Stresul la serviciu - se muta acasa
Raspunsuri - Pagina 2
ingridnen spune:
Este incredibil ce scrii, persoana in cauza este chiar nebuna... dar se crede perfect sanatoasa si normala !
Daca esti o fire mai sensibila si mai emotiva vei avea in timp probleme de sanatate... stiu ce spun !
Eu vad 2 solutii: incerci sa-ti gasesti in alta parte, apeland la concediu medical, cum te-au sfatuit fetele. Sau mai suporti un an si jumatate, pana cand termini ratele, din cate am inteles... daca mai poti... tu nu iei nici medicamente... poate ar fi bun, cum mi-a spus mie un medic, de un "praf de nesimtire" (astea fiind tranchilizante, antidepresive, gen Calmepam, Xanax) - oricum, o solutie artificiala, care nu rezolva problema de fond, dar te ajuta sa privesti mai detasat si mai indiferent problemele cotidiene...
Ai un copilas de crescut, doar n-o sa te imbolnavesti din cauza unei nebune !
Ah, mi-am adus aminte de o chestie "sa nu doresti niciodata moartea sefului, ci sa faci in asa fel incat sa si-o doreasca singur "!
Curaj si nervi tari!
Ingrid si Cristi (2 ani si 7 luni)
joxy spune:
... ce pierzi timpul pe net ?! Nu ai de lucru ?
Cu respect,
G.
Suntem urate... si ne tarim!
joxy spune:
quote:
Originally posted by Principesa
Anca, ceea ce descrii tu este un comportament abuziv.
Iti propun sa descoperim ce emotie si ganduri genereaza acest comportament in tine pentru ca apoi sa poti sa relativizezi putin situatia, sa poti pune o distanta autoprotectoare intre tine si ea.
Deci cand ea se comporta asa fata de tine, ce gandesti? Ca trebuie sa te conformezi ca sa nu iti pierzi jobul? Ca nu iti poti gasi alt job? Ca tu esti incompetenta, insuficiente? Te simti nevalorizata, discreditata? Si in consecinta ti-e frica si faci fata la frica asta prin furie?
Ti se pare ca ti se potriveste descrierea? Daca nu, poti sa o corectezi, sa o completezi, sa o dezvolti?
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
In absconscul cerebelului si cautand adanc in sufletul de poet mizericos al natiei cotropite de loviturile repetate ale popoarelor migratoare pagane si neobosite ale caror maniere le putem regasii in comportamentul descris in subiectul si inceputul acestui mesaj transmis catre noi si revenind la ipotetica abuzare abuziva a sefului, putem face o paralela intre povestea cu cei trei purcelusi in care angajata noastra poate fi comparata cu purcelusul cel mic cu casa din paie si seful cel rau cu lupul care sufla peste candida bunatate si fragezime a godacului cel inocent. Astfel, tunetele si fulgerele valorice, devalorizeaza indubitabil inefabilul stabil al starii de fapt, dezechilibrand balantza si asa precara a unei mamici exceptionale, sa folosim un termen la moda, vor asurzi simturile si vor arseniza papilele cenusii ale creierului supus. Cam asta cu problematica nonsensului valoric. In ceea ce priveste valorizarea nimicniciei umane cred ca sefa doreste si studiaza pe seama voastra, parapsihologia nevoii de valoare.
In speranta unei rezolvari grabnice si favorabile a problemei,
cu respect,
Giocsanu.
p.s. acest mesaj reflecta materia mea cenusie si nu pct.d.v. al dc.com, daca mai era cazul sa precizez.
oana_s spune:
Anca, ea este patroana firmei sau directoare, sau sefa departamentului? Nu are un superior? Nu vede chiar nimeni cum isi bate joc de voi?
Doamne, cred si eu ca innebunesti acolo...tu lucrezi in vanzari, ca asa pricep eu...pai in domeniul asta e imposibil sa nu gasesti repede si cu salariu bun ceva...mai ales ca inteleg ca esti demult timp in bransa...cred ca trebuie neaparat sa pleci de acolo, asa cum au spus fetele, programeaza-ti interviurile dupa 7 seara, ce daca e tarziu, piata e f slaba dpdv oameni cu adevarat buni, daca ai un CV beton, e imposibil sa nu accepte si ora aia. Inteleg ca de concediu nici nu poate fi vorba, de stat acasa te inteleg perfect, rate, gradinita etc., asa ca asta pare singura solutie.
Pana atunci, ai grija mare de tine!
Oana si Mara 11.08.2004
pozici
Nane spune:
Anca, trimite-ti cv-ul si scrisoarea de recomandare la firmele de recrutare si cand se iveste cv ia-ti un conced medical... Trebuie sa faci cumva sa scapi de acolo...
Doamne, fere, e incredibil ce scrii!
Nane
try spune:
quote:
Originally posted by joxyquote:
Originally posted by Principesa
Anca, ceea ce descrii tu este un comportament abuziv.
Iti propun sa descoperim ce emotie si ganduri genereaza acest comportament in tine pentru ca apoi sa poti sa relativizezi putin situatia, sa poti pune o distanta autoprotectoare intre tine si ea.
Deci cand ea se comporta asa fata de tine, ce gandesti? Ca trebuie sa te conformezi ca sa nu iti pierzi jobul? Ca nu iti poti gasi alt job? Ca tu esti incompetenta, insuficiente? Te simti nevalorizata, discreditata? Si in consecinta ti-e frica si faci fata la frica asta prin furie?
Ti se pare ca ti se potriveste descrierea? Daca nu, poti sa o corectezi, sa o completezi, sa o dezvolti?
