Din Republica Moldova cine mai e?(partea 8)
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lucia_B/Lucia_B.jpg)
Lucia_B spune:
Privetushki .
Fetelor mercik inca odata pentru felicitari si urari, imi e asa de placut sa intru si sa va citesc. Va sunt recunoscatoare .
Unde v-ati pierdut, toate-n treburi, muoama ce gospodine. Numai eu una gata , timp am dar iok placere. Stau numai deasupra fetei, nu ma pot satura de a o admira. Ma mir cum de a putut sa iasa din mine asa frumusete
.
Lilia - la mine cred ca laptele e infuriat rau de tot , am niste sini ca piatra. Mi-a cumparat tati aseara pompita dar e buna numai de aruncat
, nu face nika-nika treaba, asa ca vaca Milka se mulge singura
.
Crinia - dupa cum am mai scris, inainte de ami administra epidurala aveam dilatatia 4-5cm. Nu am avut parte de rupturi deoarece in birth plan am cerut sa mi se faca epiziotomie. Acum ea ma cam doare, da la's ca trece.
Recomand pentru toate gravidutele care o sa nasca sa ceara epidurala. Sa traiasca cine a nascocit-o. Daca nu imi puneau anestezia zau ca muream, a recunoscut si doftorul ca imi erau super piuternice contractiile.
Insa as vrea sa mai adaug: fara prezenta lui tati, cred ca nici un analgezic nu ma ajuta si-mi dadea atita putere cit am primit de la el. Sa fie dragul de el sanatos, poate imi mai face un
.
Ca rezumat as zice: slava Domnului, totul a decurs mai bine decit ma asteptam. Pentru mine nasterea nu a fost deloc traumatizanta sau grea in comparatie cum e la alte fete. Sunt fericita ca am avut puterea si posibilitatea de a da viata unei noi fiinte. Sa-mi traiasca.
Da iaka am si io o intrbare: cit tin lihiile - 6 saptamini? Nu e prea mult ca eu deam m-am saturat de ele.
Sanatate si numai ghini
_ ingerasului Lauras
Tot raul e inspre bine.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
LiliaToma spune:
LUCIA, exact asa am patit si eu. Aveam sanii tar-tari, ma mulgeam mereu si taaaare nu imi placea. Am avut si eu o pompa, dar me enervam cu ea ca nu reuseam sa scot mai nimic, in shimb cu mana, mergea mulsul hehehe.
Ma bucur ca esti asa vesela si binedispusa, asa sa o tii.
De la epidurala nu ai avut dureri de cap? Eu am avut groaznice( mie pentru cezariana tot epidurala locala mi-au facut-adica eram perfect constienta) si m-a durut capul vreo 2 saptamani de am crezut ca nu mai rezist, nu puteam sta in picioare, imi venea sa vomit si nu vedeam bine, groaznic-groaznic, de ma intrebam cine a zis ca cezariana e usoara.
Fetele celelalte unde sunteti?
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
Balbina spune:
Lucia, ai grija sa nu exagerezi cu mulsul. Mulge-te doar un pic si doar atunci cind ai intarituri dureroase pe sini. Mai bine o pui pe printesa cit mai des la sin. Nu asculta ce-ti spun medicii de regim, cu alaptare la 3 ore, ca bebelusul nu se uita la ceas, el poate sa flaminzeasca si la 1 ora jumate. Regimul impus unui nou-nascut e una din metodele cele mai bune de a pierde laptele. :((
Vlad al meu a avut interval intre alaptari maxim 2 ore in prima luna, era un pic obositor, dar nu tare, caci dormeam cu el in camera (nu in pat, ca n-am putut niciodata sa ma invat sa alaptez de culcat), imediat ce-l auzeam, il luam prin somn, ma asezam in fotoliu si-i dadeam sinul. Imi notam pe atunci in caiet ora cind l-am hranit. Dimineata, daca ma crezi, ma uitam si caiet si nu tineam minte ca m-am trezit si l-am alaptat, asa de automate imi erau miscarile.
Abia de pe la 2 luni a inceput sa flaminzeasca nu asa de repede si incetisor, regimul s-a fixat singur, cam la 3 ore, cu interval noaptea de circa 4.5 ore.
Eu credeam ca toata viata o sa manince noaptea, dar s-a reglat totul mai repede decit ma asteptam, de la 9 luni dormim deja intreaga noapte (bineinteles, cu mici exceptii, gen iesirea dintisorilor, febra de la vaccin, etc.)
------------------
Numai bine,
Natalia
Balbina spune:
Despre lohii:
Alea cu singe la mine au durat cam 2 saptamini, dupa aia am trecut la tampoane de fiecare zi. Spre 6 saptamini nu mai aveam aproape nimica, doar secretiile vaginale obisnuite.
Ai grija, daca cumva incepi sa singerezi din senin, urgent la medic!
Si cred ca stii treaba cu sexul, nu? Nu mai devreme de 6 saptamini, rana din uter trebuie sa se vindece bine, altfel poti sa bagi vreo infectie ceva.
------------------
Numai bine,
Natalia
alinkav spune:
Buna narodu meu drag!
