bataia la copii
Raspunsuri - Pagina 6
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by Jocelyn
am lucrat la gradinita 2 ani si am avut grija de multi copii dar niciodata nu am folosit bataia, nici o palma cat de usoara pe mana sau asa ceva, cum sa dau in copilul altuia? cred ca as face f urat daca cineva ar da in al meu...
Total de acord.
Esti o dragutza (sti tu de ce).
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag
cl spune:
Marius, la modul cel mai sincer, nu ma intereseaza ce spune Ioana despre tine. Crede-ma. Dar eu un lucru te intreb, tu, daca o intrebi ce crede despre tine, are curaj sa-ti spuna? Raspunsul nu e nevoie sa mi-l dai mie, ci tie .
Si iar te iau la intrebari, tie vrei sa-ti stie fetele de frica? Nu ti-e teama ca nu vor fi sincere, mai tarziu, cu tine? Nu vrei sa vina sa-ti planga pe umar cand gresesc si sa-ti ceara TIE ajutorul? Si, ma repet, nu este nevoie sa-mi raspunzi mie, raspunde-ti tie, cu cea mai mare sinceritate.
Stiu ca toti vrem binele copiilor nostrii, sper numai sa avem mintea s-o facem cum trebuie.
Claudia
try spune:
Ups, Jocelyn, am crezut ca micutul in pijamale era baietelul vostru.
Si inca o adaugare, nu trebuie sa ai copii ca ai pareri despre educatia lor. Exprima-ti-le cu incredere si convingere. Educatia copiilor nu e o chestiune care tine doar de experienta.
Mai sunt parinti care, ofuscati de parerea contrara a altor semeni privind educatia copiilor, lanseaza lamentabila argumentatie ca nu ai dreptul sa comentezi daca nu ai copii... insa nu trebuie sa-ti pierzi avantul din cauza lor.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by try
Ups, Jocelyn, am crezut ca micutul in pijamale era baietelul vostru.
Si inca o adaugare, nu trebuie sa ai copii ca ai pareri despre educatia lor. Exprima-ti-le cu incredere si convingere. Educatia copiilor nu e o chestiune care tine doar de experienta.
Mai sunt parinti care, ofuscati de parerea contrara a altor semeni privind educatia copiilor, lanseaza lamentabila argumentatie ca nu ai dreptul sa comentezi daca nu ai copii... insa nu trebuie sa-ti pierzi avantul din cauza lor.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Esti printre putinele persoane care gandesc si spun chestia asta. Toata aprecierea pentru aceasta vedere lipsita de prejudecatile pe care le stim prea bine...
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by try
Iar motivatia ca e baiat si trebuie sa stie sa se bata... e un argument patetic, scuze. Invata-ti copilul sa fie bataios, dar nu bataus.
Cum ii invatam pe copil sa raspunda in momentul in care este batut (de alti copii, spre exemplu) e alta poveste, insa el trebuie sa inteleaga ca nu trebuie sa fie el primul care ridica palma.
Daca "hiperbola" [asta se vrea a fi o gluma, se pare ca nereusita , buhuhu ] asta la cele postate de mine se referea
=> atunci ma repet, caci parca zisei ca "la o adica un baiat/barbat trebuie sa stie sa se si bata".
"la o adica" = daca este atacat si nu exista alta cale
buli spune:
quote:
Originally posted by ruxandra_sb
Buli ????
De unde si pana unde ideea asta; unde am afirmat eu asta ???
"batuti des si cat de bine"
Te rog nu-mi pune cuvinte in gura.
despre asta era vorba
nu ma bag eu sa explic ce vor sa spuna alte persoane
editez ca sa spun clar
fraza mea despre "copiii care trebuie batuti des si bine" era o figura de stil
chiar n-am vrut deloc sa te ofensez, crede-ma
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by cl
Eu mor cand vad copii de nici 3 ani, care sunt altoiti de parinti pe strada, din diverse motive.
Partea proasta cu copiii altoiti si certati la modul agresiv pe strada/in public este ca, din pacate, asta ar fi doar varful icebergului. Cred ca acasa, in "intimitate", sunt cam snopiti.
(si acum nu mai folosesc ghilimelele)
_
Altfel, tot sustineti ca o palma aplicata, cand si cand, este numai descarcare de nervi&frustrare&nestapanire a parintilor.
Pe bune daca la noi e asa ceva.
Cand sunt nervoasa mai degraba ridic vocea.
Dar incerc si, in general, reusesc sa nu-mi transfer asupra lui Matei problemele personale.
carmenp spune:
agresiune verbala. ceva interesant aici, in ton cu subiectu`
http://www.salvaticopiii.ro/romania/ce_facem/programe/situatia_abuz.html
Cand sunt nervoasa mai degraba ridic vocea.
Dar incerc si, in general, reusesc sa nu-mi transfer asupra lui Matei problemele personale.
[/quote]
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei
ruxandra_sb spune:
[off topic]
quote:
Originally posted by buli
chiar n-am vrut deloc sa te ofensez, crede-ma
Buli
si eu mi-am editat postarea anterioara.
Am cam sarit in sus, pt ca iau treaba cu abuzul asupra copiiilor foarte in serios. De ce cele afirmate de mine pana la bataie cu curea/furtunul/etc doar de dragul de a injosi un copil e cale lunga.