Sarcini multiple pierdute?? treceti pe aici!!
Raspunsuri - Pagina 7

Medeea76 spune:
Testele de urina se pozitivau cam in ziua 13, simteam durerea de ovulatie, apoi pe cea de implantare (cam in ziua a sasea DPO), apoi contractii, de cele mai multe ori dupa implantare. Eu am ajuns sa-mi cunosc foarte bine organismul, dar la doua sarcini am facut si beta hcg-ul din sange, pentru a-mi confirma ca sarcina nu este doar in capul meu. Avorturile au fost menstruale (cu exceptia celui la 7 saptamani, cand a fost sarcina oprita din evolutie). Aproape de fiecare data cand a fost avort menstrual, ciclul a intarziat o saptamana (deci la 3 saptamani DPO). Toate cele 7 sarcini au fost pierdute in decurs de un an (ca o simpla coincidenta, astazi se implineste un an de cand am anuntat familia ca sunt insarcinata prima oara). Am avut si luni in care nu am fost insarcinata, iar simptomele de mai sus nu au fost prezente. Dr. T spune ca daca as incerca celebrul lui tratament pe care il aplica in cazuri ca al meu, inainte de confirmarea ecografica, exista riscul mentinerii unei eventuale sarcini extrauterine, ceea ce ar fi si mai grav. La mine urmeaza cariotiparea si cam atat. Daca si asta iese buna, inseamna ca singurul motiv pentru care am pierdut atatea sarcini a fost faptul ca ori organismul e prea sanatos si percepe sarcina ca pe un corp strain, drept care il expulzeaza imediat, ori, si mai grav, psihicul meu e cel care a distrus sarcina de fiecare data.
Medeea

ionica spune:
Draga Medeea,
Din nefericire nu esti singura care se confrunta cu aceasta situatie,ar trebui sa faci o pauza ,mi se pare exagerat de mult sa pierzi 7 sarcini intr-un an,tu nu i-ai acordat corpului tau nici o sansa sa se refaca,dupa o sarcina oprita in evolutie trebuie sa astepti cel putin trei luni pana cand corpul tau se reface natural.
Din puntul meu de vedere tu ai facut un fel de psihoza in jurul acestui subiect ,inceaca sa ceri ajutor eventual mergi la un psy stii bine ca puterea inconstiientului este inca necunoscuta!
Iti urez bafta si mult curaj.
Despre mine mare lucru nu pot spune ,sunt in perioada de asteptare dupa avort ,cel putin pana in decembrie voi face o pauza si poate in vacanta vom face din nou o incercare!!
Curaj
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica

bobo9 spune:
Buna fetelor! Ma alatur voua cu povestea mea
Am 5 sarcini pierdute in cca 5 ani ............
Prima sarcina era trecuta de 5 luni si s-au rupt membranele......
Urmatoare am pierdut-o pe la 4 luni cu hemoragie...
Si asa scazand la varsta sarcinii cand am ajuns la cateva sapt sa se opreasca din evolutie........ 5 au fost
Demoralizator pt. mine.
Acum am ramas iarasi insarcinata, am 16 sapt si la 14 sapt mi-au facut cerclaj si medicul sspera sa fie bine.
Eu incerc sa fiu optimista, dar mi-e tare frica nu stiu ce sa mai fac......
e greu........

marrina spune:
Draga bobo9 fii optimista. O stare de spirit buna ajuta foarte mult. Un psiholog n-ai incercat sa consulti? Te poate linisti o discutie cu un profesionist. Cred ca te tot gandesti la sarcinile pierdute dar de data asta va fi bine. Faci vreun tratament pentru mentinerea sarcinii? Antispastice? Noi suntem alaturi de tine si te sustinem.

Adriana mica spune:
Buna,
Fetelor, as mai avea si eu o intrebare: primul CM dupa chiuretaj a fost relativ normal(fara simptome iesite sdin comun, debit si culoare normale). Acum de abia am trecut de al doilea CM, care a fost groaznic: dureri de nu puteam sta in picoare, ameteli si stari de greata; in plus, a venit cu o intarziere de 2 zile.
A mai trecut vreuna dintre voi, in perioada de dupa chiuretaj, prin situatii similare(asta apropo de cat de pregatit este organismul pt o noua sarcina)? M-ar ajuta sa le impartasiti cu mine.
Barza
Adriana

Medeea76 spune:
Ionica, eu am depasit de mult faza de psihoza, cat despre faptul ca trebuie asteptat 3 luni pana se reface organismul, e poveste de adormit copiii in cazul avorturilor menstruale, situatie in care sarcina se elimina odata cu endometrul, la menstruatie. Organismul este pregatit imediat dupa ciclu, uterul nu apuca sa sufere in nici un fel. O singura sarcina de-a mea a fost oprita din evolutie, restul au fost avorturi menstruale... Probabil sunt mii de femei in situatia mea, care insa nu percep transformarile organismului atat de repede si considera ca primul test de sarcina trebuie facut abia dupa ce intarzie ciclul. Iti doresc mult curaj, rabdare si incredere ca data viitoare va fi bine!
Medeea

bobo9 spune:
Marrina e adevarat ca nu am consultat nici un psiholog care sa ma ajute in problema mea, dar medicul de familie si-a facut un pic datoria. Si apoi am incercat cat am putut sa merg mai departe alaturi de sotul meu care ma sprijina ori de cate ori mi-e greu sau bine. Poate ar fi trebuit sa merg la psiholog, nu stiu..............
Acum bineinteles ca am o tona de buline de luat si mi-au facut medicii din Bucuresti cerclaj.
6 utrogestan pe zi, 3 no spa/zi, scopantil, acid folic 2/zi
cam asta....
Sper sa fie bine de data asta, dar mi-e teama...........
Sa dea Dumnezeu sa fie bine!

ionica spune:
Salut la Toate!!
FETELOR ASTAZI S-A FACUT LUMINA IN CAZUL MEU,DE CE AM PIEDRUT 4 SARCINI IN DECURS DE 3ANI!!!
Nici unul din doctorii la care am mers nu le-a trecut prin cap sa-mi faca testul ANTICORPI ANTICARDIOLIPINA
Am gasit un doctor olandez la un spital privat de pe aceste meleaguri si m-a indrumat sa fac acest test,surpriza testul a iesit pozitiv iar pe net se vorbeste foarte multe de corelatia sarcini piedute neexpicat si acest anticorp.
Hai sa va spun rezultatul;
ANTICORPI ANTICARDIOLIPINA (IgG) 1.8 GPL POZITIV > 5
ANTICORPI ANTICARDIOLIPINA (IgM) 0.0 MPL POZITIV >5
azi voi avea o intalnire cu doctorul si-mi va da mai multe detalii despre acest anticorp,dar am gasit si pe net o groaza de informatii in care se precizeaza CLAR ca se pierd sarcini !!
Va pupic pe toate
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica

Laura Ioana spune:
Ionica ma bucur pentru tine! Esti un caz fericit, pentru ca, de obicei, nu se afla cauza sarcinilor oprite in evolutie si se merge pe bajbaite. Asta e un pas urias, de acum ramane sa tratezi cauza, pentru a inlatura efectul Astept sa ne tii la curent cu evolutia tratamentului (detalii cat mai multe) si sa ne dai intr-un final vestea cea mare
Laura 19+
Puiutul meu

megbeng spune:
ionico, nu pot sa cred ca te-au trimis atat de tarziu sa iti faci anticorpii astia!!! e o cauza frecventa de saricini pierdute, de ce sa lasi femeia sa se chinuie cu mai multe sarcini pierdute??? eu mi i-am facut acum, dupa prima "aventura"..inca astept rezultatul da nu cred ca fie pozitiv, ca ar fi fost modificate si alte analize (APTT, timop de coagulare, de sangerare...)
in rest am mai facut asa:
>>uzuale: hemograma, glicemie, uree, creatinina, TGO, TGP, VSH, fibrimogen, sumar de urina, urocultura
>>microbiologie/parazitologie/virusologie: toxoplasma, CMV, EBV, HIV, VDRL, rubeola (si, fara recomandare, da ca eram "la risc" am mai facut rujeola, oreion, herpes, varicela), chlamydia, Ag Hbs-pentru hepatita B, Ac anti HVC- pentru hepatita C, listeria
>>anticorpi anticardiolipinici (astia nu au venit inca)
>>nu am apucat sa fac culturile din secretiile vaginale
daca am uitat ceva,completez, da nu cred
apoi am mai facut inainte de primul chiuretaj APTT, timp de sangerare, timp de coagulare, timpul Quick, protrombina
toate sunt bune..ma rog, nu am anticorpi de virus urlian, nu am facut oreion, am sa ma vaccinez in curand...asta nu e o problema
cauza ramane hematomul...sper sa nu mai apara si la urmatoarea
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)