Stresul la serviciu - se muta acasa

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Ankalaura, nu imi amintesc dar daca ti-a folosit ma bucur.
Ipoteza mea este ca situatie abuzive de acest tip sunt o interactiune dintre un individ plasat intr-o functie de putere si subordonati care au acest potential de a fi exploatati, in baza unui sentiment aprioric de lipsa de valoare.
Asa incat, fara a pierde din vedere gravitatea contextului, sugestia mea ar fi aceea de a-ti imbunatati stima de sina si relatia cu tine, stare care te va ajuta pe viitor sa eviti acest tip de situatii si sa nu le mai pici victima.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Gabrielama - nu stiu sigur daca este ilegal sa te cheme la serviciu de 1 dec, dar stiu ca am avut noroc sa nu lucreze sotul meu, pentru ca nici fata nu o puteam duce la gradinita. Pentru ca am comentat - ceilalti nu au lucrat, numai eu si colega mea am lucrat - mi-a zis ca daca nu am fi lucrat pe 1 decembrie nu ne-ar fi platit ziua. La buzunarele noastre, ar fi contat acei bani opriti.
Dar nu era vorba despre ce si cat am avut atunci de lucru, ci mai mult de idee... Adica in cazul in care vreau sa raman acasa pe 1dec, imi spui ca nu ma platesti. Dar nici cand fac ore suplimentare nu ma platesti. Insa, ca mi-am luat inainte de nunta o zi pentru pregatiri, mi-a scazut din concediul de odihna... Si cate si mai cate...
Acum o luna cand mi-a fost bolnav copilul, s-a imbolnavit pentru ca eu am lucrat in saptamana aia si sambata si duminica, si sotul meu a venit sa ma ea, cu ea in masina, si asa s-a imbolnavit, ca era ucmplit de cald, geamul deschis, curent, ea transpirata.... Dar nu ne-a platit sambata si duminica. Si nici alt liber nmu ne-a dat. S-a considerat probabil ca s-a compensat cu cele doua zile cat am stat apoi cu fata, cat n-a putut sta sotul meu...
Ea nu are alt sef desupra. Ea e sefa. Intre mine si ea nu este decat sotul ei. care imi revine mie tot sef. Credeti ca ma pot duce sa ma plang sotului ei? De la o vreme, a inceput sa semene si el cu ea...
Si da, am numai 20 de zile lucratoare pe an, dar se mai adauga vreo 3-4 de Craciun, vreo 3-4 in ianuarie... Anul trecut nu mi-am luat tot ceoncediul, mi l-a extins in ianuarie o saptamana, si mi-a prins bine, asa am reusit sa rezolv si eu niste acte pentru casa. Iar cum anul asta toate zilele libere au picat aiurea, numai sambete si duminici.... Am mai scazut o zi ca am avut un examen, si imi mai raman vreo cateva, care probabil se vor lungi si ele in ianuarie. Dar sotul meu in ianuarie nu are concediu... Si tot asa...

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare

Mergi la inceput

Joxy, cu tot respectul, nu prea pricep.
Si cred ca nu pierdeam timpul pe net, asa sper....
Oricum, eram acasa

Mergi la inceput

Oana - nu lucrez in vanzari, ci logistica. Dar pentru ca mai nou politica firmelor este "Un om cat sapte", am foarte multe atributii....

quote:
Originally posted by oana_s

...tu lucrezi in vanzari, ca asa pricep eu...pai in domeniul asta e imposibil sa nu gasesti repede si cu salariu bun ceva...mai ales ca inteleg ca esti demult timp in bransa...
Oana si Mara 11.08.2004
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Si pana la urma de ce un iti schimbi jobul daca spui ca nu mai merge? Sa mergem pe ipoteza ca tot ceea ce ai scris este asa si nu altfel. Ca in 99.9% din cazuri vina nu este a ta. Atunci? Ce te opreste sa spui STOP acestui calvar pe care il descrii? E oarecum ilogic dupa mine sa spui canu mai poti si sa stai in acelasi timp. Nu merge? Ok bye. Sau unde gresesc?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Pai Marius, este logic ce spui tu.
Dar e mai usor de spus ca vrei sa schimbi job-ul decat de facut. Poate suna aiurea, dar motivul pricipal sunt banii. Cum spuneam, avem inca datorii foarte mari. Nu le putem face fata cu salarii medii pe economie.
Multi considera ca se justifica orice nebunie, bani sa iei. Nu e chiar asa.
Eu aici am o pozitie buna. Un salariu bun si complet justificat.
Imi place mult ceea ce fac.
Problema este omul de langa mine. Sistemul pe care il avem.
De exemplu: am o zi incarcata. Nu imi pot face treaba in liniste, ca incepe circul. Aia se cearta. Aia tipa. telefonul suna. Ma intreaba cum se zice aia sau ailalta. Ii zic ca nu sunt dictionar. Vine un control. Imi zice sa las tot, si sa traduc niste contracte. Las tot si traduc. Nu termin bine, de ce n-am facut lucrurile pe care tocmai mi-a zis sa le las.
Deci, problema este - ce boala e asta??
Problema e ca nu putem face o sedinta si spune ce avem pe suflet. Daca spunem, tot noi suntem vinovati Doar nu se va intoarce sotul impotriva sotiei sau invers pentru niste angajati.
Citesc pe la diverse cum cineva doreste sa solicite o marire. Situatia de acolo mi se pare incredibila! Daca doamna de acolo era la noi... nu mai era demult! Aici vorbesc de cum am ajuns sa gandesc, nu ca dansa nu are dreptate. Eu cand am facut un copil, am stat acasa 6 saptamani cu nastere cu tot. Al doilea il aman, un an, doi, mai nou vreo 4 sau 5... Acum se gandea sa ne puna pe toti sa ne semnam demisii in alb, ca sa ne poata da afara. Nu cred ca vorbea serios. Tot boala vorbea! Toata lumea imi spune ca si in alte locuri sunt aspecte negative.
As vrea sa construim ceva, dar nu stiu daca se poate.
Urla doua zile, ne certam, alte doua zile e lapte si miere, ti-e cea mai buna prietena.
Asta nu inteleg. Nu stiu cum sa mai fac. As vrea sa am puterea de a trece cumva peste aspectele astea. Pana acum numai eu am reusit. Am "domesticit-o" putin. La mine tipa cel mai rar, si cel mai putin. Nici motive nu prea are. Dar gaseste uneori. Inventeaza daca nu gaseste. In rest, nimeni nu sta mai mult de 6 luni in medie. Mai e colega mea, care e de un an si ceva, dar de multe ori s-a umilit. Asa cred eu. Inghite prea multe colega mea. Iar pe ea o tavaleste de nu se vede.
Problema mea e ca nu pot sa imi tin gura cand tipa la altii.
Si mai am o problema: nu imi place sa renunt. Daca mor, eu mor cu tine de gat!
Dar probabil ca daca mai tine mult circul asta, si mai ales daca se agraveaza, ma voi gandi serios sa plec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

"Daca mor, eu mor cu tine de gat!"
N-ai sa pleci.

Ce zodie zici ca esti?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Marius - gresit!
Nu o sa plec AIUREA! Dar o sa plec.
Pana atunci, sper sa invat sa imi controlez mai bine emotiile.
Cu prima ocazie, sigur ca plec. Cu prima ocazie care sa merite.
Si, by the way - sunt balanta. Intelegeti acum in ce masura ma deranjeaza nedreptatea si de ce nu imi pot tine gura... Pe altii i-ar durea in cot. Foarte multi se conduc dupa principiul "nu e treaba mea. De ce sa ma intereseze".
E mai bine ca ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

quote:
Originally posted by ankalaura

Marius - gresit!
Nu o sa plec AIUREA! Dar o sa plec.
Pana atunci, sper sa invat sa imi controlez mai bine emotiile.
Cu prima ocazie, sigur ca plec. Cu prima ocazie care sa merite.
Si, by the way - sunt balanta. Intelegeti acum in ce masura ma deranjeaza nedreptatea si de ce nu imi pot tine gura... Pe altii i-ar durea in cot. Foarte multi se conduc dupa principiul "nu e treaba mea. De ce sa ma intereseze".
E mai bine ca ei.

Anca, daca esti balanta atunci reuseti tu cumva sa faci fata, aveti voi ceva al vostru (cica de la Venus)care va poarta noroc.

Oana si Mara 11.08.2004
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Anca, cand am citit mesajul tau am crezut ca este vorba de fosta mea sefa. Doamne suna atat de familiar. Au trecut 2 ani de cand a plecat de la noi, si-a dat demisia tot din nebunie. Daca nu isi dadea ea, imi dadeam eu oricum. Ultimele ei zile au fost crunte. Am avut curajul sa o infrunt si sa zic lucruri urate.

8 luni m-am chinuit sa raman insarcinata. Nu reuseam, stresul era de vina. La 2 saptamani dupa demisia ei am ramas gravida.

Acum sunt pe pozitia ei. Stres inca exista, se cere mult overtime, nu conteaza viata de familie, insa eu insist sa imi pastrez rabdarea si sa imi urmaresc prioritatile. Uneori ajung stoarsa acasa si imi vars nervii pe familie, apoi regret. Dar de regula incerc sa las la usa totul. Cand lucram insa cu nebuna nu puteam dormi, vorbeam numai despre ea, ma urau deja si prietenii., Asa ca te inteleg perfect. Dar nu permite asa ceva.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput