Clubul parintilor cu doi sau mai multi copii
Raspunsuri - Pagina 5
Ana68 spune:
Eli,LA MULTI ANI! lui Andreas....Sa cresca mare si sa fie sanatos.Sa va aduca numai bucurie si....sa va asculte!
Uite ca acum am reusit sa citesc si io ce ai postat.Sincer,chiar imi pare rau de ceea ce se intampla intre tine si sora ta.E o nefericire si e pacat....Eu,de obicei,fiind sora mai mare, las foarte mult de la mine si...ma gandesc ca viata asta e prea scurta ca sa stau suparata...mai bine las si vorbim...
Ce spui tu despre nazdravan...hehehehehe.
..nush daca nu e mama sa nu fi trecut prin cate treci tu:ma inscriu si eu in clubul asta al tau...Cum sa ma descurc?Iaca:azi tzip si mai dau si cate o palma,doua,maine vorbesc frumos,poimanine amenint,raspoimaine pedepsesc....si tot asa,fara rezultat....sau o fi unul ,dar eu inca nu il sesizez..
.Curaj!
Miha,ai dreptate ca parintii sunt cei care fac apropierea dintre copii...Ma rog,fiecare parinte in felul lui....
Felicitari pentru hotararea luata:sa fie intr-un ceas bun si....sunteti de admirat!Sa aveti parte numai de bine si sa te auzim cu vesti minunate!
Mamici,va doresc numai bine si sa fiti iubite!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
elisor spune:
Miha (mcrmiki),Ana-Maria, Mickyyy, Ce sa zic? M-ati surprins placut cu urarile pt. aniversarea lui fiu-meu, va multumesc din suflet si va doresc aceleasi gānduri bune copilasilor vostri si multa sanatate!
Miha (mcrmiki) - felicitari pt. hotarārea de a mai face un bebe, sa fie sanatos, e cel mai important lucru si daca va fi si fetita, fericirea va fi nepretuita!
Si eu zic la fel ca parintii tb. sa faca tot posibilul ca legatura dintre copiii sai sa fie una solida si sa-i incurajeze sa se ajute si sa se iubeasca.
Si noi pe Andreas l-am pregatit pt. momentul cānd in viata noastra va mai intra un bb si deocamdata, multumesc lui d-zeu, e totul bine, isi iubeste sora. Sper din inima sa fie doi frati care se vor iubi si ajuta unul pe altul.
Aseara dupa petrecere am "evaluat" pagubele, dar nu l-am certat fiind totusi ziua lui am zis ca il las sa se bucure, era asa fericit, dar azi tb. sa am o discutie mai serioasa cu el, partea proasta e ca ii place sa se dea "grande" cānd are prieteni in vizita si asta ma scoate din sarite.
Inainte de petrecere - curatenie, dupa petrecere - curatenie! Woffff!
Ana-Maria, sora-mea nu a sunat, dar i-a trimis un mesaj lui fiu-meu, pe mobil (al meu) cu urarile de rigoare, ce sa zic, "s-a scos"! La varianta asta nu m-am gāndit. Urmeaza ziua ei in sept. si acum chiar sunt derutata, sa procedez la fel sau sa o sun?
Mi-as dori mult sa ne impacam, dar zau nu stiu daca sunt sanse.
Hai, ca intru si pe jurnal sa vad ce-ti mai fac copiii!
Va pup si va doresc o zi/zile placuta/e pāna ne "auzim" again!
Eli, mami
de Bianca (13.06.2005) si Andreas (17.08.1998)
elisor
mcrmiki spune:
Elisor sa sti ca toti copii fac cum face Andreas, se dau mari si arata tot ce stiu atunci cand au musafiri, eventual sa-i explici cu vorba buna ca nu se cade sa faca asa, acum este mare, are 7 ani si nu ar fi frumos sa se comporte astfel. Si noi faceam asa cand aveam musafiri si ii disperam pe parinti, la fel fac si ai mei.
In legatura cu sora ta, nu stiu ce sa zic, nu ar trebui sa fiti certate, asa cum zice Ana: viata este prea scurta si nu merita sa fiti certate, mai ales ca va vedeti asa de rar. Poate ca ar trebui sa stati odata de vorba si sa vedeti de ce nu merge de fapt relatia voastra. Eu zic sa o suni de ziua ei si sa o feliciti, sa vada ca mandria nu-si are locul intre doua surori.
Stie cineva o reteta de fetite
? 
Va pupacesc pe toate!
