bataia la copii
Raspunsuri - Pagina 2
cl spune:
quote:
Originally posted by gabibarta
Claudia si Buli, de obicei sotul sau seful nu trebuie sa-mi spuna de 10 ori ceva ca sa-i raspund sau sa reactionez macar sau cel putin sa dau ceva semne ca am auzit ce a spus.
La crize de isterie cea mai buna metoda e sa-l lasi in pace singur in incapere.
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
Asa este Gabi, dar ce varsta ai tu si ce varsta are cel mic? E chestie de varsta, perceptie, intelegere...
Adela, , o fi stiind si vecinul ala ceva.
Claudia
marius spune:
Whau, imi doresc din toata inima sa am o shefa... abia astept sa gresesc, promit ca am sa zambesc candid Acum stau si ma gandesc ca pot sa gresesc si fata de nevasta-mea solutia? Ati ghicit, am sa zambesc candid. Si cand fetele mele o vor lua razna am sa le zambesc candid. Probabil cea mare va spune "ce tata fraier am!" dar totul e sa stii sa zambesti.
Si acum ca sa revin sunt impotriva violentei dar stau si ma gandesc aiurit de ce mama naibii exista politie, armata in lume si uneori cand suntem noi cei batuti strigam dupa ajutor. Ma gandeam de ce nu vom fi zambind pur si simplu candid catre agresori spunand "eh... nu sunt violent(a) deci asta e ghinionul meu ca am nimerit pe aici, saracul agresor a avut o copilarie nefericita nu e vina lui...pupa-l-ar mama huooo lasati-l in pace eu sunt de vina nu el ca m-a batut, offf of...saracutul infractor".
Mey eu va doresc sa aveti parte doar si numai doar de experiente fericite. Si acum corul.... go on!
Parere personala! Strict. Parol!
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
cl spune:
Marius, te-ai suparat de pomana! Parol!
Daca tu crezi ca, cel putin la mine, a fost totul roz, te inseli. Am avut si eu destule meciuri cu fi-miu, meciuri prin care sfarseam iesind din camera si spalandu-ma cu apa rece pe fata, ca sa ma calmez. Si partea proasta stii care este? Ca mi-am crescut copilul negociator. Toata lumea imi spune sa-l fac avocat . Sa stii ca nu glumesc. Negociaza orice, pana si pedepsele. De multe ori imi vine sa . N-am vrut sa am un copil dresat si n-am. Si nu este usor deloc, recunosc. Si iarasi este greu ca trebuie sa-i explic orice. Am vrut un copil cu personalitate si il am. Acest lucru mi s-a reprosat si de catre educatoarea lui: ca trebuie sa-i explice si sa raspunda la intrebarile lui suplimentare si nu are timp, ca sunt mai multi copii in grupa si trebuie sa le aloce si lor timp...Avantaje si dezavantaje, deh. Dar de aici si pana la a spune ca tata e tampit ca nu ma pocneste cand gresesc...LOL!!!! Sau sa zambesti cand copilul greseste rau...Tu de pedepse ai auzit? Nu corporale. Zau mey Marius, nu mai exagera.
Acu', spune si tu: ultima mea patanie cu Alex, a mazgalit peretele (abia am terminat de zugravit ), a jucat X si 0, cu pixul, singurel, pe perete. Ce trebuia sa-i fac? Mie-mi venea si sa plang, dar si sa rad, recunosc. Si stia ca nu se scrie pe pereti. Am iesit din camera, iar taica-su m-a urmat urgent. Am ras amandoi, pana ne-am linistit, dupa care ne-am intors in camera cu figurile cat mai serioase si severe, l-am certat si am curatat peretele, toti trei. Daca-l pocneam si urlam la el crezi ca era mai bine? De faza cu curu' dat de pamant sau spus una si facut pe dos am trecut de mult timp, ca am trecut si prin d-astea, recunosc.
Iar chestia cu infractorul, te-as ruga sa nu mai exagerezi, ca te iau eu acum exact cum ai luat-o tu pe buli: ce-are a face...?
Marius, nu te supara, dar raman la parerea mea, violenta naste violenta si vorba dulce mult aduce. Si te rog sa nu interpretezi gresit ultima mea fraza. Fara suparare.
Claudia
flavia maria spune:
Acum sa fim seriosi... eu nu cred ca exista parinte care sa nu-i fii dat niciodata nici o palma la fund copilului de nervi... si la fel de serios vorbind asta nu e violenta!!!
mama lui bebita(29.05.2004)
cl spune:
quote:
Originally posted by flavia maria
Acum sa fim seriosi... eu nu cred ca exista parinte care sa nu-i fii dat niciodata nici o palma la fund copilului de nervi... si la fel de serios vorbind asta nu e violenta!!!
Asta o crezi tu! Iar daca i-o mai si dai copilului atunci cand el nu intelege, da, se cheama violenta.
Claudia
flavia maria spune:
atunci putem spune ca si pedeapsa este o forma de violenta psihica ... nu?
cl spune:
quote:
Originally posted by flavia maria
atunci putem spune ca si pedeapsa este o forma de violenta psihica ... nu?
Daca il pedepsesti atunci cand el nu intelege (la un an, doi...), atunci da. In perioada aceea ii abati atentia. Dar daca este mai mare (5,6,7,8,9...ani) si-i dai o pedeapsa pe masura varstei si intelegerii, nu cred ca mai este o violenta psihica. A nu-l mai lasa la desenul animat favorit (sau luat de la joaca, ca s-a purtat urat cu nu stiu ce copil si nu a vrut sa se potoleasca) sau a-l pune sa spele ce a mazgalit, ti se pare o forma de abuz psihic? Sincer, asa ti se pare? Aaaaaaa, daca-l inchizi pe intuneric in nu stiu ce camera, nu stiu cat timp sau mai stiu eu ce, da, atunci ne incadram la violenta psihica.
Claudia
flavia maria spune:
exista copii (chiar pe dc am citit despre astfel de copii) la care chiar nu tine cu genul asta de pedepse...si te rog sa nu ma intelegi gresit.. eu te felicit daca ai reusit sa te abtii si sa nu-l lovesti niciodata (si aici din nou completez.. nu ma refeream la batai repetate... cu urme ...fara motiv...pentru ca a mazgalit peretele sau chestii de genul asta...eu ma refer la pericole reale pentru copil.. umblat la prize, aragaz, cabluri etc) am incercat faza cu distragerea atentiei si crede-ma ca nu a mers...
flavia maria spune:
si mai adaug.. mie mi se pare prea mult sa spuna cineva despre mine ca sunt violenta cu copilul in astfel de circumstante...
marius spune:
Personal consider ca fiecare va face ceea ce va considera de cuviinta. Daca a procedat bine sau nu, va ramane de vazut. Din nefericire daca pot sa spun asa in general firea omului este de a fi libertin. Cum anume se ajusetaza libertinajul cu regulile sociale sau de grup ramane la latitudinea parintilor si a societatii insasi. Iar personalitatea nu are de a face nimic cu buna crestere. As putea chiar sa spun ca o personalitate puternica este reflectata tocmai printr-un puternic acord cu normele sociale sau de grup. Am sesizat uneori ca unele cum sa le numesc scapari stiute fiind ca scapari si nu altceva sunt aplatizate prin explicatii de tip "nu vreau sa fie un pampalau". Este dupa mine o explicatie falsa care tradeaza cu totul altceva. Si atragerea responsabilitatii si responsabilizarea faptei asa cum este ea, necosmetizata, tine de educatie nicidecum de a fi violent sau nu.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro