Invidia
Salutari!
Mi-e tare drag sa va citesc...De cind v-am descoperit va "consult"zilnic...Mi-ati fost de mare ajutor!
Inca nu am reusit sa "strabat" toate subiectele....dar ce ati spune daca am vorbi un pic despre invidie..
Pupici!
Raspunsuri
Teodora D. spune:
Carmen, bun venit pe DC!
Subiectul pe care l-ai propus e atat de vast ,poate ar fi bine sa trasezi pentru inceput niste repere, sa incepem discutia de la ceva concret.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
camelia-daniela spune:
Bine ai venit printre noi!!!
Esti invidioasa de felul tau, sau te intereseaza acest subiect??
Eu nu sint invidioasa...cind aud o veste buna de la cineva, ma bucur din tot sufletul cu acea persoana...gindul primordiar este ca a meritat ceea ce a obtinut...nimic nu se intimpla fara sens pe lumea asta...
Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca eu simt invidia colegelor de la servici!!!....de ce?...eu nu le invidiez din diferite motive si nu vad explicatia ce mi-ar aduce mie, daca le-as invidia!...numai energie negativa!!
Nu am facut decit sa fiu sincera, cum sint mereu si bani nu am ca sa ma invidieze pentru asta...am o familie de care sint mindra, o trasatura de caracter dreapta si constanta, nu birfesc celelate colege, ba dimpotriva incerc sa le inteleg, iar cind una este facuta "de mici" atunci imi spun parerea in fata tuturor...sa fie asta motiv de invidie?!?!
Am fost si eu la rindul meu facuta "de mici", dar am ignorat in mod diplomatic, dupa ce le-am spus parerea mea in fata si nu pe la spate!!! Bineinteles ca sint si colege, care sint pe aceeasi unda cu mine si cu care poti vorbi si altfel...Doamne ajuta!!
Oare sa fie curajul de a spune lucrurilor pe nume un motiv de invidie?...simt asta cind sint in apropierea anumitor persoane...de ce?...pentru ca ele nu se simt in stare sa faca la fel???
In cazul asta eu gasesc problema la aceste persoane si nu la mine...ele trebuie sa mai lucreze la ele si sa-si vada de treaba lor.
Odata am povestit ca am avut 5 numere la loto...am observat imediat pe fata unei persoane ca zimbetul era fortat...de ce?...nu am cistigat niciodata o suma mai mare in loto si banii aia m-au scos din probleme pentru o anumita perioada!...cum i-am luat, asa i-am dat!....si persoana aia stia ca am probleme financiare!!
Cred ca ar fi mai bine sa nu mai povestesc nimic, nu?
de la Cami.
nepotzica spune:
eu am vazut in timp real cum cineva care nici macar nu era din familie (cica prieteni) s-a innegrit efectiv la fatza cand am anuntzat ca in fine, dupa 6 ani, suntem insarcinatzi!!!!
invidie, invidie, dar aici nici macar nu-i vorba de bani, tzoale, mashini scumpe sau vile!!!!!
denizel spune:
Am observat ca, invidiosii sunt asa indiferent de cit de mult ar avea(pe toate planurile) si indiferent cit de mult i-ai sustine si i-ai lauda pt. realizarile lor.
Daca intr-o luna de ex., ar avea 100 de chestii cu care sa se mindreasca si tu nu ai nici una, daca in luna urmatoare ai si tu un rahatel de reusita, gata - s-au innegrit. Astia, chiar sunt niste oameni nefericiti!
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
carmenici spune:
Ma bucur sa fiu "bagata" in seama!!!
..E adevarat..vast subiect...dar ce as fi vrut sa discut este exact ce spunea Cami..sa fii motiv de individie..cind nu ai decit o viata normala...cu necesarul decent...
Ca si Nepotzica , dupa 10 ani de asteptari anul trecut mi s-a indeplinit un vis...Am ramas insarcinata..si pe 25ianuarie 2005 viata mea a capatat un rost:se numeste Marseil Matei Andrei..
De atunci pot spune ca s-au racit relatiile cu unii prieteni...care erau in asteptare ca si mine si care asteapta inca...sau unii care imi aduceau mereu aminte cit de minunat e sa ai un copil(pe vremea cind eu faceam tratamente fara rezultate)...
Ma doare sa vad oameni apropiati(cel putin asa ii consideram)ca nu se bucura pentru mine....vorba aceea sa le pice fata!Efectiv am avut impresia pe perioada sarcinii ca asteptau sa anunt ceva rau...
Mi-e greu sa cred ca am asa prost fler la oameni..
Stiu ca astfel de persoane sint nefericite..si e problema lor..dar cum poti deveni imuna la astfel de reactii?!
Pupici de la Carmenici si piciulica drag si scump !
"The warrior of light is always trying to improve"-P.Coelho
"Spune-mi,daca te-as prinde-ntr-o zi/ si ti-as saruta talpa piciorului,/ nu-i asa ca ai schiopata putin ,dupa aceea,/de teama sa nu-mi strivesti sarutul?"Nichita Stanescu
PS:Trebuie sa ne invatam cu listele de smiles!
camelia-daniela spune:
Carmen,
imuna nu poti deveni la asa ceva...orice ai face, simti cind cineva nu-ti impartaseste bucuria!
Dar eu am incercat mereu sa le accept asa cum sint si cind au avut nevoie de un sfat, le-am sarit in ajutor, sau m-am bucurat impreuna cu ele cind a fost cazul...asta e un gest nobil din partea mea...poate in felul asta isi dau seama cit de rauvoitoare sint...daca nu, viata merge inainte si eu am prioritatile mele bine stabilite.
Oricum, am de gind sa nu mai povestesc absolut nimic, ca sa nu le mai dau apa la moara...poate asa se opreste roata......ce m-a durut cel mai tare a fost faptul ca am povestit intr-un moment de slabiciune, ca am probleme mari cu sotul...nu dupa mult timp am aflat de la o colega ca si asta ar fi fost un subiect de discutie, dar nu la modul ca ar fi suferit cu mine!!! Asta nu mai e invidie, e rautate!
Din pacate, sint oameni si "oameni" pe lumea asta!!
Tu ai acum copilasul tau mult dorit si cred ca-ti vine mai usor sa nu te mai gindesti la persoanele de care povesteai...universul tau se invirte acum in jurul lui.
de la Cami.
laurajr spune:
Fix la invidie ma gandeam si eu azi, dar din alta perspectiva .
Nu stiu daca m-a invidiat cineva vreodata, pt ce, ca mari proprietti n-am avut in Ro .
De cand ma stiu, pt orice am obtinut am luptat ff mult, am dat cu capul in perete pana am facut o bresa prin care am reusit sa trec .
N-am primit nici o mostenire, nici o casa, nici o masina .
Toti prietenii din jurul meu ba primeau apartamentul de la parinti si veneau sa mi se planga ca nu mai au bani pt termopane, in conditiile in care noi ne-am luat singuri apartament fara ajutorul nimanui, ba altii ca le-a dat taticul masina da' nu putea sa le dea si bani de intretinere a ei ??? Sau altora le propuneau prietenii afaceri in care ei sa intre cu mintea si altii cu bani, si dupa 6 luni isi luau vila si masina si ...
Ma uitam la ei si ma intrebam in sinea mea : Doamne, cu ce-am gresit eu in vietile mele anterioare de trebuie sa ma zbat atat pt un trai aproape decent, si nu-mi dai si mie daruri din astea nemuncite ???
Nu-mi parea rau ca ei o duc asa bine, ma intrebam doar de ce nu pot avea si eu o viata mai usoara .
Daca asta se cheama invidie, atunci probabil sunt invidioasa .
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
Teodora D. spune:
Mi se pare f. interesanta abordarea invidiei din perspectiva reactiei persoanelor apropiate in momentul in care apare copilul. Nu as fi crezut ca invidia are loc aici, dar mi s-a intamplat si mie.
Intai am "patit-o" in familie, cand le-am anuntat cumnatilor fericita veste ca sunt insarcinata, ei au un copil, dar le-a picat pur si simplu fata si s-a lasat o tacere atat de stanjenitoare ca nu am putut sa o uit nici pana in ziua de azi; in sfarsit cumnata si-a revenit, ne-a felicitat si pe mine m-a pupat, dar am ramas cu un sentiment de amaraciune.
O prietena din alta localitate careia i-am dat vestea la telefon a inceput sa PLANGA in mijlocul strazii(ca acolo se afla) si nu de bucurie plangea,iar casnicia prietenilor nostri cei mai buni merge prost tot de atunci, pt. ca si-au dat brusc seama ca vor un copil exact in acel moment, dar el se lasa asteptat din cauza problemelor de fertilitate.
Sigur ca au fost si prieteni care s-au bucurat sincer pt. noi, dar m-a afectat ca nu au reactionat toti asa, poate asta e natura umana...
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
denizel spune:
Teodora, da' cumnatilor de ce le-a picat fata? Nu aveau si ei copil? of, of, mai, mai! Mare e gradina....
eu stiu o tipa care cind a aflat ca e prietena ei insarcinata, nu a putut sa treaca peste asta si a facut la repezeala un copil cu unu' care nu dadea doi bani pe ea. Acum se chinuie sa-l creasca singura si, bineinteles ca-si invidiaza prietena care are sot.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by denizel
Teodora, da' cumnatilor de ce le-a picat fata? Nu aveau si ei copil? of, of, mai, mai! Mare e gradina....
ba da,aveau deja un copil, dar in acel moment i-a lovit revelatia ca mai vor unul, ceea ce au si facut , iar acum au inceput o competitie, care copil e mai precoce, mai cu par pe cap,mai gras, mai ganguritor etc. al meu fiind mai mare si ,in plus,cel mai minunat copil din lume, castiga detasat toate competitiile, dar are o mama care nu suporta ideea compararii copiilor.