subiectu`
Ola, am reusit sa-mi ridic membrii de baza (de Iasi) in cap, basca sunt un parinte care-si abuzeaza, cel putin verbal, copilul.
Foarte interesant; acum astept sa mi se comenteze si ":" (2 puncte)
_
Ah, si agresiunea verbala parca tine de:
- tipete
- injurii
- jigniri
- injosire
??!!
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag
try spune:
quote:
Originally posted by ruxandra_sbquote:
Originally posted by try
Iar motivatia ca e baiat si trebuie sa stie sa se bata... e un argument patetic, scuze. Invata-ti copilul sa fie bataios, dar nu bataus.
Cum ii invatam pe copil sa raspunda in momentul in care este batut (de alti copii, spre exemplu) e alta poveste, insa el trebuie sa inteleaga ca nu trebuie sa fie el primul care ridica palma.
Daca "hiperbola" [asta se vrea a fi o gluma, se pare ca nereusita , buhuhu ] asta la cele postate de mine se referea
=> atunci ma repet, caci parca zisei ca "la o adica un baiat/barbat trebuie sa stie sa se si bata".
"la o adica" = daca este atacat si nu exista alta cale
Normal ca la spusele tale ma refeream, ca doar nu au fost 2 persoane care au vorbit despre asta. Acum am inteles ce-ai vrut sa spui, s-a facut lumina...
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
marius spune:
quote:
Originally posted by cl
Marius, la modul cel mai sincer, nu ma intereseaza ce spune Ioana despre tine. Crede-ma. Dar eu un lucru te intreb, tu, daca o intrebi ce crede despre tine, are curaj sa-ti spuna? Raspunsul nu e nevoie sa mi-l dai mie, ci tie .
Si iar te iau la intrebari, tie vrei sa-ti stie fetele de frica? Nu ti-e teama ca nu vor fi sincere, mai tarziu, cu tine? Nu vrei sa vina sa-ti planga pe umar cand gresesc si sa-ti ceara TIE ajutorul? Si, ma repet, nu este nevoie sa-mi raspunzi mie, raspunde-ti tie, cu cea mai mare sinceritate.
Stiu ca toti vrem binele copiilor nostrii, sper numai sa avem mintea s-o facem cum trebuie.
Claudia
Nu Claudia nu vreau sa vina la mine sa planga pe umar. Vreau sa ajunga sa nu planga pe umarul nimanui niciodata. Asta vreau cu ambele fete. Daca imi stiu de frica? Probabil ca da daca frica se numeste ca nu isi permit sa faca anumite lucruri. Stiu ca nu ar fi o idee tocmai buna. Daca imi pare rau? Nu nu imi pare rau atata vreme cat ceea ce vor sa faca nu e Ok. Diferenta intre mine si ele e ca uneori ele nu au discernamantul necesar pentru a face sau a nu face ceva. Uneori desi nu e Ok ar vrea sa faca. Aici sau de aici e rolul meu de a nu le lasa sa faca. Si de aceea exist. Consider ca viata este un cumul de reguli. Ele au un grad de permisivitate. Dar exisa limite. Nu eu ci toti trebuie sa le acceptam sa le recunoastem si mai ales sa le respectam. Altfel totul ar deveni o anarhie. Si daca uneori mai pasim alaturi de aceste reguli inseamna ca nu e Ok. Daca avem puterea sa revenim e Ok daca nu apare intrebarea daca e altcineva care sa ne readuca la ele. Pentru copiii mei unul dintre acesti cineva sunt eu. Atunci cand este necesar.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
cl spune:
Marius, normal ca trebuie sa respecte niste reguli. Dar eu cred ca ar trebui sa le respecte pentru ca au inteles ca asa este corect si bine, nu ca trebuie respectate de frica, intelegi? Iar cu plansul la tine, m-am exprimat eu aiurea, probabil, dar nu am spus sa se planga mereu. Dar atunci cand are o problema grava, care o depaseste si nu mai stie ce sa faca, cum sa rezolve (nimeni nu s-a nascut invatat si cu experienta), unde vrei sa se duca? Sa ceara ajutor in straini? Nu este mai bine sa aiba incredere in tine si sa vina la tine, pana nu este prea tarziu (Doamne fereste sa se intample asa!)? Sa stie ca tu, chiar daca te vei supara si o vei certa, o vei pedepsi, o vei ajuta sa treaca impasul? Eu la asta m-am referit. Ideal ar fi sa nu planga pe umarul nimanui, stiu, dar eu cred ca asta este imposibil, pentru ca toti gresim, nimeni nu este perfect.
Nu te supara pe mine. Daca ai curaj , cand treci prin Bucuresti, iti dau o bere .
Claudia
marius spune:
Atunci cand nu e sigura daca e Ok sau nu regula este "Intreaba". Atunci cand ai luat o decizie dar s-a dovedit gresita raspunsul este "Ok ti-ai asumat acest risc deci raspunderea iti apartine". Ai voie sa gresesti dar iti asumi riscul. Ai avut curaj sa iei decizii este un fapt demn de lauda, ai gresit e normal dar este normal sa iti asumi raspunderea. Eu am facut-o eu raspund. Cam asta e regula. Ehh principial discutand pentru ca intotdeauna exista nuante de aceea sunt parinte si nu in ultimul rand om. Insa sunt principialist de felul meu. Tin mult la reguli, perseverenta, asumarea raspunderii, puterea de a sta cu capul sus chiar daca am gresit. Asta e, eu am facut-o a mea este daca se poate repar ceva repar dar raspund pentru ceea ce am facut. EU! Cam asta e principiul. Poate vor veni poate nu, vor lua fiecare dintre ele deciziile pe care le vor considera cele mai potrivite atunci cand vor fi puse in fata unui astfel de moment insa prefer sa isi invinga chiar si frica de a raspunde in fata principiului de a o face. Vreau sa fie oameni puternici chiar daca sunt fete. Sa se invinga pe ele insele. Asta vreau. Poate ca vor spune "Da am un tata autoritar, dar sunt ferm convins ca vor spune Da am un tata corect iara daca este o problema aceasta vine de la mine deci trebuie sa o rezolv. Daca nu stiu cum intreb daca nu am un raspuns incerc si daca va fi sa fi fost gresit atunci asta e, eu am facut-o eu raspund".
Si ca sa inchei subiectul cu bataia la copii am sa va spun in mod direct ca sunt impotriva oricarei forme de violenta. Violenta este cea mai jalnica forma de manifestare a animalului din om. Dar as dori sa spun in egala masura ca oamenii uneori nu sunt demni de rolul lor, ca uneori chiar ei sunt cei care merita sa fie pedepsiti pentru faptele lor. Pentru ca trebuie sa ne asumam riscul raspunderii. Nu are nimic comun cu violenta in sine dar din nefericire a lasa liber un copil uneori fara constrangeri care sunt sau pot fi interpretate ca forme de violenta duce in extrem de multe cazuri la indivizi ce confunda libertatea cu a face exact ceea ce doresc pentru simplul motiv ca nu au avut constrangeri. Si atunci este prea tarziu. Si tot din nefericire doar atunci cand noi ajungem victimele unor astfel de cazuri poate ca ne revoltam si strigam si spunem "Hei dar ce e cu individul asta?" si atunci vine cineva care trebuie sa faca ordine sa vegheze la respectarea regulilor si o va face intr-un mod care aici se numeste violenta. Asa incat cred ca se poate discerne intre violenta in sine si admonestarea sau ajustarea comportamentelor care pot deveni muguri ale infractionalitatii de maine. Acum sigur se va sari in sus: "Cuum copilul meu viitor infractor?" . Nuuu stati linistiti insa in studiile care se fac in inspectoratele de politie fiselor infractorilor in studierea psihologiei infractionale se ajunge sa se coboare foooarte jos cat mai jos pentru a invata de unde ce si cum de s-a ajuns acolo unde s-a ajuns. Dar deja intram pe un alt teritoriu care depaseste acest topic.
Cu aceasta eu am si terminat orice comentariu pe acest subiect.
Va doresc tuturor o viata linsitita, departe de orice fel de griji, crestere mare si fara evenimente nedorite de-a lungul timpului.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Sabina spune:
in afara de faptul ca sunt impotriva bataii, se pare ca palmuta la fund e f f periculoasa, din cauza rinichilor.Nu radeti, mai bine reflectati.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
carmenp spune:
cit despre mine, e ultima mea grija...
quote:
Originally posted by ruxandra_sbquote:
Originally posted by carmenp
agresiune verbala. ceva interesant aici, in ton cu subiectu`
Ola, am reusit sa-mi ridic membrii de baza (de Iasi) in cap, basca sunt un parinte care-si abuzeaza, cel putin verbal, copilul.
Foarte interesant; acum astept sa mi se comenteze si ":" (2 puncte)
_
Ah, si agresiunea verbala parca tine de:
- tipete
- injurii
- jigniri
- injosire
??!!
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei
Tzuni spune:
As avea si eu multe de spus la capitolul asta, insa, sincer, nu prea indraznesc pt ca stiu ca o sa-mi sariti in cap daca va spun ca nu am copii. Cum sa-mi permit sa judec in necunostinta de cauza ????
Asa ca, ma limitez la a va spune o vorba din popor si la a va indemna la putina meditatie. Batranii nostri stiau ei ce spun...
"Parintele care isi crutza toiagul, nu-si iubeste copilul!"
Tzuni
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by cl
Marius, cine ti-a spus tie ca personalitatea si buna crestere nu fac ccc casa buna impreuna? Mie mi se pare ca exagerezi, la fel ca si cu faza anterioara, din care puteai deduce ca un copil nebatut ajunge infractor. Lol, Marius, fii atent la exprimare, pentru ca daca asa gandesti...
Siminaf, si noi am trecut prin crize de isterie. Le-am ignorat, chiar si pe strada, sub privirile pline de repros ale trecatorilor. Daca a vazut ca nu-i merge, a inceput sa le faca din ce in ce mai rar, pana au disparut.
Claudia
Si noi am practicat acest sport, chiar ani de zile, dar nimic, ba de la o vreme e chiar mai rau! Deci nu-s toate situatiile si nici toti copiii la fel.
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
miau-miau spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Si aici nu poti sa-l "altoiesti" in public. Doar sa mergi frumusel cu el pina la masina si sa-i "scapi" vreo doua la fund, sau acasa, in contul a ceea ce a facut afara!
Nici asa nu esti in siguranta, asculta-ma pe mine. Decit daca pui geamuri fumurii la masina si acasa sa tragi jaluzelele inainte de altoirea sau scapare a celor doua.