Copilasii de ian-feb-mar 2003 (2 ani jumate)
Raspunsuri - Pagina 11
Nicoleta spune:
Salut.
Azi, 13 sept 2005, a fost si mai greu... 23 de copii, toti aproape(mai putin vreo 5) plangaciosi, argumentele logice nu functioneaza. Nici alte argumente. Am stat tura dubla, ca si ieri, ca s-o ajut pe colega. Si ea a stat si dupa-amiaza. Dar este tare greu. Copiii sunt mici si speriati, incerc sa-i impac pe toti si nu merge. Si unde mai pui ca daca incepe unul...
Stefan a inceput frecvent cu "NU vreau!". Copiii vostri zic asta
Nicoleta.
sinzi_ana spune:
Nicoleta si DAvid foloseste FOARTE des NU!!! Incerc sa evit pe cat posibil sa ii mai spun eu NU, ca sa il influentez intr-un fel sa nu il mai spuna!!!
Ba chiar spunea Nu si cand vroia ceva...apoi cand se gandea mai bine coopera!!!
Te inteleg cu cei de la gradi...si la mine sunt foarte multi copii (la grupa mica am 30 anul asta!!!) si nu prea astept (din pc asta de vedere) sa ma intalnesc cu ei...
Oricum eu stau mai putin cu ei, si de obicei ii impac pentru ca ne jucam la inceput, (ii mai tin si in brate pe rand!!) ii pun sa imi povesteasca despre ei, si le place...uita...apoi plang cand plec![]()
Anul trecut am avut o fetita care plangea pana voma...si o luam la toate grupele cu mine, pentru ca numai asa era linistita...(cat am mai tinut-o in brate!!!)...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi
si David
David (best of...), tati si mami
A venit toamna!!!
sinzi_ana spune:
Am 2 anunturi rapide:
1. Am fost in seara asta pe stadionu FAru (cu o prietena care e antrenoare) si DAvid a batut mingia cu jucatorii de la FAru care se antrenau pe stadionu luminat de nocturna!!! A fost superb!!!
2. CA sa fie tacamu complet, David a alergat cap coada, cot la cot cu jucatorii o tura de teren!!!!! Mi s-a parut fantastic!!!! Apoi a mai facut si niste sarituri la groapa de nisip, incercand sa ii imite!!!
Sinzi
si David
A venit toamna!!!
tincutza spune:
Azi am "implinit" o saptamana de gradinitza. Spre surprinderea "familionului" puitza a facut fata cu brio la primele zile, nu a plans decat o data - in momentul in care a inceput o alta fetita sa planaga dupa mamica - ba, mai mult, chiar ne "uita" cat timp sta printre copii. Mergem la gradi de la 9 la 12.00, ne-am luat o suta de rechizite, desi majoritatea sunt total inutile la varsta ei, dar probabil ii va imita pe ceilalti copii.
Suntem cea mai mica si cea mai "hlizita" din toata gradinitza, asa ca, deocamdata suntem "preferata" "doamnelor", dar si a copiilor, in special a fetitelor, care si-au gasit "papusica" de "decorat", pieptanat si machiat :)))
Miki si bebe Pitzy
http://www.babiesonline.com/babies/p/pitzica/
loryi1974 spune:
Bine v-am regasit!In sfarsit,am reusit sa citesc ce ati mai scris in ultima perioada.
Mariuca are deja 2 saptamani de gradinita(a inceput pe 5,la o zi dupa ce a implinit 2 ani si 7 luni).Bazaie dimineata pana o pun in microbuz,dar,de cum o urc,se linisteste ca prin farmec.Suporta foarte bine gradi,are program pana la 13-13 jumate,depinde cum o luam.Sunt 11 copii in grupa,ea este cea mai mica,dar,asa cum intr-un fel ne asteptam,este un fel de lider(asa ne-a spus educatoarea) si ne-a spus si motivele:vorbeste foarte corect(sunt copii in grupa care au in jur de 3 ani si nu spun decat cateva cuvinte:apa,mama etc) si stie multe.Ieri a spus Ratusca cea Urata (educatoarea spunea ca a fost un moment super).In plus,desi este un copil dinamic ,este si ascultatoare.Nu este genul care sta intr-un colt cu cateva jucarii,dar nici nu se tavaleste pe jos daca nu obtine ceva.As vrea sa fiu o musculita sa o vizitez din cand in cand(pot sa ma duc sa ma uit la un calculator ce face,dar e cam departe gradi de serviciu).A crescut frumos vara asta.Pe la sfarsitul lui iulie a facut un rosu in gat,cu febra (tocmai ajunsesem la mare),dar si-a revenit incredibil de repede.Luni era bolnava si miercuri intra in apa.Marea i-a facut foarte bine.A urmat vaccinul de 2 ani jumate,pe care l-a suportat mai bine(a facut doar un puseu de febra si a durut-o piciorusul un pic.)Era simpatica:o durea piciorul si tot nu statea locului(cred ca asta a ajutat-o).Imi amintesc de la cezariana mea:marti la 4 dupa-amiaza intram in operatie,a doua zi la pranz defilam prin spital(si mie mi-a prins bine mobilizarea rapida).
Eu nu i-am dat niciodata calciu sau vitamine.Doctorita mi-a spus sa-i dau Vigantol mai tarziu,prin octombrie(deocamdata este soare mult).In schimb,vom face iarasi tratamentul cu Ribomunyl(il incep in curand),tratament ce i-a ajutat mult anul trecut.
Alte noutati:de cand cu gradi,doarme tun de la 9 la 7 jumate.Laptele cu banana il bea la 7 jumate.Am scapat definitiv de pampersi (de vreo luna).Mai face noaptea pe ea(in special,pana in 12 noaptea),dar mergem mai departe.Nu mai vrea sa faca deloc afara,se abtine pana ajungem acasa.
Alta noutate:nu mai vrea sa doarma dupa-amiaza dar sta in pat si-si citeste singura din carti(are o adevarata biblioteca).Stie exact ce poezie este la o anumita pagina.
NU mai inventeaza cuvinte.Cred ca am trecut peste perioada cu "Nu" spus la fiecare pas.Este mai ascultatoare de la o vreme.
Gradi ii ajuta:in prima zi,s-a asezat la masa si mi-a spus"Stau lipita de masa ca sa nu fac firimituri sa vina gandacei"(a spus foarte serios) si mi-a cerut ceva astfel" Mami,da-mi painea ,te rog frumos'.A inceput sa foloseasca des "te rog".Incepe sa priceapa ceva engleza,aseara mi-a spus "Give me creionul".Oricum,culorile le stie in engleza ,si animale .Am vazut ca la gradi au inceput cu "Clap your hands".Seamana cu taica-sau la acest capitol.Oricum prinde usor si nu uita deloc.
Incepe sa imparta jucariile.Nu se uita la televizor.Nu vrea sa se dea in leagan,doar pe topogan,oricat de inalt.Ii plac bicicletele,si cele mici si cele mai mari.Nu se omoara dupa papusi,ii plac la nebunie autocolantele,creioanele si cartile.Recunoaste majoritatea literelor.
sunt cam telegrafica,dar incerc sa-i fac un portret mai redus ca dimensiuni.Cand e obosita tare,bazaie ca nu vrea sa doarma si gaseste tot felul de pretexte pentru a nu dormi.Aseara a fost un adevarat circ,s-a jucat pana si cu papusile.Dar ,in general,adoarme repede daca ii canti ceva sau ii povestesti.
Bea lapte cu mare placere(s-a obisnuit pana si cu gustul celui de dimineata care are banana pasata).Azi nu am avut banana si mi-a spus"Asta nu-i laptele de dimineata,eu il vreau pe ala"Pana la urma s-a multumit si cu el simplu.
In rest,mananca bine.II place mai nou sa-si bage degetele de la picioare in gura(a mai avut o perioada,cand era mai mica).
Nu vrea codite sub nici o forma.
Altceva,altadata.Daca am trecut de primele 2 saptamani de gradi fara probleme mari,sper sa o tinem tot asa.O sa-i mai dau o [pauza de 1 saptamana prin octombrie.Eu sunt franta,nu am pe nimeni langa mine sa ma ajute.Mai face cate ceva femeia care sta cu ea dupa -amiaza,dar nu de amploare.
Sper sa scriu mai des.Oricum imi face placere sa citesc ce spuneti si imi dau seama ca bebeii nostri sunt niste fetite si baietei in toata regula.
Sanatate multa:pupici
Nicoleta spune:
Salut.
Ce va mai fac prichindeii? sa ne traiasca toti, tare m-am amuzat citind untimele noutati.
Stefan este putin racit, inca nu am scapat de tot de afectiunile respiratorii incepute mai demult.
Maine incepem o noua saptamana de cresa si sper sa fie mai usor.
Intrebare pentru mamicile cu copii in colectivitate: ce trucuri folosesc educatoarele pentru a face mai usoara intrarea in sala de grupa a copiilor? Am eu ceva experienta, insa niciodata nu este de ajuns.
Lui Stefan ii place tare mult sa cante. Sper sa il dau sa invete sa cante la un instrument, chitara, poate.
Nicoleta.
sinzi_ana spune:
Nicoleta cred ca din pacate trucuri nu prea sunt...trebuie s aai incerede in copil...s aii spui ca il lasi acolo putin timp, si ca el se va distra, se va juca cu copiii, vor canta, si tu vii imediat sa il iei inapoi...cam asa procedez eu...
David nu prea le are cu urechea muzicala asa ca nu imi bat capul!!!
Felicitari fetitelor la gradinita!!!
Sinzi
si David
A venit toamna!!!
sinzi_ana spune:
Acum cateva minute, DAvid m-a lasat cu gura cascata!!!
I-am pus intamplator un cd cu muzica de Craciun (pe care nu l-a mai auzit de la Craciun) si ma tot intreba:
-Cum se numeste melodia asta?
-Mos Craciun!!!
Apoi a spus ceva din care eu nu am auzit decat "autobuz"...asa ca am bombanit si eu ceva...apoi mi-am adus aminte si l-am intrebat:
-Ce ai spus???
-Mos Craciun mi-a adus un autobuz!!!
-Unde l-ai vazut tu pe Mos Craciun?
-La mami la gradinita!!!!
DAvid are 2,7 ani, si pe Mos Craciun de la mine de la gradinita l-a vazut la 1,10 ani cand inca nu facea propozitii!!! I-a adus autobuzul (a primit si altele dar doar sub brad...) in timpul serbarii unei grupe si l-a vazut cam 10 minute...
Dar a primit atat de multe jucarii, incat nu i-am mai repetat apoi cine ce jucarie i-a adus...
Nu imi vine sa cred ca si=a adus aminte ce a primit el de la Mos Craciun (ca il chema Mos Craciun) acum 10 luni!!!! Si ca era la mami la gradinita (nici nu credeam ca poate sa faca legatura, intre gradinita de atunci pe care a vazut-o in vizita, si gradinita la care merge acum!!!!)
Cat de mult ne uimesc copiii nostrii!!! Cine spunea ca ei nu au memorie??? Au o memorie de elefant!!!
Sinzi
si David
A venit toamna!!!
sinzi_ana spune:
Moaaaaaaa, ce vreme e afara...sa stai sa vizionezi filme siropoase si alta nu!!!
Am venit si noi de la gradinita si DAvid era....murdar rau de tot, pe o bluzita alba (si calcata)...a fost iepurasu Nesquick in vizita si le-a adus lapte (fulga) cu cereale iar al meu a insistat sa manance singur!!! Acum ma gandesc daca le-o fi adus si lingurite, sau au mancat cu mana!!!! DAr fericit copilul meu, tot drumu mi=a povestit ce cuminte a fost el la gradinita...(pt ca dimineata i-am spus ca daca e cuminte ii cumpar o masinuta macara-si nu am mai scapat, a trebuit sa o cumpar!!!) Nu e deajuns ca e scumpa graidnita, mai sunt scumpe si "mituielile"...hihi
Sinzi
si David
A venit toamna!!!
Nicoleta spune:
Si la noi la gradi a fost! Ce s-au mai bucurat picii mei! Au mancat tot, au mai vrut, si au primit si pentru acasa. Si sa stii ca au avut lingurite, boluri de plastic si servetele.
Mi s-a spus ca au vrut sa mearga cu caravana si la cresa lui Stefan si nu au mai intrat pentru ca dormeau copiii. Imi pare rau, lui Stefan sigur i-ar fi placut.
Si Stefan are zile in care vine murdarel, mai rar, ce-i drept, in ultimul timp. Dar este de inteles.
Voua va este dor de copiii vostri in tp zilei? Ca mie imi vine sa il mananc dupa-amiaza. Uneori, ce-i drept.
Nicoleta.