Miresele anului 2005 (25)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianette spune:

quote:
Originally posted by radu300

Si inca ceva. Acolo nu este Photoshopul. Colajele alea sunt facute in altceva nu in Photoshop, nu imi dau seama care este programul dar mai caut. Ce zici Dianette, am dreptate sau nu?

si eu am citit mesajele si tocmai ma pregateam sa zic ca nu e Photoshop ... e clar ca nu e (se vede la „imbinari”). Poate voi nu va dati seama ce inseamna sa faci atatea colaje cu Photoshopul … iti ia mult timp (si cred ca si multi bani :)P … Programul folosit e un soft care face chestiile astea „la duzina”, doar alegand niste setari, un fel de Panorama Maker (din suita ArcSoft) (??), cu asta seamana + ceva care pune frame-uri, diverse decoratii s.a.m.d. Bineinteles ca iti trebuie talent si multa imaginatie si aici ( mai ales la selectarea imaginilor) si nu trebuie sa fii neaparat fotograf dar in Photoshop cuvintele „imaginatie” si „creatie” sunt si mai accentuate!
In alta ordine de idei, ratoiu, un 13/18 e departe de un A3 cat zice Vianne ca era (A3 are 42/30 cm... departe mult). Nu stiu, dar nu cred ca pozele sunt scoase pe hartie fotografica normala ... pe la ce magazine foto am fost eu nu am vazut astfel de dimensiuni (nu ca n-ar fi, dar sunt mult mai scumpe). Acum depinde: am vazut ca in albumul on line sunt 30 de fotografii. Astea sunt toate sau mai ai si altele?
Albume foto in care fotografiile se lipesc (sunt ele autoadezive) am vazut si eu, deci nu cred ca intervine legatoria aici, (doar ca nu stiu daca sunt si pentru astfel de dimensiuni :D)
Chiar ca ce discutii s-au creat, comentam si noi , deh …

Daca gasiti o tipografie care scoate la preturi apropiate de cele ale fotografiilor si care vrea sa lucreze si cantitati mai mici, sa ma anuntati si pe mine, da?

DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
creatiile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianette spune:

m-am mai uitat o data la poze... cel mai mult imi place ca fotograful a stiut dinainte ce o sa faca dupa aceea cu ele. A luat multe instantanee si mai multe poze din acelasi moment pe care le-a combinat foarte frumos in colajele acestea. Te uiti si ti se pare ca vezi un film ... Ma inspira .. o sa incerc sa fac si eu

DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
creatiile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyssy spune:

Mergi la inceput

Este evident ca fotografiile nu sunt lucrate in Photoshop si nici in Corel Paint .. Dar trebuie sa recunoastem ca foto sunt super .. atat compozitia cat si prelucrarea..
Dar .. cum printr-un mesaj fiecare interpreteaza ce vrea ..m-am gandit sa va si arat despre ce album vorbeam eu de 1200 euroi http://www.fotoservicemonza.it/novita.html
Am mai tatonat terenul si ca pret .. am ajuns la 800 cu fotografiile gata preparate . E un pret mai mic , dar totusi .. astept sa castig la loto

VISELE NU SE RISIPESC,DAR NICI NU ZBOARA DACA NU LE DAI ARIPI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratoiul spune:

dianiana, poti sa imi trimiti mie videoclipul pe mail, iti zic pe pm mailul de la gmail. si ti-l pun eu la mine pe server. o sa iti dau un link si il poti da apoi tuturor.

Eu raman la convingerea ca orice poate face un program de grafica, face si photoshop. Daca ei n-au folosit photoshop si aveau templateuri intr-un alt soft, e treaba lor. Probabil ca e chestie de comoditate. Dar eu personal, daca vreau ceva unic si control MAXIM evident, aleg photoshop. Cine nu cunoaste programul indeajuns, evident ca nu stie exact care sunt posibilitatile lui. Dar intrebati profesionistii si vedeti ce va spun. In cazul de fata e posibil sa nu fie photoshop. Sunt colaje frumoase dar prea seamana cu ceva "commercial" din programele de gen. ArcSoft, ulead etc. fac de obicei programele unde dai 2-3 clickuri si face el restul. Astea sunt pt cei care nu vor sa isi bata capul, nu au destule cunostinte sau nu sunt foarte pretentiosi. Unui incepator, evident ca i se pare imposibil sau cel putin i se pare ca va dura f mult. Va asigur ca nu este asa. Lucrez in photoshop de cativa ani si acum nu mi se mai pare nimic imposibil.
Partea cea mai grea este creatie propriu zisa. Aia costa. Restul sunt detalii.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ratoiul

Unui incepator, evident ca i se pare imposibil sau cel putin i se pare ca va dura f mult. Va asigur ca nu este asa. Lucrez in photoshop de cativa ani si acum nu mi se mai pare nimic imposibil.
Partea cea mai grea este creatie propriu zisa.

ratoiule.. am si eu o mica rugaminte insotita de o mare curiozitate .. arata-ne si noua cum lucreza un om, o fotografie dupa ce a folosit cativa ani Photoshopul..
Sa vaza si ochiul nostru ce putem face peste cativa ani ..

Vichend placut tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonam_78 spune:

Vianne felicitari! Pozele tale sunt deosebite - Ai inceput bine noua perioada! Crezi ca toata viata vei provoca astfel de reactii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Pentru ratoiul. De acord cu tine ca photoshopul iti acorda flexibilitate. Lucrez in Photoshop de aproape 6 ani. Pot sa ma dau si peste cap cu el daca vreau. Dar, ceea ce ai vazut acolo nu este photoshop. Si nu spun asta pentru ca nu s-ar putea face, ci e vorba de ramele de la fotografii. Departe de a fi facute cu altceva decat cu un program specializat pentru colaje. Ce nebun se apuca sa munceasca in photoshop zeci de ore, cand putea sa termine in zece minute cu un soft specializat? A, da, probabil ca eu si posibil ca si tu!

Gata, m-am prins cine a facut colajele alea. Este posibil sa fie chiar photoshopul, au 8 sau 9 graficieni. Firma este din Brasov. Asta vara cereau 50000 pentru un 10/15. Toate colajele sunt scoase pe imprimante ink jet Canon. Lucreaza pe Nikon ca si aparatura foto. Singurul lucru care li s-a reprosat este ca folosesc imprimante in loc de hartie fotografica. A fost o discutie si pe forum mai demult putin, cineva era suparat rau pe tema asta.

Spunea cineva de legare care costa 130000. O simpla coperta de imitatie de piele pentru un astfel de album costa mult mai mult, la ce fel de legare te referi? Eu ma refer la legarea cu coperti asa cum sunt legate cartile alea la biblioteca, alea rare, muchie rotunda, cu dungi folio, colturi rotunjite manual.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

OK, manusa a fost aruncata. Dianette pe tine mi s-a pus pata. Intr-o saptamana iti trimit colaje de genul acela de la nunta ta. Ce zici incerci si tu sa vedem ce iese? Daca te apuci sa imi zici sa iti trimit o colectie de edge-uri pentru poze, sa nu mai muncesti sa le cauti. Si inca ceva. Albume in care se lipesc poze nu sunt doar autoadezive, se gasesc si din cele cu coltare sau cu dubluadeziv. De fapt cele autoadezive sunt una din cele mai proaste solutii - distrug poza si nu rezista in timp. daca albumul este A3 nu trebuie neaparat sa fie si fotografia la fel. Dar eu unul nu am gasit albume A3. Cele mai mari pe care le-am gasit erau 300x365 mm. Probabil ca este ceva de genul asta si au lipit inauntru fotografii A4. Asa se face de obicei? Vianne ne lamuresti, pls, ca ai aruncat morcovul intre 100 de iepuri aici..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca1977 spune:

Ati cam deviat de la subiect in acest topic.....

Albumul nostru

Mergi la inceput