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)
Ana68 spune:
Mey Miha.....hai ca m-ai facut sa rad..
...iti dau io,mama draga reteta de fetite..
...hahahahaha..
..mai sti bancul ala cu bula cand il intrba invatatoarea cum face tat-su baiat sau fata,parca,eu nu mai stiu bine bancul,si Bula zicea ca se urca pe ma-sa si spune :"baiat,baiat..."sau "fata,fata..."....hahahahahaha....Din experienta mea iti spun ca puterea gandului e mare,puternica...si pe urma mai sunt si zilele si ce mananci...asta asa am citit.Eu mi-am dorit rau de tot ca primul copil sa fie baiat.Este! Apoi, cand l-am cunoscut pe actualul meu barbat,dupa ce i-am vazut ochii,i-am spus:"vreau o fata cu ochii ca ai tai"....Nu are chiar culoarea ochilor tatalui ei,dar e fata!Succes!Tare simpatica ai fost cu reteta.....

Eli,iaca ce zice mandea,ca e mai batranica.....Suna-ti surioara si impacati-va....las-o ca e mai mica si poate mai orgolioasa.....Nu te certi cu o cunostinta si tolerezi uneori un prieten....dar pe sora ta...Stiu ca e greut uneori,ca te gandesti ca e sora ta si tocmai ea sa se certe asa cu tine de parca ati fi straine....Cunosc,ca si eu am trecut prin ganduri d-astea,dar se pare ca viata mi-a dat cativa pumni sanatosi de mi-am revenit la vreme....Hai,lasa supararea si....vorbiti!Cum ati petrecut de ziua flacaului?
No,mamicute,sa aveti parte numai de bine si sa fiti iubite!va pupez,ca Luana mea e racita si nu prea ma mai lasa pe la taste...
mcrmiki spune:
Ana, sa sti ca si la a doua nastere m-am gandit destul de mult ca vreau fetita, dar poate nu foarte mult, avand in vedere ca pe vremea aceea era tare bolnav socrul meu si eram necajiti. Acum am aflat ceva "retete" de fetite si vom incerca.
O sa va povestesc daca imi iasa si atunci o sa spun si reteta.
Noi astazi plecam in concediu si stam 10 zile, asa ca ne auzim cand vin. Pana atunci va doresc numai bine si voua si copiilor vostri.
Va pupacesc pe toate!
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)
Laura Takacs spune:
Ma treceti si pe mine pe lista?
Calin 9 ani 8 luni
Alex 1 an 10 luni
Revin cu povestiri despre puii mei.
Ana68 spune:
Mami Laura,bun venit!Sa-ti traiasca sanatosi copilasii si sa-ti aduca numai bucurii....
Miha,concediu frumos si relaxant....Abia astept sa aud reteta...hehehehhe.![]()
Eli,tragi chiulul?Ce faceti?![]()
Dragelor sa aveti un weekend placut!
elisor spune:
Laura - bun venit si asteptam sa-i cunoastem pe puiutii tai.
Ana-Maria, ce-ti mai fac mucosii? Sper ca s-au facut bine, mai ales ca vremea e ceva mai buna cu noi zilele astea.
E adevarat ca am intrat ceva mai rarut pe forum, mai mult la pag. de bb.
Incerc sa am o relatie cat mai buna cu Andreas, cu toate ca mi-e destul de greu cu firea lui. Ultima pb. a fost vineri cand a sunat maica-mea si voia sa-l intrebe cum a fost de ziua lui, ei bine, fi-miu nu avea chef sa vorbeasca, era preocupat cu nus'ce joc de-al lui. I-am zis ca nu am ce sa-i fac daca nu vrea sa-i povesteasca, ba da, sa-l oblig, mi-a spus maica-mea. Ei bine, chestia asta nu mi-a placut si am constatat a nu stiu cata ora ca maica-mea, din pacate, e depasita de cresterea unui copil. Imediat imi pune etichete cum ar fi: e obraznic, nu stiti sa-l cresteti, nu l-ati educat bine, etc., de fapt imi dau seama ca intotdeauna mi-am cladit viata numai ca sa o multumesc pe ea, niciodata nu era suficient de bine ce faceam (cu toate ca taica-meu era f. mandru de mine, din pacate el nu mai e de mult timp alaturi de mine), eu nu zic ca nu ma iubeste, din contra f. mult, dar nu stie sa arate lucrul asta, iar greseala asta nu vreau sa o fac si eu cu copiii mei.
