Copilasii de ian-feb-mar 2003 (2 ani jumate)
Raspunsuri - Pagina 13
Nicoleta spune:
Salut.
Sanzi, de fapt medicul si parintii sunt cei mai in masura sa hotarasca. Numai ca poate sa faca gripa de anul asta... Adica sa contacteze dintre ultimele tulpini, care nu sunt in vaccin... Si atunci?
Eu nu prea am vazut copii bolnavi de gripa. Adica deloc, si nici nu am auzit. Stefan este la cresa din ianuarie si nu a avut gripa. Sa speram ca nici anul asta nu va avea. Noi am inceput cu Imunogrip. Si ii dau si Zyrtec un antialergic, la recomandarea medicului. Sa vedem...
Nicoleta.
sinzi_ana spune:
Pai asta ma gandesc si eu...ca il fac degeaba daca contacteaza alta tulpina de gripa!!! (si sunt sute!!!) Oricum 99% nu il fac...
In primavara nu a racit deloc la gradi, nici muci nu a avut...
Si eu ii mai dau Zyrtec (de fapt cand il ciupeste o insecta si se umfla sau primavara cand e puf...etc...) e un bun antialergic (fata de Ketof) sau Aerius...
Pana acum i-am dat doar vit C fiole, si insist cu fructe...
Am sa ii dau Imunobaby (si in primavara i l-am dat, e pe baza de macese)...nu prea vreau sa ii dau ehinaceea sau altceva...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi
si David
David (best of...), tati si mami
A venit toamna!!!
Nicoleta spune:
SAlut.
Sanzi, cum se administreaza Imunobaby? Eu i-am dat in primavara Imunoroyal Junior. Erau capsule pe care eu le desfaceam. Si eu insist cu fructele, mai bine zis cu sucurile, mai bine zis nici nu trebuie sa insist, Stefan este mare fan, portocalele si merele sunt e primul loc, dar si pere, piersici, kiwi ii mai dau. Fructele ca atare nu prea le mananca.
Ma gandesc sa ii dau in cele patru zile de pauza de la Imunogrip si altceva. Ii mai dadeam tinctura de propolis sau miere cu propolis... Sa vad, mai intreb si pediatrul.
Pana atunci, sanatate multa.
Nicoleta.
loryi1974 spune:
Gata,nu mai plange dimineata cand pleaca la gradinita.
In alta ordine de idei,ii dau Ribomunyl,ca si anul trecut(si i-a mers foarte bine,n-a f
facut deloc febra ,doar nas infundat).
Miercurea trecuta am avut prima sedinta cu parintii din viata mea pentru evaluare.A
primit foarte bine la "Limbaj";"Socializare" si"Cunoastere cognitiva" si bine la motricitate(ea este totusi cea mai mica,ceilalti au in jur de 3 ani).Pe ansamblu ,la limbaj etc educatoarea a scris ca este la nivelul de 3 ani jumate,la motricitate este la varsta ei reala.De exemplu,nu-i
place sa se dea in leagan sau sa faca tumbe.
Sunt foarte multumita de cum evolueaza de cand este la gradi:incepe sa fie mai organizata,foloseste mult"te rog",in general formulele de politete.Se joaca cu copii de varsta ei ,face mici dramatizari etc.
sinzi_ana spune:
Nicoleta, i-am dat toata sticulta, cate 5 ml pe zi...In plus i-a facut si pofta de mancare!!! Sa caut sa incep sa ii dau din nou!!!
Loryi, pe ce baza le dau calificativele??? La David la gradi nu se fac astfel de evaluari...eu sunt multumita ca a inceput sa coloreze intr-un spatiu delimitat!!!
Sinzi
si David
A venit toamna!!!
Nicoleta spune:
salut.
Sanzi, astazi am cautat toata dupa-amiaza Vitamina C Natural (am gasit, este la sticlute, mie nu-mi plac fiolele) si ImunoBaby. Singurul tip de ImunoBaby era de provenienta italiena si avea Echinaceea. Tu de la ce firma ii dai? Ma gandeam ca daca este pe baza de macese pot sa il intercalez cu Imunogrip si nu se influenteaza negativ reciproc. Te rog sa imi scrii si mie.
Loryi, felicitri pentru pui.
Stefan nu vrea sa coloreze. In leagan se da, dar nu prea mult. In rest ii place sa topaie, nu-i place sa urce scarile, nici sa le coboare (o face, dar se tine de balustrada si se fandoseste mai mereu). Topaie ca maimuta din promo-ul de la Animal Planet. Nu ca ar fi vazut-o. Coincidenta.
Cam atat, nu mai este racit. I-a trecut in 2 zile. sa fie de la Imunogrip?
Sanatate si mai vorbim. Sanzi, sa nu ne uiti.
Nicoleta.
sinzi_ana spune:
Nicoleta nu mai stiu de la ce firma era...uite chiar nu mai stiu!!! Mi l-a recomandat o prietena care are fixatii cu chestii naturale, asa ca am mers pe mana ei ca stiu ca ea ii da fetitei ei numai dupa ce studiaza totul cu mare atentie!! CAnd am sa il cumpar si eu (luna viitoare) am sa iti spun!!!
Imunogrip are si ehinaceea?? Sau ce compozitie are???
CAre e diferenta intre sticla de vit C si fiole??? ca eu numai fiole i-am luat pana acum!!! E mai bun la sticluta?
David sare destul de bine si isi desprinde ambele picioare de pe pamant simultan, asa ca motricitate, se da si in leagan (la gradi a invatat), urca si scarile, la coborat prefera sa se tina de bara, da si din pedale si la tractor si la tricicleta...
Sinzi
si David
A venit toamna!!!
Nicoleta spune:
Salut.
Sanzi, Imunogrip are echinaceea. Nu mai stii nici macar cum arata ambalajul? Ca tare as vrea sa ii dau si eu inca ceva...
Vitamina C Natural nu irita stomacul. Si este mai usor de administrat, nici nu cred ca are gustul celei din fiole. 10 ml insa costa 50.000, nu cred ca asta este o problema, faceam o comparatie (cred ca fiolele sunt mai ieftine, nu?). Si nu trebuie sa spargi fiole (am oroare de cioburi).
Cam atat. A, si se dau 5-8 picaturi pe zi copiilor ca ai nostri.
Nicoleta.
loryi1974 spune:
Nu pot sa scriu acum.ESe cheama evaluaere predictiva ,are 5 sectiuni a cate 40 puncte,la care se adauga relatiile stabilite de copil cu ceilalti si cu personalul plus o caracterizare.
Laura B spune:
Buna mamici! Cum de nu v-am vazut pana acum? Noi suntem pe lista la copii de Aprilie 2003, dar daca ne primiti si aici ne inscriem si pe listuta voastra, si scriem si aici! Fetita mea, Diana-Maria e nascuta pe 11 martie 2003.
As vrea sa va intreb: copilasii vostri sunt cuminti? Asculta? Ca a mea e nebunica tare si asa de bine a reusit sa ne oboseasca pe mine si pe Andrei ca ...
nu stiu cum sa mai procedez. Mai nou a invatat sa sara peste portitele puse sa protejeze scarile. Deocamdata m-am gandit sa-i organizez cateva zile pe saptamana cu activitati de seara (dupa day-care) care sa-i mai consume energia: inot, mers cu bicicleta, etc.
(Am deschis ieri un subiect care insa nu a primit decat un raspuns, ceea ce inseamna ca fie ceilalti copilasi sunt cuminti, fie au mai fost subiecte pe tema asta dar nu am apucat eu sa dau de ele).
Va
,
Laura