Rochia de mireasa (9)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

quote:
Originally posted by ooana
[
Dya.....exact ideea asta o aveam si eu.....si chiar ma gandesc sa imi fac asa rochita....cu trena detasabila........chiar cu 2 fuste nu stiu daca as mai putea merge!
Oricum mi-a mai venit o idee .....oricum trebuie sa imi fac ceva pentru mers la nunti.....ca la anu' o sa avem vreo 5-6 si m-am gandit sa imi iau o dantela si sa merg sa imi fac un corset sa vad cum iese (exact modelul de la rochita preferata din pozele mele).....si daca imi iese corsetul bine.....atunci exact acolo o sa-mi fac si rochita de mireasa fara emotii! Asa un fel de repetitie sa vad cum iese! Sper ca ati inteles ce vreau....stiu ca e mai complicat!

ideea era ca a doua fusta(cea cu trena) sa fie dintr-un singur tip de material, sa nu aiba si aia la randul ei trei jupoane.
si eu m-am gandit sa merg la casa de moda/croitoreasa la care ma hotarasc sa fac rochia(daca intre timp nu gasesc si nu gasesc) si sa-mi fac altceva..de proba...Dar TOT mai sper sa gasesc ceva gata facut! Ar fi muuuult mai simplu pentru toata lumea!
Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itza spune:

Dragele mele, revin si eu pe forum dupa o lunga perioada. Trebuia sa am nunta in septembrie, dar din cauza unui deces am amanat nunta pentru la anul. Intre timp am apucat sa-mi cumpar rochita. Acum schimband data nuntii din septembrie pentru luna iunie 2006, rochita nu mi s-a mai parut potrivita pt vara si am fost sa o schimb. Fetele au fost dragute si au schimbat-o. Problema este ca rochia care mie mi-a placut enorm si pe care am si luat-o este crem, nu alba. Vreau sa va spun ca eu am fugit de culoarea crem, dar cand am probat-o mi-a placut enorm (alba nu aveau)
Acum va intreb pe voi cele care ati avut rochite crem, ati gasit toate accesoriile necesare pe crem? Ce maghiaj imi va trebui? Si sotul ce culoare de costum trebuie sa-si cumpere? (Mentionez ca nu-i place bej-ul de nici o culoare). Pleaseeeeeee da-ti si mie niste idei ca, cred ca am dat-o in bara cu acaesta culoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

quote:
Originally posted by Laura10

fetelor, eu sunt noua ca sa zic asa... adika abia acum ma apuc de cautat rochita de mireasa si vreau sfatul vostru.

sunt putin mai nehotarata din fire, dar am probat cateva modele si stiu cam ce vreau. adika nu sunt genul care sa fi vazut o rochita pe net si sa se duca cu poza la salon ca sa mi-o faca. eu vreau sa gasesc un model si doar sa-mi faca masura mea. asa ca va rog sa ma sfatuiti (cu adrese daca aveti) unde sa ma duc sa caut. mentionez ca am fost pe Lipscani la toate magazinele si in unirea si in victoria la Creal design.

Eu am rochita de la Sal.Gabriela.AS VREA s-o dau!Este curatata si arata ca noua!
Dc te intereseaza scrie-mi pe p_alyna@yahoo.com.
Uite aici si poze:

Pupici!

http://photos.yahoo.com/alinafobl

Alyna Fobl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisu_miau spune:

Draga Itza stai linistita! sigur vei gasi toate accesoriile necesare pe crem! Se gasesc peste tot!
Sotul isi poate lua costum negru, maro, kaki sau tot crem. Parerea mea este ca nu s-ar potrivi un costum alb caci ar aparea concurenta intre culoarea lui si a ta si nici un costum gri .
La crem cel mai bine merge culoarea de par roscat in toate nuantele ei si cel mai rau blondul... Ca machiaj nu stiu, depinde de stilul rochiei, de ora la care va fi ceremonia (deci de lumina naturala sau artificiala), fizionomia ta...etc .
Sper sa iti fie de folos .

