Clubul parintilor cu doi sau mai multi copii

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

V-am citit printre picaturi, dar e greu tare cu scrisul... mai ales ca iar m-a doborat oboseala.

Sofiabebe, deci mai sunt sanse, nu??? Ca eu acum o laud pe Maria cat de dulce si iubitoare e, ca peste putin timp sa ma apuce plansul, ca nu mai stiu cum sa ma port cu ea, ca sa ma asculte. Are zile bune si zile rele, dar cele rele ma termina .

Kulta, bine ai venit in clubul asta select . Multa putere ca sa le poti face fata bebeilor!

Gandacelu, ne bucuram sa avem o vedeta (Ile ) printre noi!

Mihaela, multumim de aprecieri. Pupici fetelor!

Camelia, MAria nu se loveste singura (ea e tare prudenta ), doar tipa, ma impinge si se incapataneaza. Daca nu vrea sa faca ceva, nici o sansa sa o oblig.

Voi cum va culcati copilasii? Noi nu avem decat doua dormitoare si as vrea sa incep sa ii culc impreuna, dar..inca nu am curaj. De la ce varsta i-ati mutat in aceeasi camera?

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Corenlia - Andreas doarme singur in camera lui de cand a venit pe lume, dar atunci aveam bebeinterfon (intre timp l-am dat ca nu ne gendeam ca vom face un copil), iar pe Bianca o culcam in dormitor cu noi si nu cred ca o sa-i duc patutul la Andreas mai devreme de primavara (cam 10L), sa o vad "pusa pe picioare", Andreas incepe scoala si nu as vrea sa-l deranjez cu nici un chip.
Eu eram curioasa daca cineva are paturi suprapuse ce parere are despre ele, ca nu stiu cum vom face cand ii mut impreuna, eventual sa schimb dormitorul meu care e f. mare cu camera lor, de aia la 2 copii de sexe diferite e fain sa fie 4 camere, mai vedem.

Camelia - eu zic sa stai linistita cu psihologul ca are doar un pic peste 1 an, e greu, stiu ca si noi ne-am confruntat cu un bebe cu muuuulta personalitate (leu), dar baga comunicare la greu cu el si eventual, mai lasa de la tine sa vezi cum reactioneaza. Poate "NU" nu este o solutie. M-am gasit eu sa dau sfaturi, dar daca as fi procedat asa cum spun altora poate as fi avut un copil mai cooperant, poate am mai multe sanse cu Bianca.
Asa cum zicea si Sofiabebe e foarte adevarat ca sunt multe etape in viata unui copil, de la da la nu nu-i decat un pas. Mai ai rabdare, nu e cazul de psiholog, zic eu, dar daca vrei sa fii tu linistita si impacata, atunci nu ma asculta pe mine.

Gandacelu - bine ai venit printre noi, vrem povesti...

Kulta - iti doresc ca Sebastian sa creasca precum fat-frumos, intr-o luna, cat altii in 10, ca sa nu ti se para greu dupa ce pleaca mami. Succes si nopti cat mai linistite!

Vorbareata Ana-Maria pe unde esti?

Eli cu Bianca & Andreas si Botezul 27.08.2005

Mergi la inceput

Camelia - daca-mi permiti sa-ti spun, in legatura cu pozele, pune " inainte de http si " dupa camelia72 si ar tb sa apara Poze, asa am invatat si eu de la fetele de pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Aici sunt Elisor....Am tot bantuit zilele astea pe DC,dar mi-am luat o pauza,am petrecut ceva mai mult timp cu familiuta mea....
M-am uitat la pozele de la botezul Biancai....mey,mey....frumoasa fata ai!Sa creasca mare,sanatoasa si frumoasa!De baiat...ce sa mai zic?Zici ca e mami ,cap-taiat!E inaltut Andreas....Am vazut ce nasica moderna are Bianca....Sa fiti sanatosi cu totii!
Cornelia,si noi tot la doua camere stam...La noi e un mic compromis,ca sa zic asa:Marius sforaie...nu se poate dormi,asa ca eu cu copiii dorm in sufragerie,iar Marius in dormitor,unde de fapt si-a amenajat si pentru lucrul la calculator,caci e pasionat si pierde si din noapte muncind)zici ca e la Nasa) ...Asa ca eu cu Luana dorm pe o canapea extensibila,iar Alex pe o Magic Sofa Bed...
Camelia ,nici eu nu cred ca e cazul sa-l duci pe Mihaita la doctor...E varsta cand au si ei ceva de spus(cam tot timpul),cand vor sa fie bagati in seama,cand au spirit de fronda,vor sa nu mai asculte si chiar vor s-o faca ca sa vada cum reactioneaza cei mari,adica vad sau nu ce face copilu'?Uite,si eu am trecut prin asta cu Alex,basca,mama nebuna,m-am luat dupa sor-mea,asistenta medicala,deh! si am dus copilu' sa-i fac EEG(electroencefalograma)....Nu iti mai spun ce chin a fost cand s-a vazut in spital si pana l-am adormit....Pe urma hai cu rezultatul la neuropsihiatire infantila....L-a pus doctora intr-un maldar de jucarii,l-a intrebat cate ceva si dupa ce l-a observat putin,s-a uitat la mine peste ochelari,cu o mutra greu de descris:"ce vreti,doamna,de la copilasul asta?Mergeti acasa linistita si lasati copilul in pace ,ca nu are nimic.E un copil plin de energie,istet si cu personalitate.Da-ti-i drumul la joaca ,sa consume energia".
Asa ca....rabdare si nervi de otel,mamico!Si apoi nu toti copilasii cresc la fel...Nu-ti mai face probleme!Pupici la nazdravani!
Gandacelu',bun venit!
Sofiabebe,adevarat ce ai scris....Stai sa vezi cand va trebui sa i te adresezi cu ":zana cea buna" sau mai stiu eu ce personaj pe isi imagineaza ca il intruchipeaza....ca noi am avut 2 ani in casa un Cubix si Spiderman...Succes!
Kulta,multa sanatate si....noroc!Esti de admirat,mami de copilasi micuti!
Mamici,sa aveti un weekend placut in continuare!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Multumesc,fetelor,m-am mai linistit!Si eu m-am gandit ca este un leut cu multa personalitate,destul de energic si mai mereu vesel,dar si cand il apuca...sa te tii nene...face niste crize de am speriat vecinii.
Aseara am mers la o terasa cu niste prieteni iar Mihai a fost in forma maxima,a dansat pe masa,a ras in hohote de scalambaielile sorasi,toata lumea se uita la el,a dat un adevarat spectacol...iar pe drumul spre casa,pe la ora 23 l-au apucat nervii,vroia baiatul sa mearga pe jos,nu in carut,de-a busilea,bineinteles.Cum noi ne grabeam caci era tarziu...a urlat tot drumul.Acasa a picat frant si a dormit pana la ora 9,de ne intrebam ce-o avea copilul de nu se mai trezeste,de obicei la maxim 8 era in picioare.
Va pe toate,acum fug la treburile casnice care,of,nu se mai termina!

Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
[url=http://community.webshots.com/user/camelia72]POZE[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

azi m-am intalnit cu bebe (sofia bebe, dar sofia e copilul iar bebe e mamica, daca ma intelegeti:))

ioachim s-a jucat cu filip si si-au scos ochii reciproc...:))

iaca ce voiam sa va intreb: voi va descurcati singure?
ca eu pana cand a facut ioachim 8 luni (ile avend 3 ani) m-am descurcat singura, apoi ioachim a inceput a nu mai sta singur DELOC, asa ca mi-am luat o femeie care ma ajuta la menaj si la bucatarie, de dimineata pana pe la pranz... parca sunt alt om:)

va pupic, mamici curajoase!
sa ne traiasca cupiii!!!

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Elisor,multumesc pt.sfat,am reusit sa scriu POZE datorita tie!Te pupik !
Gandacelu,noi ne descurcam singuri,adica mai mult eu sunt cu copiii,sotul este cu serviciu si are un program f.incarcat.Ce sa-ti spun,este destul de greu mai ales cand va incepe si gradinita,fetita este in grupa pregatitoare iar cel mic are si el programul lui,ne facem treaba cand doarme micu (vreo 3 ore pe zi).
Mihaita doarme singur in camera(in dormitor)iar noi trei in sufragerie pe un coltar extensibil,Georgi doarme pe partea fixa iar eu si sotul pe cea extensibila.Cand vor mai creste copiii ne gandim sa ne luam 3 camere,deocamdata ne este bine asa.Despre paturile suprapuse nu stiu ce sa zic,nu mi se pare convenabil pt.cel ce doarme sus,cred ca este f cald si incomod,as opta pt.2 paturi de o persoana,identice.

Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

Mergi la inceput

Camelia - daca tot ai POZEam "clickat" si am intrat sa-ti vad copilasii. Ce "fetita" blonduta a avut mami, acum dupa taierea motului e un minibarbatel. Par asa cuminti impreuna!
sa-ti traiasca, sa se faca mari, sa fie sanatosi si sa va aduca multe bucurii!

gandacelu - eu deocamdata ma descurc, vom vedea cand va incepe praslea scoala cum ne va fi, Bianca vad ca da semne de plictiseala asa ca imi necesita prezenta tot mai mult langa ea, se joaca ce se joaca si gata, o pune de-un plans.

va las ca vin de la mare Andreas si tati si tb. sa merg dupa ei.

O saptamana usoara sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofiabebe spune:

Salutari la toata lumea. Azi invitasem o groaza de lume in Herastrau, inclusiv niste fete de pe topicul varstei lui Filip (astea ne invitasera ele pe noi). Iar Sofia, pentru ca am depasit putin ora de culcare, a inceput sa faca tot felul de faze, numai sa ne scoata din minti, ne tragea de par, ne lovea cu picioarele si radea ca o nesimtitutza micutza (doarme in patul mare dupa-amiaza, cu amandoi cand e tati acasa, cand e la serviciu, cu mine). Intai am luat-o cu frumosul, i-m zis ca cine doarme frumos merge cu copiii in Herastrau. Nimic. Tati i-a dat ultimatum, i-a zis de vreo trei ori ca daca nu inceteaza nu mai mergem nicaieri si la sfarsit am dat-o jos din pat si acu' na! a plans ca tati iese cu Filip (in moghiorosh) si ea, nu.
Ei, ce ziceti? Mai am un pic si ma duc la Socola, Sapoca &co.

Camelia - stai linistita, manifestarea baiatului e normala, a mea nu se dadea cu capu', dar urla ca scoasa din minti s inu suporta sa o atingi. Atunci eu o lasam acolo si ma duceam in alta camera sau o duceam pe ea in camera ei si o mai controlam dupa cateva minute, insa uneori venea singura sa ne impacam sau daca intram eu la ea imi zicea daca vreau sa ne impacam. M-a apucat si pe mine disperarea si am vorbit cu o psiholoaga care mi-a dat niste sfaturi, dar in principiu mi-a zis sa ma calmez... Dar... numai cine sta cu ei stie cum e... Cat despre faza de moapte, cred ca era prea obosit pustiulache.

Cornelia, nu am sperante sa-i culc impreuna deocamdata. Pentru ca fata merge la gradi, iar piticu' se scoala mereu in jur de 6. Asa ca nu vreau sa o zapacesc deocamdata, ca si-asa e ea destul de... Mai tarziu mi-ar place ideea de supraetajat, dar pe colt, adica sub patul de sus sa ramana un spatiu care sa devina dulapior, rafturi pentur carti etc. Asta... daca vor coopera si ei sa doarma asa. Iar mai tarziu va trebui oricum sa-i separ, ca sunt fata si baiat.

Ana 68 :)) Mda, stim despre ce vorbesti... Ea e... "Ciuni" - stiti ce e aia? Pana de curand zicea la Cenusareasa - "Ciuneseleasa". Asa ca... "Ciuni"! :)) Si are o prietena nedespartita, pe Mara. Prietena ei imaginara cu care vorbeste prin casa e chiar Mara. Ele fac schimb mereu si de orice, inclusiv de personalitate. Zice mereu "Eu sunt Mara. Zi-mi Mara" (sau Georgi, cealalta prietena a ei care a venit acasa acum pentru gradi). :))

Ganda - ei, ce patzishi de-ai disparut? Mi-a zis Scomi ceva, dar nu m-a lamurit. Sper ca nu era ceva nasol. Si despre femeie in casa, mi-as lua cu placere, ca simt ca nu mai pooooot, dar... n-am cu ce, daca ma-ntelegi! As vrea sa fac niste ore de arte la gradi, dar nu stiu cum o sa ma descurc.

bebe si puii:

Trageti cu ochiu'
Poze de la Ploiesti (august)
Acasa, inainte de mare
Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna mamicilor!

Gandacelu, nu, eu nu ma descurc singura!! Ma ajuta mama, plus ca vine o femeie de doua ori pe sapt. pt. curatenie. Si tot greu imi e! Si ma gandesc la momentul cand va incepe Stefan sa misune...

Sofiabebe, si noi am vrea patul etajat pe colt, chiar am facut si proiectul la mobila, dar cu el am ramas . Cand vor mai creste si vor merge la scoala, ne gandim sa ii mutam in camere separate (mai avem disponibil un dormitor, dar e in stadiul de santier si asa va ramane cativa ani), iar in cazul asta, patul de jos va putea fi dus in alta camera, si inlocuit cu un birou, iar cel de sus (din perete) va ramane suspendat. Dar astea sunt doar planuri, deocamdata amandoi copiii dorm in patut si nu am curaj sa ii mut in aceeasi camera.

Ha-ha, credeam ca isi va face si Maria un prieten imaginar, pt. ca se stramba odata si si spunea ceva de "prietenul meu desenat". Dar vad ca nu s-a repetat figura .

Cea mai mare problema a Mariei este somnul! La pranz doarme cam o data pe saptamana, in rest sta si cate trei ore in patut si vorbeste . Tot e bine, ca respir si eu putin in perioada asta. Dar seara, am parte de plansete cam o zi da, una nu. Adoarme tot foarte greu si ii este frica singura. Credeam ca am depasit faza asta acum cateva luni, dar au reaparut problemele. Ce ma ingrijoreaza pe mine este ca doarme putin, plus ca am inteles, ca pana la 4 ani este f. important somnul de dupa amiaza, ca si cel din prima parte a noptii, exact perioada cand Maria nu doarme. Pna la un an jumate, nu am avut nici o problema. Adormea singura oriunde o puneam, era fericita la ea in patut si dormea f. mult (de la 9 la 9) si la pranz 2-3 ore.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput