La France (43)
Raspunsuri - Pagina 14
pisik 4ever spune:
Cait, f interesant ce spui. Nu stiam. Si nici nu aveam de unde sa stiu, asemenea informatii sunt f greu de obtinut la noi. O fi poate in joc siguranta nationala. Otilia, nu am putea avea un locsor undeva unde sa inregistram info de genul asteia? Ca uite, mai devreme sau mai tarziu, ne lovim toate de aceleasi probleme. Sa stim sa aruncam un ochi pe acolo. Poate la inceputul fiecarui topic, ceva pe puncte, mic si concis? Macar o indicatie de genul: cetatean roman cu domiciliul in strainatate vezi la France 43 pg 9. pasaport nou pentru schimbare nume prin casatorie vezi …etc macar aici daca alta sursa de informare nu avem (inca)…
Aileene, sper sa fie ceva mai simpatici acolo dar cred ca ai putea sa rezolvi si prin posta? Poate lu.more sa iti explice, daca ea a depus actele prin posta si se duce doar sa le ridice. Sa nu faci drumul de doua ori daca poti sa eviti. Insa voiam sa-ti spun altceva mai important: mie nu mi-au cerut nici un fel de acte din partea parintilor. Banuiesc ca regulamentul s-a schimbat intre timp. Cere inca o data lista cu hartii necesare, nu costa nimic si nici nu te inregistreaza pana nu depui dosar.
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05
lu.more spune:
Asa e, cum spune Cait, despre avantajele trecerii in pasaport a mentiunii „domiciliul in strainatate”.
Dar eu nu de asta am facut-o (sunt ultima persoana care s-ar intoarce vreodata in Romania, nu inainte de pensie in orice caz). Imi ajungea pasaportul (romanesc) la expirare si voiam sa-l refac doar asa, sa fiu in ordine cu toate.
Ai inteles gresit, Pisik, n-am trimis nimic prin posta (nu mi l-ar fi facut aia fara sa ma vada la fata), ci am fost la Marsilia sa depun actele. De asemenea va trebui sa merg sa iau pasaportul (ca e gata de 2 luni), daca n-or stramba din nas ca vin tarziu?!? In fine, m-oi duce cand o sa am timp de plimbari in timpul saptamanii.
Nu mai stiu daca pentru nationalitate sau pentru eliberarea certifcatului de nastere francez mi s-au cerut si mie actele de nastere ale parintilor. Tata era decedat, au acceptat fara probleme certificatul de deces. Dar parca sunt trecute in el si datele lui de nastere si numele parintilor, nu mai stiu...
Cu bine
Lulu
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
aileene spune:
Pisic4ever iti multumesc din suflet esti o adevarata doamna cu "D" ma ajuti f mult si simt ca esti o persoana de exceptie , ne change pas ! Voi face intocmai , cu naturalizarea , dar dupa cum am mai spus , prima data trebuie sa ma ocup de alte hartii ! Oricum e planificat si te voi tine la curent cu toate demersurile mele ! Intr-adevar , sper ca cei de la Strasbourg sa fie mai simpatici , ca prin tel sunt ei , dar nu prea au voce , vorbesc tare incet si eu lungeeeesc urechile de cred ca voi avea "langosi" pana la urma ! HM , ca veni vorba , mi-e si pofta de un langos , voua nu ?
Multumesc , poate Lu.more va citi si ea si-mi va da vreun sfat in legatura cu trimisul actelor prin posta , tare m-ar mira c-as putea face si eu astfel , ca dama de la Strasbourg mi-a spus ca trebuie sa ma prezint personal ! N-am de ales !
Na hai ca cred ca v-am facut capul cat o banita cu problemele mele , pa fetelor si o seara placuta , ca se apropie ! Ce urat e afara , dar asa este , toamna parca se sfiaza sa mai apara , ca mai sunt zile atat de calduroase de am crede ca suntem primavara Pe curand !!!
"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa ti-l si retragi..."!
Aileene+Alexandre 6 anisori (22-sept'99)
aileene spune:
Draga Lu.more ai raspuns la 2 intrebari si-ti multumesc si tie ! Iar in legatura cu naturalizarea , in momentul cand l-am cerut (dupa vreo 4 ani de la casatorie) intr-adevar mi-au cerut acel certificat de nastere al tatalui , iar eu le-am spus ca nu am decat cel de deces si ei mi-au spus ca nu asta le trebuie ! Poate daca insistam un pic sau daca le puneam fotocopia actului de deces in locul certificatului de nastere fara sa le spun nimic , ar fi fost mai bine si poate in momentul de fata as fi cetatean francez ! E adevarat ca in perioada aceea eram cam timida si cam retrasa , acuma stiu cum functioneaza francezii si in cele mai multe situatii nu ma las cu una cu doua , voila ! Merci inca o data , pa !
"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa ti-l si retragi..."!
Aileene+Alexandre 6 anisori (22-sept'99)
lu.more spune:
quote:
Originally posted by aileene
Lu.more va citi si ea si-mi va da vreun sfat ......
