Prima periuta si pasta de dinti
Raspunsuri - Pagina 2
cristina liliana spune:
Eu am inceput sa o spal pe dinti pe Edina dupa 1.5 ani,dar i-am cumparat pasta de dinti speciala pentru copii,si cred ca nu e nimic daca nu stiu clatii,deoarece chiar unii medici recomnda sa lasam pasta pe dinti sa patrunda mai bine fluorul in dinte.Acum are sase ani si dintii foarte buni,dar in fiecare seara si uneori chiar dimineata ii spalam cu o periuta electrica.
Cristina&Edina
Emilia spune:
Prima data (pe la un an), i-am cumparat o periuta pentru copii cu care nu facea altceva decat sa se joace, asa ca dupa vreo 2 saptamani, i-am luat o periuta ca a lui mami si a lui tati si lucrurile s-au schimbat radical. Probabil nu putea sa ne imite daca periuta arata altfel...
In ceea ce priveste pasta de dinti, am ales pana la urma Colgate pentru copii. Doctorul stomatolog mi-a spus ca nu-i nici o problema ca o inghite. Problema este ca are fluor, dar nu am gasit nici una fara (luam si pastilute cu fluor). Asa ca ii pun foarte putin.
De clatit a inceput abia pe la doi ani, asa ca nu va faceti sperante prea curand.
Sanatate multa!
Anina_n spune:
Cand merg acasa(sunt la serviciu) am sa ma opresc sa-i cumpar o periuta si o pasta micutei mele de 1 an si 2 luni. Are 10 dinti si tocmai ii iese a 3-a maseluta. Cred ca am cam intarziat cu , nu ?
Nina&Cristinuca
Dancic spune:
Nu cred Anina ca trebuie sa intre in panica ca ai intirziat cu Eu tot am inceput sa-i spal lui bb al meu dintisorii aproape de 1 an si acum ii place foarte mult si nu cumva sa uit sa-l spal pe dinti ca ma poate intoarce din drum spre gradinita ca sa ne spalam pe dinti.
Pa! Daniela+ Catalin
ymellda spune:
M-ati convins. Andra are deja un an si trei luni, opt dinti si patru masele, iar eu ma gandeam ca mai am mult pana la spalat pe dinti. Saptamana viitoare ii cumpar periuta si pasta speciala si... la treaba!!!
Alina si Andra
www.bebelus.com
Anina_n spune:
Am cumparat periuta si pasta si am trecut la . Ii place la nebunie. Numai asta ar face toata ziua. De cate ori intram la baie, vrea sa . :-)
Nina&Cristinuca
miry spune:
Dupa o absenta de 3 saptamani am revenit iar .In acest timp am fost si la dentist(am primit o invitatie cu ocazia implinirii unui anisor) unde am primit o multime de sfaturi.Ce are voie sa manance si sa bea,continutul de zahar din cateva alimente si bauturi..este sub forma de cubulete de zahar-mai bine spus langa aliment este un nr de cubulete...stiati ca Coca-Cola are cele mai multe cubulete?...si pasta de dinti trebuie sa contina maxim 0.14%flor.Sunt foarte multumita de dintii printisorului meu..sunt foarte albi(poate asa trebuie sa fie doar sunt primii dinti),dar imi place sa spun ca am si eu o contributie la pastrarea si ingrijirea lor
Numai bine mirelasibrian
ancadm spune:
Andreea e foarte incintata cind trebuie sa "spala dintu" si intre ea si periuta de dinti a fost dragoste la prima vedere. Acum a cam prins ea care sunt miscarile si nu prea mai vrea sa ma lase sa o spal eu pe dinti, dar se descurca minunat!
Pentru cei mici care abia invata sa se spele pe dintisori, medicii de aici recomanda la inceput o pasta de dinti fara fluor. Daca inghit prea mult fluor pot apare pete albe pe dintii permanenti. Dupa ce invata sa se clateasca pe dintisori pot sa foloseasca o pasta de dinti normala, sau una speciala pentru copii, care are arome - fructe, bubble gum, etc.
Sanatate la mamici si la pitici,
Anca.
gabid spune:
Nu am reusit sa-i desclestez gura ca sa-i pun periuta in gurita si sa o spal!Acum avem 2 maselute cariate si nu avem decat un an si jumatate.Ce sa facem?Sa-i dau zimafluor?De care?Pastilute nu vrea!
Va pup,
Gabi si Simonica.
roxanal spune:
Draga Gabi, in primul rand, nu te mai stresa atat, iti face rau...si mie mi-a fost teama de acest moment asa ca an inceput tarzior, cand Maria mea avea deja 8 dinti, dar nici o maseluta, este adevarat ca i-au dat tarziu, au inceput pe la 1 an si 3 luni si au crescut repede...cum am procedat? am avut noroc ca ei ii place sa vina dupa mine in baie si am lasat-o sa ma vada cum ma spal pe dinti..la inceput nu a reactionat, nici nu prea lega cuvintele, asa ca am lasat-o in pace..dupa vreo saptamana, seara, dupa ce-am mancat am zis: mami merge la spalat pe dintisori..si ea a zis ca vrea si ea..i-am zis:pai stii tu??? si sa-i vezi incapatanarea pe urma si ambitia sa poata(norocul meu ca-i ambitioasa)...i-am cumparat o periuta Chicco, in forma de ursulet si am avut grija s-o pun langa ale noastre si ca pasta de dinti, Colgate first...are si flor dar eu nu-i dau Zymaflour deci nu mi-am facut probleme ca inghite, oricum nu a facut-o decat ~ 2 saptamani, pe urma a invatat sa se clateasca...mai intai cu apa plata si pe urma cand am vazut ca nu ingite am trecut la apa de robinet, ca asa vroia ea: "sunt mare mami, am 2 ani si..." asa spune..
si tare-i place...sa aiba periuta proprie...este tare mandra si se cere la spalat daca cumva uit...plus de asta am dus o adevarat campanie de povestiti in care preferatul ei mormorica(adica mor-mor mic) merge la stomatolog si is curata dinti, mananca sanatos...sa aiba dinti curati, albi si sanatosi...s-o vezi dupa ce mananaca ceva bun(adica asta inseamna o patratica de ciocolata alba, in general) imi spune ca are dintii negrii negrii,ha,ha si murdari si ca-i vrea albi si sanatosi...si cam asta-i odiseea
parerea mea este s-o lasi sa va vada ca va spalati voi, stii tu ca imita tot ce vede..si asa azi, asa maine..poate, poate..
pupici
Roxana Lilea,mama Mariei 2 ani si ceva