Scorpiutzele... unde sunteti? (19)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yrys78 spune:

Iri, te inteleg perfect. Am trecut si eu prin asa ceva si am ajuns la nebuni, sincer si drept iti spun. Nu imi e rusine sa afirm asta pt ca face parte din mine. Am ajuns la psiholog, apoi psihoterapeut. Din pacate nu m-au ajutat prea mult si tot in mine am gasit solutia, care a fost un punct. Culmea a fost ca la mine a urmat si de la capat.
Nu dispera si nu pierde speranta...Sunt sigura ca Dumnezeu e sus si ne vede pe fiecare si ne da nu ce credem noi ca meritam, ci ce ni se cuvine.
Te imbratisez si sunt alaturi de tine. Ma bucur ca ati avut puterea de a da o fuga pana la Sinaina. Stiu ca momentele de tacere sunt atat de apasatoare, insa important e ca nu e cearta si dispute si reprosuri in fata lui Iris.
Va imbratisez din suflet

http://community.webshots.com/user/yrys78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Despre operatie si nu numai,

Dupa cum ziceam era vorba de o operatie ortopedica de punere a unei proteze in soldul unui pacient. Prima operatie la care am asistat vreodata, prin urmare toti se asteptau sa cad, sa mi se faca rau, sa o sterg din sala de operatie. Ghnionul lor, nu s-a intamplat nimic din toate astea, ba chiar am fost asa de entuziasmata incat chirurgul mi-a spus ca ar fi trebuit sa fac medicina, fiindca majoritatea studentilor lui la primul contact cu sala de operatii au reactii adverse.
Cum decurge aici o operatie de genul asta.
Am intrat in spital si evident a trebuit sa trecem prin zona de "deratizare" unde a trebuit sa facem DUS cu solutia speciala nu stiu cum o cheama. Apoi ne-am imbracat (am avut voie sa pastram desuurile) in chestiunile alea verzi, cu capul acoperit si masca pe nas (asta mi s-a parut grozav de greu de suportat). Am intrat in sala de operatie, defapt in incinta in care se afla doua sali de operatie protejate cu geamuri sau ce or fi alea, si pe marginea salii unde urma sa se efectueze operatia noastra ne-am instalat echipamentul, in acel moment in sala era un alt pacient cu soldul desfacut. Dupa ce a fost scos pacientul au intrat in sala 3 femei si un barbat (nu stiu daca neaparat asistenti) si au frecat intr-o juma de ora tot ce au gasit prin zona cu diverse solutii . Apoi ne-a venit noua pacienta, au pregatit-o in fel si chip si intr-un final i-au facut incizia lunga de vreo 20 cm (moment in care toti cei care stiau ca sunt noua si nu aveau nimic de lucru atunci erau cu ochii pe mine, colegul cu care eram s-a chiar asezat foarte aproape de mine ca sa ma prinda in caz de nevoie) cum spuneam, eu nu doar ca nu am patit nimic am fost si foarte entuziasta. Au cauterizat astia pe acolo ce au cauterizat, au ajuns la os, si de aici in colo sala a devenit un fel de service auto, bor masina, ferastrau, ciocan, toate cele au intrat in actiune, ca sa scoata fetei osul (femurul) din articulatie, sa ii taie capul, sa ii faca gaura in el, gaura in care urmeaza sa fie prinsa proteza. In spitalul asta protezele se fac personalizate, prin urmare dupa ce au dat gaura, au introdus in gaura un material (un fel de gips, nu am retinut numele) care a luat forma interiorului osului. Cu treaba cu pricina m-am dus cu un inginer in locul in care se face proteza. Au masurat-o cu un instrument superb, rapid si precis (cu care ma gandeam sa masor si craniul, dar din pacate volumul pe care il poate masura nu e asa de mare), i-au facut modelul 3D, au luat bucata de crom, au pus-o pe freza cu comanda numerica si au facut proteza, apoi au finisat-o, i-au mai dat doua gauri sa aseze niste markere de care aveam eu nevoie la masurat, au tratat-o cu oxid de aluminiu ca sa faca suprafata aderenta, au pudrat-o cu hidroxiapatita (materialul fiind "biologic" ajuta in procesul de regenerare a osului pe langa proteza) si apoi au sterlizat-o, procesul de realizare a unei proteze personalizate a durat 45 de minute. Cu proteza sterila ne-am dus inapoi in sala de operatie, unde chirurgul ne-a fixat accelerometrele pe proteza si am facut masuratorile. Am facut un setup (sa ma laud putin) asa de meserias, ca de cum a inceput sa apara micutza fractura s-a vazut pe ecran si am putut sa spun chirugului ca trebuie sa se opreasca. Acesta este unul din scopurile acestor masuratori. Sa putem sa ii spunem chirurgului cand nu mai trebuie impinsa proteza in os, pentur ca el cu ochiul liber nu poate remarca fracturile microscopice, si dupa aparitia unei astfel de fracturi, daca osul mai este fortat apare evident o fractura mare. Prin urmare "operatiunea" mea a avut succes. Toata lumea a fost incantata de noul sistem si eu impreuna cu ei si aucm am ajuns inapoi si v-am relatat, rupta de oboseala (desi practic nu am facut mare lucru) si de foame, fiindca azi nu am ghiozdanit nimic, pen'ca la ceasul amiezii eram in sala de operatie.
Iris draga mea, imi pare rau ca situatia ta nu e foarte roz, dar imi pare bine ca te-ai hotarat sa nu mai cedezi, pana la urma toti avem limitele noastre si la cat putem sa facem compromisuri. Eu am timp sa fac multe pentru ca, mai spuneam candva, mai intai, noi inca nu avem copii si apoi dormim destul de putin (putin in comparatie cu prietenii nostri de aici, nu stiu altfel), adica intre 5 si 6 ore pe noapte maxim, cu mici exceptii dupa chefuri, iesiri sociale sau excursii in Elvetia .

Acum ar fi trebuit sa vorbesc cu seful despre concediu, dar de dimineata era la intalnire cu viitori studenti si acum e plecat la casa lui. Oricum mi-e cam jena asa ca am nevoie sa tineti pumnii pentru mine sa imi fac curaj sa il intreb si el evident sa imi acorde cele 10 zile de concediu, VA ROG FRUMOS!!!

Sper ca prima zi a copilasilor a trecut cu bine .

Va pup si va doresc o seara placuta , eu o sterg intr-o juma de ora si sper sa nu imi mananc tot frigiderul (ma asteapta si o tarta de fructe, reteta inventie proprie si niste vin dulce si alb pus la rece...yummmi, de-abia mai pot, imi sunt urechile pana la tavan de lungi de foameee)

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma27 spune:

buna,fetelor!!va scriu de-acasa.
yrys,azi nici macar nu am putut de sef si treaba,macar sa pun mana pe calculator si nu-ti spun cat am suferit.mai,ce pregatiri faine de nunta ai!!!de fapt,in ultima saptamaa, o sa fie frumos tare!!cel putin la noi,am inceput cu taiatul porcului,apoi cu cozonacii,sarmalele si de fiecare data se incingea cu petrecere in toata regula.
esme,eu is prima pe lista,dc vrei sa ajungi la bistrita.de-abia astept sa ne intalnim.ai fost de coma cu descrierea operatiei.brrr,mi s-a facut pielea ca de gaina,si am citit doar printre randuri.
elena,pai bine ,mai,pe mine ma uitasi,la reuniune????adica vine iri de la bucuresti si eu din b-ta????
pana la urma,am dat clujl pe tg mures.era mai aproape.am fost si la cumparaturi,in selgros,am facut poze in parcul eroilor si am fost si la zoo.
apropo,monica,super a fost la zoo.numai ca noi am admirat doar poneii.poate o sa pun si niste poze ,dc resusec in seara asta.
ana,sigur am lipsa de calciu si magneziu,caci mi-au iesit analizele proaste la anagajare si mi-a recomandat dr de medicina a muncii,asa ceva.dar nu m-am gandit ca are astfel de implicatii.am insa amintiri dureroase legate de vitamine.mama,in copilarie m-a indopat cu vitamine,nu-si faceau efectul si deodata au izbucnit,prin clasa a noua si am luat proportii.mi-e o teama de ele,mai ales acum ca ma chinui sa slabesc.