Mi-am expediat copilul la cresa, dupa o saptamana lunga, larga si obositoare!Dar sunt fericita ca a plecat si el fericit, s-a apucat sa pupe toti copii.
Nu stiu ce i s-a intamplat, dar de la muscat a trecut la pupat( s prichmokaniem), inainte ma musca ba de fund, ba de picior, de mana, in schimb acum ma pupa in toate locurile acelea enumerate.Cred ca e mai placut ptr el sa ma pupe, ca atunc cand ma musca, mai primea una la fund, in schimb acum prmeste numai pupicuri.
Lucia, pe cand pozele???
La mine lohiile au tinut 7 saptamani , vreo 4-5 aveam cam cum e la ciclu, dupa ce am terminat cu lohiile, la o saptamana mi-a venit ciclu!
(ca terminasem sa alaptez).
Lilia, ai nascut si tu prin cezariana????Si de ce?
Gata, trec si eu la lucru, ca altfel nu mai trimit mesajul asta o data si o data!Alina si
Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
Balbina spune:
Neata, fetele!
Si eu sint aici, am venit la "otmecit", cum e moda recenta pe aici.
------------------
Numai bine,
Natalia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lucia_B/Lucia_B.jpg)
Lucia_B spune:
Hi !
Ce mai faceti, unde sunteti?
Corina - Ce-ti mai face nazdravanu, i-ai mai dat sa bea apa sau inca nu indraznesti? Si poate totusi esti mai explicita cu raspunsul la intrebarea "care e sursa de venit" adic "ce lucreaza sotul, cu ce se ocupa".
Alina - felicitari pentru avansare in fata lui fiu-tu . Kaleshte-te, cu ce il suparai de te mushca?
Tu cum te mai descurci cu perfectionarea? Vezi ca daca o sa ai restante nu mai vezi prodvijenie po slujbe, asa ca da-i fortaj.
Lilia - dupa epidurala nu am avut dureri de cap ci doar o senzatie slaba de ametiala. Imi era foarte tare foame asa ca nici nu sunt sigura ca ameteala e de la analgezic sau nu.
Ti-am vazut pozele de la mot, sunt super. Si Amelia e o dulceata, pupici din partea noastra.
Natalia - care sunt nezbitiile lui "poproshaynik"-ul vostru?
Medicii nu au zis sa hranesc fata dupa un regim ci doar sa nu fie pauzele intre mese mai mari de 3 ore. Daca cere sa-i dau macar si peste 30min, nu e problema. Ma mulg pentru ca ma dor foarte tare sinii, se intaresc ca o piatra si chinui fata si fac si sinii zdreanta.
Imi trebuie cc 40-60 min ca so o alaptez normal, insa cu biberonu nu mai mult de 15 min. Am hotarit ca pina se linistesc durerile astea nebune si se cicatrizeaza ranile am sa o hranesc asa, mai tirziu revenim la titi. Pina atunci nu renuntam definitiv, o sa papam din titi doar daca o sa ceara mai des de 3 ore, nu reusesc sa se umple tare cu laptic si sunt cit de cit mai molcalute.
Lohiile astea ieri m-au bagat in boale, cind am fost la wc am gasit pe chilote un bot, ca o pruna, de singe inchegat. Noatea a mai curs usurel insa azi pina ce nimic, absorbantu e curat - s-au terminat sau iau pauza?
Si sa ma mai pling oleshkuta: ma doare cusutura de la epiziotomie. In loc sa treaca ea de pe zi ce trece tot mai tare ma doare. Se vede ca se usuca atele si ma trage de parca m-ar taia. Imi vine greu sa stauin fund sau sa fac miscari mai bruste. Iaka asa, cine ma jeleste?
Uf-uf si de multe am de scris. Am fost la pediatru si a zis ca avem o stadie usoara de "jeltushka". Cica nu e nevoie de interventie medicala daca am sa hrenesc fata mai des cu sin si o sa stam in soare cu pelicica goala. Fata la piele nu e galbuie, insa ochisorii sunt in loc de alb putin galbeni.
O fata din tara imi zice ca "tipa" e "conflict de singe", avem toti Rh-ul neg. Insa cam intr-o luna trece cu laptic si soare. Voi ce stiti despre asta. Eu ieri am indopat fata cu lapte mai la fiecare ora de a umplut frio 8 pampersi + a mai facut si colici. Poate nu e nevoie sa o duplesc cu atit lapte?
Gata, mai las si pe "razu" viitori.
Numa ghini
Tot raul e inspre bine.
LiliaToma spune:
Scriu si eu repejor.
ALINA, vad ca pupacios copil ai, ia sama ca nu prinzi de veste ca se indragosteste. Frate-meu la gardinita a avut prima dragoste, ii dadea manca lui ca aia era o mancacioasa , asa se manifesta dragostea pe atunci, acum direct la pupat vad ca.. de, sunt copiii mai precoce.
LUCIA, nu ti-am zis de lohii ce eu nu prea stiu cat au tinut. Stiu ca destul de multisor. Si mie mi se intampla sa gasesc absorbantul curat si dupa aia sa revina. Oricum din cate tin minte mie mi s-a spus sa nu ma sperii de sange inghegat daca e doar putin si mai rar si nu are culoare si miros urat.
