Din Republica Moldova cine mai e?(partea 8)
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
Lucia, ia sa strig si eu, poate auzi.
POZE, POZE, POZE, POZE, POZE, POZE, POZE, POZE!!!!!!
------------------
Numai bine,
Natalia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
LiliaToma spune:
NATALIA, doctora mea motiva ca dandu-i sa suga des nu ajunge la laptele bun si hranitor care zicea ea ca e pe la sfarsit in san. Acuma, ce sa zic, a trecut si Amelia mea tot slabanoaga e. Adevarul e ca daca era mai mancacioasa nu tineam cont de grafic, dar asa, ma bucuram si eu ca macar la trei ore trage cum trebuie din san.
ALINA, nici eu nu stiam ca ai avut cezariana. Tu de ce?
CORINA, ALINA(DAVINA), OXI, LILIENNE, VIOLETIC, TRIN, si celelalte fete pe unde sunteti?
In special pentru Corina si Alina(davina: Sper ca lipsa voastra nu inseamna o suparare pe mine. Eu nu am nimic cu voi si nu am avut nici cea mai mica intentie sa va supar. Am spus ce gandesc, ceea ce fac mereu si ce astept si din partea celorlalti.
Oricum daca ar fi supararea, ar fi numai la adresa mea si nu inteleg de ce nu ati scrie macar pentru celelelalte fete.
Pupici la toata lumea
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
Davina spune:
Buna fetele mele !Am venit sa dam si noi apelul dupa un weekend lung .
Lilia nu-ti face griji ca nu sunt suparata ,am facut si eu o gluma dar vad ca s-a luat in serios.
Eu am fost la medic vineri cu mina mea ( nu stiu daca v-am zis toata povestea) si acum trebuie sa ma duc sa fac terapie fizica ca cica mi s-a atrofiat muschiul ,pe linga alte efecte secundare ..Eu sint tare ingrijorata si mi-e teama ca n-o sa dea rezultate ,of .
Simbata si duminica am fost prin vizita si nu am avut timp de net .
In primul rind Alina multumesc frumos de info referitor la invatatul pe olita .O sa incerc metoda ta si sper sa aiba succes si la noi .Si Deanna a inceput sa muste si trebuie sa o dezvatam pina nu face si alte jertfe .
Lucia ma bucur ca te-ai intors asa de repede la fuctiile tale si ne tii la curent cum creste micuta Laura .Vreau sa-ti zic ca si eu i-am dat bibe Deannei dupa numai 1 saptamina de la nastere si a fost o mare greseala la noi .Eu am inceput sa-i dau bibe la insistenta sotului ,care ma vedea ca sufer din cauza ranilor de pe sfircuri ,erau foarte crapate si imi mai curgea si singe citeodata din ele .Asa ca mi-am luat o pomba buna electrica si am inceput sa-i dam bibe si tita .Dupa un timp Deanna a inceput sa refuze sinul si vroia numai bibe ,asa ca ma mulgeam ...era asa de stresant ca nici nu puteam vedea in ochi pompa .Din cauza asta laptele a inceput sa-mi scada si a trebuit sa-i dam adaos de formula .In fine am hranit-o cu sin pina la 7 luni dar numai dimineata si seara in rest cu formula .
Si eu am facut epidurala si nastere a fost o experienta fantastica dar am ramas cu dureri de spate si acum locul e foarte sensibil .
sorry ca m-am intins atita cu povestile mele .
o zi buna .
Alina si bebe Deanna ingerasul mamei (09.09.2004)
poze http://community.webshots.com/user/davina25
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lucia_B/Lucia_B.jpg)
Lucia_B spune:
Of-of si nika nu ma doare.
Nu ma salut, nici nu vorbesc cu voi. Sunt suparata. De ce? Asa, m-a muscat o musca .
Toate bune si frumoase, numai ca nu stiu la cine, ca la mine lasa de dorit. Na' v-am zis ca am inceput sa-i dau fetei laptic cu biberonul ca ma dureau sfircurile si ca sinii erau tari ca piatre de nu putea fata sa-i apuce. Apoi iaka am dat de dracu.
Doar doua, numai doua zile a mincat din biberon si deja imi refuza pieptul, sa mori de ciuda nu alta. Cind ii dau piept il ia in gura il mototoleste o secunda doua il da afara si plinge de parca o taie cineva. Dap'oi se poate asa ceva?
Da la's ca o veni mama de hac fetei. Am tinut-o sa racneasca cit o tin puterile da nu am cedat, cu toate ca eram deja pe drum.
Ieri o tineam in baie la soare si de foame a inceput sa plinga. Muoama, da ma aud vecinii si mor de rusine, ce sa fac. Sa o iau in brate nu pot ca e cu pielea goala si vdrug face surprize la mine-n brate. Sa ma intind linga ea jos nu pot ca e podea goala (sub fata e o salte destul de groasa). Imi vine in capitina mea doar o ideie care indata a si fost pusa in practica, ma cracesc deasupra fetei, ma pun "rakom" si bag titi in gura. Wow, merge!!! (De ma vedea cineva, zau ca lesina de ris - da nu-i pe asta, ghini ca papa fata titi). Flaminzise si obosise atit de rau ca nu mai avea putere sa se mai lupte cu mine asa ca a cedat.