iri,nici nu stii cata dreptate ai la faza cu orgoliul.dc nu ar fi nervii astia si orgoliul,ar fi o dulceata si al meu.dar stii ceva,poate tu esti mai puternica,eu deocamdata nu pot trai singura cu fata,asa ca m-am invatat sa-l accept cum e el.oricum,iti spun sincer ca de la cearta aia,s-a schimbat ,e mult mai atent la ce spune si ce face.azi a facut de ex,curatenie toata casa,nu mi-a venit sa cred,si cu aia mica dupa el.si inca o chestie,sunt f usor impresionabili.eu cred ca iesirea la sinaia,l-a mai schimbat un pic,chiar dc nu o arata.treceti voi prin asta,am convingerea asta.
lory,tot nu-mi raspunzi cum e cu cura.
ca mi-am adus aminte,elena,cum a fost prima zi la gradi a lui popica???mi-a placut replica lui,baiat destept.eu pe daria o duc doar pe 23 sept,at termina tati concediul.oricum ea de-abia asteapta.schimbare majora fata de ultima data,cand plangea ca nu mai vrea.mai ales ca isi viseaza iubitul de la gradi si il striga noaptea prin somn.
am uitat sa va spun ca in week-end,ii explicam ftei cum o sa-i ia mami ce-si doreste,caci a luat banii.si mi-a replicat pe un ton serios.nu intelegi,eu nu pot sa iau banii tai,trebuie eu sa castig bani.m-a dat pe spate.
adriana,spor la treaba.vb elenei,ce pofta imi faci,la cate tb sa fac si eu prin casa.dar mi-e si groaza pe de alta parte,poate peste vreo 2-3 ani.
gabriela,pai inscrieti feciorul,sa ne mandrim cu el,printre scorpiutze,mai ales ca face niste opere de arta,mama,mama!!!
va pup,ma duc sa finalizez mancarea.

Ema

Ziua Dariutei

Calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Buna fetelor!
A trecut cu bine prima zi, doar ca am venit acasa cu un cucui, drept trofeu! Sper sa nu se mai intample ca nu vreau sa ramane cu urme pe
cap!
Iri, chiar ma supar sa vad ca el ramane in incapatanarea lui si nu are bunul simt sa vina spre tine si sa isi ceara iertare deschis, desi... dai cu parul si spui pardon, tot nu e o solutie! Cred ca am scris eu mai demult ca o parte dintre cunostinele mele au divortat anul asta, asa, in interval de cateva saptamani! Toate dintre ele sunt cu cineva, sunt fericite, desi nu credeau ca o pot lua de la capat... si una dintre ele a trecut prin ceva asemanator tie! Ei bine, fostul sot... e innebunit, nu credea ca intr-adevar are curajul sa o ia de la capat si asta il determina sa o tot bata la cap, sa isi ceara scuze (prima data in anii astia), si tot asa... Azi cand mi-a zis ca "iubeste si e iubita", am ramas uimita, am fericit-o si am incurajat-o sa nu se intoarca sa linga ranile fostului sot orgolios! Asta nu e o solutie la problema ta, insa iti arat ca ai puterea undeva sa o iei de la capat! Poti sa o iei de la capat si cu "el", daca se schimba radical (oare????), insa ai si alte optiuni. El nu crede ca poti fi si pe picioarele tale, insa... ai sa ii demonstrezi: esti tanara, frumoasa foc, desteapta si mai si... (acum eu te si cunosc si pot spune), deci pune un capat la calvarul asta! Solutia tot tu o gasesti, ai vazut si ce a spus Yrys! Ideea e sa fii hotarata sa nu cedezi! Noi suntem aici si cand ai putere poti sa ne abordezi! te pup cu drag si pe Iris cea scumpa!
Esme, ma uimesti... a cat-a oara??? Esti fenomenala. Eu iti tin clar pumnii sa primesti concediu, daca tot ai sa vizitezi zona, sau macar sa ii vezi pe ai tai! Te astept!
Adriana, nastere usoara surorii tale, cred ca ai emotii, mai ales ca vor veni mai repede!
Lori, asa de repede trece timpul, incat nu iti dai seama si indata va face mai mult de 2 ani... si tot asa! Eu nu pot sa cred ca are 3 ani deja, ma tot uit la o foto de pe mobila in care avea cateva luni si... parca ieri am facut-o! E asa de faina perioada asta cand sunt mici, inca as vrea sa ma suspend aici!
Ema, nu te-am uitat!
Gabb, inca o data multumim!
Va pup pe toate, de acum am sef acasa: George! Asa ca nu mai am voie la PC foarte des!
Noapte linistita, Elena

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890&whichpage=1" target="_blank">Povestea Sabinei - are nevoie de noi

Mami ”de George”

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii
www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

gata.am reusit sa pun poze.

Ema

Tg Mures

Ziua Dariutei

Calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

neata!
azi pe la ora 12 voi fi oficial matusica a doua fetite nascute prin cezariana.le va mai tine in spital vreo 2-3 saptamani ca sa le puna pe picioare.si se vor naste azi cand e marti si e si 13.ieri am cautat peste tot faianta si am gasit una la asorte cu gresia care este visinie si drept urmare faianta am luat-o mai deschisa(cu un roz frumos).dar am luat si cateva placi cu model sa le "aruncam" pe ici pe colo pe perete.o sa avem mult de munca nici nu vreau sa ma gandesc.va pup pe toate si va doresc o zi frumoasa.

albumul meu
ziua marinei
adriana&razvan 01.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yrys78 spune:

Adriana, felicitari! Sa dea Dumnezeu sa fie sanatoase toate 3 si fetitele si mamica lor. Ce frumos trebuie sa fie. Mie imi plac la nebunie copiii si 2 fetite gemene mi se par niste minuni. Sa le vezi cum sunt cand cresc...Eu stiu 2 gemene care nu au trait pana la 6 ani nici o zi departe una de alta si au grija una de cealalta. Sa iti traiasca!!!
Eu ma pregatesc de alergatura. Uneori sunt atat de obosita incat imi pierd rabdarea. Aseara am ajuns la 10.00 acasa franta de oboseala. Insa am rezolvat problema baloanelor. Mai sunt multe de rezolvat si timpul e din ce in ce mai scurt. Trebuie sa vad cu marturiile cat costa sa le fac eu si cu cat mi le ofera acelasi furnizor de baloane...trebuie sa caut cocarde dragute si am multe multe intalniri si pentru nunta si la serviciu. Am senzatia ca nu le mai vad capatul...
Esme, super operatiunea ta. Felicitarile mele...ce sa mai esti tare!!! Te rog, tine-ma la curent cu lucrurile legate de bursele pentru sora-mea. Saru'mana. Iti tin pumnii sa iti dea sefu' concediu. Si eu am maaaaaaaare nevoie, insa o sa imi iau in saptamana nuntii si dupa si o sa imi iau barbatu' la plimbare in Europa. De abia astept...nu mai am rabdare si imi pierd pe zi ce trece puterea de concentrare. Cu franceza, daca vrei te ajut prin corespondenta - teoretic am dreptul de a preda franceza si romana, insa practic nu cred ca voi face vreodata asta in sistem.
Ema, super pozele...esti atata de draguta...si unde te vezi tu grasa, ca esti tocmai bine. Eu ar trebui sa scap de 2 kg ca m-am ingrasat de stress - prima data in viata. Cine se baga la o cura> Eu o sa tin post miercurea si vinerea - incerc sa il tin negru, ca asa scap de o jumatate de kilogram si pot sa merg si la biserica.
Elena, sper ca azi sa iti fie usor cu Georgica la gradi, desi la ora asta cred ca sunteti deja acolo. O zi buna si numai bine.
Tuturor celorlalte scorpiutze va imbratisez si va urez o zi de marti, 13 frumoasa si fara ghinioane, ci plina de noroc.
pupici

http://community.webshots.com/user/yrys78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Sunt disperata! Am fost ieri cu Lori la medic pentru inflamatia de la gingii, asta e in ordine - creste un canin si zona fiind iritata a facut si o infectie usoara dar, in timpul consultatiei, i-a descoperit un suflu la inimioara. In octombie, cand vine cardiologul de la spital din concediu trebuie sa mergem la o ecografie. Asta daca nu innebunesc de grija pana atunci. Nu-mi pot da seama ce poate fi. Copilul e vioi, ia in greutate, se agita, nu pare sa aiba probleme. Doctorul a spus ca e ceva "fiziologic" (?) si ca nu trebuie sa fiu ingrijorata pentru ca e vorma de ceva ce se poate remedia pe cale naturala, in timp, dar...daca e asa, de ce trebuie sa mergem la ecografie?

Mamica de spiridus

Poze cu Loriana
http://community.webshots.com/user/danielactin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

quote:
Originally posted by danitin
dar...daca e asa, de ce trebuie sa mergem la ecografie?

Danitin draga, tu stii, nu?!, ca suntem alaturi de tine. Eu nu sunt mama, si nu pot sa pretind ca stiu prin ce treci, dar cred ca trebuie sa fie dezastruos sentimentul, ce pot sa iti spun e ca probabil doctorul are dreptate, dar ecografia trebuie facuta pentru a fi pe partea sigura a lucrurilor. Imi pare rau ca in tara inca se percepe ca EKG, CTScan-ul, MRI si toate celelalte se fac doar cand e vorba de ceva foarte grav. Nu, astea sunt etape normale in verificarea unui diagnostic. Prin urmare eu zic sa nu iti faci probleme, daca poti sa te linistesti putin, ca eu cred ca totul va fi bine, si sa faci EKG-ul cu pricina ca nu strica cu nimic.
Sa stii ca noi aici cand facem vizita cincinala la doctor pentru analize de la locul de munca, facem si CT si EKG e doar o precautie.
Ne rugam noi pentru voi si tinem pumnii si o sa vezi ca totul va fi bine.

Te pup ,

Esme

Mergi la inceput

elena,e deja inceputul.totul e sa nu dai vina pe doamnele de acolo.eu asa am facut intial si chiar vrioam sa o iau pe daria de-acolo.apoi cand am vazut ca ea cade si cu mine de mana,m-am mai linistit.daria mi-a venit acasa cu buza sparta,dar rau de tot,i-a ramas si semn.asta e,semne de buna purtare.in rest, i-a placut lui popica???
yrys,ma inrosesc.pozele sunt una,realitatea alta.iti dai seama ca nu pun si eu pozele in care nu dau bine.mai tine acum post negru,caci o sa ajungi ca mine,si chiar dc nu mananci o saptamana,de-abia dc scapi de un kg.greu cu batranetile astea.cat despre stress,asta ma ingrasa pe mine cel mai mult,am o pofta de mancare cand sunt nervoasa sau abatuta,asa ca situatia ta nu e o exceptie.
danitin,asteptam si noi ecografia cu sufletul la gura,desi am convingerea ca e furtuna in pahar cu apa.da doamne,sa fie bine.e usor cu teoria,dar eu zic sa nu-ti faci mai multe griji decat trebuie.dc micuta se simte bine.......
esme,din parte mea ai o diploma de scorpiutza perfecta.ce mai,parca nu traiseti cu noi pe pamant.nu-mi vine sa cred ca mai exista oameni care traiesc chiar o viata ce se apropie de perfectiune.bravo!!!
eu am o zi de cosmar la serviciu.nu are rost sa povestesc,caci nu stiu cine mai intra pe site.sa scap de ziua asta.

Ema

Tg Mures

Ziua Dariutei

Calatorie

Mergi la inceput