La France (43)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Da, cum spune Otilia, e vorba despre cetatenii francezi nascuti in afara Frantei sau DOM-TOM.

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Otilia, iti dau info ceva mai incolo (acum sunt la serv. pe picior de plecare.)

Dragii de noi
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

oLoPentru casier-ul romanesc sau il ceri de la Ambasada sau se ocupa cineva din familie de asta in Ro si ti-l trimite prin posta si il traduci aici. (Eu am ales ultima varianta acum multi ani.)

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Valabilitatea cazierului romanesc s-a schimbat saptamana asta.au trecut la 3 luni sigur si mai ziceau pt nu stiu ce cazuri 6 luni.am citit si eu telegrafic k nu prea ma interesa.oricum faza cu o luna nu mai e valabila.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Buna fetelor,

Daca vad ca tot sunteti la capitolul nationalitate sa va spun ca in sfirsit am reusit si eu sa iau rdv pentru depunerea dosarului de nationalitate.
Nu stiu daca va mai amintiti vi-am spus mai demult ca rdv este doar pentru anul 2007. Dar in iulie cind am telefonat mi-au spus ca inca nu au calendarul pentru 2007 si vor incepe sa dea rdv doar in septembrie. In septembrie am incercat din nou si mi-au spus sa revin in octombrie. E acum am reusit in sfirsit sa dau de ei si am primit rdv in 17 aprilie 2007!!
In citeva zile au epuizat 4 luni de rdv!!
Nu stiu daca o sa mai fim noi prin Franta pina atunci cine stie...

In rest, simbata am petrecut singurei toata ziua la "Bordeaux accueil ses etudiants" A fost foarte bine. Am plecat la ora 10 , ne-au impartit in grupuri de cite 40 de persoane si am plecat cu doi ghizi la vizitat muzee si orasul . Apoi la 12 ne-au dat prinzul in Jardin Publique iar la 17h vizitarea primariei si receptia la Primarie. Nu am mai fost o zi intreaga singurei fara copii cred ca de vreo 3 ani (adica de cind avem copii )

A, era sa uit joi la serbarea Carolinei la maternelle, prajiturelele mamei mele au facut furouri, m-au rugat doamnele metresses sa le dau reteta dupa vacanta ca au fost tareeeee bune.

Sotiorul a plecat in Romania ieri asa ca sunt un pic trista. Noroc ca e mama sa ma ajute. Sper sa treaca repede cele doua saptamini fara el

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

cait, vestea asta cu valabilitatea cazierului de 3 luni este nemaipomenita!!! eu am facut procura mamei care mi l-a adus asta vara cand a fost aici, e actul cel mai dificil de obtinut din pachet dupa parerea mea. Deci ea l-a scos, l-a tradus acolo la notar si l-a legalizat, iar eu m-am dus imediat cu actele de pe lista la tribunal. deci: au acceptat traducerea de la noi, desi se specifica in lista ca vor traducator autorizat aici in fr. cred insa ca otilia a vut noroc ca l-au acceptat dupa atata timp, la mine s-au uitat la date sa fie recente toate hartiile (copie dupa certif de casatorie, justif de domociliu,...) e mai ieftin sa faceti trad cazierului in ro.

ptr rdv: deci eu m-am dus pur si simplu cu hartiile la tribunal fara rdv fara nimic, la sectia naturalizari sau ceva de genul asta, si m-au primit, au verificat hartiile, ba chiar mi-au zis ca daca lipseste vreuna mi-o cer prin curier (!!!). Dupa care mi-au dat rdv peste 2 sapt, data la care m-am reintors la tribunal si am semnat cererea de naturalizare pe care o facusera ei. dosarul a mers la prefectura, care m-a chemat cu alte hartii simple la vreo 3 sapt dupa asta (2 poze, justif domiciliu si fotocopie dupa cartea de sejur - aici e necesara). aici am fost sapt trecuta, cand povesteam eu ca m-am dus fara sa-mi fac lectiile si cand m-au intrebat de ce vreau sa ma frantuzesc am zis ca mi-e sila de alergat dupa hartii.

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

pisik cred ca la cei care cer naturalizarea pe baza de casatorie merge mult mai repede decit la noi . Adica cei care cerem naturalizarea pe motiv ca avem 5 ani in Franta si alte cele.

Noi suntem inca studeti, cu vize de studenti, nu stiu ce o sa facem in 2007 pe cind am obtinut rdv. Vom ramine in Franta doar daca unul din noi o sa isi gaseasca un servici (de preferinta in invatamintul superior) si nu o sa ne agatam de orice slujba doar pentru a trai aici.
Daca tot discutam de vize si acte sa va spun si eu problema mea la care ma chinui sa ii gasesc o rezolvare cit mai buna.

As vrea sa aflu si de la voi care e parerea voastra si cum as putea obtine un drept de sedere in Franta dupa ce imi termin eu doctoratul .

sa va explic: eu sper sa imi sustin doctoratul in vara viitoare, deci iunie 2006. Sotul va mai avea cel putin doi ani de doctorat. Varianta cea mai simpla ar fi sa ma reinscriu la anul viitor la facultate. M-am gindit la un DESS. Binenteles, o sa incerc sa imi depun dosare pentru post dar nu ma gindesc deloc la varianta ca o obtin un post in primul an !
Dar, as vrea sa gasesc alta varianta care sa ma scape un pic din cercul asta de "etudiant" , drept de lucru "mi-temps".
M-am gindit daca nu as putea merge pe varianta ca :
fetele sunt nascute aici
merg la scoala aici
tatal e obligat sa ramina aici sa termine studiile

Ce ziceti? Pot sa obtin vrun drept de sedere? De regrupement familial nu poate fi vorba fiindca nu are cum sa dovedeasca ca are cu ce sa ma intretina

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

hai sa-mi dau si eu nitel cu parerea.........dr de sedere poti sa obti pe baza vizei sotului tau, dar, din pacate, doar de visiteur-asta iti permite sa stai cat sta si el,dar nu sa si lucrezi si nu cred ca asta te intereseaza. Stiu ca asta a fost singura varianta pe care a gasit-o o colega(chinezoaica-dar nu asta e imp)care nu mai avea chef de mers la scoala si inlantuit vize de student si avrut ceva legatde viza sotului,care era la doctorat. In sf,eu nu ma pricep la vize de student si schimbatul lor ca nu am avut niciodata.
Cu regruparea se pune intr-adevar pb resurselor, de fapt a unui salariu si, in principiu,regruparea se face pentru ca regrupatul(tu in cazul vostru) sa aiba aceleasi drepturi cu cel care cere regruparea,ori daca sotul tau va avea o viza pentru doctorat nu stiu daca se accepta un dosar cu viza "stiintifica" (sau cum se numeste cea de doctorand) la regrupare si in plus la regruparea "sur place" de care banuiesc ca ati vrea voi "cate bordeie atatea obicee"......

ana 22+

Mergi la inceput
Mergi la inceput