Eu o hraneam pe Amelia strict la trei ore. Asa mi-a zis pediatra, motiva ea ca cica Amelia nu ia in greutate ca o hranesc haotic si ea mai mult se alinta decat mananca. Nu ca ar fi mancat mai bine daca am trecut la 3 ore, dar daca asa a zis, asa am facut. Bineinteles ca nu tineam fata flamanda, mai bagam eu si intre.. dar fara sa stie pediatra.Ce stiam sigur e ca nu tr sa o tin mai putin de 15 min si nu mai mult de 45 min la san. Mai putin inseamna ca nu mananca bine, mai mult ca se invata cu sanul ca si cu suzeta. Tu ai ales sa o hranesti din biberon sa inteleg. Ia seama ca ei sunt niste smecheri, se invata foarte repede ca la biberon e mai usor si exista riscul sa iti refuze sanul pe urma. In plus eu stiu ca cel mai bun remediu de golit sanii e bebeul, eu mulgeam doar daca Amelia nu golea tot( ea de obicei manca dintr-un san la o masa la inceput). dar ma rog tot tu simti mai bine ce bun pentru ea.
ALINA, eu am facut cezariana, pentru ca Amelia s-a intors in ultimul moment cu fundul in jos. Inca nu aveam contractii prea mari, abia incepea colul sa se deschida, dar deja nu mai avea Amelia loc in burtica asa ca s-a decis sa nu se mearga la risc asteptand declansarea propriu zisa a travaliului pentru ca nu se stia daca Amelia va binevoi sa se intoarca inapoi cum trebuie intre timp, iar trecerea timpului pentru ea care si asa statea cam stramt acolo ii putea dauna.
Va pup
POZE, POZEEEE, LUCIA
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
alinkav spune:
Neatza de la zampred!!!!!(inca zampred, ca vad ca unii deja vor sa ma dea afara!!!)
Al meu nazdravan ma musca, deoarece asa se procedeaza la cresa, se musca , se bate, se impinge. De acolo invata de toate!Dar am grija sa se dezvete!
Lilia, ce nasol, ca din cauza asta ai nascut prin cezariana! Dar eu sa stii, ca m-am simtit bine dupa operatie, am avut dureri firesti, ca dupa o interventie chirurgicala, dar sa ma doara rau, in nici un caz. Chiar la 6 saptamani faceam deja abdomene. Uite ca hemoroizi(si nu inteleg de ce, ca doar n-am nascut natural) ma chinuiau groaznic, ma omorau practic.
Dar lasa, ne budem o grustnom, vorba predsedateliu nostru!
Mai da ce m-a apucat o nostalgie, mai!!! Am nascut acum aproape doi ani, si tot cand trec pe langa Municipal(spital), am emotii!
Lucia, mai spune, ce mai face fetita? I-ati facut baita? Cum e cu buricul?
Alina, Rodica, Corina?????
Si celelate fete?
Va pupacesc pe toate!!!Alina si
Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
Balbina spune:
Lucia, Lilia are dreptate, s-ar putea ca fata sa refuze sinul mai tirziu, ca din biberon se trage mai usor.
Incearca www.buburuza.com/magazindc/Scripts/prodList.asp?idCategory=60" target="_blank">aparatoarele pentru sini, cica sint utile in cazul ranilor de pe sfircuri (eu nu am folosit, ca nu a fost cazul , dar am citit ca multe persoane le lauda).
Cit despre hranitul cu regim si fara regim, as avea o obiectie. De ce cind vrei sa slabesti, se recomanda sa maninci la ore fixe, iar daca maninci haotic, te ingrasi?
Copilul foarte repede isi stabileste singur regimul, iar in ceea ce priveste folosirea sfircului ca suzeta, chestia asta o poti repera si corecta chiar de la inceput. Noua ne-au trebuit 2 zile sa ne dam seama ce vrea Vlad, i-am dat o suzeta si am rezolvat problema.
Cusutura de la epiziotomie m-a durut si pe mine, dar la mine s-au folosit ate care se absorb, nu stiu cu de care te-au cusut pe tine. Poate dupa o sa ti le scoata (daca e cazul), o sa treaca durerile? Eu mai foloseam un spray cu antibiotic care mai amortea un pic.
Las-ca trece, nu mai dureaza mult.
Pentru colici trebuie sa existe niste picaturi speciale din plante, cu anason, menta, chimen, vezi si tu ce va recomanda pediatrul. Mai exista si alte remedii, alopate.
Unii folosesc si masajul pe burtica, in directia acelor de ceasornic, tinuntul cu burtica goala pe burta unuia din parinti. Altii am auzit ca danseaza prin casa cu copilul in brate.
Noi am evitat dansatul si dormitul pe burtile noastre, ca sa nu ne joace dupa aia piciul pe degete. Dupa 2 luni, colicile ne-au disparut complet. Insa am auzit ca unii se chinuie mai mult. Va doresc sincer sa nu fie si cazul vostru.
------------------
Numai bine,
Natalia