La France (43)
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Corina/Corina.jpg)
Corina spune:
Doruletz ,frumoase poze !!Parca ar fi Anna mea cind s-a nascut,are aceeasi atitudine,acelasi stil de a tine gurita!!Sa iti traiasca!!
Lulu,de aia vreau eu sa imi iau agrementul ,vreau sa imi depun si eu dosarul in ianuarie!Pentru ca sint deja cunoscuta iar daca sint si agreata voi avea de lucru probabil si la tribunal ,nu numai la jandarmerie!!Imi pare rau ca nu am inceput demersurile anul asta,acum eram deja avansata cu dosarul.
Otilia,condoleante pentru soacra ta!!
Noi plecam duminica in Romania,fara Anna,deci vom avea vacanta in amoureux!!
Pupici si sa ne vedem cu bine
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Maria I spune:
Lulu,
Eu sunt, sufleteste, alaturi de tine si iti tin toti pumnii mei, chiar daca sunt redundanta la ora asta. Ha ha, ma dau cu binisoru' pe langa tine, ca vreau tarif preferential
Corinutaaa, bravooo, bine faci Si cu agrementu' si cu vacanta
O zi cum vreti voi
andiaroro spune:
Chato, n-o necaji pe Lu
.......cred ca facem parte din aceiasi
retea
ca si eu am primit tot ieri "pilda asta" tocmai din
. Cum expeditorul a "operat" si prin Franta abia acum m-am prins ........suntem amndoua
bagate in "filiera franceza"
Dorulet, felicitari!
ana 22+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chatonel/chatonel.jpg)
chatonel spune:
Lu trebuie sa tii cu dintii la ce e al tau si nu vrei sa-l scapi, sint de acord :)
Numa cu mailurile astea pe care io le numesc SPAMURI nu sint de acord. Andiaroro inteleasa ce vrusei sa spun.
In privinta traducerilor, confirm si io ca nu e nevoie decit de un gram de noroc, adica sa fii la locul potrivit la momentul oportun. Am facut si io gramada cind eram la Cherbourg, chemata de politia de frontiera care gasea ro ce incercau sa treaca in Irlanda cu ferryul.
Si nu am fost niciodata "traducator" cu diploma. Ba chiar la inceput ma opintisem si io pi la tribunal ca sa stiu ce demersuri sint de facut pt a deveni si.... m-am lasat pagubasa.
Apoi au venit ei sa ma caute, ma tinusera minte de cind dadusem interviul pt nationalitatea fr.
Am o prietena aici care a fost contactata tot asa, pe ea au gasit-o pt ca se inscrisese la niste asociatii de nu stiu ce fel. Asa ca... niciodata nu stii de unde sare iepurele. Eu, sa fiu in locul tau, Lu, as suna la politime sa le spun ca-s ro si dispo in caz ca au nevoie de mine. Si as face chestia asta cu toate sectiile de politie.
Toulouse, la ville rose
pisik 4ever spune:
doruletz, superbe si pozele, si modelul, felicitari!!!
You're unique. Just like anyone else.... si
bursuca 08.05.05
dia_codat spune:
Are dreptate chatonel si eu am avut noroc cu traducerile. Si sunt studenta , sunt in informatica, nu am studii literare sau de drept. Pur si simplu am avut noroc. Am fost chemata de mai multe ori la tribunal si la politie .
Intr-o vara a picat norocul pe capul meu si am lucrat 2 luni jumatate la politie ca traducator de am cistigat cit aproape intr-un an cu job d'etudiant.
Pur si simplu s-a nimerit ca nasica (traducator autorizat) era plecata in Romania, o alta romanca nu putea ca isi deschidea un restaurant romanesc, fetele ei (nationalizate de vreo 15 ani in Franta) erau in vacanta si asa au epuizat lista de romance si au ajuns la mine. Cind s-au intors respectivele din vacanta, gata locul era luat asa ca ...
of, nu mai prind eu asa un job de stat la birou in fata calculatorului, ascultat si tradus pe franceza inregistrile unor romanasi de-ai nostri.
Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)
http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos
cait spune:
Salutare fetelor..
Aurelia am incercat si nu e de la messanger problema mea k de cate ori deschid calculatorul imi cere acceasi prostie de usb..a luat-o razna.
Si sa continuam discutia cu agremente, etc
Cred k tanti aia de engleza mi-a zis k trebe stduii de drept k sa ma descurajeze k eu ma gandeam intr-un viitor si la traduceri in engleza dar asta knd voi fi perefcta in engleza k nu mi s epare normal k in tot TOULONUL si imprejurimi sa fie doar 2 traducatori..dar asta e un projet mai incolo..
Si ce agrement iti trebuie ca sa-ti depui dosarul pt expert?nu lk m-as apuk eu acum dar e bine de stiut.Pana una alta trebuie sa ma perefctionez in franceza k tot mi-au dat aia de OMI cursuri gratuite.
pe care le-am si inceput de altfel si din prima ora am tipat k e prea usor si mi-a adus tanti exercitii complikte, se ocupa de mine;;;nu inteleg de ce intotdeauna k sa ai ceva trebe sa tipi.
Astazi mi-am depus si eu actele pr un permis francez si abia peste 2 luni e gata , pana atunci am o foaie provizorie..intrebarea mea este dar pe ala romanesc il mai recuperam vreodata?cu cel francez poti conduce in romania?banuiesc k da dar vreau sa ma asigur..
V-am pupat k am vorbit deja prea mult..
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
andiaroro spune:
ca sa conduci in Rom tr sa le ceri si unul international(arata ca un vocabular). eu le-am cerut pe amandoua in ac timp- e drept ca mi le-au dat in ac zi, in care s-au declarat si multumiti de actele de la dosar.........ca ma plimbasera zi de zi de luni pana vineri cerandu-mi mereu alta hartie care se adauga la ce cerusera cu o zi inainte.
daca numa insel, pe ala rom nu o sa-l mai vezi.Daca te intorci definitiv in Rom ai parca 3 luni(nu sunt sigura de termen) ca pe baza astuia fr sa ceri unul rom - la schimb bineinteles
ana 22+
cait spune:
si daca o sa cer apoi unul international banuiesc ca-mi vor da k nu am intrebat azi si ce voi face in Romania k eram cam grabita dar data viitoare k nu e bai ink.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
pisik 4ever spune:
cait, cere si permisul international, e gratuit, si mie mi-au zis la fel ca in ro trebuie amandoua, adica si cel fr, si cel international (!)
You're unique. Just like anyone else.... si
bursuca 08.05.05