Cu dragoste, din IASI (17)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
cicuta spune:
Buna dimineata la toata lumea!Multa sanatate la toti copilasii bolnaviori!Multumesc lui Dumnezeu ca nici Daria nici Dragos nu sunt bolnavi,insa totusi cred ca este o viroza pt ca eu am aceleasi simptome si chiar nu stiu de la ce.
LUMINITA-mama Dariei si a lui Dragos
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
adi69 spune:
Buna fetelor..
Catalina n-a mai facut temperatura azi.
In schimb e stricata tare la burtica si se plange de durere de burta.
Tratam cu regim alimentar,ceai de menta si smecta. Si uite asa a inceput octombrie si nu a ajuns inca la gradinita...!
Maine dimineata luam analizele de la gat si urina(la caca nu i-a iesit nimic) si cu ele in dinti mergem inapoi la dr sa ne spuna si noua ce a fost (sau mai este) ca nu ne-am lamurit deloc.
Nu stiu daca este viroza ca nu tuseste si nici nu-i curge nasucul...
Cristina,superbun pretul apartamentului ,tinand cont de zona..
Multa sanatate la bolnaviori...
Adriana
l_carmen2003 spune:
Buna dimineata,
Si noi suntem abonati la viroze... Alex e inca mucos... Nu are nimic la plamani si nici macar rosu in gat... nuface febra... Dar tuseste de iti rupe inima. La o saptamana dupa ce ne-am intors de la mare unde chiar a stat la soare o gramada si chiar si in apa a facut viroza... sau ce o fi... S-a manifestat mai ales ca o sinuzita. Nu stiu ce sa ii mai pun in nasuc pt ca vad ca e inutil. Saracul de el urla disperat cand ne vede ca venim cu spray-ul Humex sau Olinth. De aseara am trecut pe ri... Ii mai dau si Colargol... INUTIL. Dr. cred ca s-a aturat sa ne vada la fiecare 3-4 zile la usa lui. Nici nu vrea sa ne mai ia bani... Dar ce sa ii fac? Seara de seara adoarme cu nasucul desfundat si parca ar fi ceas, in jurul orei 2 am se trezeste tusind, si tuseste de iti rupe inima. Ii pun in nas, il dau cu vapo-rub ii dau Rhinatiol... E inutil. Dupa o o ora-doua adoarme inapoi. Dr. a zis sa nu il tin in casa ca e inutil... Asa ca il scot afara. Dar l-am tinut si cateva zile in casa si a fost la fel.
Nu va spun cum suntem noi... Pur si simplu umblam ca zombii prin casa la scarbiciu...
Eu se pare ca am scapat de viroza insa asta mic nu... Nu are probleme cu pofta de mancare, papa binisor, insa ce ma fac cu tusea? E din nasuc, e clar...
Azi am facut de dimineata vaccinele antigripale. Sper sa fie bine. Pt copii insa abia luni s-ar putea sa primeasca antigripalele pediatrice...
Adriana, Sanatatae Printesei.
Copiloi, dr. Mogos era o vreme f. buna. A cam imbatranit si s-a cam apucat de politica... Am sa intreb pe cineva luni si iti mai spun.
Acinorev, Sanatate lui Teo si mergi la dr. sa vezi de antibiotic, ca ci e scarboasa viroza. La mine s-a manifestat cu febra si angina, la Alex doar cu sinuzita... Dr. Iordache spunea candva ca fiecare viroza ataca organismul in punctul slab... Aiurea e ca virozele lasa sechele, asa ca vezi daca e necesar antibioticul si daca e da-i-l.
Va urez toate bune si mai ales sanatate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/herra/herra.jpg)
herra spune:
deja se face vaccin antigripal?
de care ati facut?
Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are! Cristina &
Vlad
(23 septembrie 2004)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/amironeanu/amironeanu.jpg)
amironeanu spune:
Buna!
Sanatate multa la copii bolnavi,iar eu revin cu remediul meu pentru nas infundat. Citeva picaturi de ulei de eucalipt in candela. Stefania a fost toata saptamana in pic "mucoasa", nu a facut febra, iar in fiecare seara i-am facut frectie cu spirt camforat si am "mentolat" atmosfera din camera si a dormit bine si nici nu a racit.
In legatura cu vaccinul antigripal, chiar ieri am fost la pediatra noastra si a spus ca ea nu recomanda vaccinul la copii asa mici (1 an), plus ca este bine ca Stefi sa capete imunitate in mod natural si ca vaccinurile care se fac obligatoriu sunt suficiente. Eu oricum vreau sa ma duc si la o dr. de la Spitalul de copii care si-a deschis cabinet si care a fost acasa (mi-a placut tare mult de ea) si sa vad ce spune si ea.
Se pare ca vremea tine cu noi asa ca va doresc un week-end placut!
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefi mica-mica si Stefi - mica www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare
l_carmen2003 spune:
Eu sunt in cautare de remedii pt nasucul celui mic... Nu stiu ce sa mai incerc.
Aminoreanu, am incercat cu Karvol si nu a mers. Nu stiu cu ce va merge insa tot mai caut. Am sa fac si cum spui tu cu eucaliptul si ma rog lui Dumnezeu sa mearga. Oricum saru'mana multumesc mult.
Alex are 2 ani. I-am facut si anul trecut, la 1 an, antigripal si nu a facut gripa. Am sa ii fac si anul asta. La cat de urata si de periculoasa poate fi aceasta gripa care se anunta am sa fac tot ce e omeneste posibil sa imi apar puiul. L-am intrebat in prealabil si anul asta ca si anul trecut pe dr. Iordache, care este pediatrul copilului meu, ce parere are despre aceste vaccinuri - Nu intru in polemici inutile, fiecare face cum crede - si a spus ca "daca ar avea un copil in ziua de astazi i-ar face tot ce exista ca vaccin. Chiar daca face boala o va face mai usor, decat daca ar fi facut-o nevaccinat." Si tinand cont de ce am patit noi anul trecut cu suspiciunea de meningita - am vrut sa ii fac ActHib in septembrie, dar prietena mea, dr. de familie, care si-a crescut copii spartan, m-a convins sa mai aman si in nov Alex a fost suspect de meningita!- ma ierte Dumenzeu dar asa voi face!
In alta ordine de idei, vaccinurile le-am luat eu si am vaccinat pe toti colegii de la scarbiciu sa nu avem probleme. Am sa fac si baiatului meu luni sau marti cand vor veni comenzile pt pediatrice. Le-am luat de la Mellissa din Podu Ros si costa 268.000 lei. Eu am luat de la Aventis - dar sa ma bati daca stiu cum se cheama. Parca Influvac. Am sa vad pe factura.
Va las cu bine.
PS si eu sunt de acord cu chestiile dobandite natural, dar nu in materie de vaccinuri pt bolicare pot lasa sechele. Si in nici un caz daca discutam despre gripa aviara Doamne fereste!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/amironeanu/amironeanu.jpg)
amironeanu spune:
Eu nu am spus ca nu-i fac vaccinul, ci doar ca sunt in faza in care intreb dr. Sincera sa fiu inca nu m-am hotarat. Oricum cel impotriva meningitei mi l-a recomandat pediatra de la spital si vreau sa-l fac, dar dr. noastra de familie nu este de acord si nu i-l face si nu stiu cine poate sa-l faca.
Sanatate mult (ca e mai buna ca toate) si incercati cu eucaliptul. Nu puneti mult, citeva picaturi (3-4), cit sa fie o atmosfera un pic mentolata. Eu de obicei las sa arda lumanarea pana ma culc, dar s-a intamplat sa o las sa arda pana de stinge singura (dar noi dormim in camera cu Stefi).
Am o intrebare. Vom fi nasi pe 23 octombrie si nu stiu unde sa fac lumanarile si buchetul. Auzisem ceva pe la Gradina botanica, dar nu stiu unde sa intreb. Ceva recomandari? Si stiti cumva cat se mai da la preoti?
Week-end placut in continuare!
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefi mica-mica si Stefi - mica www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Darria spune:
Amironeanu: lumanarile + buchetul le poti face la Gradin Botanica(intrebi la sera), la piata Independentei(la florarese, pe partea dreapta de la intrarea principala, penultima doamna - de la ea am cumparat florile), Decora(lumanarile in vara erau undeva in jurul a 3 mil. lei), la Ikebana(floraria de langa piata Independentei) dar nu stiu ce preturi practica ....altceva nu mai stiu. Le-am enumerat in ordinea preturilor(ieftine-scumpe).
Te duci cu poza si arati cum doresti sa fie.
Eu le-am facut la o doamna(am cumparat florile si alte materiale iar ea s-a ocupat de restul).
Preoti: depinde de biserica si de cat vreti voi sa dati...50-100 lei.
noi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/herra/herra.jpg)
herra spune:
vaccinul de la Avensis se cheama "Vaxigrip"; Influvac e olandez.
am fost azi-dimineata la doua farmacii; la una mi-au zis ca imi trebuie reteta de la medicul de familie pentru aceste vaccinuri...
am sa-mi sun doctori maine si revin cu amanunte.
despre ce vorbiti - impotriva meningitei - haemophilus influenzae (act-hib)?
sau ala cu meningococ?
Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are! Cristina &
Vlad
(23 septembrie 2004) - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59172" target="_blank">copilul meu de cristal