Prima periuta si pasta de dinti
Raspunsuri - Pagina 3
miry spune:
Eu i-am tot dat periuta sa se joace cu ea la inceput si am pus foarte putina pasta de dinti(...mai ales ca are un gust foarte bun) iar dupa un timp,spalatul nu a devenit o problema...acum chiar ii face placere si nu care cumva sa uit ca.Medicul stomatolog mi-a spus sa folosesc pasta de dintii ce contine 0.09%flor asta, atata timp cat nu primeste supliment din alta parte,iar daca da,sa folosesc o pasta de dinti fara continut de flor.
Multi pupici mirelasibrian
iulia grosman spune:
Aveti mare grija la fluor.Poate face pete galben-maronii pe dintii care vor iesi dupa cei de lapte.Nu trebuie stresat copilul cu spalatul pe dinti pt. a nu deveni o povara.La inceput dati-le in mina periuta fara pasta pt. a se acomoda cu ea si cu timpul aratati-le cum se foloseste.succes.
nelia spune:
Eu i-am sters gingiile de cind s-a nascut, asa mi-a spus stomatologul la care mergeam atunci, cu tampoane de pansament steril muiate in apa plata usor incalzita, in fiecare dimineata si seara. De spalat pe dinti am inceput la 18 luni, aveam doar 6 dintisori atunci si nici o maseluta (si nici aia intregi, i-au iesti tirziu dintisorii, primii la 11 luni). Acum ii ies toti dintisorii si toate maselutele, are gingia gaurita peste tot. Am inceput de pe la un an prin a o lua in baie cu mine si a-i explica de ce ma spal pe dinti si faceam asta de fiecare data. Si cind ii stergeam gingia si bucatile de dintisori iesite, ii repetam povestea. Apoi, pe la 18 luni, am inceput sa o intreb daca ar vrea si ea o periuta cum au mami si tati ca sa se spele pe dintisori si la un moment dat a zis da. Am fost in magazin si am dus-o la raionul cu periute si paste pentru copii (sint si muzicale!) si am mai intrebat-o inca o data daca vrea si ea una si a zis din nou da. Asa ca i-am luat o periuta si o pasta de dinti si din seara aceea ne-am spalat pe dinti. Acum abia asteapta mmomentul, o spal dimineata si seara, ii place atit de mult ca si atunci cind vreau sa-i distrag atentia sau sa o impac o intreb daca vrea sa se spele pe dinti... si uita sa mai plinga. Eu i-am luat o periuta Oral-B pentru prima virsta (4-6 luni) si pasta de dinti tot Oral-B pe care scrie ca nu contine fluor (desi pe spate spune undeva ca are florura de sodiu 0,248%). Era singura pasta de dinti pe care scria ca nu contine fluor. Periuta are o ratusca pe ea si de aceea ii spune rasha, iar pasta este foarte buna la gust, ii pun putin de tot si o maninca sigur, dar nu cred ca trebuie sa-mi fac probleme. Intii ii dau ei periuta si o mesteca bine, incercind sa ma imite (ne spalam amindoua in acelasi timp), apoi o rog sa-mi dea voie sa o ajut ca e inca mica si dintisorii trebuie spalati bine. Si imi intinde periuta, deschide gurita si ma lasa sa o spal bine de tot. Din cind in cind o mai musca si ma opreste ca sa scuipe in chiuveta! Sper sa-i placa si in continuare, are niste dintisori atit de frumosi si albi!
Cornelia, mamica Agatei
nelia spune:
Scuze, am gresit: periuta este pentru prima virsta (4-24 de luni).
Cornelia, mamica Agatei
Andruska spune:
Noi am inceput procesul undeva in jurul varstei de 2 ani si nu avem probleme cu dintisorii - acum avem 3 ani si jumatate -.
Cand am cochetat cu ideea de a ne si noua ne-a fost frica de inghitirea pastei de dinti. Doctorita ne-a sfatuit sa ii stergem dintisorii si maselutele cu un tifon steril muiat in apa sau in ceai. I-a placut o perioada dar cand ne vedea pe noi ca ne spalam, vroia si el. Cu clatitul este o placere - are la baie un paharel si se clateste singurel. De obicei ii place sa se spele cineva cu el si atunci ne IMITA. Este chiar FUN sa facem lucrurile acestea impreuna.
Cu drag , Andra & bb Andrei
cristinutza spune:
M-ati convins! Vreau si eu sa o spal pe dinti, are 9 luni si 8 dintisori! Am citit mesajele voastre si am o intrebare mai ales pt. ''stomatoloage''stiu ca sunteti cateva: eu nu-i dau zimaflor, asta inseamna ca daca inghite pasta de dinti cu flour e mai putin riscant sa faca pete albe pe dintii permanenti dupa?
Gabriella spune:
Eu am inceput sa o spal pe Jill pe dintisori de la 1 an cand i-au dat primii 2 dintisori;ii placea foarte mult dar acuma la 1 an si 7 luni nu mai vrea sa o spal eu ci vrea ea singurica si evident ca nu se spala bine dar daca ii iau periuta se supara rau si plange ;asa ca i-o las sa isi faca damblaua desi ea cred ca isi spala doar limbuta.... hihihihi;ii pun umpic de pasta de dinti"vademecum"ptr copii si o inghite evident dar nu cred ca ii dauneaza deoarece contin fluor foarte putin, astea de copii, sau unele chiar deloc.Multi pupici si ...sa fim sanatosi!! Bebe JIll si mami!!
gabid spune:
Pana la urma care pasta de dinti este buna?Colgate first sau Oral B?Dar de Chicco ce spuneti?
Va pupam pe toate,
Gabi si Simonica.