C'est fait, Aileene, ai raspunsul ceva mai sus
Dragii de noi
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
pisik 4ever spune:
Aileene, esti o draguta dar zau ca nu merit atatea complimente. Mi se pare normal sa feresc pe altii sa dea cu capul acolo unde am dat eu deja. Cum pasaportul l-am schimbat anul trecut si dosarul de naturalizare l-am depus acum o luna, le am proaspete in minte si pot sa zic prin ce am trecut. Saptamana trecuta am fost la prefectura, m-au chemat la interviu dar nici acolo nu mi-au cerut nici un fel de acte din partea parintilor. Si mi-au zis ca de acum dosarul merge singur la ministere de travail (!). si cum vreau sa plec in state la anu', am intrebat ce se intampla, ca ziceam ca imi dau astia cu tifla. Ei bine, daca poti sa-ti inchipui, mi-au zis ca ancheta o s-o faca consulatul fr in state!!! Nu pot sa piarda ei ocazia sa integreze un asemenea element!!! Cat despre acte, si eu m-am luat cu ei de gat ca voiau sa-mi opreasca certif de nastere cand am depus actele de casatorie. Nu l-am lasat nici moarta, pana la urma a dat functionara telefon la o alta primarie sa intrebe cum au facut aia ptr casatorie in cazul cuiva din ro…sa va zic sincer, mi s-a parut mai usor sa ma iau cu ei de gat aici, decat sa fac rost de un alt certificat de nastere ptr mine… :)))
Lu.more, stiam ca de ridicat trebuie sa ridici un act personal, dar speram sa va faca si voua viata mai usoara, sa puteti trimite actele prin posta…e chiar mai nasol decat ptr mine, macar eu sunt aici la doi pasi si o ora de ambasada…sa pot sa merg cand mi se face dor de ei…:)))
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05
oLo spune:
fetelor, daca tot vorbitzi despre acte si administratzii, am si eu o intrebare f f intrebatoare: CAZIERUL! Cum se face cu cazierul????
Cu cat timp inainte de RDV pt depunerea dosarului de naturalizare primesti invitatzia la RDV??? O zi? o saptamana? o luna? La ambasada am intzeles ca un cazier dureaza 3 (TREI) luni sa-l obtzii. Caziuerul stiu ca-i valabil O LUNA de la data emiterii (de cate cine? de catre ambasada? de catre politzia din Ro???) Pentru mine e o anomalie qq part... Sau stau eu prost cu matematica :D
Pe de alta parte, daca eu NU mai calc prin in RO, e valabil la anul un cazier obtzinut acum?
Presupunand ca tre sa merg in Ro ca sa obtzin cazierul , am timpul necesar inainte de a primi invitatzia la RDV la pref, sa dau o fuga in Ro (in plus in TULCEA!!!! daca nu devine zona interzisa pana atunci) sa ontzin cazierul, sa-l traduc, sa-l legalizez... etc. (ar fi culmea sa-mi spuna p'orma in fr ca nu-i bun ca nu-i legalizat in Fr!!! :D)
poate cineva sa raspunda la intrebarile mele???
Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma
oLo spune:
Din cate citesc pe net, pot obtzine cazierul de la NANTES??? In 2 saptamani? visez???
Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma
Otilia spune:
Coucou fetele!
Si eu pe aici, obosita si cam bolnavioara (n-am dormit toata noaptea de dureri de git/urechi) si singura cu copiii... (barbatu-meu e la Paris pentru inmormintare) Asa ca nu prea am moralul in tavan.
oLo, eu cazier mi-am luat cind am fost ultima oara in RO (cu greu, ca nici buletin nu mai aveam si ma trimeteau in orasul meu de bastina :p) si l-am dat aici tradus si legalizat dupa 6 luni, noroc ca mi l-au primit. Le-am zis ca de cind l-am luat n-am mai plecat din Franta si m-au crezut. Acum nu stiu daca am avut eu noroc sau asa o fi peste tot...
Lu, hai ca mi-ai dat si mie idei cu cursurile tale de expert judiciar traducator/interpret, mai ales ca la mine in departament chiar nu-i nici un român care sa faca asta (dar nici Curte de Apel nu avem, numai niste tribunale pe ici pe colo...) Nu-mi dai si mie mai multe detalii, ca poate ma reprofilez... De exemplu cursurile pe care le faci tu de catre cine sunt finantate? Care-s conditiile pentru a le face? Si cam pe unde ar trebui sa ma interesez mai intii ce si cum?...
Gata, il am pe Dazzle 150 e perfect!!! Doar ca-l am de citeva zile si cind am vrut sa-l incerc nu mi-a mai mers magnetoscopul, cica trebuia curatat capul. Si a trebuit sa astept pina luni ca sa cumpar o caseta de curatat (nu vroiam sa-l deschid sa-l curat eu ca de-abia l-am cumparat si-i in garantie deocamdata), acuma merge si-s tare fericita, sunt in plina creatie video!!! Nu se compara cu Dazzle 80 care e ieftin, dar mult mai bazic si nu face mare lucru.
Mai am o problema... cele care sunteti cliente La Redoute, la voi merge situl? Eu cind vreau sa ma identific nu mi se afiseaza pagina, si asta de citeva zile, asa ca nu pot comanda nimic. Vreau sa stiu daca de la mine vine problema sau de la ei... ???
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Otilia spune:
quote:Esti sigura ca nu-i vorba despre cei care au obtinut deja nationalitatea??? Eu asa stiam. Sau poate ca acum fac ei necesarul pentru straini...??? Unde ai vazut asta, da-ne lienul.
Originally posted by oLo
Din cate citesc pe net, pot obtzine cazierul de la NANTES??? In 2 saptamani? visez???
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">