In ziua de azi nu-i mai spui copilului ca e rau sau mai stiu eu ce etichetisme, copilul chiar se va comporta asa, cu mult tact si rabdare, tb. adus pe calea cea buna, ei maica-mea chestia asta o numeste lipsa de educatie, mai ales il acuza pe taica-su lui Andreas ca e prea ingaduitor cu el, dar Andreas il adora pe taica-su, atunci ce e gresit in toata chestia asta, ca eu nu mai inteleg.
Zau, am ajuns sa obosesc cu disputele astea si de suferit are doar copilul, nu-mi place ca s-a purtat asa cu ea (mai ales ca il iubeste si ea f. mult, dar decat o tona de jucarii si haine, mult mai mult fac niste vorbe bune, zic eu).
Maica-mea vine in sept. si ma gandesc deja cu groaza ca sigur ne vom certa din cauza lui Andreas, cu ea nu pot avea o discutie normala, pt. ca daca ii zic ceva eu sunt nerecunoscatoare in ochii ei.
Nu stiu ce sa zic, dar cred ca daca as investi mult mai mult in copilul meu si nu mi-ar mai pasa la tot pasul ce zice maica-mea, cred ca as iesi in avantaj, cu toate ca e dureros sa stiu ca o supar, dar va tb. sa aleg intre ea si copilul meu, nu stiu poate suna cam dur tot ce am scris, dar daca nu ar fi adevarat ar fi mult mai bine, dar ce rost are sa cosmetizez adevarul?
Ufffffffff, m-am descarcat si eu, ce bine imi e!!!
Ziua lui sara-mea e in sept. si tot oscilez intre a o suna si anu o suna, dar cred ca o voi suna si in functie de dispozitia ei o voi aborda si eu.
Totusi cred ca nu ar fi prea rau daca m-as duce la un psiholog sau psihiatru sau neuropsiholog sau ce mai fi, poate primesc ajutor mai mult si ma edific si eu asupra a ceea ce am de facut.
Nici nu stiu cum sa abordez pb. la psiho..., sa merg la stat sau la privat, imi ia o caruta de bani pe sedinte sau totul se termina repede? daca aveti sugestii le primesc cu placere, multumesc.
Miha - concediu placut si mult succes la fetita!!!
Sa aveti o saptamana usoara si sa va mearga din plin!
Eli mamisor de Bianca & Andreas
http://community.webshots.com/user/1972e
Ana68 spune:
Elisor,copilasii sunt in revenire din raceala...Luana mai are muci,dar Alex inca tuseste si are muci la greu...Incet-incet!
De chestia care povestesti tu referitoare la mama ta,m-am lovit si eu in relatia lui Alex cu tatal meu si surorile mele....Cu tatal meu am inteles,hai ca o fi fost alta generatie,alta conceptie de educare a copilului....cu toate ca pe noi ne-a educat bine ,pot spune...Dar cu surorile ce sa zic?Ca diferenta dintre noi e de 5 ani si jumate...Ele cam tot ca mama ta spuneau....Acum si-au mai modificat parerile,dat fiind poate faptul ca au mai crescut...si poate si faptul ca una din ele are si ea copil la randul ei si a vazut ca nu prea este cum stia ea...
Cu mama ta...la ce bun sa te superi,sa te enervezi?Spune si tu?Vine sa stea la tine pentru totdeauna?Pai daca vine doar in vizita ce pierzi sa iti spui ca uite sta numai atat si o suport perioada asta,a plecat si gata.Asa am patit si eu cu mama lui Marius....draga de ea,ca s-a dus acum un an dintre noi....O femeie extraordinara,care a crescut 4 baieti...Dupa ce am nascut-o pe Luana a venit in vizita la noi,sa-si vada nepoata...etc,etc...Si nu mai contenea cu sfaturi: ca trebuie facut asa la bebe,ca trebuie pus aia si aia asa....si chestii d-astea.Am facut si ca ea,ca altfel ne-am fi certat(exemplu:am pus un miez mic de paine cu putin zahar intr-o bucatica de tifon ,l-am innodat si i l-am bagat Luanei in gura ca sa adoarma,chipurile,si sa nu mai planga)si ce am murit?Nu...Apoi am zis ca ea,am facut ca mine....Am cautat sa fiu diplomata si gandul care mi-a dat curaj a fost"sta 3-4 zile,ce rost are sa ma cert cu ea,ca pleaca si cine stie cand o mai vad".Si asa a si fost,ca nu am mai vazut-o niciodata de atunci...In schimb Marius a fost cu comentariile si trebuia sa il suport si pe el ,care se enerva pe metodele empirice de crescut copii ale mamei lui...
Cu sora ta zic si eu ca frumos si elegant ar fi s-o suni si sa ii spui urari de ziua ei....Ce ai de pierdut?Aaaa....orgoliul bata-l vina!Lasa-l naibii de orgoliu,e sora ta si sunt convinsa ca si ei,in sine ,ii pare rau ca s-a certat cu tine si ca abia asteapta sa stati de vorba....Incearca!N-o sa-ti ia nimeni capul!Pe bune!![]()
Chestia cu psihiatru sau psihologul....nu am inteles-o..
..La ce iti e necesar sa cheltui banii cu astia?Simti ca asa trebuie sa faci?Pai daca tu nici nu sti ce vrei sa le spui si de ce mergi la ei,la ce te mai duci?De florile marului,ca sa cheltui banii?hehehehehe..![]()
![]()
..Ia ia-l frumusel pe flacaul tau si de banii care vrei sa-i cheltui cu doctorul mergeti si trageti o distractie in doi,tu cu fi-tu,la o cofetarie,la un film....prin Poiana la vreun strand...Hehehehehe..
.sa am eu bani de cheltuiala,pai ar fi lumea mea....
Eli mama draga,sper ca nu te-ai suparat pe mine pentru toata polologhia pe care ti-am facut-o....Am scris si io,ca m-am gandit ca si tu la randul tau poate ai scris pentru ca ai nevoie sa te descarci si ca ,poate,vrei sa isi dea careva cu parerea....Iaca ca m-am gasit io sa dau cu pareri in tine..
...Sorry daca am gresit,astept sa ma mustruluiesti....da' sa sti ca eu zic din suflet,ca asa mi-i felul,cand vad pe cineva suparat,chiar daca nu-l cunosc,sa-l ajut,macar cu o vorba buna daca pot.
No,plec acum.....Se pare ca Mos Ene ii da tarcoale Luanei si cam nu ma mai inteleg cu ea....iti doresc numai bine si sa auzim lucruri bune!
mihaela_s spune:
Bine v-am gasit si regasit pe unele dintre voi in acest club!
Sa ne prezentam: Diana-9 ani pe 22 noiembrie si Silvia-2 ani pe 10 septembrie. Intre fetele mele e diferenta de 7 ani, la fel cum este si intre mine si sora mea. Deocamdata nu pot spune ca se inteleg, Diana e mai mult la scoala(acum e plecata in vacanta, nu e acasa), eu acasa cu Silvia. Serile le petrecem impreuna, dar Diana a lasat-o mai moale cu joaca...nu se poate juca din cauza Silviei...pe ce pune mana Diana, urla cea mica ccc ca vrea ea...daca Diana se duce in camera lor, Silvia urla in fata usii ca vrea si ea acolo...e nasol deocamdata.
Diana e relativ cuminte, are ea unele chichitze in capsor pe care nu le poate scoate nimeni, dar ne intelegem destul de bine. Cea mica in schimb e la varsta NU-NU, trebuie explicat fiecare gest, fiecare refuz, uneori accepta, alteori plange...o mai momim cu cate ceva ca sa-i distragem atentia. Are o personalitate de invidiat, unde Diana la varsta ei era cuminte si ascultatoare, Silvia e ca un baietoi...foarte curioasa si cercetatoare, nu-i scapa nimic-nimic. Peste o saptamana va incepe gradinita si sunt curioasa, desi am si emotii, cum se va descurca in colectivitate si cu despartirea de mine. E foarte mamoasa, de fapt si Diana a fost si inca mai este asa.
Despre mine si sora mea pot sa va spun ca e prietena mea cea mai buna si eu pentru ea la fel. Desi de 2 ani jumate suntem foarte departe una de cealalta, relatia a ramas la fel de stransa, avem tf. si comp. prin care tinem legatura. cand eram mici ne bateam, ea voia mereu sa fie coditza mea si asta ma enerva la culme. Ea a fost foarte baietoasa si alintata, facea numai ce voia in casa si la fel face si acum. Norocul ei ca a dat peste un barbat care o accepta si o iubeste asa cum e. Abia dupa ce a intrat la facultate am inceput sa avem o relatie frumoasa, sa fim prietene adevarate. Pana atunci eram din generatii diferite parca si nu ne prea intelegeam.
Hai va pup si ne mai auzim cu povesti despre nazdravanii/nazdravanele noastre.
Mihaela si
fetele mele 
Silvia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
bebelusi august-septembrie 2003