Copilasii de ian-feb-mar 2003 (2 ani jumate)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Laura, bine ati venit la noi! Ce sa iti spun, si noi suntem parinti de copil nazdravan si incapatanat, insa mi se pare ca de ceva timp s-a mai dat pe brazda, parca este mai cumintel. Sa vina cu varsta?! Sau este o faza trecatoare? Cert este ca nu este ascultator mereu, dar parca mai des decat acum o luna. El este nascut pe 27 ianuarie. Oricum, noi suntem datori sa incercam, nu exista solutii universale. Si muuulta rabdare, mie mi se cam termina. Multa bafta si daca descoperi ceva revolutionar... Cat depre inot, si noi am vrea, dar nu avem pe unde.
Mai vorbim.
Nico.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Revin mai pe larg.Evaluarea predictiva are 5
sectiuni a 40 puncte in medie fiecare :"comportament motor","Limbaj-comunicare verbala si nonverbala","Comportament cognitiv","Autonomie/seprinderi de autoajutor si independenta" si "Socializare(adaptare la un nou mediu educational)".De exemplu,la "Comportament motor":rasucire butoane,apucarea corecta a creionului,lingurii,desurubarea,acoperirea cu linii a unei suprafete,,colorarea unei suprafete cu 2 culori,imbinarea lego,agatarea in cui a unui obiect cu gaura,saritura de pe loc cu ambele picioare,,statul intr-un picior 3-4 secunde cu bratele departate,facutul de tumbe,rotire pumni,insirare margele pe sarma,intoarcerea paginilor unei carti una cate una cu 3 degete etc.
La "Limbaj":arata si denumeste 12 obiecte familiare,10 parti ale corpului,recunoaste toti copiii din grupa dupa nume,stie ce fragment dintr-o poveste lipseste,poate sa spuna 2 poezii etc.
La"Comportament cognitiv":daca un obiect este mic/mare:greu/usor,recunoasterea a 2 fenomene in functie de anotimp,memorare zile saptamana,memorare numar de telefon din 6 cifre etc.
La "Autonomie":stergerea pe maini cu un prosop,curatare loc de joacaetc.Mariuca nu prea cere ajutor,ceea ce este bine,incearca sa faca ea singura.
LA "Socializare":respectarea de reguli in timpul jocului,stabilirea de relatii cu copii si personal etc.
Oricum,educatoarea i-a facut un portret exact:in 2 saptamani,si-a dat seama exact unde este de lucrat cu ea si care sunt punctele forte.
Totusi,din cate am inteles,lucrati sau ati lucrat ca educatoare,aceste evaluari nu se fac peste tot?
Saptamana viitoare se duce cu gradi la circ.
Ce sa mai spun?O sa punem si noi poze in curand,in sfarsit.
Eu nu i-am dat nici vitamine,nici calciu.
Saptamana tracuta am masurat-o:are un metru,exact dublu fata de nastere si probabil 18 kg jumate(sau pe acolo,in august,la vaccin avea 18 kg).
I-am facut copro pentru gradi,este negativ.
Singura problema:nu vrea sa mai doarma dupa-amiaza,in schimb se culca la 8 jumate -9 si doarme tun pana dimineata.
Am reusit si operatiunea "curata-noaptea":o pun sa faca la culcare,apoi pe la 11 si ceva si pana dimineata nu mai face,se abtine.Dimineata,tusti pe olita singura si o umple.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Va scriem si noi rapid...ieri l-am luat pe tati de la aeroport, David a fost taaaaaaaare fericit, pacat ca nu am putut sa filmez cum as fi vrut (e interzis in aeroport) ....
Suntem inca obositit...azi DAvid e scutit de la gradi!!

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
David (best of...), tati si mami

A venit toamna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Felicitari Sanzi! Sunteti iar in formula completa. Bravo. Sta mai mult sotul tau?
La fel cum spuneai si tu, Nico, si Luca este mult mai cuminte dact acum ceva timp. Cel mai mult ma incanta cand il vad cat este de iubaret. Daca place pe cineva nu se da in laturi sa afirme foarte senin "te iubesc". Azi noapte nu am scapat de el si a trebuit sa-l iau cu mine in pat. A stat efectiv lipit de mine toata noaptea. Daca se mai trezea si vedea ca nu mai este langa mine imi spunea "Aoleu, vin lanaga tine, mami!" si ma pupa si ma dragalea cu manutele lui scumpe. Sunt complet topita...
Noua doctora ne-a recomandat Ribomunil si incepem de la 1 oct. Deocamdata Luca este putin mucios dar am vazut ca raspunde foarte bine la tratamentul cu vit. C fiole (le bea cu multa multa placere; chiar mai cere un rand). Vaccin antigripal nu-i voi face nici anul acesta pt ca eu am experienta anului trecut cand mi-am facut eu si 2 zile nu am fost buna de nimic.
Incerc sa-l dau si eu la o gradi de stat (m-am trezit cam tarziu) cel putin la program de 4 ore (inca ma gandesc daca sa-l dau la 8 ore sau nu...). Sunt convinsa ca-i va prinde bine gradinita numai ca la noi au fost ceva probleme financiare si administrative (nu il putem lua la timp de la gradi si trebuie sa platim si bona sa stea cu el pana venim noi de la serviciu, adica 7-8 seara). Sper sa rezolvam si problemele astea cat de curand.
Pe de alta parte relatia mea cu taticul lui vad ca se mentine asa cum speram eu :) Este foarte bine
Cam atat despre noi.
Va pupacim dulce pe toate si pe puiutii vostri.

Alina si Luca nazdravanul

Salvati viata unei bebeluse de numai 6 luni!!!
http://sabinac.netfirms.com/ro.htm

Mergi la inceput

David nu prea asculta...le face pe toate dupa capul lui si e foooarte incapatanat...Ma lupt din greu cu el ...si acum de cand a venit tati e si mai rau...se alinta tare mult!!! Nu stiu ce sa ii mai fac, cum sa il controlez, caci daca vrea ceva, insista cu ce stie el (tzipa, urla, ne bate la cap din 5 in 5 secunde ore intregi, ne iubeste si ne gadila orgoliu) nu stiu de unde a invatat sa manipuleze asa...dar e foarte bun in asta!!!!

Alina ma bucur pt tine si sotul tau!!! Eram sigura ca asa se va intampla, pt ca tu esti o tipa deosebita si meriti mult!!!!

Noi acum avem alte planuri care nu mai includ inca o plecare pe mare, asa ca, cu ajutorul lui Dumnezeu, daca toate ne merg bine, nu va mai pleca de langa noi...deocamdata suntem amandoi in vacanta si singurul care "munceste" in casa e David pentru ca merge la gradinita!!!
Suntem tare fericiti, si ieri am serbat 3 ani de la casatorie, in 2 la inceput (David era la gradinita, si noi parca eram studenti din nou cu nimic de facut!!!) si apoi in 3...asa ca numai prin restaurante am stat!!!!

Lori, la noi la gradinita nu se fac astfel de evaluari...si nici la DAvid (care e particulara!!!) La mine cel putin nici buline nu se dau (ori calificative)...desi se incearca o indrumare a copiilor talentati!!!
E inalta fetita ta!!! Voi sunteti inalti?
Numai copii inalti la subiectul nostru!!!
David e slabutz in comparatie, are vreo 14kg 14.500kg si vreo 98cm...cam asa cred...nu l-am mai masurat de mult, dimineata se cantareste ca ii place!!! Io cred ca e bine, si la greutate si la inaltime...nu mai imi fac probleme...ma stresa intr-un timp ca e prea slabutz...dar acum sunt ok...si a inceput sa manace singurel la masa cu tati!!!!

Sinzi si David

A venit toamna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

buna, revin si eu, mai rarut de acum, caci nu mai am timpul necesar. Chiar uneori am impresia ca n-o sa mai fac fata. De cand am inceput serviciul simt ca incep sa-mi scape lucrurile de sub control: casa nu mai e la fel de curata, mancare parca nu mai e tot timpul proaspata, ca sa nu mai zic ca de stefan nu ma mai ocup numai eu! Of!!! Si unde mai pun ce de pe 14 incep si un master. Cred ca m-am hazardat la prea mult. Dar stiu ca o sa fac fata. Trebuie. Ca prima solutie ma gandesc la o femeie care sa ma ajutela menaj. Macar saptamanal. Si s incerc sa nu ma ami simt vinovata fata de mama ca il las pe stefan la ea, desi cand vin dupa-amiaza si o vad obosita...mi-e greu. Si mi-e greu si cand stiu ca Radu nu prea mai poate invata, tot pentru ca tr sa stea cu stefan...
Sinzi, vorbeai ceva de un ImunoBaby bun, poate reusesti sa afli de la ce firma era, ca as vrea si eu sa-i dau. A! Si de ce sa nu aibe echinacee? Ce e rau cu ea?

Oana si Stefanel

http://community.webshots.com/user/ghinetz

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

scuze pentru greseli de tehnoredactare.
stefan vrea musai la uptoten si e calare pe mine.

Oana si Stefanel

http://community.webshots.com/user/ghinetz

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Sanzi, sunteti fericiti. A venit tati! Si Stefan este fericit cand vine tati. Si de catva timp nici nu vine bine si pleaca iar... Pleaca martea viitoare si vine peste doua saptamani. Iar eu de luni incep sa lucrez si in cealalta parte. Pentru cateva luni, pana ma dumiresc ce si cum, voi lucra in ambele parti. Va fi un ritm demential.
Oana, bine ai revenit. Si eu vreau info despre Imunobaby, daca aflati vreuna. Sa stii ca si eu am inceput acum 2 ani un master, dar nu am reusit sa il termin, sper sa renunt in cateva luni la vechiul serviciu si sa ma apuc si de restante, dizertatie... dar cand sa le fac pe toate cand este un al doilea bebe in plan? Insa si eu stiu ca trebuie, chiar daca mai tarziu. Tu macar o ai pe mama ta. Eu...
Alina, ma bucur ca totul merge bine in viata voastra de cuplu. S-o tineti tot asa.
Si o veste buna, azi am vazut o tanti pentru stefan, sa il ia de la cresa si sa mai stea cu el afara dupa, sa vina acasa si sa ii dea de mancare, sa stea acasa cu el cand este bolnav... Ne mai gandim si vedem daca o luam ca bona pentru 4 ore pe zi... Ce ma deranjeaza este ca fumeaza si nu are experienta cu copiii. Insa vrea, si asta conteaza, nu? Voi ce credeti?
Nicoleta.

Mergi la inceput

Oana si Nicoleta, de luni o sa incep sa caut Imunobaby prin farmacii, si va dau detalii ...o sa o intreb si pe prietena mea ce si cum!!!
Acum DAvid are niste muci albi si ii dau vit C, nu vreau sa ii fac nici un vaccin antigripal si nimic altceva inafara de Imunobaby si vit C!!!

Oana, bafta la master!!! Si eu ma gandesc serios sa imi schimb specializarea si sa fac ceva ce imi permite mai mult timp liber pe viitor (vreau sa lucrez cu copiii ca imi place tare mult!!!)

Nicoleta si tie, succes la cele 2 servicii!!! Nu e usor sa te descurci singura, si stiu asta...Ai grija ce bona alegi, sa fii pretentioasa si sa pui conditii de la inceput!!!
va dorim un we frumos!!!!

Sinzi si David

A venit toamna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Buna dragelor!
Vreau sa va multumesc pentru gandurile frumoase (referitoare la relatia mea cu sotul). Conteaza foarte mult sa stii ca ai prieteni care-ti sunt alaturi
Luca se pare ca a scapat de mucisori (desi eu incepusem sa-mi fac griji ca l-au tinut cam mult). Aseara m-a ajutat sa pun gogosari la murat (eu ii curatam iar el ii manca ) dupa ce la amiaza am avut ceva aventuri prin Bucurestiul inundat. Am condus cca 2.5 ore prin apa din Bucuresti (am stat tot timpul frica sa nu cumva sa nu ramanem in apa care curgea suvoaie de peste tot). A fost de-a dreptul infricosator.

Ma bucur pentru voi, Sanzi! Va fi minunat sa fiti impreuna tot timpul si sunt convinsa ca cel mai fericit va fi David. Bravo, bravo!

Nico, sa ai multa putere in perioda care incepe. Va fi greu cu doua joburi dar sunt sigura ca vei face fata. Este bine ca te poti decide intr-un mod obiectiv la care vei ramane.

Oana, mult succes cu masterul. Stiu din proprie experienta cat este de greu sa ai si familie si serviciu si scoala. Dar tot din proprie experienta stiu ca le poti face pe toate si le poti face chiar bine.

Pupici

Alina si Luca nazdravanul

Salvati viata unei bebeluse de numai 6 luni!!!
http://sabinac.netfirms.com/ro.htm

Mergi la inceput