Cu multi pupici,

quote:
Originally posted by itza

Dragele mele, revin si eu pe forum dupa o lunga perioada. Trebuia sa am nunta in septembrie, dar din cauza unui deces am amanat nunta pentru la anul. Intre timp am apucat sa-mi cumpar rochita. Acum schimband data nuntii din septembrie pentru luna iunie 2006, rochita nu mi s-a mai parut potrivita pt vara si am fost sa o schimb. Fetele au fost dragute si au schimbat-o. Problema este ca rochia care mie mi-a placut enorm si pe care am si luat-o este crem, nu alba. Vreau sa va spun ca eu am fugit de culoarea crem, dar cand am probat-o mi-a placut enorm (alba nu aveau)
Acum va intreb pe voi cele care ati avut rochite crem, ati gasit toate accesoriile necesare pe crem? Ce maghiaj imi va trebui? Si sotul ce culoare de costum trebuie sa-si cumpere? (Mentionez ca nu-i place bej-ul de nici o culoare). Pleaseeeeeee da-ti si mie niste idei ca, cred ca am dat-o in bara cu acaesta culoare.

Pisu_Miau
Mai am 1 saptamana
si 3 zile pana la nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

quote:
Originally posted by pisu_miau

avantaje comanda:
-posibilitatea de a purta o rochie nou-nouta pe care numai tu ai imbracat-o
-poti alege materialul inainte
-posibilitatea de a avea o rochie unica
- potrivire perfecta inre masurile corpului si dimensiunile rochiei
-posibilitatea de a face retusuri finale cu putin inainte de eveniment

dezavantaje comanda:

- preturi mari si f mari la casele serioase (m.darie, ersa atelier, schrotter, botezatu, liza panait)
- creatorii cu pretui mai mici te pot dezamagi, calitate proasta
-creatorii f cautati te pot lasa prea mult in asteptare
-nu stii ce cumperi in final

Pisu_Miau
Mai am trei saptamani pana la nunta
[/quote]

Fix asa am gandit si eu ca si tine ... dar din pacate eu m-am trezit cam tarziu, sa-mi fac rochia, prin luna martie m-am interesat pentru a-mi face rochia pentru luna iunie si croitoreasa mi-a spus ca nu mai poate ... cred ca trebuia sa merg cu cateva luni bune inainte ... In Oradea eu stiu de o singura croitoreasa foarte priceputa, Dana Panciu, in rest ... cam nimic.
In final mi-am inchiriat rochita, nu a fost tocmai rochita visurilor mele, dar a fost dragutza, comparativ la ce este pe piata din Oradea. Rochiile de la Salonul Gabriela nu mi-au placut sub nici o forma ...nici model, nici material, si intr-adevar mi se par super greoaie.
De abia astept sa-ti vad rochia, cred ca o sa fie foarte frumoasa, materialul georgette ma da peste cap ... imi palce foarte mult!!!
Bafta la pregatiri!
Pupici

Nunta noastra

Mergi la inceput

Fetelor sa va mai spun niste noutati sa va dati si voi cu parerea. Am mai cutreierat azi prin magazine si de curiozitate am intrat la Casa de moda Florentza( recte magazinul ala cu rochii de mireasa la de parter din Cocor) si am intrebat daca fac si rochii pe comanda dupa ideile mele. Si fac. Iar eu am intrebat-o cat costa estimativ o rochie cu croiala tip eddy.K cu trena dar simpla fara nici o margeluta. Apropo, am aflat ca materialul ala care-mi place mie foarte mult se numeste tafta( un gen de satin mat). Mi-a zis ca in jur de 6-7 milionae si se adauga la asta pretul briz-brizurilor pe care le vreau(daca le vreau). Apoi am intrat si la casa de moda Tudor(recte magazinul de rochii de mireasa din pasajul Lipscani) si la aceasi intrebare am primit acelasi raspuns: 6-7 milioane pt rochie fara aplicatii. Si inca ceva comun: ambele mi-au spus ca rochia este gata in 3 saptamani. Ce parere aveti? Ati mai auzit pe cineva sa-si faca rochie dupa idei personale la aceste case de moda? A, si mai era un aspect: materialul il au ei, nu il cumperi tu de nu stiu unde!
Eu nu m-am hotarat ca vreau sa-mi fac rochia dar am prospecta piata pentru orice eventualitate, pentru ca citisem pe aici niste scoruri la croitorese de ma luase ameteala. Iar azi am aflat din doua locuri diferite aceeasi chesti: o rochie simpla, in clini, cu trena, din tafta si fara prea multe briz-brizuri nu face mai mult de 10 milionae.
Astept pareri! Se merita? E mult? E suspect de putin? Ati mai auzit de cineva care si-a facut?

