Banii aduc fericirea?
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/niccostea/niccostea.jpg)
niccostea spune:
Am stat 1 an in Germania cu bursa, nu prea mare, dar oricum atata cat sa pot trai mai bine decat traiam in tara. Eram, insa, departe de familie, prieten, etc.
Acum sunt in Ro de 2 luni, langa familie, prieten si toate cele, insa inca n-am reusit sa ma detasez de nostalgia dupa anul care a trecut. Nu sunt nefericita in nici un caz, insa atunci cand ma duc la supermarket si calculez de 10 ori cat fac cumparaturile din cos, ca sa vad daca imi ajung banii, sa nu ma trezesc la casa ca nu am bani destui sa platesc... parca nici prea fericita nu sunt. La fel cand ies in oras cu prietenii si ma uit lung la un coktail, alegand in schimb bautura cea mai ieftina si mai mare (ca sa pot sa beau 1, cat timp ei beau 2).
Nu stiu daca banii aduc fericirea, dar eu sunt mult mai putin echilibrata sufleteste aici, cu bani putini, decat eram acolo cu bani in cantitati necesare.
Optimistul e mai aproape de Adevar.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
paraluta spune:
Fericirea nu este conditionata de bani!
Banii nu sunt un scop in viata, dar imi place sa-i am, ca sa-mi fac toate placerile posibile! Este vorba de dorinta fiecaruia de a trai mai bine, mai frumos.Cred ca asa trebuie gandit. Cine nu gandeste asa, nu este nici macar visator, cum prea frumos a spus Marius, ci este inconstient, si isi merita soarta sa.
liliana68 spune:
Habar n-am cum e sa fii bogat, bogat d-ala, care nu depinde de fiecare paycheck, sa plateasca pentru traiul zilnic, da' pot sa va zic ca e naspa rau sa fii sarac, am avut copilarie si adolescenta saracacioasa, mincare putina, haine deloc, mare noroc cu uniformele, pentru mine a fost binecuvintare. La facultate avem bursa sociala, era buna, ca nu luam cartela si mai cumparam ceva haine, incaltaminte. Dupa facultate, vo citiva ani in camine de familisti cu WC-ul si dusurile comune, cu scandaluri, ha ha, ce vremuri...
Acum vremile s-au schimbat, da' fericirea nu-mi sta in casa cu nu stiu cite camere, ori masinile din fata ei, dulapurile crapind de haibe, recunosc insa ca mai comfortabil.
paraluta spune:
Cred ca problema asta cu banii si fericirea este veche... nu de cand lumea, ci de cand s-au creat banii, asa ca batem fierul degeaba, pentru ca nu avem ce invata prea mult unii de la altii, decat poate in cazul in care apare la subiect un superbogat miliardar in dolari, care sa ne spuna cum sta treaba cu a avea foarte multi bani, ca fericire avem cu totii, mai mult sau mai putin. Deci,...poftiti bogatanilor, sa va auzim ce viata aveti!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Pusi/Pusi.jpg)
Pusi spune:
Banii ofera siguranta, stabilitate, echilibru, trai decent. Multe dintre problemele unui cuplu, mai ales tanar, la inceput de drum, apar, mai devreme sau mai tarziu, pe seama lipsei banilor. Cate familii nu s-au destramat atunci cand unul dintre ei, a luat drumul pribegiei, in alte tari, pt. a castiga mai mult?
paraluta spune:
Nu stiu exact numarul, imi pare rau. Multe!
quote:
Originally posted by Pusi
Banii ofera siguranta, stabilitate, echilibru, trai decent. Multe dintre problemele unui cuplu, mai ales tanar, la inceput de drum, apar, mai devreme sau mai tarziu, pe seama lipsei banilor. Cate familii nu s-au destramat atunci cand unul dintre ei, a luat drumul pribegiei, in alte tari, pt. a castiga mai mult?
Clover spune:
Eu cred ca banii nu cumpara sanatatea intr-adevar. La nivel mic intr-adevar banii iti protejeaza sanatatea si ai acces la cele mai bune tratamente. Dar in unele cazuri nici medicina nu poate face nimic.
Si habar n-am daca banii aduc fericirea ca n-am innotat niciodata in ei ca sa-mi dau seama daca-s mai fericita. Eu sunt o persoana a carei fericire(stare de bine pentru mine) depinde de persoanele din jurul ei.
brendamitran spune:
Doamne.....cita confuzie,nici nu am mai citit ultimele postari,ca nu mai are rost.
Dragilor! Este o mare confuzie in conceptiile voastre! Pai ce legatura are fericirea cu nevoile noastre de zi cu zi?
Fericirea este un sentiment pe care il traiesti atunci cind ai o implinire,o realizare a ta proprie,un vis care a devenit realitate...si asta nu tine de bani neaparat.
Banii sint o necesitate cotidiana,banii ne ajuta sa supravietuim,pr unii doar atit,pe altii mai mult.
Jocelyn cred ca a atins foarte bine realitatea asta,daca reusiti sa cititi eact ce a spus,o sa intelegeti.
BRENDA
"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"
http://community.webshots.com/user/brendamitran
brendamitran spune:
quote:
Originally posted by Iubika
Nu cred ca fericirea noastra consta in bani.
Pe de alta parte insa, atunci cand te confrunti cu lipsa lor si nu ai cu ce sa cumperi (sa zicem) o bucata de paine, nu cred ca mai ai ragazul nececsar sa te consideri fericit ca esti sanatos, ca ai o familie care te iubeste, ca te poti bucura de soarele diminetii sau de valurile marii....
If you love something let it go. If it comes back to you it`s yours. If it doesn`t, it never was
Pai daca nu te consideri fericit ca esti sanatos,ca ai o familie care te iubeste.....atunci nici nu prea meriti sa fii fericit.Ce poate fi mai minunat decit faptul ca ai o familie care te iubeste?
Nu te mai poti bucura de soarele diminetii? Ai incercat asta vreodata? Incearca si o sa vezi ce inseamna......
De valurile marii.......cred ca e inutil sa mai dezvolt ideea....
BRENDA
brendamitran spune:
quote:
Originally posted by olim
Eu sunt de parere ca banii nu aduc fericirea, ci fericirea ne-o da obiectul pe care il cumparam, vacanta pe care ne-o dorim, casa la care visam.Eu cred ca suntem fericiti cand ne putem realiza un vis, o dorinta.
Eu cred ca si intr-un apartament poti sa fii fericit, nu numai intr-o casa de 300 m2, si cu un opel de 4 ani te simti bine, nu numai cu mercedesul de 3 luni.
SUNT MULTE PERSOANE CARE MUNCESC CA SA TRAIASCA, IAR ALTELE CARE TRAIESC CA SA MUNCEASCA.
pupici
Si daca in vacanta aia mergi singur cuc si nu ai cu cine impartasi bucuria ei cum e? Daca n-ai un copil macar linga tine caruia sa-i daruiesti din fericirea asta,s-o imparti cu el?
Sau daca stai singur in casa aia la care visezi si-ti auzi gindurile lovindu-se de peretii aia pustii,daca toate astea le traiesti de unul singur crezi ca esti fericit?
Iti spun eu.....e totul zero!
BRENDA