Clubul parintilor cu doi sau mai multi copii

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna mamici!

Azi e a doua zi de gradi pt. Maria. Ieri s-a comportat f. bine, doar ca nu sta la grupa de cresa si fuge la gradinita la grupa mica. Azi am lasat-o pe scaunel la grupa mica, asteptand sa inceapa lectia. Mi-au zis ca nu e nici o problema, poate chiar ramane acolo daca se acomodeaza. Doar ca la cresa sunt mai bine ingrijiti (intrebati de o mie de oro de olita, mananca in clasa, nu in sala de mese, li se gateste separat, sunt hraniti de ingrijitoare), plus ca imi place mai mult educatoarea de aici.

Ma astept totusi sa planga zilele astea, cand isi va da seama ca trebuie sa mearga zilnic.

Stefan e tare fericit ca ma joc numai cu el .

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofiabebe spune:

Cristinei i-am raspuns pe PM, stie ea, in principiu sunt de acord cu ce ati spus voi.
COrnelia, felicitari pentru scolarita! Zi asa, ii place la aia mai mari, haha. Si noi am inceput: a fost prima zi de gradi, apoi a doua zi, azi e a treia, ha, ha! Prima data a fost fericita, chiar nici un copil nu a plans, cand a vazut ca nici un parinte nu mai pleaca, stateam de vorba cu doamna, zice: "Hai plecati odata ca noi vrem sa ne jucam!"
Ieri nu vroia sa se scoale (la 7 juma, ea la 8 jumate-9, daca se putea si la 10, asa era obisnuita) dar am imbunat-o i-am zis ca mergem pana acolo si daca vrea ramane, da ca nu, nu, iar la pranz daca vrea sa doarma acasa sa-i spuna doamnei si ma suna (adoarme cam greu, dupa 2, ca atunci e ea invatata). Am fost cu FIlip acolo la 12 juma, a mers asistenta la ei si mi-a transmis ca nu sunt probelme, deci m-am linistit. Si dupa gradi am mers la cofetarie, ne-am dat in masinute, am cumparat ochelari, sa vedem ce mai urmeaza. Azi l-am dus pe FIlip la ea in camera, o tragea de pijama si s-a sculat vesela. Dar prietena ei a plans rau. Asta e, sper sa nu inceapa si a mea maine, ca ei sunt ca maimutele.

Filip merge ca babele cu ... cadrul :) Adica il pui in picioare langa carutul de papusi al sora-sii si el se misca, iar uneori sta in picioare singur. In ham se lasa ca puturosu in fata. A facut s icativa pasi cu hamul, dar credea ca il sustin. Spune din ce in ce mai multe silabe asemanatoare cu ... realitatea, ca radem ce scoate.

Si ce gospodine sunteti, mai! Eu am pus niste fasole la congelator, si vinete da' p-alea mi le-a adus mama.

Gandacelu' are problemecu netu cica. Ii urez insanatosire completa s irapisa a computerului virusat.

Sanatate si succes cu gradi la toata lumea.
Va pupam,

bebe si puii:

Trageti cu ochiu'
Poze de la Ploiesti (august)
Acasa, inainte de mare
Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Buna fetele!
Am revenit din concediu, dar nu am apucat sa ma odihnesc, decat cu o zii inainte.
Bogdan a inceput gradinita de luni, la o alta si a fost putin timorat, dar astazi nu a mai comentat nimic. Sa speram ca va fi bine; sunt tare incantata de gradinita si de educatoare si ma bucur ca sunt putini in grupa si se poate ocupa mai bine de ei. Vlad in schimb este mai marait cand plecam pt. ca plecam toti si el ramane singur acasa si probabil s-a obisnuit mult cu noi acum in concediu.
Nu s-a gasit inca nimeni care sa mai vrea si sa-l faca pe cel de al trei-lea copil??? Noi suntem singurii nebuni??? Noua nu ne-a reusit in prima luna, dar nu ne-am pierdut speranta, doar ca luna aceasta nu as vrea sa raman pt. ca as naste intr-o perioada mai nasoala pt. mine, dar pana la urma fie ce-o fi.
Acum ca a cam venit frigul si trebuie sa stam mai mult in casa are cineva idei de jocuri tentante? Cum si cu ce se joaca copii vostri? Ce ii acapareaza? Bogdan daca nu are de lucru il bazaie pe Vlad, sau il bate si nu mai stiu ce sa fac.
Va pupacesc pe toate si mai vorbim.

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Salutare,dragutele mele!
Miha,tare curajoasa trebuie sa fii daca te gandesti la cel de-al 3-lea copil,eu abia ma descurc cu 2,imi plac mult copiii dar e f.greu daca nu ai ajutoare.
Georgi a inceput gradinita,grupa pregatitoare,este o domnisorica mare,iar Mihai cel nazdravan a inceput sa mearga in picioare si s-a obisnuit afara,cum se trezeste dimineata bate cu pumnii in usa sa mergem pa-pa.Este tare greu,dimineata o duc pe Georgi la gradi cu Mihai dupa mine,la pranz este ceva mai complicat pt.ca atunci doarme cel mic,intre orele 11-13 si sunt nevoita sa apelez la alte mamici sa mi-o aduca acasa,ori trag eu o fuga si o iau in graba sa nu se trezeasca teroristul ca tipa rau de tot daca se vede singur.
Acum ca a inceput sa se strice si vremea,stam mai mult in casa,lui Mihai ii place sa se joace cu jucarii muzicale sau sa mazgaleasca caietele sorasi,ii dau coli sa scrie si el dar tot caietele il tenteaza.Cand am eu treaba in bucatarie,el printre picioarele mele,deschide dulapurile si scoate farfurii,oale,tigai...cu astea se joaca copilul meu,desi are casa plina de jucarii.Din sifonier scoate hainele,isi pune pe cap toate minunile,arunca din biblioteca reviste,carti...daca nu-l las se tavaleste pe jos si-si da cu capul de covor,este tare incapatanat.Gata ca v-am plictisit!
Va !

Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Camelia,citind ce ai scris de Mihai cel nazdravan...parca citeam despre Luana mea...
Copilasii astia ai nostri chiar ca debordeaza de energie....Ca sa nu va povestesc cum sunt zilele ploioase fara o scurta plimbarica,macar,pe afara...Cosmar,asta e cuvantul!
Ei,mamicutelor si a venit si toamna...Iaca si eu sunt aglomerata cu copilul cel mare,cu lectii...multe si grele.Am inceput sapaturile prin creier dupa amintirile din clasa a III-a,insa nu se prea potriveste ce nu am resetat cu ce este acum...
In 3 octombrie merg la munca....Azi m-a anuntat o colega de servici ca mi-a venit decizia de reangajare.Trebuie sa fac si vizita medicala la medicina munci,care,naiba s-o ia,habar n-am unde e,trebuie sa dau o fuga si pana la Bucuresti sa negociez salariu...Mi-e groaza!
No,hai ca m-am descarcat!Va pup pe toate si sa aveti parte numai de bine!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Eu deja sunt in crize de nervi ,Georgi a racit la gradi(majoritatea copiilor din clasa lor tusesc si stranuta),chiar nu inteleg de ce parintii isi duc copiii bolnavi la gradinita.De ieri ii curge nasul,am mers la medic,ne-a zis ca are un pic rosu in gat si sa-i dau nurofen,vit.C si amoxicilina(nu stiu,sa-i dau antibiotic pt gututai?).Problema cea mai grava este ca trebuie sa o tin departe de cel mic iar Mihai o smotoceste intr-una,o trage de par si se tine dupa ea peste tot,daca nu-l las sa faca ce vrea el este jale mare!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Camelia iti pot spune ca noi am avut probleme destul de dese mai ales in primul an de gradi, dar si in al doilea. Eu nu imi trimiteam copilul bolnav la gradi, dar ma gandesc, ca sunt unii parinti care chiar nu pot lipsi de la lucru si nu au cu cine sa-si lase copii. Asa ca eventual incearca sa-i dai cat mai multe vitamine si din fructe.
Va doresc la toate week-end placut!

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

N-am mai scris de mult pe-aici, doar v-am citit.
Camelia - sanatate multa Georgianei. Nici eu nu l-am dus la gradi cand era racit pentru ca mai mereu imi facea si febra, dar asa ca tine ma revoltam cum alti parinti ii duceau raciti, eu am putut sa-mi iau medical pentru Andreas pentru ca nu aveam cu cine-l lasa, dar am inteles ca altii nu puteau nici medical nici cu cine sa-i lase. Asta e dezavantajul la gradi, dar eu nu regret ca l-am dus la 8 ore nici un minut pentru ca a fost foarte bine si faptul ca mi-a racit mult si des asta e, l-am tratat si am mers mai departe.
Antibiotic?! hm, si eu eram hotarata sa nu-i mai dau, dar cand am vazut ca nu cedeaza mi-am spus in gand ca dr. are dreptate si i-am dat pentru ca stia ea mai bine decat mine. Andreas a facut 6 luni de moldamin pentru ca a avut streptococ (de la o raceala netratata corespunzator sau pana la capat). Ii voi repeta aslo si sper sa nu mai trebuiasca sa-i fac moldamin.

Noi am inceput scoala si deocamdata ne chinuim cu lectiile, dar avem un f.b. in carnet!!!

Eli mami de Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Nu se pune problema ca n-ar avea cu cine sa-si lase copiii bolnavi acasa,la gradi este program pana la ora 12,cei care vin dupa copii sunt bunici marea majoritate,exista doar nepasare.Georgi mi-a zis ca o fetita ce statea langa ea tusea f.tare fara sa-si puna mana la gura iar cand i-a facut observatie a spus ca nu vrea.Asta este,sunt constienta ca se imbolnavesc mai des in colectivitate,eu am inceput sa-i dau tablete de echinaceea cu vit.C si tinctura de propolis,sper sa dea rezultate.

POZE

Mergi la inceput

Gata,am scapat si de raceala,suntem bine si nu am luat nici antibiotic!
Mihaita in continuare este plin de energie,acum si-a redus si somnul de dupa-amiaza,doarme doar maxim 2 ore(12-14) iar seara se culca pe la orele 22,trezindu-se dimineata la ora 7.Sunt tare obosita,nu ma pot odihni nici eu pt.ca la orele cand doarme el ziua, vine Georgi de la gradi,urmeaza ritualul cu schimbatul,spalatul,apoi papa...iar cand sa zic ca ma intind si eu...se trezeste mafi .
Dar voi ce-ati patit?Ma lasati sa "vorbesc singura?"

POZE

Mergi la inceput