Mergi la inceput

Draguta mea Dya,

Hai sa iti spun si parerea mea . Atat Casa de moda Florenta cat si Casa de moda Tudor comercializeaza doua tipuri de rochii : 1. rochii turcesti luate en gros 2. Rochii facute de ei .
Materialele sunt de calitate indoielnica . Iti sugerez sa mergi si la magazinul de tesaturi maximum Chic sau la Brocart sau la Picasso sa vezi cat costa un metru de material ca lumea...ca de exemplu o tafta de matase . Raspunsul daca vrei il ai de la mine...in jur de 2 milioane/m .
O rochie stil Eddy K presupune muuulri metri de material, numai la trena intra macar 3, ca sa nu mai spun ca taietura in clini la fel, necesita material mult .
O rochie care costa sa zic nu 7 milioane ci 10 chiar, este o rochie facuta cu materiale ieftine, si alea puse din economie (priveste de exemplu modelele expuse, asa zise rochii de printesa...stau intinse pe crinolina, pe cand ele ar trebui sa fie in clos, cum sunt cele de la mary's bridal sa spunem, nicidecum rochii stil balon)
Daca materialul ar fi bun ar costa mult, asta ar insemna macar 2milioane x 8 m si sunt deja 16 milioane.
Daca ar avea croitorese bune, atunci manopera ar fi destul de mare, macar vreo 3-4 milioane .
Pentru a avea o rochie in stilul celor de la Eddy k trebuie sa ai si un jupon in acelasi stil, caci crinolina si/sau juponul fac 50% din efect . Crinoline ca lumea am vazut la noi in tara in doua locuri: Rochiile de la Sharbek textil care desi nu sunt asa frumoase au crinoline reglabile pe inox imbracat in plastic si tulle tepos, La Mariaj Lux,(importator Demetrios) si cele de la Gabriela, care desigur, sunt Eddy K . se poate face si un jupon pe 7 straturi de tulle care da un efect superb (am gasit pe net un astfel de jupon) numai sa te vei incinge ingrozitor cu el.
Hai ca m-am cam intins, ideea era una singura: Calitatea costa, asa ca incearca sa te incadrezi in buget fara a apela la oameni neprofesionisti (o casa de moda ca lumea nu are sediul pe Lipscani, de exemplu, si asta pentru ca se respecta...)

quote:
Originally posted by dyadya

Fetelor sa va mai spun niste noutati sa va dati si voi cu parerea. Am mai cutreierat azi prin magazine si de curiozitate am intrat la Casa de moda Florentza( recte magazinul ala cu rochii de mireasa la de parter din Cocor) si am intrebat daca fac si rochii pe comanda dupa ideile mele. Si fac. Iar eu am intrebat-o cat costa estimativ o rochie cu croiala tip eddy.K cu trena dar simpla fara nici o margeluta. Apropo, am aflat ca materialul ala care-mi place mie foarte mult se numeste tafta( un gen de satin mat). Mi-a zis ca in jur de 6-7 milionae si se adauga la asta pretul briz-brizurilor pe care le vreau(daca le vreau). Apoi am intrat si la casa de moda Tudor(recte magazinul de rochii de mireasa din pasajul Lipscani) si la aceasi intrebare am primit acelasi raspuns: 6-7 milioane pt rochie fara aplicatii. Si inca ceva comun: ambele mi-au spus ca rochia este gata in 3 saptamani. Ce parere aveti? Ati mai auzit pe cineva sa-si faca rochie dupa idei personale la aceste case de moda? A, si mai era un aspect: materialul il au ei, nu il cumperi tu de nu stiu unde!
Eu nu m-am hotarat ca vreau sa-mi fac rochia dar am prospecta piata pentru orice eventualitate, pentru ca citisem pe aici niste scoruri la croitorese de ma luase ameteala. Iar azi am aflat din doua locuri diferite aceeasi chesti: o rochie simpla, in clini, cu trena, din tafta si fara prea multe briz-brizuri nu face mai mult de 10 milionae.
Astept pareri! Se merita? E mult? E suspect de putin? Ati mai auzit de cineva care si-a facut?

Pisu_Miau
Mai am 6 zile
pana la nunta

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Alinus25

quote:
Originally posted by pisu_miau

avantaje comanda:
-posibilitatea de a purta o rochie nou-nouta pe care numai tu ai imbracat-o
-poti alege materialul inainte
-posibilitatea de a avea o rochie unica
- potrivire perfecta inre masurile corpului si dimensiunile rochiei
-posibilitatea de a face retusuri finale cu putin inainte de eveniment

dezavantaje comanda:

- preturi mari si f mari la casele serioase (m.darie, ersa atelier, schrotter, botezatu, liza panait)
- creatorii cu pretui mai mici te pot dezamagi, calitate proasta
-creatorii f cautati te pot lasa prea mult in asteptare
-nu stii ce cumperi in final

Pisu_Miau
Mai am trei saptamani pana la nunta

Fix asa am gandit si eu ca si tine ... dar din pacate eu m-am trezit cam tarziu, sa-mi fac rochia, prin luna martie m-am interesat pentru a-mi face rochia pentru luna iunie si croitoreasa mi-a spus ca nu mai poate ... cred ca trebuia sa merg cu cateva luni bune inainte ... In Oradea eu stiu de o singura croitoreasa foarte priceputa, Dana Panciu, in rest ... cam nimic.
In final mi-am inchiriat rochita, nu a fost tocmai rochita visurilor mele, dar a fost dragutza, comparativ la ce este pe piata din Oradea. Rochiile de la Salonul Gabriela nu mi-au placut sub nici o forma ...nici model, nici material, si intr-adevar mi se par super greoaie.
De abia astept sa-ti vad rochia, cred ca o sa fie foarte frumoasa, materialul georgette ma da peste cap ... imi palce foarte mult!!!
Bafta la pregatiri!
Pupici

Nunta noastra
[/quote]

Mersi mult, alinush!
Sper sa fie totul ok la nunta!
Si mie imi place foarte mult voalul georgette!

Pisu_Miau
Mai am 6 zile
pana la nunta

Mergi la inceput

Pisu_miau, ai dreptate in tot ce mi-ai spus. Exact asa ma gandisem si eu. Dar am zis sa intreb ca poate si-a facut cineva rochie la vreuna din aceste case de moda si a iesit altfel decat arata modelele pe care le au in vanzare. Asta pentru ca la una din case mi s-a spus ca fac orice model chiar daca nu seamana deloc cu ce comercializeaza ei, ba chiar mi s-a spus ca rochiile pe care le au la vanzare sunt facute din economie tocmai ca sa scoata un pret bun!!!Adica, mi-au dat de inteles ca la o rochie facuta pe comanda nu se practica sistemul economiei! Numai ca eu nu am deloc incredere in aceste case de moda din exact motivele expuse de tine: prea arata rau cele pe care le vand, prea sunt toate la fel, materialele au o calitate nu indoielnica ci chiar slaba, iar criteriul cu "sediul pe Lipscani" a fost si pentru mine un semnal de alarma! Dar, repet, am intrebat ca nu stii niciodata de unde sare un iepure...gras si frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana-Cristina spune:

Fetelor , daca ma bazam eu ca pot sa-mi iau rochitza de la Demetrios ce faceam ? Am sunat vineri si mi-a picat receptorul....1250 de euro pt o rochie ?!Era sa mor singura si fara lumanare !!!!Daca lasam eu asta pt luna martie pai dadeam de belea ! Noroc ca am fost precauta si am vorbit din timp.....Oricum am rezolvat cu rochia ieri si voi cumpara doar materialele , iar de restul se ocupa altcineva , croitoreasa mea preferata.

Ioana-Cristina *** "Simt ca traiesc , deci exist !"

Mergi la inceput