Invidia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mai, nici eu nu suport comparatiile intre copii.
Cind era baietelul meu bebelus, nu stiam cum sa merg pe cele mai laturalnice alei ale parcului, numai sa nu stau pe linga gastile de mamicute care organizau concursuri zilnice cu tema "sa vezi al meu..."
Bineinteles ca ma topeam daca cineva zimbea bebelusului meu sau ma felicita pentru cit e de frumos(cu toate ca nu era meritul meu sau al sotului meu).
Se mai gasea cite o biata fata sa zica, de ex. ca fetita ei nu maninca iaurt. Era pierduta! Sareau celelalte mame spunindu-i cit de mult si de bine maninca ai lor iaurtul si ca asta e de fapt alimentul fara de care nu se poate trai

Si pentru noi, baietelul nostru este cea mai mare binecuvintare de la Dumnezeu, tot ce face el e nemaiintilnit, dar comentam asta numai in particoler - eeei, o mai primim si pe mama la discutii.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by denizel
Si pentru noi, baietelul nostru este cea mai mare binecuvintare de la Dumnezeu, tot ce face el e nemaiintilnit, dar comentam asta numai in particoler - eeei, o mai primim si pe mama la discutii.

Normal, Denizel, nu mai primim pe nimeni la discutii, restul oamenilor e invidiosi.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by Teodora D.

[font=Comic Sans MS][teal]Mi se pare f. interesanta abordarea invidiei din perspectiva reactiei persoanelor apropiate in momentul in care apare copilul. Nu as fi crezut ca invidia are loc aici, dar mi s-a intamplat si mie.

Hmm, exact la asta ma gandeam zilele acestea.

... deci este posibil si nu neaparat mi se pare mie ...

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

eu acum 4 ani am pierdut o sarcina.. un episod negru din viata mea..mult timp dupa aia n-am mai fost pregatita...acum sunt si imi doresc mult un bebe...sunt sigura ca in curand il voi avea..cand aud o veste din astea, ca o prietena e insarcinata, mai intai mi se umplu ochii de lacrimi, de tristete si de amintiri neplacute...dar apoi nu uit sa ma bucur din inima pentru ea si sa o felicit..nu e invidie, e o reactie instinctuala provocata de amintirea unor lucruri triste sau a unor frustrari...sau stiu eu..da, poate se cheama ca va invidiez ca simtiti cum inmugureste o viata in voi pe zi ce trece, ca simtiti in burtica picioruse de viitori fotbalisti sau balerine,ca toata ziua va ganditi la variante de nume si bateti magazinele in cautare de lucrusoare mici, ca de papusele...dar asta nu inseamna ca nu va doresc toata fericirea si implinirea din lume..doar ca tare as vrea sa fiu si eu ca voi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Fatima, cu siguranta vei fi si tu mama, iti tinem pumnii sa se intample cat mai repede!

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Asta nu-i invidie, Fatima.
Normal ca iti doresti si tu sa fii fericita alaturi de prietenele tale care au bebelusi!
Eu una mi-am dorit mult ca bb2 sa fie baietel.
Ei bine, e aproape sigur ca va fi tot fetita.
Surioara mea mai mica e insarcinata cu baietel. Cand am aflat, am plans. De bucurie pentru ea si de neimplinire pentru mine.
Sunt convinsa ca Dumnezeu ne-a dat ce e mai bine si ca imi voi iubi fetita ca pe okii din cap, dar in sufletul meu tot mi-as fi dorit sa am si un baietel.
Si nu cred ca am fost invidioasa pe ea. I-am dorit numai bine si mie imi doresc la fel.

Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Discutand strict cazul asta, nu stiu cum poti fi invidios pe un cineva ca va naste un copil. Chiar ne-am bucurat pentru toti prietenii nostri care au bebelusi!
Pur si simplu nu inteleg chestia asta.

Imi vine greu sa cred totusi ca exista oameni care NICIODATA nu au fost invidiosi dintr-un motiv sau altul. Ca nu e o trasatura de caracter e una, dar sa nu fi simtiti asta niciodata e altceva.

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Eeeei jocelyn, nu m-ai cunoscut inca pe mine...
Ia uite ce definitie am gasit pt. invidie: sentiment egoist de parere de rau, de necaz, provocat de succesele, de calitatile, de situatia buna a altuia; pizma

nu pot sa-mi dau bine seama de virsta de la care am primele amintiri clare, dar in momentul asta sunt convinsa ca nu am trait sentimentele de mai sus, indiferent de situatia in care m-am aflat(cred ca seman cu tata)
Crede-ma, chiar daca am trecut si prin perioade mai grele, niciodata nu am invidiat pe cineva. Am fost intotdeauna multumita si fericita cu ce am avut.
Pot sa spun ca asta e una din calitatile mele(putinele mele calitati).
Cind o persona care vizibil are mai multe realizari, sa zicem ,decit mine se lauda, atunci sunt oarecum indignata de lipsa de tact sau delicatete, dar fara a fi invidioasa.
Ma crezi?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by fatima

eu acum 4 ani am pierdut o sarcina.. un episod negru din viata mea..mult timp dupa aia n-am mai fost pregatita...acum sunt si imi doresc mult un bebe...sunt sigura ca in curand il voi avea..cand aud o veste din astea, ca o prietena e insarcinata, mai intai mi se umplu ochii de lacrimi, de tristete si de amintiri neplacute...dar apoi nu uit sa ma bucur din inima pentru ea si sa o felicit..nu e invidie, e o reactie instinctuala provocata de amintirea unor lucruri triste sau a unor frustrari...sau stiu eu..da, poate se cheama ca va invidiez ca simtiti cum inmugureste o viata in voi pe zi ce trece, ca simtiti in burtica picioruse de viitori fotbalisti sau balerine,ca toata ziua va ganditi la variante de nume si bateti magazinele in cautare de lucrusoare mici, ca de papusele...dar asta nu inseamna ca nu va doresc toata fericirea si implinirea din lume..doar ca tare as vrea sa fiu si eu ca voi..

Asta nu este invidie.
Si eu am pierdut o sarcina. Si apoi nu prea puteam sa ma uit la bebelusi fara sa ... prima oara dupa, cand mi-am revazut nepotica, m-a bufnit plansul ..

Eu ma refeream la altceva. Cand o prietena buna, prietena de ani de zile, o femeie singura (care nu a avut mai niciodata o relatie) incepe sa se schimbe fata de tine. Multe incep sa-i puta la tine. In schimb este foarte interesata de copilul tau..

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

denizel, numai daca juri pe rosu

da mai, te cred. Eu am fost invidioasa un timp pe cei care nu-si faceau procese de constiinta si puteau sa copie la examene sau sa dea spaga cand s-a dat bac-ul si uite-asa au trecut prin scoala fara sa-si faca vreo problema. Nu mi-era ciuda de note ci de faptul ca ii vedeam asa, senini si cateodata imi ziceam ca mai bine eram si eu mai putin principiala in sensul asta si as fi putut ajunge mai departe - probabil. Dar nu am putut sa fac lucrurile alea si am depasit momentele respective.

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput