fara perete intre sufragerie-bucatarie -da/nu

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

quote:
Originally posted by valentinag

Alecsia,daca gatesti ceva in genul pui la microunde cu mazare fiarta si cartofi fierti langa,+ o supa la plic nu miroase nimicdaca faci sarmalute,ardei umpluti,vinete,etc,etc,etc....miroase indiferent ce hota desteapta care isi face treaba ai aveadaca nu te deranjeaza mirosul iti faci deschis si gata!Mie de ex imi place cind face mamaie cozonac ca miroase asa frumooos!Ia in calcul toate optiunile,gandeste-te si cum a zis Gabriela la un glasvand ceva pe care sa-l tragi cind gatesti mincaruri mirositoaresi daca o fi si o fi,faci peretele la loc,din caramizi de sticla eventual sa fie mai multa lumina si gata

Speranta moare ultima!
Valentina
poze

Nu stiu daca mirosul ma deranjeaza atat de tare incat sa nu merite. Ma gandesc la cum vor arata peretii si mobila in timp. Aburul sau vaporii de grasime nu afecteaza zugraveala?In bucatarie pun gresie si faianta dar in sufragerie ... ?

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Buna,

In apartamentul in care am stat pana acu' doi ani, aveam bar intre bucatarie si sufragerie tot asa pe o parte din perete si usa normala. Bucataria acolo nu avea geam, avea doar o hota buna, insa ce era frumos la "ochiul cu pricina" e ca aveam un fel de geam glisabil (de sus in jos) din sticla groasa, pe care puteam sa il trag jos, pana pe bar si etnasa deosebit de bine. Asa ca, daca faceam mancare aveam geamul tras, iar cand aveam musafiri aveam geamul ridicat.

Aici unde stam acum, intre bucatarie si sufragerie e un bar, mai degraba masa (foarte lat). Nu mai am geamul cu pricina, insa aerisirea la bucatarie e extrem de buna, avand in vedere ca din bucatarie am usa catre "terasa" si un geam imens deasupra bucatariei (sa am impresia ca stau sub cerul liber ).

Iar pentru cand vom avea casa noastra proprie si personala vom pastra ideea de bar intre bucatrie si sufragerie .

O zi frumoasa,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

eee da eu nu am zis de cei din strainataturi ca nu gatesc, ati fii surprinsi sa vedeti cati din bucuresti mai ales vin noaptea de la biro si dau dreaku gatitul, incalzesc ciorba de la mama, sarmaua de la soacra si inclusiv ceaiul la m-unde, si nu au nevoie de bucatarie utilata

cred ca dincolo de aspectul practic (na, poate poti sa schimbi mobila la 2 ani!) este aspectul estetic
eu la bloc nu mi-as face asa ceva mai ales ca imi plac barurile doar in... baruri, dar ma gandesc ca intr-un viitor sa-mi fac casa la tara, am planul deja in cap, bucataria va fi unita cu sufrageria sau salonul cum vreti sa-i ziceti (o singura camera imensa) si separata doar de geam de terasa unde se va manca afara printre copaci, adeca va fi un tot unitar si ca stil si ca spatiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda25 spune:

buna. eu sunt undeva intre pareri, insa eu peronal nu am lasat perete intre buc. si sufragerie. drept sa-ti spun intre buc. veche si celelalte camere inainte aveam perete si tot intra mirosul peste tot, asa ca buc. noua am lasat-o "cu vedere" spre sufragerie. iti spun sigur si iti trimit si poze daca vrei ca se vede superb asa. toti cei care au trecut pe la mine a zis ca arata super. in plus creeaza ideea de spatiu. anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinasss spune:

buna fetelor

as vrea si eu sa adaug ceva deoarece traiesc cu bucatarii de genul acesta de o vreme.
mie personal imi plac foarte mult deoarece sunt foarte practice.
adica nu sunt singurica cuc la bucatarie cand trebuie sa fac mancare, pot sa imi supraveghez copilul usor fara sa il tin langa mine la dulapuri si la oale, ma mai uit si eu la un televizor, etc.
cand vin musafirii eu nu cred ca se vor deranja asa de tare daca vor vedea o farfurie in chiuveta mai ales daca aceasta tocmai s-a folosit la facut de mancare. in plus eu am si masina de spalat vase si le pun direct acolo, asa ca nu se vad deloc.
problema aburilor (care eu nu am avut-o) se rezolva folosind capac, vaporii de grasime pe toata mobila - eu nu stiu de unde vin atatia. mie imi sare grasimea din oala doar pe aragaz si in jurul lui ceea ce se rezolva repede. sincera sa fiu daca cineva gateste cu asa multa grasime incat are vapori de grasime pe toata mobila ar trebui sa se gandeasca foarte serios sa reduca consumul de grasimi pentru ca e foarte daunator sanatatii.
la noi se gateste in casa in fiecare zi cel putin odata. incercam sa folosim uleiuri si alte grasimi la minim, sarmalutele le facem in cuptor si nu ma pot plange de probleme in sufragerie.
peretii sunt toti vopsiti cu lavabil daca nu ma insel, nu e genul ala de var cum era in romania mai demult peste tot.

sper ca parerea mea a ajutat putin :)

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Acum problema e alta. Cand a fost facuta instalatia pentru centrala , eram la ideea ca o sa spargem peretele si astfel nu am prevazut calorifer pentru bucatarie. Va intreb acum, daca balconul este in termopan si cu calorifer mare, iar la bucatarie am usa glisanta si nu am nici un calorifer o sa fie frig ? Acum daca ma hotarasc sa nu sparg , nu mai am cum sa pun calorifer in bucatarie si o sa ramana fara.

Se pare ca toate merg spre ideea de a da peretele jos. Ufff ..dar nu am autorizatie pentru asta. Numai cand ma gandesc cate acte iar si drumuri ... imi vine sa ma las pagubasa.

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

daca bucataria da in balcon si balconul functioneaza ca un tampon si are calorifer, nu e problema ca nu ai calorifer in buc. iti doresc suucces cu autorizarile daca te hotarasti spre

Mergi la inceput