Prima periuta si pasta de dinti
Noi am inceput procesul de spalare a dintilor de 2 luni Brienutz al meu avand acum 11 luni si 2 saptamani are 8 dintisori si ne place tare multCand mama a auzit ca deja il spal pe dinti a zis ca nu e prea devreme,e prea micutel sa nu il chinui inca ,dar culmea lui ii place si eu cred ca chiar e foarte bine sa il inveti de micutel cu acest obicei mai ales ca sunt atate periute si peste de dinte pt aceeasta varsta.Voi ce parere aveti?
multe pupicuri
BRIENUTUL mamei
Mirela Nicu
Aalborg
Denmark
mirelasibrian@yahoo.com
Raspunsuri
cristina78 spune:
Si eu as vrea sa incep sa o spal pe dinti pe Cristina mea dar mi-e teama ca inghite pasta.Cum faci sa ii si clatesti gurita dupa ce il speli pe dintisori??? Noi avem 1 an si 2 luni,8 dintisori si 2 maselute iesite pe jumatate.
Spune-mi si mie te rog cum faci sa nu inghita pasta de dinti?
CRISTINA
roserb spune:
Chiar, Miry, subscriu si eu la intrebare - cum reusesti sa o clatesti dupa spalarea pe dinti . Noi avem doar 4 dinti la 1 an si 4 luni, dar am fi vrut totusi sa demaram operatiunea cu spalatul. Asteptam sfaturi, daca se poate!
Roxana
miry spune:
este o pasta de dinti care se foloseste pt dinti de lapte e marca colgate cu inscriptia My first colgate si nu trebuie sa clatesti uzi doar un pic periuta si pui o cantitate micuta de pasta si ...la lucru
...si are un gust foarte bun sunt convisa ca o sa-i placa
Eu la inceput ca sa-l obisniesc pt ca nu prea vroia ii dadeam periuta sa se joace cu ea si o tot molfaia el si dupa un timp chiar ia facut placere
Mult succes
sunt convinsa ca si in Ro se gaseste periuta si pasta de dinti pt bb
un pupic mic de la Brian pt Cristina
Mirela Nicu
Aalborg
Denmark
mirelasibrian@yahoo.com
ENYA spune:
Fetelor, doctorii si cartile spun : cu cit mai devreme, cu atit mai bine.Puneti f.putina pasta de dinti (cam cit virful de chibrit), pina invata copilasii sa se clateasca singuri, si nu vor fi probleme. Eventual pe bebei ii mai ajutati si voi stergind dupa periere cu un tifon foarte curat.
S-auzim de bine !
Amalia, mamica lui Vladi (2 ani si 8 luni)Bucuresti
miry spune:
in urma articolului care l-am citit chiar de dimineata desprea ;Respiratia urat mirositoare la copii;cred tot mai mult ca nu am inceput prea devreme cu spalatul pe dinti,cu cat mai devreme cu atat mai bine pt ca e f bine sa lungesti cat mai mult viata dintisorilor si maselutelor de lapte
pupici de la Brian si Miry
Mirela Nicu
Aalborg
Denmark
mirelasibrian@yahoo.com
danielac spune:
Ce bine ca ai reusit sa il speli pe dinti. Diana mea se joaca mai mult cu periuta. Pasta nu i-am pus pentru ca nu stiu de care, cele de aici au fluor.
Am sa incerc totusi sa ii pun din acestea pentru bebici chiar si cu fluor dar putin de tot.
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
danis spune:
anda are 10 luni si inca nu i-a iesit nici un dinte, asa ca voi tine cont de mesajele voastre cand vom avea dinti. sau ar trebui sa incepem deja sa facem ceva, ce?
multumesc,
Daniela si bb Anda
Danza spune:
Noi am inceput pe la 1 anisor, desi avem numai 6 dintisori. I-am luat o periuta de dinti Chicco pt. primii dintisori de lapte, care nu e periuta traditionala. Este din cauciuc integral, pana si dintisorii periei, vreo 12-16 la numar, dispusi in 2 randuri zig-zag, sunt tot din cauciuc, are un maner tare dragut verde cu un ursulet. Aceasta periuta vine in set cu un massaggiatore pt. a facilita eruperea celorlalti dintisori, tot din plastic un un disculet de protectie ca copilul sa nu-si bage peria adanc in gat, provocandu-si astfel voma. Pasta de dinti tot de la Chicco am luat, din aia care poate fi folosita pt. cei mai micuti si care nu prezinta nici un pericol in caz de inghitire. Plus la asta are un gust fff placut de caise sau capsuni. Am mai cumparat o alta pasta de dinti de la Oral-B pt. cei mai mititei (imi pare ca e scris chiar de la 6 luni), cu un Mickey Mouse pe confectie. Ii pun pasta cat o bobita de mazare, si Danut (in curand 1.6 ani), intai suge pasta cat reuseste, iar apoi ma lasa pe mine sa-i periez dintii in toate directiile . E deja o rutina, nu ne culcam pana nu spalam dintii, mai ales ca avem stomatolog in casa.
Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz
paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza
album: http://www.yamafoto.com/?ref=6599
gabid spune:
Noi vem si dinti si masele dar nu am incercat sa o spal pe dinti pt ca e greu si un deget sa-l pun in gura ei pt ca ma musca sau isi inclesteaza dintii.O sa-i cumpar o periuta si sa-i arat cum se spala dintisorii.Cu pasta de dinti banuiesc ca va fi tragic pt ca o s-o manace sigur.Si calgelul il papa cu cea mai mare placere.
Va pup,,
Gabi si Simonica de un an si 5 luni.
cspeana spune:
este f bine sa incepi de mic spalatul pe dinti si manute etc fetita mea are o periuta din aceea cu baterie ca ii curata mai bine si este mai usor pentru ei ii place acum in fiecare seara isi spala dintii
sa fim fericite