Seara a mincat frumusel, asa doar cu putina alintatura da oricum a mers. Acum sunt mindra de mine ca am avut puterea si rabdarea sa insist si sa pun titi ca prioritate pentru fata.
Nici nu mi-am imaginat ca dor in 2 zile poate sa se deprinda cu biberonu si sa refuze sinu. Tare smecheri mai sunt copii acestea.
Am mai fost pe la tanti doftor, am repetat analizele si toate sunt normale. Scade procentul de icter, deci suntem pe cale buna.
In acestea doua zile mai nu am insurit. Da sunt bravo, ca sa ma laud, nici nu am crezut ca pot fi asa de dura si perseverenta.
Acum sunt pe baricade. Azi am de facut curat si de copt tigru si inca un pirog cu mar. Miine o sa avem vizitatori care vor sa ne vada fata. Nu o sa le lungesc masa ca la moldoveni, asa ca o sa-i intilnesc doar cu dulciuri, fructe si ceai/cafea.
Natalia - cu toate ca nu hranesc fata dupa grafic tot cam la 3 ore se primeste. Sper sa nu-i fac rau. Daca cere mai devreme nu stau pe ginduri si indeplinesc dorinta, alte ori doarme sau pur si simplu nu vrea, da titi afara. Intr-un cuvint are ea regimul ei.
Merci fetelor de sfaturi. Imi pare foarte rau ca trebuia sa calc pe grebla ca sa-mi dau seama cit de tare doare. Insa ma bucur ca a trecut si acum fata papa bine ca inainte de nici nu zici ca a papat din biberon.
Gata, va las ca eu numai de jeluit sunt buna.
P.S.: Soon, soon pun poze, aveti rabdare.
Tot raul e inspre bine.
LiliaToma spune:
EHehe, LUCIA, inca de cata rabdare si perseverenta o sa ai nevoie.
Sunt mici dar foarte smecheri, foarte repede invata cum sa ne santajeze..Asa ca fii gata de lupta pentru toata viata
Ma bucur ca Laura e bine, si ca ai reusit sa ii dai iar san,bine ca nu ai tinut-o mai mult pe biberon, cred ca era si mai greu.
M-a pufnit rasul inchipuindu-ma cum stateai tu cracita acolo
ALINA imi pare rau de problema la mana, dar de la ce a inceput? Parca spuneai ca te doare, dar nu credeam ca e asa grav.
Multa sanatate si sa te faci bine cat mai repede. Nu fi pesimista, totul va fi bine, noi iti tinem pumnii stransi. Ce mai face Deanna? prosticele multe-multe? sau e un copilas cuminte?...
AUUUU, unde sunteti, aa?
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
alinkav spune:
Buna ziua!
Ma bucur, ca va gasesc pe baricade!
Alex e din nou racit, iarasi gatul e rosu, si sta azi acasa. Stam pe antibiotic. Azi noaptea avea febra, toata noaptea nu-i trecea, asa ca la 4 dimineata ne-am dus cu el la spital, l-au verificat si asta a fost.
Acum a adormit, asa ca profit si eu cat pot si ma duc la nani.
Lucia, tare faza cu alaptatul!!!!Perseverenta conteaza!
Lilia, am nascut prin cezariana,petru ca Alex era prea mare, 4.5 kg, si plus la asta am si miopie. Dorinta mea a fost sa nasc natural, dar in ultimul moment, doctorii au insistat sa nasc prin cezariana. Bine ca asa si a fost!
Alina, sunt grea la cap, si nu-mi pot imagina, ce ai patit tu. Adica n-am priceput ce inseamna si cum se manifesta ceea ce ai patit tu.
Balbinuta, ce mai faci?
Ciaooooooo!!!!Alina si
Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
Crinia spune:
Buna la toti!
Eu am avut un pic de probleme cu Lucea. Mi s-a imbolnavit odorasul rau de tot dar aici e o sistema medicala oribila. Copilul are 7 luni dar la nimeni nu le pasa ca e bolnav. Unde nu te adresezi cica veniti in Ianuarie , nu avem locuri si nu mai luam pacienti noi. Eu m-am revoltat cit am putut dar nu ajuta la nimic. Pina nici in farmacii nu iti recomanda nimic , cica "Copilul e mai mic de 2 ani si noi nu dam nimica, numai medicul tb sa va recomande ceva." Pina i-am aratat eu si medicamentul care vreau sa-i dau copilului (vroiam sa-l cumpar de la dinsii), si la care farmacistul zice: "Eu nu va pot ajuta cu nimic. Eu nimic nu stiu."
Ok si atunci care-i rezolvare? Urgenta!!! Unde si acolo daca te duci la spitalul de urgenta poti sa stai de la 6 ore la 24 de ore in rind asteptind ca sa te primeasca (unde stau toti bolnavii cu diferite boli grave din toata regiunea). Ca dupa care medicul iti spune ca trebuie sa-i dau pace copilului sa-i curga nasul, sa nu poata rasufla , sa tuseasca , ca cica sa se formeze imunitatea la el. Pai bine dar la dinsul boala se agraveaza de pe zi pe alta? Cica nu va faceti probleme totul e bine.
Hai ca m-am plins.
Vad ca tare multe ati scris de cind nu am mai intrat pe aici. Din cite am inteles practic toate fetele si-au facut epidurala (numai eu am suportat durerea fara nici un analgetic, si cind imi dau seama cit am tras cred ca nu a-si suposrta adoua oara). De aceea si intrebam de reactiile adverse, caci cred ca la al 2 lea copil voi cere numaidecit epidurala.
Lucia nu stiu daca ti-au spus medicii dar tu nu ai voie sa te asezi pe fund aproape o luna (grubo govorea), deoarece atele se pot rupe. Rana se prelucreaza de 2 ori pe zi cu iod si apoi cu unguent de Levomicoli (ca sa treaca mai repede, sa nu sa se inflameze si sa nu ramina careva formatiuni-sa se absoarba mai repede). Iti spun din experienta , caci am fost cusuta si cu ata care se absoarbe (ketgut) si cu de celea pe care mi le-au scos.
-Pentru icter la copil. Ca sa-i treaca mai repede galbeneata trebuie ca tu sa bei cite 1 pastila pisata bine de Carbune activat.
-Ca sa nu te doara sinii pune fata cit mai des posibil sa suga. Eu nu am respectat nici un regim. Lucian sugea uneori din jumate in jumate de ora. Sunt diferite parerei, insa copilul maninca asa de des dupa cum ii necesitatea lui. Uneori el poate ca vrea numai sa beie si atunci prima portie de lapte e apoasa (ca un ciai pentru dinsii). Eu l-am pus foarte des la sin pe Lucea si nu a scazut din greutate, ci dimpotriva adauga foarte bine (si nu a fost obez).
Bine eu fug caci plinge bb (e foarte nervos fiind bolnavior).
Pe curind
pashosha spune:
Buna fetelor..
dati-mi si mie va rog un sfat ..si o mana de ajutor daca puteti..aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59459
mersi mult
http://bella.netfirms.com/ro.htm
pashosha mami lui Luca si Maia
where is a will, there is a way !!!
Trin spune:
Buna fetelor!
Sper ca sunteti bine si tineti piept greutatilor, care vad ca au dat peste voi.
Nu prea stiu ce sa scriu, de vreme ce nu am inca bb si nu ma prea pot avinta cu sfaturi, dar de citit - sa stiti ca va urmaresc postarile!
Am venit la Buc de 1 saptamina si vreau sa le spun fetelor de aici - daca asteptati pe cineva de acasa (MD) sa le faceti invitatie la notar, ca eu am avut probleme la vama, desi aveam bani in portmoneu sa justific sederea...dar s-a rezolvat tot cu o mita...asta e..
Astept si eu pozici de la mezina comunitatii MD...sau mai corect poze cu fata Predsedatelui
Balbina spune:
Lucia, felicitari pentru succesele avute in educatia copilului!
Tu te miri ca e vorba doar de 2 zile, insa noi mai n-am patit-o cu un singur biberon. I-am dat cu biberonul ceai de colici, Baby Drink, care e indulcit, o singura data. La masa urmatoare gata, deja facea figuri la sin. Am aplicat metoda folosita si de tine si a revenit puturosu' meu la tzitzi ca nu avea incotro. Dupa aia i-am dat ceai doar cu lingurita.
Cit despre regim, chiar tu ai spus-o
quote:
Intr-un cuvint are ea regimul ei.
Asa ca nu e cazul sa-ti faci griji, Important e sa nu lasi copilul sa urle de foame, numai pentru ca nu au trecut un anumit numar de ore intre 2 mese.
Corina, tratarea cusuturii dupa epiziotomie se face diferit in fiecare tara, ba chiar uneori difera de la un spital la altul. La noi in spital recomandarea era sa evitam statul in fund timp de 2 saptamani, dar puteam sa stam pe un scaun cu o gaura in mijloc, in acest sens eu foloseam un cerc gonflabil pentru copii, mi-l puneam peste tot, in fotoliu, pe scaun, pe pat, m-a ajutat foarte mult. Iar peste 2 saptamini durerea a disparut nu stiu cum de la sine.
Despre ungerea cu iod nu stiu nimic, in spitalul unde am nascut eu s-a folosit altceva, iar cit despre unguentul Levomicoli, nici n-am auzit de el. Eu foloseam banalul unguent cu galbenele, asa am fost sfatuita la spital sa fac.
Alina, Corina, multa sanatate puiutilor vostri!
Davina, si tie multa sanatate!
------------------
Numai bine,
Natalia