Copilasii de ian-feb-mar 2003 (2 ani jumate)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Sanzi, ce coincidenta... Si Luca acum doua zile a gasit un Mos Craciun printre jucarii si mi-a spus el ce bradut i-a adus Mosul si "galgalitza" care canta... Si pe mine m-a surprins dar eu sunt oarecum obisnuita de cand am ramas pur si simplu blocata cand mi-a vorbit de "mamaia batrana" (mamaia mea, Dumnezeu sa o odihneasca!) care a murit anul trecut in aprilie si cu care Luca a stat pana in acel moment.

Vin cu vesti bune si in ceea ce-l priveste pe taticul lui Luca . Asa cum am scris si la "In unul sau in doi..." situatia s-a imbunatatit vizibil. Ca sa fie totul ca la carte, sotul meu ma intreba aseara daca nu vreau sa mai facem un bebe... Eu vreau sa am cat mai multi copii dar nu stiu daca vom face fata (mai ales dpdv financiar, ca altfel...putere se gaseste pentru a creste copilasi).
M-a pus tare pe ganduri...chiar ar fi un moment bun (dpdv al diferentei de varsta intre frati) dar din alte privinte ar mai merge sa asteptam 1-2 ani...
Luca nu vrea nici un frate sau o sora. Cand l-am intrebat (cu ceva timp in urma) mi-a spus clar ca "doar Luca!". Asa ca....decide Alina, daca stii ce....

Va pupic dulce

Alina si Luca nazdravanul

Salvati viata unei bebeluse de numai 6 luni!!!
http://sabinac.netfirms.com/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

ce ne uimesc copiii nostrii!!! in fiecare zi!!!

Alina ma bucur ca totul e bine intre voi, de fapt nici nu credeam altceva!!! Nu e rau uneori sa pui piciorul in prag...pacat ca a trebuit sa isi dea seama cand ti s-a facut rau!!!
Cat despre bebe, eu zic sa mai astepti un pic sa fii sigura ca totul intre voi s-a schimbat in bine...
La noi ploua de 2 zile, ba chiar in dimineata asta, dupa ce l-am lasat pe DAvid la gradinita, toarna cu galeata!!! S-a facut o perdea de ploaie pur si simplu...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
David (best of...), tati si mami

A venit toamna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Da, Sanzi, si asta este un motiv pentru care prefer sa mai astept...

Ploaia asta...nici la noi nu e mai bine... Ploua de luni iar Luca face panga panga prin casa... Este toata casa cu fundul in sus, jucarii peste tot, carticele si toate cele.. Dar trebuie sa ne obisnuim, doar vine iarna :(
Ma gandesc serios sa-l dau si eu la gradinita macar 4 ore/zi. In felul asta are si el o activitate in care sunt implicati si copii... Acum ca i-am facut si vaccinul (apropos, nu a avut absolut nici o reactie la el) sper sa mai gasesc loc liber la o gradinita de stat.

Pupici

Alina si Luca nazdravanul

Salvati viata unei bebeluse de numai 6 luni!!!
http://sabinac.netfirms.com/ro.htm

Mergi la inceput

http://community.webshots.com/photo/445759919/456317269gypIZP
am pus cateva poze de la gradi si de ieri pe ploaie in parc

Sinzi si David

A venit toamna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Alina, am citit subiectul postat de tine la In unul... si m-am intristat. Sunt sigura ca nu meriti asta. Mi-am amintit de parintii mei (sigur, comparatia nu-si are locul, insa...), tata se comporta urat, mama tipa mult si situatia se indrepta doar cand mama intra in spital, bolnava si doborata de atatea conflicte. Am luat parte la atatea conflicte, certuri. Violenta era doar verbala, insa a fost de-ajuns ca sa ma faca si pe mine "rea de gura", tematoare in relatii si banuitoare, fara motiv de multe ori. Sigur ca sunt afectati si copiii. Mai bine ai astepta putin cu al doilea, ca sa fii sigura ca schimbarea este de durata.
Off topic, si sotul meu ma tot "imbie" sa mai facem un copil, mie mi s-a facut cam frica insa... Nu de sarcina, nu de nastere, de perioada de dupa, de faptul ca doi copii inseamna mai mult decat unul (logic, nu?)...
Printre altele, Stefan nu mai este racit, incepem un tratament cu IRS 19, sper sa fie bine... Eu am inceput actiunea cu noul serviciu, trebuie doar sa semnez cu ei, am emotii...
Mai vorbim.
Sanatate.
Nicoleta.

Mergi la inceput

PArca incearca sa iasa si la noi un pic de soare!!!

Alina e o buna idee sa il dai la gradi (daca il accepta la stat, ca aici nu il iau pana nu face 3 ani), eu sunt pro!!

Eu ma tot intreb serios daca sa ii fac vaccinul antigripal sau nu...eu si sotul meu nu am mai facut gripe de cand eram copii, suntem rezistenti (asta in conditiile in care eu lucrez cu copiii la gradinita care mereu sunt gripati!!!) si desi David nu pare sa fie asa rezistent, vreau sa risc...sa il las sa faca vre-o gripa...sa capete asa imunitate...nu stiu ce sa fac, sunt foarte stresata!!!

Voi le faceti vaccinul???

Sinzi si David

A venit toamna!!!

Mergi la inceput

Salut.
La noi nu iese nimic. Macar s-a oprit ploaia!
Alina, eu cred ca ti-l primesc si la stat. Eu am copii de 2 ani si 4 luni-3 ani si o luna. Asa ca...
Sanzi, Stefan merge la cresa si eu nu-i fac antigripalul. Nu cred ca este eficient, din moment ce noi tulpini de gripa apar anual. Cat despre copii gripati, eu cred ca nu trebuie sa confundam nasul care curge cu gripa. Aia este o forma cu febra, cu copil care nu se da jos din pat, etc. Tinerii, adultii fac rar gripa. Doar daca sunt cu imunitatea la pamant. Gripa nu se prinde de tine ca scaiul. Doar daca gaseste teren prielnic. Parerea mea!
Multa sanatate si mai vorbim.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Nicoleta, gripa se manifesta altfel la fiecare persoana in parte...si in plus perioada de incubatie este mare (parca 2 sapt) timp in care poti sa te "molipsesti" fara sa stii...iar David alearga si se joaca la febra 39C!!!
Putini parinti la mine la gradi isi tin copiii acasa daca au febra sau sunt raciti, gripati...vin toti cu antibioticu dupa ei, si ii pune in sir cand le administreaza medicamentul...cred ca am invatat toate antibioticile care exista pe piata in felul asta!!!
Dar cand dorm impreuna, mananca cu totii, beau din cam aceleasi cani (nu au pahare de unica folosinta) nu e greu de inchipuit de ce dau mucii de la unul la altul...
LA tine la gradi au paharul lro fiecare???
LA DAvid in primul rand, mananca pachet de acasa, si fiecare are sticluta lui cu apa, ceai, suc...si la baie ii duc mereu ingrijitoarele care ii spala mereu pe maini cu sapun!!!

Sinzi si David

A venit toamna!!!

Mergi la inceput

Salut.
Sanzi, la mine la gradi exista apa plata, fiecare grupa (sunt 8) are dozator (sau cum s-o numi) si fiecare copil este servit in pahar de unica folosinta. Din punctul asta de vedere (si din altele) suntem o gradinita moderna. Si la noi, inainte de fiecare masa si dupa, dupa fiecare vizita la toaleta copiii sunt spalati sau se spala pe maini cu apa si sapun. Cat despre asta... Daca nu as sti ca microbii se raspandesc prin intermediul aerului, prin intermediul jucariilor, al mobilierului, etc as zice ca nimeni nu ar trebui sa se imbolnaveasca luand de la altii. Insa... Si tu crezi ca daca David are pachetel de acasa si sticluta lui nu se va imbolnavi de gripa? Daca doar sta langa copii bolnavi si nu doarme langa ei iar nu se va imbolnavi? Eu cred ca nu acestea sunt motivele pentru care copiii din gradinite de 4 ore se imbolnavesc mai putin decat altii (chiar, se imbolnavesc mai putin? Nu stiu statisticile in domeniu...).
La Stefan la cresa situatia este alta, de fapt nici nu stiu care. Nu cred insa ca nu beau unii din canile altora si sigur stiu ca nu au pahare e unica folosinta. Insa din ianuarie il dau la gradi si se rezolva si aspectele astea. De imbolnavit se imbolnveste mai ales ca microbii/virusii se iau prin stranut, etc. Parerea mea. Deci ii faci sau nu vaccin? Eu, nu.
Se vede treaba ca alte mamici sunt ocupate. eu astept in continuare vesti despre ceilalti nazdravani. Multa sanatate.
Nicoleta.

Mergi la inceput

A! Nu Nicoleta!!! Iti dai seama ca si un copil pe care il tii mereu in casa sub clopot de sticla poate sa faca gripa...
Ideea este ca, cu putina igiena, sansele sunt mai mici sa faca, sau sa raceasca in fiecare saptamana!!! La mine la gradinita, copiii sunt mereu raciti, cu mucii, cu antibiotice, chiar si cu febra (mai ales de la grupa mica, deja la pregatitoare nu ii mai "doboara" decat ff greu!!!) si un virus circula in cerc in voie!!!
Adevarat ca in functie de organism se manifesta altfel, dar si contaminarea directa (din cana) e mai periculoasa decat contaminarea din aer, de pe jucarii...etc....

Nici eu nu vreau sa ii fac vaccin, si tot aman...am sa vb si cu pediatra...
El daca e mai sensibil, cu astmul, s-ar putea chiar sa fie nevoie...

Sinzi si David

A venit toamna!!!

Mergi la inceput