bataia la copii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Neeee..bataia la copii nu ajuta la nimic. mai ales la astia mici, pai ce sa inteleaga din treaba asta cu bataia? Doar frica de mama ca de priza sau oala tot nu prinde asa ideea. Si ca sa bati un copil numa' ca sa te descarci mmhhh..nu e deloc fair play. Tre sa mai ai si simtzul umorului (cind e vb de mizglituri, balaict in noroaie etc) tre sa mai si ingnori isteriile, sunt faze normale.Un ton serios si un NU ferm urmat de o explicatie sunt deajuns. Eventual cite un time outpt copil. Si un dush rece neaparat pt noi Sau tutun sau fiecare dupa preferintzeEu una m-am resemnat numai cred eu ca timpita in copii aia de prin filme ce zimbesc asa dragalas INTR_UNA, zic si fac numa' ce trebuie:)) ehei..vise, dupa 2 ani in postura de parinte am inteles ca e o treaba al naibii de grea si ca motive de nervi tot or sa fie:)) Si ca nu ar trebui din povestea asta atit de frumoasa parinte-copil sa devenim inamici. Stii, facem un club asa: ma numesc Vikinga. si sunt parinte. parinte terorizat de copil. copil ce face zilinc timpenii. copil care nu e ca ala din reclame si filme. (aaaah doar la aia cu pampers cind doarme). in rest taliban. si incercam sa ne educam impreuna. eu pe el ca viitor matur, el pe mine ma invatza sa fiu un parinte. Om vedea noi pe drum ce si cum:)))) Tre sa ne descurcam noi cumva:))www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex un baietel de 10 luni e diabetic si are mare nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ah, Doamne, sa vad ce ati face cind il apuca criza de isterie pe strada, la gradi sau in magazin!!! Si mai nou asa o criza, de urla, incit usor poti crede ca cineva il jupoaie de viu pe bietul copil! Si aici nu poti sa-l "altoiesti" in public. Doar sa mergi frumusel cu el pina la masina si sa-i "scapi" vreo doua la fund, sau acasa, in contul a ceea ce a facut afara! Ca cu binisorul e mai rau! Cind incerci sa-i explici ceva urla mai abitir!!! Nu inteleg si pace!
Azi una dintre educatoarele de la pre-school nu stia cum sa-l faca sa taca, se uita disperata in jur, crezind exact ceea ce le trece prin cap si altora cind il aud tipind asa: ca cineva tocmai il omoara pe copil, iar cine aude asa ceva suna imediat la politie!!! Chiar nu e de gluma cu crizele lui!

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ah, se pare ca am pus intrebarea gresit.
sa schimb atunci?
vi s-a intimplat vreodata sa va enerveze sotul/seful/vecinul/vinzatoarea de la magazin pina cind ati simtit sa luati foc?
atunci ce ati facut? ati scos biciusca? hmmm ... nu prea cred. mai curind ati inghitit galusca, v-ati calmat si ati incercat sa rezolvati treburile rational.
atunci de ce nu puteti acorda aceeasi consideratie si copiilor vostri? pentru ca sint mici si nu pot riposta? sau pentru ca sint dependenti de voi si orice ar fi tot ei vin sa va alinte chiar daca i-ati altoit un pic?

daca noi nu putem folosi experienta noastra si mintea de adulti ca sa calmam un copil de 1-2 ani, atunci ce ne facem cind vor fi adolescenti si ne vor trinti usa in nas? nu cred ca va mai fi suficienta o palma peste pampers atunci.
violenta e ca un bulgare de zapada. azi rezolvam cu o palmuta peste pampers, miine cu 2 palmute samd.

ah ... si sa stiti ca loviturile peste miini sint foarte dureroase, este o zona foarte foarte sensibila la durere.

si ... Marius ... nu cred ca n-ai inteles intrebarea mea initiala.
si la fel, cred ca stii cit de deplasata e comparatia cu politia/armata.

quote:
Originally posted by flavia maria

Acum sa fim seriosi... eu nu cred ca exista parinte care sa nu-i fii dat niciodata nici o palma la fund copilului de nervi... si la fel de serios vorbind asta nu e violenta!!!

mama lui bebita(29.05.2004)

deci cum?? dam la fund ca sa corectam ceva sau ca sa ne racorim nervii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Depinde si de copil, de personalitate, de felul cum percepe pedeapsa.
Eu am 2 copii, o fetita de 4 ani care este f cuminte.Nu am avut probleme cu ea, istericale, ne-am inteles f bine - de mica a fost asa, se juca singura etc.
Am si un baietel de 1.6 ani. Diferit de fata. Pana pe la 1.3 ani am reusit ca atunci cand facea ceva "interzis" sa-i distrag atentia. Ei, dar acum nu mai merge, se incapataneaza sa scobeasca priza, sa se urce pe scaun etc...si daca il iau de acolo si-i explic frumos ca nu se poate, ca-s lucruri de oameni mari, se pune pe plans de zici ca-l taie cineva.
"timed-out" mie frica sa incerc pt ca nu stiu ce-i mai vine in minte daca l-as lasa singur..ca sigur gaseste el ceva sa-mi stea inima...gen catarat pe mobila via scaune...o solutie ar fi sa scot tot din camera..
N-am mai rezistat odata si i-am dat o palmuta la fundulet, nu prea tare, s-a uitat la mine si a inceput sa rada...cred ca pampers-ul a diminuat "impactul".
Cred ca intelege notiunea de "bataie" ca si pedeapsa..cand se loveste de ceva mai tare, ii da "na-na" (obisnuiam eu sa-l impac).
Sunt in mare dilema...am un copil care nu se lasa "manipulat" cu "vorbe dulci"...Sper sa rezist...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

hmmm, si daca opresc astia apa rece?

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_c spune:

eu am un baiat de 7 ani pe care m-am straduit sa-l educ cum am stiut eu mai bine. Pana anul acesta nu a stiut ce-i aia palmuta la fund ,tipete sau crize de nervi ,l-am invatat de mic sa nu accepte bataie de la nimeni . I-am spus ca nici macar eu sau tatal lui nu avem voie sa dam in el.Sunt mandra sa spun ca are o personalitate puternica , stie intotdeauna ce vrea si stie sa-si apere punctele de vedere , nu-l poti convinge sa faca un lucru daca nu-i explici de ce , si cel mai mult ma bucura ca a inceput sa separe singur binele de rau , sper sa continue asa.
Sa revin la palmuta de anul acesta : fusese electricianul sa ne repare ceva la instalatia electrica , nebunelul a tot stat pe langa el si a observat cum incearca nenea prizele , a fost fascinat de ce a facut omul acela si a vrut sa incerce si el. I-am explicat de 1 milion de ori ca nu are voie , nici noi nu avem voie , doar cei specializati fac lucrul acesta , a zis da , am inteles ! Doar ce am iesit din camera si cand am revenit , nici un minut nu trecuse si era cu degetele in priza. A fost un moment de panica , groaza, disperare , nu pot sa explic nici acum ce am simtit , nu-l vedeam decat curentat , si in momentul acela i-am dat o palma peste fund . A sarit ca ars , s-a uitat la mine speriat si a plecat din camera plangand .A realizat totusi gravitatea faptei pentru ca mai tarziu si-a cerut scuze ca nu a ascultat si m-a speriat asa tare.M-a pus sa-mi cer si eu scuze si sa-i promit ca nu mai dau in el.Ei,chestia asta nu am facut-o , i-am spus ca daca mai face prostii care ii pot afecta viata si-o mai ia oricand .A fost pana acum prima si ultima palma , insa nu garantez ca nu se va mai repeta.
Sunt de acord ca nu se poate educa un copil cu bataia dar nu cred ca poate cineva sa garanteze ca nu o sa-si loveasca niciodata copilul.Nu sunt de acord cu parinti care folosesc palmuta la fund la copiii mici , care nu constientizeaza ce fac. Nu cred ca de la o palma la fund se naste violenta in societate , eu am mancat bataie de la mama pana la 20 de ani ( palma parinteasca , nu furtunul de la masina de spalat) si pana acum zic eu ca nu dezvoltat nici un sindrom de tacaneala sau violenta. Nu mi-am urat parintii si chiar le multumesc uneori ca nu m-au lasat sa fac ce ma taia pe mine capul , nu am tendinta de a fi violenta , nu-mi bat sotul si nici nu-mi terorizez copilul.
Felicitari in schimb celor care au reusit sa-si educe copiii fara sa fie nevoie sa le adiministreze macar odata acea palmuta de corectie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Bine buli atunci sa reformulez. Ce legatura au relatiile cu vecinul, sotul, seful etc etc din punct de vedere relational inclusiv educatie cu relatia cu propriul (proprii) copil(-ii dupa caz)? Si inca ceva notiunea de bataie este ceva relativ. Unii o percep ca si violenta cand copilul este maltratat, fizic, psihic altii o privesc ca si admonestare cand nu exista trauma fizica sau psihica ci mai degraba ajustare comportamentala. Discutand generic nu vom sti niciodata cine da la un moment dat un raspuns la ce anume se refera. Reprezentarile pot fi diferite. Poate ar fi util sa se stabileasca ce anume inseamna aici "bataie la copii" ca sa avem aceeasi referinta ca si continut si sens.
buli inca ceva daca aramata politia jandarmeria etc etc ti s-a parut deplasata e un exemplu simplu ca aceeasi notiune de violenta sa aiba reprezentare diferita.
Si tot la acest capitol as mai dori sa mentionez ca incalcarea normelor sociale de comportament care norme sunt acceptate de grupul social unde se manifesta e tot o forma de scapare a comportamentului individual din momente relativ incipiente. A se citi cu mare atentie mesajele de mai sus lucru constatat si de mine efectiv. Se ajunge de la libertate la libertinaj.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Nu cred ca se poate pune semnul de egalitate intre palma data de sot sotiei sau de sef subalternului, vis-a-vis de cea data de parinte copilului sau.

Noi vrem ca al nostru copil sa ne stie si de frica, nu numai de iubitori si ingaduitori.

Asa ca Matei a mai primit cate o palma la fund/peste picioare, s-a mai rastit tatal sau la el. Nu am exagerat, asta intamplandu-se rar.

Nu cred ca reusesti in viata daca nu esti disciplinat si nu respecti (macar din cand in cand ) autoritatea.

Pe de alta parte nu vreau sa cresc un baiat totalmente non-violent, ci macar cu o doza de agresivitate controlata. Viata nu este usoara, iar mai ales un baiat/barbat trebuie sa stie, la o adica, sa se si bata.

Asta este parerea mea.
_

Raspunzand la ce-a de-a 2 a intrebare: cand face crize de isterie trebuie ignorat. Daca sunteti acasa este simplu. Daca sunteti in vizita/in parc/la magazin plecati imediat acasa. N-o sa-i convina sa plece si incet, incet ii vor trece si crizele.

In cazul acesta bataia nu rezolva nimic, doar ii inteteste furia.

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

marius, ideea era ca asa cum ne stapinim sa nu lovim adultii, ar trebui sa ne stapinim sa nu lovim proprii copii pe care afirmam in gura mare ca-i iubim mai mult decit orice pe lume.
dar iarasi sint convinsa ca doar te prefaci ca nu intelegi

cit despre politie .. eu prefer sa fiu prietena copilului meu, nu politia lui.

situatia descrisa de alex_c este, dupa parerea mea, singura care justifica "palmuta". si asta pentru ca pustiulica si-a pus viata in pericol.

eu una nu vreau sa-mi stie copilul de frica. de respect da, de intelegere da, de ratiune da, de rusine da, de dragoste da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

buli cati ani are copilul (sau copii dupa caz) tau? Cat despre justificarea palmutei iar nu suntem consecventi. Ori spunem nu, ori acceptam, altfel devenim relativi. Unde incepe si unde se termina justificarea? Mai am o intrebare dar am sa o pun doar dupa ce vei fi raspuns la intrebarea pusa mai sus. Promit sa nu pun in fata decat experienta mea de parinte coroborata cu cea de profesor. Pana atunci insa ramane intrebarea mea.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput