Clubul parintilor cu doi sau mai multi copii
Raspunsuri - Pagina 4
elisor spune:

E super fain acest club si vreau si eu sa intru.
Am si eu doi copii: Andreas 7 ani (17 aug.) si Bianca 8 sapt. (13 iun.)
Andreas e agitat, hiperactiv, istet, dar cam obraznicut. Ziua si prostia. Cu toate astea il ador mai ales ca e primul copil si o data cu el parca am crescut si eu, acum sunt mai matura ca de experienta nu poate fi vorba, am cam uitat totul despre bebelusi si acum o luam de la capat cu Bianca. Amândoi au fost doriti, pe Andreas nu l-am asteptat prea mult (din I incercare), dar Bianca am asteptat-o cam vreo...2 ani. Ne doream mult si o fetita si când toata lumea imi spunea ca va fi fetita si eco imi confirma 90%, nu-mi venea sa cred ca sunt in stare sa fac si eu fetita. Cumnata-mea si-a dorit si ea o fata, dar are 2 baieti si când a aflat ca fata voi face nu-i venea sa creada, asa ca ajunsesem si eu sa cred ca e greu sa faci fata. Incepusem cu calcule in familie sa vad daca eu am o sora, sotul meu o sora ce sanse am sa fac fata, mai era si calendarul chinezesc, asa ca uite-ma si mama de fata.
Bianca e o mogâldeata scumpa, dar si-a luat nasul la purtare, in primele 3-4 sapt. era cuminte foc, acum papa, zâmbeste ce zâmbeste (ca multumire ca i-am umplut burtica si nu mai simte ghiortaiturile alea prin stomac), incearca sa spuna ceva, dar nu prea ii iese (tot astept sa -si dea drumul la gângureli, acum am cu cine compara -mai citesc insemnarile despre frate-su) si se plictiseste, cel putin asta e parerea mea, ea s-ar putea sa aiba alta, si incepe si se mârâie. De fapt nu plânge ci se miorlaie, am impresia ca e un pisic care se tânguie, si asta a inceput sa ma cam irite. Dar tot scumpa mami ramâne, oricum s-ar strimba.
De abia astept sa o aud gângurind, din maternitate zâmbea, asa parea, dar acum chiar zâmbeste si asa ma bucura chestia asta.
Am ajuns sa papam cam la 4 h si sa dormim noaptea, ne trezim pe la 5, eu o iau in patul mare, mi-ar place mie sa ma bag eu in patutul ei, unde e atât de moale si miroase a bb, si o mai amagesc vreo 1/2 h - 1 h cu suzeta, ca sa mai dorm si eu putin.
Acum in loc sa dorm...Dar azi a mâncat devreme, pe la 20 si tare mi-era ca ma scoala pe la 2 noaptea asa ca am trezit-o eu pe la 12 p.m si cu chiu cu vai a mâncat 60 ml, cred ca am derutat-o rau de tot; "lapte,fara sa-l cer? si când il cer tb. sa astept 5''sa-l primesc".
Doamne ce târziu e sau ce devreme, pe mâine, somn usor!
Elisor cu Andreas si Bianca.
elisor
mcrmiki spune:
Ciao! Bun venit tuturor parintilor!
Copii mei sunt tare agitati. Ma tot gandesc ce sa mai fac sa fie mai cuminti. Hai sa va pove o zii din viata mea si sunt curioasa daca si la voi este la fel. Pe la 16,30 ajung acasa, copii de obicei sunt afara cu doamna cu care stau (Bogdan este in vacanta si sta si el cu doamna), ma schimb si stau afara pana pe la ora 20, timp in care sunt cu gura pe ei: lasa copilul, nu-i lua/da-i - jucaria, nu-i voie acolo, nu mai tipa, nu merge acolo, de ce ai vorbit urat etc. In parc avem de obicei reclamatii pt. ca Bogdan i-a zis cuiva ca-i prost (nu stiu de ce foloseste acest cuvant), va dati seama ce jena imi este si de parintii copiilor, poate de multe ori isi zic in sinea lor "ce rau l-au crescut pe copilul asta". Apoi ajungem acasa, daca mancam afara intram direct la dus, daca nu pana pregatesc mancarea este scandal, se tot ciondanesc, se bat, vreau aceeasi jucarie, ca la circ. Dupa ce mananca ma rog de Bogdan sa-si bea laptele, iar apoi la baie, cand nu mai vor sa iasa afara, si pe la ora 22 sunt in pat si adorm instantaneu. Apoi incep eu cu stransul de prin casa, mancare, cateodata mai si calc si uite asa pe la ora 2 in general ma pun in pat.
Nu stiu ce sa mai fac cu Bogdan pt. ca este tare rau, daca nu are o ocupatie se ia de Vlad si il bate, ii ia ce are el in mana si cand ii zic ceva nu reactioneaza ca si cum nu ar auzi. Daca tip la el reactioneaza imediat. Nu mai stiu ce sa fac pt. ca si Vlad este destul de incapatanat, cateodata simt ca nu mai fac fata si nu mai vreau sa tip, dar altfel nu ma asculta. Da-ti un sfat, cum sa-l fac sa asculte, doar la desene este cuminte, dar il las foarte putin, la calculator nu il mai las, am inteles ca este mai nociv decat tv. Jucarii mai au f. putine pt. ca le-am tot luat cum nu au fost cuminti, asa ca nu mai stiu cum sa fac. Pe deasupra Bogdan se trezeste in fiecare noapte si vine la noi in camera si de fiecare data il duc inapoi, dar imediat revine. Chestia asta o face de apropate 3 ani, foarte rar cate o noapte in care nu vine.
Ma tot gandeam ca toata ziua ii spun ca este rau si cred ca el deja s-a obisnuit ca-i rau si are voie sa faca prosti, cred ca nu este bine sa ii tot repet intr-una ce copil rau este. Voi ce ziceti?
Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi. O sa ziceti ca sunt nebuna ca ma mai gandesc inca la un bb? As vrea sa am trei copii si daca al treilea ar fi si fata ...
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan&Vlad
carolinah spune:
Miha,
parerea mea este ca ai dreptate ca nu e bine sa ii spui mereu ca e un baiat rau. De ex, eu cand eram mica ai mei imi spuneau "Bivolutul". Si eu eram mereu incruntata si posomorata. Acum la maturitate si cu ajutor mi-am dat seama cat de tare m-a influentat acest lucru. Eu ii spun fetei mele celei mari acum ca ea e cea mai cuminte si cea mai vesela fetita, desi ca sa iti spun drept e cam copilul atomic. Are o energie... Dar prin faptul ca ii spun mereu ca e cuminte sunt sigura ca o influnetez. si o incurajez f mult cand face lucruri bune. Si am dat in ea de vreo 2 ori, dar cand am vazut ca vorbeste cu personaje imaginare si le spune "te bat" mi-am dat seama ca e f rau. Si incerc sa nu mai tip la ea si sa nu ma mai incrunt pt ca ma imita si imi dau seama cum arat eu in ochii ei si e oribil ce vad.
Sfatul meu pt tine ar fi sa va duceti cu el la un psiholog de copii si sa lucrati impreuna cu acesta, pt ca Bogdan e deja mare si mai greu de "depanat" acasa. In orice caz, ti-ai dat seama si singura ca nu e bine ceea ce faci, desi te inteleg perfect ca iti pierzi cumpatul si iti vine sa ii dai cu capul de pereti.
Iti doresc sa rezolvi problema cat mai usor posibil si te rog incearca un ajutor specializat pt ca ai numai de castigat.
lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)
mcrmiki spune:
Draga Carolina, am fost si la psiholog, la o profesoara universitara si ne-a spus ca totul este ok, ne-a explicat cateva chestii si ne-a zis ca ii trebuie multa atentie, mai ales de cand a aparut fratele lui si ca este un copil perfect normal, dar cu multa energie pa care trebuie sa si-o consume.
Asa ca ... multa rabdare si tutun.
Va doresc numai bine!
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan&Vlad
carolinah spune:
Miha,
imi pare bine ca ai fost la psiholog. Cateodata e cel mai bine. mie imi pare rau ca pe vremea cand eram eu copil nu prea exista asa ceva, ca mi s-ar fi rezolvat multe din problemele din adolescenta si mai departe, pana acum cativa ani. Si eu am fost al doilea copil, nu primul, dar, deh, sora-mea era fetita tatei...
Probabil ca tot cu duhul blandetii rezolvati problema si incet, incet, se va rezolva totul. Stiu ce inseamna sa ai un copil plin de energie. Alina e pur si simplu atomica, de maica-mea mi-a zis de vreo 2 ori ca nu e zdravana la cap.
lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)
elisor spune:
Ana68 citind mesajul tau m-am regasit 100% de parca l-ar fi scris mânuta mea, exact aceeasi relatie o am eu cu sora mea, mai mica cu 9 ani. Si ea locuieste pe mealeaguri straine (Olanda), cu mama mea (dar nu impreuna) si ne dorim sa ne vedem, dar când ne intâlnim dupa 2-3 zile ne certam.
Acum a fost in tara la inceputul lui iulie cu prietenul ei, pt. a o boteza pe Bianca, si cum necum, ne-am certat
(de fapt prietenul ei a cauzat tot acest scandal, dar cum prietenul e mai important decât propria sora) si si-au luat bagajelul si zbor de voie inapoi in Olanda. Nasi am gasit usor, aveam mai multe oferte, si ne-am oprit la sora sotului, care si ea e in Italia si vine la sf. lui aug.
Din pacate acest episod cu cearta (de fapt nici n-a fost cearta, cel putin din partea mea, urletele le-au apartinut lor) mi-a lasat un gust amar si nu stiu zau cum o sa-nmi revin, pt. ca m-a durut rau de tot si de atunci nici un semn din partea ei, sunt curioasa in 17 aug. daca ne suna, e ziua baiatului meu, Andreas, care implineste 7 ani.
Miha, si eu ma confrunt cu aceeasi problema cu Andreas - degeaba e istet si inteligent ca tare mi-e sa nu piarda pe partea firii lui. E agitat, incapatânat, când iese afara el tb. sa fie seful, daca nu iese scandal
, e neatent si mereu imi fac griji când e afara (in vara asta a reusit sa cada
si si-a rupt barbia, spital, copci...si l-a muscat si un câine de fund.
Cineva mi-ar fi zis ca poate e hiperactiv si de-asta e asa de agitat si sa-l duc la un psiholog, mai ma gândesc.
Serbarile le stia pe dinafara, dar de stat pe scaun la gradi era eveniment.
Hai ca datoria de bb
ma cheama si nu mai pot sta ep net.
Sanatate si iubire!
Eli
cu Bianca (13 iun) si Andreas (17 aug)
elisor
Ana68 spune:
Miha,vorba ta e cel mai bun sfat;rabdare si tutun....N-ai ce face!Asa sunt si ai mei,dar la varste diferite,sti!Nu il potolesc bine pe unul ,ca incepe celalalt cu prostiile si....vreau sa-ti spun ca imi doresc din tot sufletul,din toata inima,cu ardoare....24 de ore,doar atat,in care sa aud cum creste iarba...Intelegi?!Unde mai pui ca mai e si al batran,al meu barbat,care le mai tine si hangul uneori....ce sa zic?!La noi ca la nimeni....
Eli,imi pare tare rau de patania ta cu sora si prietenul ei....Eu uneori imi zic ca sunt mai tinere decat mine si ca nu sunt asa coapte la minte ca mine....hihihihihi,de parca eu as fi?!...ma rog,pun totul pe seama faptului ca nu suntem aceleasi firi,ca ele au avut alt stil de viata,ca altfel au infruntat ele greutatile vietii....intelegi?!E trist ca se intampla asa,cum ai patit tu....Eu deja am ajuns la faza cand tolerez foarte mult comportamentul asta rebel,de independenta totala si nu mai bag in seama...Iti doresc sa fi sunata de ziua baietelului si sa va impacati,caci viata e scurta si merita traita,buna ,rea,cum o fi,iar un intermezzo de acest gen...parca mananca inutil din timpul pe care il putem petrece razand si glumind si iubind....
Dragi mamici de copilasi la patrat,sa aveti o saptamana buna si sa auzim de bine!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
elisor spune:
Ana-Maria, merci pt. incurajarile tale si eu imi doresc atât de mult sa ma impac cu sora-mea, dar doar noi doua, prietenul iese complet din discutie, si daca ea va face primul pas eu sunt dispusa la multe, dar pt. ca jigniri am avut cu carul din partea lor, astept ca ea sa fie prima care intinde mâna, daca nu...asta e, pacat!
Iti dai seama ce a fost in sufletul mamei!
Andreas imi pune rabdarea pe bigudiuri, incepem ziua o.k, dar pâna seara ajung sa tip la el, toata ziua sunt cu gura pe el, fa aia, de ce n-ai facut ce ti-am spus, imi tot zic ca nu sunt o mama buna, ca o mama buna ar avea toata rabdarea din lume pt. puiutul ei. Incerc sa ma abtin de a-l mai certa, dar am senzatia ca de multe ori face intentionat rautati, deja mi s-a acrit de câte ori i-am spus sa se spele pe mâini când intra in casa. Pedepsele cu interzis pc, desene, sunt deja prea banale, partea proasta e ca taica-su ii cam tine isonul si eu ma lupt singura sa-l educ. Si când avem musafiri sau chiar numai 1 pers. in plus se prosteste si ma scoate din minti, ca stie ca de fata cu altii sunt mult mai ingaduitoare.
Voi cum va descurcati?
Eli
cu Bianca (13 iun) si
Andreas (17 aug)
elisor
mcrmiki spune:
Buna fetelor! Nu am mai fost demult pe aici.
Elisor, am vazut ca astazi este ziua lui Andreas, ii doresc tot binele din lume, sa fie sanatos, cuminte, sa asculte de parinti si un sincer "LA MULTI ANI FERICITI".
Si eu am o sora cu care nu prea am nimic in comun cu ea, stam foarte aproape si ne vedem foarte rar, fiecare are treaba, diferenta este de 1 an si 2 luni, dar degeaba, suntem firi diferite. Dar daca am fi vreuna la greu sunt convinsa ca ne-am ajuta, totusi sangele apa nu se face. Ma tot gandeam oare parintii pot influenta legaturile fratilor inca de cand sunt mici? Sa-i invete sa fie uniti si sa se ajute? Eu cred ca da.
Sa va mai zic o noutate: ne-am hotarat sa mai facem un bb, asa ca de una asta incercam si om vedea ce iasa, ne rugam la Dumnezeu sa ne dea un bb sanatos si sa fie si fetita daca se poate.
De cateva zile vorbim tare calm cu Bogdan, nu se mai uita la desene, nu mai tipam la el si este mult mai bine. Asa ca sfatul meu este sa aveti multa, multa rabdare.
Va pup pe toate si va mai astept la o mica barfa.
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)
Mickyyy spune:
La multi ani Andreas!
Miha, succes cu bb3! Si noi il vrem, dar am zis sa mai asteptam vreo cativa ani.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (31.03.2004)
Daria Maria (22.06.2005)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii