Banii aduc fericirea?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ba eu ii dau dreptate lui Cami!
si brenda, paraluta, mi se pare ca va hazardati rau sa afimati despre o persoana pe care nu o cunosteti ca nu stie ce e fericirea sau ca e superficiala...
Apropos pt asta (si nu numai) paraluta ar trebui sa iei o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Grea intrebare....cand nu aveam eram convinsa ca aduc fericirea....acum pot sa zic ca doar o intretin sau....ieri am facut o luna de la nunta si-mi asteptam nerabdatoare sotul sa vina acasa...speram eu cu o floare...si surpriza:a uitat. Am pus imediat botul....la care el incercand sa ma invaseleasca mi-a propus sa mergem in oras sa-mi cumpere ce-mi doresc...dar eu nu-mi doream decat o simpla floare si un sarut. Gestul asta asr fi contat enorm pt mine...dar el a considerat ca banii rezolva.

Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Daca banii aduc fericirea? Nooooo.... invers. Fericirea aduce banul. Daca esti fericit, pe primul loc e fericirea, nu-ti mai pasa de bani iar p'orma vin si banii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

quote:
Originally posted by BraveGirl

Grea intrebare....cand nu aveam eram convinsa ca aduc fericirea....acum pot sa zic ca doar o intretin sau....ieri am facut o luna de la nunta si-mi asteptam nerabdatoare sotul sa vina acasa...speram eu cu o floare...si surpriza:a uitat. Am pus imediat botul....la care el incercand sa ma invaseleasca mi-a propus sa mergem in oras sa-mi cumpere ce-mi doresc...dar eu nu-mi doream decat o simpla floare si un sarut. Gestul asta asr fi contat enorm pt mine...dar el a considerat ca banii rezolva.

Corina
Albumul meu

Pai poate vedeti ca si opiniile altora sint aceleasi.....
Porumbita,hai sa ne limitam la opinii,chiar daca il contrazicem pe x,sau pe y,fara a incepe sa ne acordam bile negre.
Sint pur si simplu niste discutii,parerea mea era ca persoana in cauza nu cunoaste ce e fericirea,dar nu inseamna ca ar fi trebuit sa-i acord bile negre sau alte alea....E dreptul ei sa-mi dea si replica,nu?

BRENDA
"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

bila neagra era pt paraluta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Sunt superficiala?
Imi dati voie sa va intreb din ce traiti? Ce salarii aveti?
Pai hai sa va spun de ce mie banii imi aduc fericirea.
1. Am un salariu de 5,400 mil. MDa, lucrez in minunatul invatamant preuniversitar. Daca ma sfatuiti sa imi caut alt job va spun de la inceput ca deocamdata nu am alta alternativa.
2.la job tremur de frig si in curand o sa ajung sa-mi fac orele cu manusi in maini.
3. Am ajuns sa nu-mi mai permit chestii banale, cum ar fi o carte pe care s-o citesc de placere, pentru ca trebuie sa economisesc pentru cele de specialitate.
4. Muncim ca robii si eu si sotzul meu pentru a nu-mi fi rusine sa aduc pe cineva la mine in casa sau pentru o masina in care sa ma simt mai sigura pe soselele Romaniei. Chestii care in alte parti sau pentru alti oameni reprezinta banalitati, pentru mine au ajuns un lux.
5 Mi-e groaza ca vine iarna si aici unde sunt eu, si o sa-mi dau toti banii pe caldura fara de care oricat de mare ar fi iubirea mea pentru sotz, nu pot sa traiesc.
6. Nu ne-a dat nimeni nimic, n-am facut nunta ca sa raman cu ceva bani dupa aia, si de 4 ani muncim ca sa ne facem ceea ce multi primesc de-a gata.
Banii imi aduc fericirea de a sta in caldura alaturi de sotzul meu, de a face sex intr-un pat in care sa nu-mi intre arcurile in coaste ( cum mi se intampla mie cu salteaua pe care am cumparat-o acum 3 ani si care acum arata de parca as avea 300 de kg), de a putea sa ma relaxez in weekend in familie fara sa fiu nevoie sa muncesc, de a iesi din rutina care imi poate afecta relatia dupa atata stres, de a-ti permite o haina care sa nu se faca praf anul urmator din cauza calitatii proaste desi am dat bani multi pentru buzunarul meu.

Sunt chestiuni de decenta nu de superficialitate. Nu sunt superficiala daca imi doresc sa fie cald la mine in casa, daca imi doresc sa nu mi se scamosheze paltonul cumparat cu un an in urma, daca imi doresc sa ies cu sotzu si cu prietenii la un restaurant.
Banii iti aduc fericirea daca toti prietenii iti merg de revelion la munte iar tzie tzi se pare o avere sa dai 1000 de dolari pe un sejur.

Nu-mi acuzati sentimentele pentru ca n-aveti dreptul acesta. Fericirea de a fi alaturi de omul pe care il iubesc este infinita pe langa nevoile mele, insa nu vreau sa-mi stea fericirea in umbra pentru ca e prea frig in dormitor ca sa fac dragoste cu cel iubit.

Eu am OPINII personale bazate pe experienta proprie. Nu va grabiti sa trageti concluzii fara a avea habar despre persoana respectiva. E problema voastra, si ma bucur, daca fericirea va vine din citatele filosofilor antici. Fericirea mea vine dintr-un minim de decenta a vietii pe care o traiesc in aceasta Romanie. Nu ma indemnati sa plec in tzari straine pentru ca acolo umbla cainii cu covrigi in coada numai pentru cei care s-au dus la de-a gata. Cei care au plecat impreuna cu familia sa-si faca un rost intr-o alta tzara, stiu ce-nseamna greul.

Tare nu inteleg placerea unora de a emite judecati !!

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Cami ,eu iti dau dreptate.Fara bani nu poti sa fi pe deplin fericit.Degeaba esti cu persoana iubita daca esti nemancat,mort de frig si in zdrente.Noi am dus-o greu o perioada ,la inceputurile noastre,si pot sa va spun ca acum, cand avem un trai decent ,sunt mult mai fericita decat atunci cand nu aveam de nici unele.
Bani aduc fericire!Restul e literatura,povesti de adormit copii.
Puteti sa ma considerati superficiala,probabil ca sunt.

diadaniela

Mergi la inceput

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Cami are dreptate, banii nu aduc fericirea dar lipsa lor aduce nefericirea .

Si aici nu ne referim la mai stiu eu ce milione care ti-ar permite sa traiesti in nu stiu ce palate dar tu iei anti-depresive ca nu te iubeste X sau mai stiu eu ce.

Pai daca citesti numai apelurile disperate la asistenta materiala pt diferite familii. Eu in naivitatea mea cred ca familia X care are nenumarati copii si nu are cu ce sa-i creasca cred ca ar fii mai fericita daca ar avea ce sa le puna pe masa si sa-i imbrace, sau ca familia Y care are in disperare nevoie de bani sa-si opereze copilul in strainatate.

Cunoastem toti exemple de persoane foarte avute care nu sint fericite dar nu a zis nimeni ca banii sint singura conditie pt. fericire.

O zi buna,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Mimitete, clar banii nu sunt o conditie pentru fericire da' nici n-as vrea sa ma intorc la pilde crestine de genul "fericiti cei saraci cu duhul ca a lor va fi imparatia cerurilor". Iaca in necredinta mea nu vreau doar fericire spirituala. Am ajuns la varsta la care nu ma mai pot hrani doar cu filosofii imprumutate, metafore si declaratii de dragoste.
In Romania in care salariul profesorilor este o bataie de joc, marea mea pasiune pentru meseria pe care o am e alterata de mizerie si nu ma mai pot mintzi nici pe mine si nici pe cei din jur ca mi-e bine.
NU sunt ipocrita si in postarile mele pe acest forum mi-am expus doar experientele sau afirmatiile documentate anterior. In plus nu mint. Sunt multe fetele care ascund multa tristete si multa nefericire in spatele unor povesti de dragoste minunate. Eu insa nu sunt asta. Imi iubesc consortul, avem o poveste de amor unica da' realitate e gri fratilor. Nici n-o putem face noaptea pe stomacul gol, sa fim seriosi, n-am ajuns la gradul ala de degradare si de animalizare incat s-o facem doar din instinct cum se intampla cu anumite categorii sociale care fac sex si desigur copii dupa ce vine sotzul/concubinul/prietenul beat acasa, o ia la bataie pe femeie si apoi o mai si f... ( scuzati).
D-na sau d-ra care m-a acuzat de superficialitate cu domiciliul parca in Germania, cred ca se simte indreptatita sa ma acuze de superficialitate, dumneaei care probabil are un salariu decent de cateva mii de euro, o casa decent incalzita, sosele fara gauri, asigurari sociale de bun simt si servicii medicale omenesti.
Poate s-a inteles ca as vrea cumva averea lui Becali sa-mi aduca fericirea de a sta cu "dosul" pe un morman de bani. Nici intrebarea autoarei nu cred ca mergea in sensul averilor cu multe zerouri.
Eu cred ca vb de echilibrul dat de a avea atat cat sa-ti fie bine , de a nu-ti lipsi nimic din ceea ce-ti trebuie.
Nu port bijuterii, nu merg la coafor, cosmetica, nu beau, nu fumez. Ce-mi ramane? Foarte putin, insa pentru unii ca mine si putinul asta e un mare lux.
Nu mi-e rushine sa spun ca am un salariu mic, ca tot ce muncim se duce pe ceea ce trebuie sa platim. Nu vorbesc neaparat in numele meu. Fata de multi alti oameni as putea sa ma simt chiar bogata, comparativ insa cu ceea ce ar trebui numita decenta, ma simt saraca. Simtindu-ma saraca material, ma simt saraca spiritual. Pentru ca in loc sa ma duc la teatru imi pastrez banii pentru inca o culegere de care am nevoie, sau pentru o pereche de ciorapi pe care sa nu-i cumpar de la un magazin prost si sa-i gasesc dupa desigilare rupti in pachet.
Sunt fericita. Foarte fericita. Am un om extraordinar langa mine, o familie minunata in care am fost primita, comunic nemaipomenit cu el, avem partide teribile de sex da' ma simt saraca in ziua cand imi iau salariul si ma gandesc ca mai trebuie sa muncesc de 3 ori mai mult ca sa imi asigur nenorocitul de trai decent

cami

Mergi la inceput