Clubul parintilor cu doi sau mai multi copii

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Buna mamicilor!
De mult timp nu am mai scris, dar de citit sa stiti ca am citit. Bun venit in clubul nostru tuturor fetelor!
Am vazut ca toate cam aveti probleme cu comportamentul copiilor. Care ar fi oare cauza? Ii prea alintam noi? Eu am ajuns la concluzia ca noi suntem de cele mai multe ori vinovati de comportamentul lor. Suntem nervosi, stresati si nu avem timp sa ne ocupam indeajuns de ei. Ne enervem si tipam la ei, ei la randul lor tipa, dar de unde au invatat oare sa tipe. Zilele astea am incercat sa fim cat mai calmi cu copii si vreau sa va spun ca a fost mult mai bine. Bogdan a fost bagat in seama mai mult, i-am explicat tot timpul cu calm si va spun ca a fost mult mai bine. Trebuie sa fi ferm intotdeauna, daca i-ai spus ca nu are voie, asa sa fie si cu timpul isi va da seama ca daca nu face cum este mai bine (cu explicatiile de rigoare de ce trebuie sa faca asa) nici el nu va primi ceea ce vrea.
Pentru fetele care nu mai fac fata si cu casa si cu copii, lasati-o mai moale cu casa, nici eu nu prea pot, dar am incercat weekend-ul asta si a fost tare bine, nu am facut nici mancare, am fost la iarba verde si am facut gratare si gata.
Cornelia nu te-ai gandit ca poate fetita ta nu are nevoie de atata somn? Fiecare copil are nevoie de un nr. de ora de somn si daca nu vrea, atunci eu zic sa o lasi asa si poate si seara va adormi mai repede si mai usor.
Va pup pe toate si va doresc numai bine. Acusi incheiem capitolul si eu nu ma stiu cu listuta. Cine ma ajuta? Cine ma ajuta sa-mi pun si eu niste poze?

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Buna

Abia acum am observat ca s-a creat acest club! Ma inscriu si eu, Ioana 7 ani si 2 luni si Damian 11 luni.

Damian a fost foarte dorit de Ioana, de fapt ea m-a convins ca mai trebuie un bebe pentru ca mie, sincer vorbind, nu prea imi mai ardea de inca unul mic, desi tati ma batea non stop la cap, dupa atatia ani punand si cariera in fata. Acum sunt super incantata ca-i am pe amandoi, nu-mi concep viata fara nici unul din ei iar Ioana il iubeste pe Damian pana la disperare si cred ca si reciproca este valabila pentru ca atunci cand Damian o vede pe Ioana rade si se bucura foarte, foarte mult.

Amandoi sunt cuminti,Ioana incepe scoala, Damian chiar foarte cuminte, sta acolo unde il pui, mananca orice i-as da (acum are o perioada mai proasta ca nu mai vrea lapte) deci sunt o mamica fericita

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Dragele mele!
Acum am si eu putin timp sa stam de vorba virtual,am terminat de facut ordine in bucatarie caci parca ar fi cazut o bomba asa de incurcate erau toate de ieri.Pana aseara tarziu am facut zacusca si se adunasera o multime de vase,acum gata,le-am rezolvat,la fel si pe copii,au mancat si acum dorm ca valizele iar eu in loc sa dorm caci sunt franta, bantui ca zombi pe DC .
mcrmiki,asteptam pozici cu cei 2 nazdravani,incearca sa-ti pui poze pe site-ul: www.webshots.com ,aici au o problema mai veche cu albumele.
Sa stiti ca aveti dreptate cu nervii copiilor,de obicei sunt si ei mai nervosi cand nu prea avem noi timp de ei,cand sunt bine dispusa si ma joc cu Mihaita este cel mai vesel si scump copil,chiar ma intelege cand vorbesc cu el,ma priveste atent si reactioneaza cand ii zic sa aduca mingea (parca ar fi un catelus dresat)sau cand ii spun ca trebuie sa pape,zice si el "papa".Noi,neavand ajutoare,sunt nevoita sa ma descurc singura cu treburile casnice care nu se termina niciodata iar atunci copilul se simte neglijat si incepe sa se manifeste nervos,la inceput este matait si se tine dupa mine,eu ignorandu-l,aud doar bang-bang apoi tipete...Mihai se loveste cu capul ori de perete,ori de covor iar daca nu il opresc la timp isi trage niste cucuieee...Dar gata,mi-am propus sa o las mai usor cu treaba si sa ma ocup mai mult de copii (ce bine ar fi sa si pot).
Va pe toate!

Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

salutare tuturor!
noi nu ne inscriem inca in club, dar inaintam cererea, pentru ca bb2 e inca la mami in burtica. dar mi s-au intins antenele cand am vazut despre ce e vorba
la noi problema e arzatoare.. ce sa facem.. si ce sa nu facem cand vine bebelusha. daca luam in calcul si cei doi ani si apropae 4 luni pe care ii va avea andrei+crizele de rigoare specifice varstei... deja ma cam ia frica.
exclus varianta de ajutor, suntem doar eu si tati...
ce sfaturi imi dati pe termen scurt??
1. am zis ca nu-l ducem pe andrei la bunici cand o sa nasc. vreau sa fie aici, cat o intelege... asta e, dar nu vreau sa aiba impresia de "peter pan", sa gaseasca alt copil la intoarcere. mai ales ca nu da semne sa priceapa ca mami are in burtica un bb asa cum vedem altii prin carucioare.
2. l-am lasat in patutul lui, si o sa avem un altul pt bb. asta pt ca e foarte atasat de patut, acolo doarme, acolo se refugiaza cand il cert pt diverse...
3. pt bebe am in prima faza un cosulet, nu stiu daca o sa pot sa iau patut asa repede. cat de expusa o sa fie?? risc sa o dezmembreze andrei???

si... ca sa avem si noi ceva "experienta" la activ, intre mine si fratele meu sunt 3 ani jumatate. ne-am batut si ne-am paruit la greu, pana am ajuns eu la liceu. dar ne si intelegeam, mai ales cand venea vorba de prostii... geloasa nu am fost niciodata, desi multora li se pare ca exagerez, eu imi amintesc cum ascultam cu urechea la mama pe burtica inimioara lui, si cand am fost la spital sa-l vad si un nenea doctor mi-a aratat cel mai frumos bebelus de-acolo, care era AL MEU, dar nu-l puteam lua acasa chiar atunci. mi l-am dorit enorm.
cum era pe vremea comunistilor, am fost copil cu cheia de gat si cu grija lui, de ajunsese intr-un timp sa-mi spuna "mama2"... si a lamurit-o pe mama ca eu am grija de el, eu ii dau sa manance, deci merit "titlul".
crize de gelozie am facut insa muuuulte. fata de parinti erau cat se poate de reale. si le faceam , recunosc, sa-i scot din sarite. nu au facut diferente intre noi, mereu s-au purtat echitabil, dar le faceam amandoi intentionat... pt ca potoleau pe unul sporind "portia", primea si al doilea ceva in plus... doi ticalosi mici, incercam sa exploatam la maxim situatia.
cert e ca si acum mama e convinsa ca noi ne-am invidiat reciproc... si ca ea a gresit undeva daca noi am avut impresia asta. nu o judec, dar poate asta e singurul capitol la care n-a gresit.
acum eu si frate-miu ne intelegem extraordinar. avem "echipa" noastra... de-asta am si zis ca vreau doi copii, chiar daca nu e usor in ziua de azi.

Cristina 27+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

cristinamh,super album si super pozici,sarcina usoara si sanatate maxima tie si lui Andrei!
Eu ca sa impiedic crizele de gelozie dintre copii,am implicat-o pe Georgi in cresterea celui mic,ma "ajuta" sa-i fac baie,sa-i schimb pampersul,ii da apa din biberon...si este f.incantata si protectoare,il iubeste enorm si chiar nu este geloasa,are mare grija de el.
Va pe toate!

Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

Mergi la inceput

Cristina parerea mea este ca poti incepe prin a-i repeta lui Andrei de cate ori ai ocazia ca ai un bebe in burta pe care o sa-l iubiti totii, ca vor fi doi si va avea cu cine sa se joace, ca atunci cand va aparea bebele nu se va schimba nimic in legatura cu el, ca il veti iubi intotdeauna la fel ca si pana acum. Este foarte bine sa fie cu voi, atunci cand vi cu bb acasa, sa-l implici si pe el in cresterea si ingrijirea bb. Nu ii schimba patutul, nu lua nimic din ce este al lui si sa dai la bb, decat daca el vrea sa-i dai. Dupa ce mai creste bb ii poti zice lui Andrei ca acum el este mai mare si ar fi cazul sa se mute intr-un pat mai mare, pt. ca asa fac copii mari. Tot timpul sa-l bagi in seama si pe el, sa nu ajunga sa se simta neglijat, cu toate ca la diferenta asta mai rar sa nu fie probleme. Vorbeam cu un medic psiholog care mi-a zis ca gelozie intre frati va exista pana vor fi adolescenti, asa ca ... Ma bucur mult ca te intelegi cu fratele tau, eu am o sora cu 1 an si 2 luni mai mare, ne-am batut pana s-a maritat, dar nu ne-am inteles niciodata prea bine, stam foarte aproape, ne vizitam foarte rar si nu prea ne povestim. Nasol! Mi-ar fi placut si mie sa ne intelegem, dar la o adica sangele apa nu se face si daca sunt probleme ne ajutam.
Ce mai faceti fetele? Nu mai dati nici un semn de viata?
Noi continuam cu calmul si vreau sa va zic a dat cele mai bune rezultate de pana acum in "imblanzirea" lui Bogdan. Sa nu-l deochi, dar chiar s-a calmat binisor de cateva zile. Eu nu il mai las la desene decat pe calculator, si ala doar cand este foarte cuminte, desenele de la televizor il agita si invata tot felul de expresii.
Concluzia pt. mamele mai disperate din cauza copiilor, incercati sa fiti cat mai CALME!
Va pup pe toate si va doresc o zi cat mai buna!

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga

Mergi la inceput

multumesc mult pt laude (la )

incerc si eu sa-i tot povestesc... ba chiar am incercat sa-i arat cum misca bebe, poate se prinde ca e ceva viu acolo in burtica aia imensa a lu' mami.
am zis ca vreau sa-l aduca si pe andrei cand ma va scoate din spital. stiu ca va fi cu catel si purcel, cu bagaj si toate cele... da' vor fi si poze de familie la iesire... musai sa fie si andrei acolo. o a doua masura, inspirata de la o prietena, e ca andrei sa primeasca de la iris un cadou cand isi va vedea pt prima data surioara. cred ca va prinde bine, ca uite, daca ea ii da, sa fie si el dragut.
la baita... mai greu o sa fie sa-l convingem ca nu pot face baie impreuna. si sper sa aiba rabdare sa faca intai bebelina baita, apoi sa se balaceasca el...

Mergi la inceput

Sa sti ca faza cu cadoul am mai auzit-o si cred ca este o idee tare buna. Ar mai fi o faza, atunci cand iesi din spital vor veni multi sa-l vada pe bebe, poate vor aduce si cadouri si majoritatea nu se vor gandi sa-i aduca ceva si lui Andrei care se va simti neglijat, asa ca ar trebui sa ai tot timpul ceva la indemana si pentru el.
Va doresc numai bine!

Mergi la inceput

Miha, ai dreptate... pt ca si eu am facut greseala asta. m-am dus la vara-mea la bb2, si aleia mai mari nu-i luasem nimic. pt ca pur si simplu nu mi-a trecut prin cap. si cand am terminat cu bb2, pe surioara lui am gasit-o plangand in balcon ca pe ea n-o mai iubeste nimeni. era cam tarziu sa-mi trag o mama de bataie.
uf... cred ca o sa iau o cutie mare cu ciocolata, si de fiecare data sa-i dau si lui andrei cate una. ca ma indoiesc ca va primi si el ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Crisitina, din ce am mai citit pe forum , baieteii il primesc mult mai bine pe bb2! Sunt sans es afie ok. Eu i-am vorbit Mariei de la inceput, stia ca am un bb in burtica, il iubea, vorbea cu el, dar de atunci am prins ceva semnale negative, pt. ca in timp ce ma mangaia zambitoare pe burtica, imi mai scapa si cate o palmuta .

La intoarcerea din maternitate, i-am luat si noi un cadou MAriei din partea lui bb, de care a fost incantata. Chiar si cei care veneau sa il vada pe Stefan, o bagau f. mult in seama si chaiar i-au adus cadouri si ei. Am incercat s alimitez dezastrul cat am putut. Eu nu am vrut sa vina sa ma vada la spital, mi-a fsot frica sa nu fie prea impresionata de priveliste, plus ca ar fi trebuit s ao scoata de acolo in urlete. Ea ne-a asteptat acasa la iesirea din spital, cu toate c asi mie mi-ar fi placut sa vina cu tati sa ne ia, dar mi-ar fi fost f. greu sa stau in spate cu doua scaunele de masina (ca nu as fi putut sa o las singura sa ii scoata ochii).

In ceea ce priveste "riscul de dezmembrare" , eu cred ca e destul de mare. Oricat de binevoitor e copilul mai mare, nu trebuie lasat nici un moment singur cu bb!!! O spun din proprie experienta. Eu doar daca intorceam putin capul, Maria reusea sa ii bage degetele in ochi, sa il traga de picioare sau chiar sa il loveasca! Acum e f. iubitoare, ii las zilnic sa stea unul langa altul in patut sau pe paturica, dar sunt vigilenta.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput