Banii aduc fericirea?
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
paraluta spune:
Draga Brenda, nu s-a suparat nimeni pe tine! Doar ca ai sarit cu gura la noi!
Gasesc foarte frumos ca l-ai citat pe Iorga! Chiar te rog, si ii rog pe ceilalti, daca stiu maxime despre fericire, sa le scrie. In acest fel, putem sa invatam de la cei "luminati" despre fericire, si suntem cu totii mai castigati!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
virgi spune:
Eu consider ca banii castigati prin munca iti aduc fericirea si implinirea deplina. fara bani viata nu are sens: pentru o viata sanatoasa ai nevoie de bani ( alimentatia ) - eu stiu ca majoritatea care se plang au bani..dar nu-i folosesc cu scop...eu as da toti banii pe o mancare sanatoasa si o viata sanatoasa...decat pe gresie si faianta cum fac majoritatea..hai sa facem economie..sa ne facem in casa....nu stiu..ma bucur ca am avut o cazia sa spun asta..eu personal urasc oamenii care isi strang de la gura pt.masina, pt a0si face in casa nu stiu ce.....ii auzi tot timpul ca n-au....dar stim cu totii ca situatia este alta.
ingerash spune:
probabil ca adevarul e undeva la mijloc, crede vreuna din voi ca (spatiu) copilul ei de 7 ani sa zicem realizeaza ca are 2 parinti care il iubesc daca este nevoit sa mearga zilnic la scoala in aceleasi haine ponosite, mostenite de la altcineva (care le-a mai purtat inainte) cand altii se lauda cu banii lor (care sunt defapt ai parintilor) si rad de el si de hainutele lui
? sau de faptul ca parintii nu isi permit sa ii puna pachet la scoala
(oricat de mult l-ar iubi, dragostea nu tine de foame)? realitatea e cruda, avem nevoie de bani, depindem de ei
brendamitran spune:
Ia sa vedem:banii au totusi legatura cu fericirea?
BALZAC:"Prima conditie a fericirii se afla in noi insine."
EURIPIDE:"Din cei pe care soarta ii desfata,nu socotiti pe nimeni fericit mai inainte de a sti cum moare."
WEBER:"nu-i fericit cel care are ce doreste,ci cel care nu doreste ceea ce nu are."
BRENDA
"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"
http://community.webshots.com/user/brendamitran
kitz-kitz spune:
Eu zic ca Brendamitran are dreptate in toate postarile ei,mie mi se pare ca a raspuns exact la subiect.
Fericirea e o stare launtrica aparte,data mai mult de felul in care te raportezi la lucrurile din jurul tau,la felul cum le accepti,sau nu le accepti...nu chestiile exterioare ,de genul banilor,o determina.
Au fost perioade in Romania cand am dus-o foarte prost dpdv material,dar am fost fericita.Acum am mai multi bani si nu pot spune ca sunt MAI fericita,ci tot cam asa.Personal nu am emigrat ca sa am bani mai multi!!!
Sotul meu in schimb,era nefericit cand o duceam de azi pe maine in Rom.Credeti ca acum e fericit?Nu,pentru ca vrea si mai multi.
Ceea ce vreau eu sa spun este ca fiecare om se raporteaza diferit la aceesi situatie financiara,in functie de valorile personale,de
conceptiile de viata,de asteptari,de personalitate.Referitor la bani,pentru unii "putin" inseamna destul,iar pentru altii "mult" inseamna insuficient...
cami30 spune:
Brenda ai toata consideratia mea pentru minunatele citate insa nu cred in retzetele de fericire ale unor geniali care au murit sinucigandu-se, saraci sau nebuni.
Pentru un vis da, sunt geniale filosofiile, pentru viata in care traiesc eu, banii aduc fericirea.
cami
brendamitran spune:
Cami,atunci da-mi voie sa cred ca nu stii si nici nu vei sti ce inseamna fericirea adevarata.
Kitz-Kitz,multumesc pt solidaritate,chiar incepusem sa ma simt singura pe aici.....
BRENDA
paraluta spune:
Brenda, sunt minunate cugatarile despre fericire!!! Te rog sa mai scrii inca, pentru ca sunt asa de profunde, incat chiar simt...fericire citindu-le!
Draga Cami30, nu cred ca se gaseste nici o aforisma despre fericire care sa se refere la bani. Tind sa cred ca esti o persoana foarte superficiala. Imi pare rau, dar asa pari.
brendamitran spune:
BALZAC:"Sint fericiri in care nu mai crezi.Ele vin ca o lovitura de traznet si te mistuie,"
Exista multe citate referitoare la fericire,insa opiniile vor fi in continuare diferite.Cei care au crescut,sau au devenit pe parcurs cu o stare materiala buna,e greu sa inteleaga ca fericirea nu are nici o legatura cu banul.Culmea e,ca sint multi si cei saraci,care cred asta.....motivul este unul singur pt toti......sa nu-l comentam.
La urma urmei,fiecare e liber sa aiba opinia lui.Eu prefer sa ramin la a mea si sa nu mi-o schimb,cu riscul de a parea desueta.
BRENDA
Mica-mica spune:
Banii nu aduc fericirea dar o intretin.
Uitandu-ma in jur , vad o gramada de cupluri care de la probleme financiare ajung la certuri si chiar divort , chiar daca au 1-2 copii,chiar daca au 10 ani de casnicie in spate...pacat dar adevarat.