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
In absconscul cerebelului si cautand adanc in sufletul de poet mizericos al natiei cotropite de loviturile repetate ale popoarelor migratoare pagane si neobosite ale caror maniere le putem regasii in comportamentul descris in subiectul si inceputul acestui mesaj transmis catre noi si revenind la ipotetica abuzare abuziva a sefului, putem face o paralela intre povestea cu cei trei purcelusi in care angajata noastra poate fi comparata cu purcelusul cel mic cu casa din paie si seful cel rau cu lupul care sufla peste candida bunatate si fragezime a godacului cel inocent. Astfel, tunetele si fulgerele valorice, devalorizeaza indubitabil inefabilul stabil al starii de fapt, dezechilibrand balantza si asa precara a unei mamici exceptionale, sa folosim un termen la moda, vor asurzi simturile si vor arseniza papilele cenusii ale creierului supus. Cam asta cu problematica nonsensului valoric. In ceea ce priveste valorizarea nimicniciei umane cred ca sefa doreste si studiaza pe seama voastra, parapsihologia nevoii de valoare.
In speranta unei rezolvari grabnice si favorabile a problemei,
cu respect,
Giocsanu.
p.s. acest mesaj reflecta materia mea cenusie si nu pct.d.v. al dc.com, daca mai era cazul sa precizez.
Cum si unde le gasesti, frate. Eu pot sa stau o sapt. cu pixu' si foaia in mana si nu pot sa scot ce-ai scos tu in 10 minute probabil. Ma gandesc ori ca matale ai prea multe circumvoluntiuni fatza de cat este permis, ori eu am prea putine, adeca sub limita normalului .
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
cipcipcip spune:
wow, multi nebuni mai sint pe lumea asta. Iar tipa cu pricina e in mediul ei, in alte parti nu ar lucra nimeni pentru ea sau ar ajunge prin tribunale.
Fa un efort si pleaca, cu astfel de oameni nu ajungi la nici un consens, iar asta nu e viata, ca sa nu mai zic de sanatatea ta, daca te imbolnavesti ajungi la altele mai rele, doamne fereste.
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
http://community.webshots.com/user/roxanabella
alinaxeni spune:
Stii ca o poti da in judecata? O poti reclama la oficiul fortelor de munca.In plus poti gasi servicii garla.
Uite,maine(sambata) la sala palatului e un targ de forta de munca unde se cauta numai oameni f. bine pregatiti si cu studii superioare.
Mai poti aplica CV-ul pe internet,sunt o garamada si primesti foarte repede oferte.Stiu asta pt. ca o prietena a mea si-a gasit mai multe slujbe unde a fost acceptata in foarte scurt timp,asa ca a ales ce a fost mai bun.
Daca ai nevoie de ajutor in cautarea unui loc de munca spune-mi si poate te pot ajuta cumva.
alina
zana spune:
Cum e Ankalaura? a mai trecut stresul?
Ai mare grija de tine, cu nebunii nu te pui...
Gaseste-ti un inlocuitor si incet, incet mai lasa din responsabilitatile tale, pastile sa-i cumparati sefei cu prima ocazie, stiu eu poate la aniversare
Daca te relaxeaza, poti sa asculti muzica, dar nu cumva sa-ti pui casti, ca ai incurcat-o, nu mai auzi telefonul!
Relaxeaza-te,ia o pauza pentru tine si familia ta , impreuna iesiti la plimbare, la cumparaturi...undeva sa va simtiti bine si apoi, da, poti sa trimiti CV-uri.
P.S.Pentru copil ai voie sa iei CM, gandeste-te in primul rand la familie.
Iti tin pumnii sa reusesti!
ankalaura spune:
Am disparut un timp, din lipsa de timp :) Sper diseara sa pot citi in liniste sfaturile tuturor, si sa ma gandesc putin.
Principesa:
- imi dau seama ca acest comportament este abuziv, dar lucrul asta nu este recunoscut de cine trebuie. Ea nu se gandeste nici o clipa ca inainte de a da cu parul mai bine ar analiza problema. Mai rau este ca din orice marutis de tantrar, face armasar - de ex nu i-ai comunicat personal un lucru, desi vorbea la telefon, si i-a fost comunicat de catre colega din biroul respectiv imediat ce a inchis telefonul, eu fiind in alt birou. Se cheama nod in papura.
- cand se comporta asa, fata de mine si fata de altii, ma revolt. Nimic nu ma supara mai tare decat nedreptatea. Cand gresesc, recunosc si repar. Intamplator, gresesc extrem de rar, chiar stiu ce am de facut si fac foarte bine in 99,9% din cazuri. Nu sunt perfecta, desigur, dar nimeni nu este.
- imi dau seama ca ar trebui poate sa ma conformez, dar nu pot. Cand e vorba de lucruri logice, care trebuie facute, ma conformez. Cand inventeaza insa o vina, ma revolt si fac scandal.
- stiu ca imi pot gasi alt job, stiu ca sunt competenta, dar ma simt nevalorizata. Mai rau este ca ne umileste cam pe toti de fata cu altii, cu clientii. Pe mine mai putin, mai spune unora le telefon "fetele astea numai incurcaturi imi fac. Au uitat..." Dar colegei mele ii spune "NIMIC nu stii!" de fata cu clienti, dar nu este adevarat. Daca esti sef si ai ceva de reprosat unui om, fa-o intre 4 ochi, sau daca vrei sa stie toata firma, fa o sedinta, care e problema? Suntem colegi! Dar nu o face de fata cu strainii!
PS Iti amintesti ca la nunta mea ti-am cerut voie sa folosesc motto-ul tau pe invitatii?
Va pup si revin cu completari imediat ce pot
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare