Bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (48)
Raspunsuri - Pagina 9
catiflo spune:
fetelor, de 3 zile stau acasa singurica, e adevarat ca ma simt ca naiba pt ca durerea de stomac nu m-a lasat, e atit de enervanta si la doctor n-am chef sa ma duc. mai iau pastile din cind in cind dar vad ca dureaza o vesnicie sa scap de crampele astea afurisite. toata ziua stau pe canapea, ma uit la tv si impletesc, am inceput un pulover pt bebe, daca merge in ritmul asta il termin in citeva zile. am sa-i pun poza sa-l vedeti si voi cind va fi gata.
andruta, avocado are un gust foarte bun, numai ca trebuie sa stii cind e copt si bun de mincat. cel mai bine e sa-l apesi putin cu buricul degetului si sa-l simti elastic, sa-si revina. daca e foarte tare nu e copt si daca se rupe la apasare sau se gaureste e trecut si iar nu e bun. eu le cumpar intotdeauna necoapte si apoi le las la temperatura camerei si le urmaresc in fiecare zi. daca vrei sa se coaca mai repede il pui intr-o punga de hirtie impreuna cu o banana coapta. ce sa zic, avocado e unul din fructele mele preferate. cel mai mult imi place pe piine prajita si brinza philadelphia, sau cu somon afumat si putin iaurt - un deliciu, incearca. lui bebe vreau sa ii dau avocado cu brinza de vaci, cred ca se merg impreuna.
kita, in afara de mere si pere ii fac piureurile de legume. pun vreo 4-5 feluri de legume in cantitate mai mare (fara cartof, fasole, varza, ciuperci) si dupa ce pasez piureul il pun in containere mici la congelator. fructele pasate le pun in tavita de cuburi de gheata si scot in fiecare zi pt masa de seara, ca celelalte mese le are la cresa.
amaya, vreau sa ii dau si eu spanac, il voi face cu putin sos alb, asa cum imi place si mie. eventual poti pune putin cascaval ras sa ii dea gust mai bun.
liviana, eu am downloadat cutiuta muzicala pe 6 iunie si link-ul l-am luat de pe forumul nostru, daca poti gasi arhiva cu mesajele din zilele acelea poate dai peste el, din pacate eu nu-l tin minte. mi-am cumparat din Ro citeva casete cu "cutiuta" dar nu sint prea multumita, doar vreo citeva cintecele pe fiecare. mult succes in cautare.
oana, ma bucur ca seb e mai bine si sper ca toti bebeii sa fie sanatosi. noi avem sesiune de scos mucii din nas si de vreo 2 zile ma sperii de ceea ce scot, niciodata nu a fost atit de mult, dar nu vreau sa ii las acolo sa nu se infecteze cumva. numai ca tre sa fie si sotul sa tina strins pacientul, dimineata am crezut ca ne trimit vecinii politia pe cap de ce urlete se auzeau la noi ...
si mai avem o problema... nu reusesc sa il tin pe loc sa-i schimb pampersul sa sa il imbrac, e ca o zvirluga si imi trebuie asistent sa-l tina.
gata acum, ma duc sa fac nani ca peste 2 ore imi aduc "studentul" acasa ![]()
pupici
Florina & baby Gabe (04 feb 2005 )
Pozele noastre
catiflo spune:
liviana, am gasit ceva la http://mp3search.01-mp3search.com/top53-cutiuta-muzicala.html sper sa te descurci.
Pozele noastre
strunfita spune:
Catiflo si Gabry, multumim pentru felicitari! Scuze ca raspund cu o zi intarziere, dar ieri nu am avut deloc timp sa intru pe forum. Si tot cu o zi intarziere, La multi ani! bebelasilor nascuti in data de 4.
Alina Maria, eu as vrea laptop, dar nu stiu cum facem cu banii.
Oana, cand o sa ai tu timp, modifici te rog si la noi in listuta: la opt luni - 72 cm si 8.850 grame.
Sanatate multa la copilasii bolnaviori, sper sa nu revenim si noi printre ei, ca ieri iar a urlat Bogdan cand manca. Azi mergem iar la doctor.
Va pupam,
Carmina si Bogdan (o4.02.2005)
http://community.webshots.com/user/carmina1111
Amaya spune:
catiflo, te rog sa-mi spui si mie cum faci tu sosul alb pentru spanac...de fapt sa-mi dai reteta ta de spanac...trebuie sa-i refac lui bebe rezervele de fier, fiindca a avut o lunga perioada in care nu a mancat carne si nici legume, si nu vreau sa ne treaca pediatra de luna viitoare pe supliment medicamentos, si nici nu sunt atat de multe alimente f. bogate in fier...
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2675" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!
Megg spune:
Buna, fetelor,
Pitica mea are 9 luni si 8.8 kile. Poate sa ne actualizeze cineva in listutza?
Multumim.
Si ea mananca lamaie goala daca prinde ocazia, da' nu o prea lasam. Ii punem in ceai cateva picaturi.
http://community.webshots.com/user/megg2005
Megg si bb Mara
Alina Maria spune:
Buna dimineata ,
Tin sa spun si celorlalte fete ca astazi dupa ce ma duc la scoala de soferi merg si pana la posta si iau foaia cu pretul pachetului de pus , si am sa p pun si in pachet sa se vada cat s-a platit .
Cat despre bani am sa va dau eu nr. de cont si atat , bani vor fii pusi acolo .
Acum ma duc sa ma inbrac , vreau sa imi spuneti azi ca serios se duc ca apa aceste laptop-uri .
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/alina121alina/my_photos
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 8 luni si jumatate
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/

catiflo spune:
amaya, sosul e cel bechamel si in cartea mea baby love scrie ca pot sa ii dau la aceasta virsta. poti face mai mult sau mai putin, dar in principiu e asa: pui o lingura de unt intr-o craticioara la topit pe foc mic, adaugi o lingura de faina si amesteci pina se incorporeaza (eu nu las sa se prajeasca), apoi adaugi o cescuta de lapte fierbinte si amesteci repede. daca mai trebuie mai poti adauga lapte pina ajungi la consistenta dorita. poti pune si brinza rasa. la sos adaugi spanacul fiert si tocat (eu il iau inghetat de la supermarket) si gata. piureul de spanac asa obtinut e foarte bun. na ca mi-ai facut pofta...
am plecat dupa strumf, papa
Pozele noastre
danielai spune:
Buna dimineata la toate mamicile!
In legatura cu avocado, m-a impresionat si pe mine descrierea, dar m-am speriat cu cate precautii trebuie luate inainte. Noi, in Romania, nu prea ne pricepem la fructul asta si mi-e teama sa nu gresesc.
Ieri am luat si eu spanac, l-am fiert si l-am pus la congelator. O portie am pasat-o cu mixerul si am amestecat-o cu iaurt. Mariei i-a placut f mult, dar i-am dat putin ca mi-a fost teama.
O zi buna,
kita spune:
Alina Maria super propunerea ta!
Poate ajungi sa ii cumperi si lui Andrei unul; Eu as vrea sa il dau cadou chiar de ziua lui onomastica ca acusica e Sf. Andrei, si pana il cumperi, pana ajunge ..., sau poate il dau ca i-a iesit un dinte; Il vrem neparat, da... sa ne spui cum facem; deci viram in contul tau 25 euro + taxe postale da? N-am mai facut chestia asta pana acum, dar toate au un inceput nu?
Am fost ieri la dr si deja l-am trecut pe antibiotic pe Andrei; am senzatia ca de la iesitul afara s-a inrautatit si mai rau starea lui, desi a fost cald si frumos in Bucuresti, cu 25C
Florina eu am mare incredere in bitterul suedez, dar cel facut in casa; daca ai posibilitatea pune comprese in zona stomacului, si bea si diluat in ceai;
Stai ca inca nu ai scapat cu fierbatorul; sa inteleg ca ii fierbi legumele odata, sa spunem ca pui la fierbator morcov, telina, dovlecel,patrunjel,cartof, ceapa, rosie si verdeata dupa reteta lui Culcer, si apoi pui in pungute primele 4 legume dupa ce s-au racit in congelator? le pui imediat la rece sau astepti sa se raceasca?,si daca tu folosesti cumva containere din acelea in vid? Ce alte legume mai congelezi pentru Gabe,tot asa fierte si daca in fiecare zi apoi ii dai cartof; Hai ca te-am innebunic cu prostiile mele dar nu ma prcep;
Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
album
lbelciug spune:
Catiflo, din pacate nu am gasit pagina de pe forum unde dadeai linkul, dar multumesc ca mi-ai indicat un site de unde am reusit sa descarc ceva mp3-uri.
Am pus si eu pe web un nou album cu poze de-ale lui Matei, asa ca va invit cu drag sa le vizionati:
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos Albumul se numeste "7 luni".
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)