Banii aduc fericirea?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

quote:
Originally posted by Iubika

quote:
Originally posted by rachel owen
Daca esti sanatos le poti face si pe celelalte. Pt ca nici sanatatea nu se poate cumpara cu banii. Nu?

Erhhhmm.... da si nu.
Daca te loveste din senin vreo gripa sau mai stiu eu ce, nu te duci la doctor sa te trateze? Nu`ti prescrie medicamente? Ori medicamentele nu ti le da farmacistul asa, ca are inima buna. Deci din punctul asta de vedere eu cred ca se poate considera ca iti cumperi sanatatea.
Caci daca stai asa si te uiti la cerul senin asteptand vindecarea, slabe sanse.... si risti sa pierzi chiar totul.

If you love something let it go. If it comes back to you it`s yours. If it doesn`t, it never was

Si crezi ca daca ai bani sa-ti cumperi medicamentele alea esti profund fericit? Numai pt ca ai niste medicamente traiesti sentimentul de fericire? Asa definesti tu fericirea?

BRENDA
"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

brenda si dc stand si ascultand valurile marii tremuri de frig ca nu ai o haina mai groasa pe tine esti fericit? dc copilul ala iubitor iti e bolnav si tu nu ai bani sa cumperi medicamente (vezi cazul baietelului bolnav de diabet) crezi ca poti ramane fericita bucurandu-te de soare diminetii?

si dc ai in jurul tau o familie iubitoare dar care cam face foamea si se uita la peretii goi si reci ai casei esti mai fericit?

hai sa nu cadem in extreme... banii nu iti aduc fericirea, dar lipsa lor clar iti poate aduce nefericire...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Brenda sa inteleg ca daca esti sanatos, ai o famile si te bucuri de rasaritul soarelui nu trebuie neaparat sa ai bani ca sa fii fericit?
Pai atunci nu mai poti avea si intretine o casa si te bucuri vesnic de rasarit si apus de soare, de adierea vantului etc Copilul se imbolnaveste n-ai bani de medicamente, doctori dar ce conteaza cand ai o familie fericita? N-are ce manca, cu ce se duce la scoala...dar nu conteaza asta...nuuu, fericirea nu consta in asta...Fericirea consta in dragoste, realizari si nu in bucuria copiilor care sunt ingrijiti corespunzator si nu sufera de pe urma lipsurilor, in zambetul, sanatatea lor.
Eu consider ca trebuie sa ai bani (cat are nevoie fiecare)ca sa-ti poti permite un trai decent, sa le poti oferi copiilor o viata buna, sa poti spera astfel si la altfel de realizari decat strict necesitatile. Dar nu poti visa la realizari marete cu burta goala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Iulia, multi oameni au visat la realizari marete cu burta goala, vezi nenumarate exemple de artisti si inventatori care erau saraci lipiti. Nu stiu daca erau fericiti, unii probabil ca erau, in pasiunea lor...
Pentru cei mai multi dintre oameni, un acoperis deasupra capului si mincare pe masa sint necesare ca sa nu fie nefericiti. Daca asta le aduce si fericirea nu cred, adica omul are nevoie de mai mult pentru a fi fericit. Si chiar daca ai toate motivele de fericire din lume, o viata perfecta cu adevarat, tot poti sa fii nefericit. Oamenii se mira cum de poti fi nefericit si tu stai si plingi. Aia se cheama depresie si are un motiv major dar pe care nu-l discut aici.
Unii trec prin greutati enorme, sint bolnavi si tot spun ca sint fericiti, sint mereu optimisti si plini de energie.
Nu cred ca exista un singur raspuns la intrebarea asta, cred ca ceea ce cautam noi de la viata, daca gasim, aia ne face fericiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Banii aduc fericirea!
Daca e sa ne luam dupa nevoie zilnice, am putea trai in minimum de decenta. Da nu e asa. Banii ne aduc fericirea. Banii iti cumpara cea mai buna pasta de dinti si nu aia de care ai nevoie ( ar merge si Cristalul de pe vremea odiosului), masina automata in loc de lighean ( masina automata de spalat nu e o nevoie ci o fericire s-o ai), banii iti cumpara geamuri termopan care iti asigura caldura in casa ( desi nu sunt o necesitate ca poti foarte bine sa mai pui o haina pe tine) etc..
Deci sa fim seriosi, banii aduc fericirea. Nevoile ni le putem satisface cu f putin bani cum exista multi nenorociti in lumea asta care mananca un bol de orez toata ziua si dorm pe un pat de paie, dar fericirea ne-o aduc lucrurile pe care le putem cumpara cu bani. Cu cat castigi mai mult cu atat iti cresc si pretentiile.
Un alt exemplu? Ganditi-va fetelor care aveti in viata voastra un bebe obtinut prin FIV. Pai eu m-am socat cand am auzit cat a costat-o pe o mamica bebelul ( 300 mil?) Pai bebelul acesta a fost o fericire adusa de... bani. Eu una n-as putea in veci sa adun banii astia ca sa-mi implinesc visul de a fi mama. Ca nu-i am, ca nu as putea sa ma imprumut la banca pentru asta. Mi s-ar parea ca-mi cumpar copilul. Sa-i ai, e una, sa te imprumuti la banca sau la rude parca n-as putea.
Banii aduc fericirea si o conserva. Banii aduc si nefericire atunci cand nu stii ce sa faci cu ei. Mi-am luat salariul acum 15 zile si nu mai am un leu. Muncesc ca un rob 10-12 ore pe zi si cu toate astea, banii de-i castig eu abia de-mi ajung de piatza si consumabile in casa. Mi-au placut intodeauna cartile da' nu-mi mai permit sa0mi cumpar beletristica pentru sufletelul meu, pentru ca am nevoie de carti de specialitate in profesia mea. Nu o duc rau, da' nici nu pot sa ma mint singura ca sunt impacata si multumita cu ceea ce am. Mda, comparativ cu alti amarati pe lumea asta am ceva, insa pentru ceva-ul ala am muncit amandoi ca robii si ne bucuram de o amarata de vacanta de-o saptamana pe an unde ne cheltuim putinii bani de i-am adunat. Asta nu e fericire, e inertie.
Prefer sa stau acasa cu familia si cu iubitul meu sotz da' parca mi-as lua si o pereche de cizme mai calduroase asa ca.. ma duc la munca. Suntem sclavii banilor.

Parerea mea

cami

Mergi la inceput

Dar nu inteleg de ce trebuie sa va ginditi voi neaparat la necazuri,la boli si la alte nenorociri.....Dar daca ai o haina groasa pe tine,esti super plin de bani si poti oricind sa te tratezi de toate bolile din lume,ai tot ce iti trebuie dar nu esti fericit,ce ai facut?
Sint fel si fel de feluri de a privi fericirea dar cred ca a o privi prin prisma banilor e cea mai mare eroare.
UNII dintre cei mai mari artisti au devenit cunoscuti dupa moartea lor dar au fost fericiti cit au trait pt ca au creat adevarate opere de arta,chiar daca au trait in mizerie.
Calugaritele la manastire sint fericite desi muncesc din greu pt a-si asigura strictul necesar,dar sint impacate spiritual...
Exista familii de oameni saraci care sint fericiti in saracia lor pt ca se iubesc si pt ca au o familie,si stiu sa se bucure si de rasaritul soarelui si de valurile marii.....
Poti avea bani cu ghiotura,dar lacrimi in suflet pe veci....unde e fericirea?

BRENDA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Brenda, intrebarea era daca banii aduc fericirea. Raspunsurile pot fi cu da sau nu + argumente.
Nu a intrebat nimeni de cei care au bani multi da' sunt nefericiti. Poate ar trebui sa deschidem un noi topic. Hei, voi astia cu bani multi, sunteti nefericiti din cauza banilor? Sa raspunda ei pentru ei insisi nu noi pentru ei.

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paraluta spune:

Draga Brenda, problema fericirii a preocupat minti mult mai luminate ca ale noastre,timp de secole, si da inca batai de cap filozofilor moderni!
As zice sa nu te lansezi in afirmatii inutile. Ar fi frumos sa raspunzi doar la topic, care este parerea ta personala. Daca crezi ca stii mai multe, foarte frumos, spune-ne si noua , dar nu intra cu afirmatii de genul "confuzie in conceptiile noastre"! Sper ca sunt in asentimentul tuturor!

quote:
Originally posted by brendamitran

Doamne.....cita confuzie,nici nu am mai citit ultimele postari,ca nu mai are rost.
Dragilor! Este o mare confuzie in conceptiile voastre! Pai ce legatura are fericirea cu nevoile noastre de zi cu zi?
Fericirea este un sentiment pe care il traiesti atunci cind ai o implinire,o realizare a ta proprie,un vis care a devenit realitate...si asta nu tine de bani neaparat.
Banii sint o necesitate cotidiana,banii ne ajuta sa supravietuim,pr unii doar atit,pe altii mai mult.
Jocelyn cred ca a atins foarte bine realitatea asta,daca reusiti sa cititi eact ce a spus,o sa intelegeti.

BRENDA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Papadia spune:

Am citit toate postarile voastre si sincer nu stiu daca am citit ceva concret .Daca banii aduc fericirea??Se prea poate dar sunt multe cazuri pe care le cunosc sunt familii pline de bani dar nu au timp de familie ,de copii lor,de sotie.Unde sta fericirea in cazul lor??Sau chiar am auzit o femeie spunind intr-o zi:ce folos sa am bani ,sa am de toate daca nu am sanatate.Au bani,masini de lux dar citi oare au o familie??Intreb!!Noi avem putin dar suntem fericiti si avem intelegere.Asta e tot ce conteaza.Asta e parea mea si nu mi-o luati in nume de rau dar eu cam asa vad lucrurile.Si apropo de subiect lucia1 are perfecta dreptate.

moldovan

Mergi la inceput

Pai discutam despre legatura BANILOR cu FERICIREA!
Nu inseamna ca a intrebat cineva de cei care au bani multi si sint nefericiti,dar este un aspect....de ce nu poate fi luat in considerare? Supara cumva? E strict legat de subiect......
Cit despre inteleptii care au scris despre toate astea,nu vad ce rost isi mare subiectul daca au gindit ei in locul nostru si noi nu mai avem voie sa avem pareri.Dar iata de exemplu,ce a spus N.Iorga:
"Pentru fiecare om e un drum catre fericire:acela pe care e chemat sa mearga.Cei mai multi nu-l gasesc niciodata.Cei cuminti incearca pina la moarte.Cei mai prosti se trintesc la pamint si pling ca sint nenorociti.
Oamenii bogati se joaca de-a viata."

Afirmatiile mele "inutile" erau doar parerile mele,scuzati,domniile voastre,daca au suparat,n-a fost cu intentie.....insa erau strict la subiect.

BRENDA

Mergi la inceput