Copilasii de ian-feb-mar 2003 (2 ani jumate)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Sinzi, pentru a fi un bun pedagog nu iti trebuie musai studii de specialitate. Asa cred eu...Daca iti plac copiii si gasesti un mijloc de a te apropia de ei, asta e ceea ce conteaza.

Stefan a dormit aseara la bunica. Eu si radu am sarbatorit. (eu sunt si maria) Dau si pentru voi un gin, da' sa-mi spuneti cand Acum ma duc sa vad daca s-a trezit si sa-l hranesc eu, ca asta ii e cel mai greu bunicii.

mai scrieti si din nazdravaniile copilasilor vostri. Ca nu prea are Stefan copii de aceeasi varsta si sa vad si eu cam ce mai e si in "casa" altora De exemplu Stefan continua sa fie zgarcit. Cel putin cand e vorba de jucarii, ca la mancare (adica daca e vorba de o napolitana, o bombonica e asa simpatic, merge la toata lumea si spune "serviti...") dar daca trebuie sa dea mingea ori masinuta...tare greu il mai conving. uneori o las balta, dar mi-e teama sa nu gresesc daca renunt. oare n-ar trebui sa-l fortez??? Stiu ca suna aiurea, dar ma gandesc ca si ceilalti o sa creada ca nu intervin deloc in educatia lui. (Ca sa vezi, ca imi pasa si de ceilalti) Si mai are o hiba mare, daca cineva nu-i da lui ceva, plangeeeee! Asta mai ales cand e bunica de fata, ca mereu ea a fost cu replica "lasa-l, ca e mai mic" (cel putin cand era cu Andrei, verisorul lui). De asta ma mai gandesc daca sa fac bb2, ca urasc replica asta cu "el e mai mic". Eu am fost mezina (am o sora si un frate mai mare) si cred ca am si vina ascunsa ca au sufeirt ceilalti din cauza mea. Si diferenta e mai mare intre noi si, peste toate, eu eram si fata ambilor parinti, sora fiind doar a tatalui,iar fratele doar al mamei. (Ha! Ce ma mai distram cand eram mica si spuneam asta: ca "Ramona e a lui tata, Nucu al mamei, iar eu sunt a amandurora - ma rog, spuneam "a lu' amandoi")
Hai ca am scris azi iar muuult. Fug la puiut, ca sigur ma asteapta (mai mult bunica, decat el)

Oana si Stefanel

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Oana, Si DAvid e zgarcit...foarte greu il conving sa dea vreo jucarie, sa imparta cu altii...
In plus a invatat sa impinga!!! Cred ca din cauza ca prietenul lui cel mai bun (pe care il vedem zilnic de cand aveau ei 3 luni) e cam agresiv si mereu l-a impins, muscat si i-a luat jucariile lui David din mana...
Dar de cand merge la gradinita vad ca s-a mai destins si el...accepta sa imparta jucariile cu alti copii, e mai cooperant, si nu mai plange asa rau daca vrea ceva si nu obtine (jucarii)...
Azi am fost la gradi, ca sa isi aduca aminte de clasa lui, si sa dea mana cu educatoarea...i-a placut, dar nu prea ii convine cand aude ca va ramane acolo singurel...vom vedea ce o fi!!!

am pus poze noi aici:http://community.webshots.com/album/445759919mkZjvn

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
David la 2,6 ani printre valuri

Mergi la inceput

Sinziana, ma uit la copii nostri si parca vad de acum niste strengari. Nu mai au mutrita aceea de copilasi. Asa repede au crescut!!! David e un pici de toata frumusetea. Sa-ti traiasca!

Nicoleta, te asteptam si pe tine cu poze. Ca ai promis

ne-am intalnit zilele trecute cu o fetita de 2 ani si 8 luni si era asa zburdalnica. Si ma intrebam cum sunt baietii vostri. Stefan e mai temator, alearga mai impiedicat, nu se urca pe garduri, nu prea are mobilitate . Si nici curaj. E drept ca si eu, si Radu am fost la randul nostru niste fricosi in copilarie si poate ne mosteneste. Ori noi am fost cei care i-am inspirat teama. Cert e ca nu-l vad ca pe un sportiv (eu eram un antitalent la sport) si nu as vrea sa sufere mai tarziu din cauza asta.

Sinziana, m-a bucurat numai ideea ca ajuns in colectivitate Stefan va invata sa fie mai darnic. Abia astept. Din pacate (din punctul asta de vedere)asta se va intampla la primavara.

Oana si Stefanel

http://community.webshots.com/user/ghinetz

Mergi la inceput

Oana, David e curajos...dar in limitele sigurantei...
eu l-am lasat sa faca cam ce a vrut, si sa cada si sa se ridice, si a invatat cam de ce trebuie sa se fereasca (o data s-a apropiat ff tare de marginea unei piscine cu apa, si a cazut in apa de 2 m...) ...dar se catara pe unde are chef (garduri, borduri, canalizari si tot felul) dar marea lui pasiune este apa..nu il supara nimic cand e la mare, daca il rastoarna valurile, sta sub apa, se ridica si merge mai departe...se baga la fund, se ridica, ar sta numai in apa (la baie se spala pe maini 40 de minute (asa ii dau si pranzul, el se spala eu ii dau sa manance)...iar dus trebuie sa facem de 2 ori pe zi!!!! (nu stiu ce vom face la iarna!!)

Sinzi si David
David la 2,6 ani printre valuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Uite ca intrai si eu... Baietii mei sunt afara si eu... Termin mancarea si sunt si pe Net.
Stefan al meu este un nazdravan, alearga si se catara, insa a devenit mai constient de pericole. Inainte era tare "cu capu' inainte". Si toate astea neavand mobilitate foarte buna. Si mie, si sotului ne-a placut sportul. De-abia astept sa il dau la tenis, la inot, la baschet, la sah.
Am promis ca pun poze, insa acum nu prea ne sta gandul la aparat digital (de mult ne dorim, dar suntem cam zgarciti, vrem sa ne schimbam apartamentul). S-ar putea sa ne luam saptamana viitoare, sotul pleaca la Viena si sunt oferte mai bune.
La cresa Stefan a invatat, din contra, sa tina pentru el jucariile care ii plac, chiar daca nu sunt ale lui, sa tipe daca nu obtine ce vrea, sa fie mai zgarcit. Sau astea or fi venit cu varsta? Imediat ce mai am timp mai scriu.
Nicoleta.
Ma asteapta baietii...

Mergi la inceput

Am avut o seara frumoasa!
Am fost la un concert blues (A.G.Weinberger) apoi o cuconiada cu fetele de pe DC (si s-a lasat cu dans si cu gin. Si cu tigari.)Acum ma simt ca in tineretile mle cand veneam de la chefuri: franta de oboseala! Unde mai pun ca dimineata la 8 au venit si ne-au adus mobila in camera la Stefan, asa ca pune-te pe shmotru. Acum dorm toti. As atipi si eu putin , dar ma gandesc ca acusi se trezeste Stefan si nu mai are sens...
E bine sa mai ai si seri/nopti e astea. Desi-s ostenitoare, parca te remonteaza. (un paradox, nu?) Am sa incep scoala de luni. Intru in forta. Dupa doi ani jumate. Tineti-mi pumnii! Nu stiu de ce, dar cred - si cred cu toata taria - ca acum voi avea mai mult timp pentru mine, pentru sufletul si mintea mea. (alt paradox)

Oana si Stefanel

http://community.webshots.com/user/ghinetz

Mergi la inceput

David nu mai vrea sa doarma si eu ma simt ca Oana...ca dupa o peetrecere din tinerete cu mult gin si dans!!!!
Aseara la 2 noaptea a atipit ca sa se trezeasca la 4 dimineata!!! Apoi a mai motait pana pe la 6!!!!
Acum e ora 16.00 si de abia a adormit...asta dupa ce am alergat pe afara cam 3 ore!!!

Sinzi si David
David (best of...), tati si mami

A venit toamna!!!

Mergi la inceput

Salut.
Cu toata agitatia... Am uitat sa va scriu ca de pe 1 octombrie voi mai avea un serviciuuuu! Am acceptat postul respectiv. Imi place ideea. La gradi voi renunta numai daca lucrurile vor merge bine acolo, dupa cele 3 luni de proba. Sper sa fie bine.
Stefan a inceput sa se simta mai bine, azi am fost in vizita la cumnatul meu la Miercurea Ciuc. I-a placut iesirea. Sper sa tina toamna asta frumoasa.
Oana, tare as vrea sa am si eu timp de iesit in oras! Chiar fara gin! Dupa ce voi avea iar un singur serviciu (clel de pe urma, sper!), vreau sa imi termin masterul. Apoi probabil, voi mai face un copil. Deci... Imi lipseste timpul pentru mine. Cand va veni si vremea aia?
Sinzi, ce mai face David? este bolnavior de se agita asa?
sanatate.
Nicoleta.

Mergi la inceput

SAlut.
Cam liniste prin ograda asta...
Azi, prima zi de gradi. Eu-educatoare. La grupa mica... A fost o zi grea, cu cel putin un copil nazdravaaaaan. Doar 14 azi. Ce va fi oare maine?
COpiii care au mers la gradi, cum le-a fost?
Oana, cum a fost la scoala?
NUmai bine si sa ne povestiti.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Azi a fost prima zi la gradinita (pt David, eu incept pe 1 oct), sunt 9 copii in grupa, tot educatoarea de anul trecut...
David i-a cumparat flori lui miss Alina, si apoi pe drum spre gradi s-a cam razgandit si nu prea mai vroia sa mearga...a ajuns a tabarat pe tobogan si pe leagan si eu m-am furisat la iesire!!!
A plans un pic dupa mine, dar cand l-am luat la 13.00 era vesel si fara nici o grija...mancase, fusese la toaleta...desena...
Sa vedem acum si maine!!!
Am pus poze, la semnatura in albumul zi de gradinita

Sinzi si David
David (best of...), tati si mami

A venit toamna!!!

Mergi la inceput