Clubul parintilor cu doi sau mai multi copii

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Kulta - bun venit in club, stiu ca am mai citit ce ai postat pe undeva, nu mi-aduc aminte ca forumul asta e mare, dar pe atunci erai cu burtica, acum vad ca s-a nascut si al doilea praslea care azi are 1 saptamana
Sa-ti traiasca si sa fie sanatosi amandoi, ca tare mici mai sunt.
Cred si eu ca nu ai timp, cum te descurci cu amandoi asa mici?

Mihaela_s ti-am vazut fetele, dulci...sa-ti traiasca. Sunteti la grantita, ce va pasa?

Miha -

quote:
Elisor, lista trebuie sa o puna cine a deschis subiectul-Miha adica, sa dea click pe butonul de editare si sa dea copy/paste pe listutza in subiectul ei.

daca poti face lucrul asta, ar fi super!

Eli
Poze cu Bianca (13.06.2005)
Poze cu Andreas (17.08.1998)
Botezul 27.08.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Trec si eu pe aici sa va salut, nu am mai apucat scriu, dar de citit va mai citesc. De fiecare data fac asa, citesc tot si cind se raspund... mi s-a terminat pauza. De acum inainte voi scrie intii si apoi voi citi postarile. Va doresc numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofiabebe spune:

Salut! Ne bagam si noi in seama, ca si noi avem doi nazbatioshi pe-aci: pe Sofia de 3 ani (14 august 2002), foarte incapatanata si foarte haioasa cand vrea ea, si pe Filip de 11 luni (26 septembrie 2004), care-i un ranjit, un gras, un rostogol (sa vedeti cum umbla in patru labe peste tot cu fundu ala rotund cu pampers! - in picioare poate numai de doua manute, daca-i dai una se pune in fund si-o ia pe branci).
Sofia era tare bucuroasa cand eram gravi, mereu imi mangaia burtica si-i spunea lui bebe ca-i e dor de el, ca abia asteapta sa vina la ea. Dupa ce s-a nascut a observat ea ca s-a schimbat ceva (stateam mai mereu cu bebe in brate, aveam probleme cu alaptatul, dureri de la operatie, o certam cand tipa langa el si el dormea, am avut o perioada cand o s iarticulam nitel la fund - urat din partea noastra - , ba chiar de vreo doua ori am facut niste crize urate de plans in prezenta lor, de biata fetita incerca ea sa ma impace de-acum - asta cred ca a fost o greseala mare - etc.) Si fata, cu ceva antecedente anterioare nasterii fratelui, (e adevarat ca s-a mai petrecut ceva: inainte sa nasc cu vreo doua luni nu mai puteam sa ies singura cu ea si apelam la socrul meu, care profita de situatia mea si facea numai ce vroia el si mai ales ce-i cerea fata si eu ziceam ca nu - asa ca unde nu a inceput Sofia mea sa toarne la crize de personalitate, sa te tii!) a inceput sa devina inamicul public nr.1: nu facea nimic din ceea ce i se spunea, urla mereu daca nu o lasam sa faca ceva (chiar daca o abordam la modul "da, Sofia, stiu ca vrei asta, acum e tarziu si mergem la culcare sau iti dau dupa ce mananci acasa etc.), facea special galagie cand ii spuneam sa nu mai tipe ca doarme FIlip si daca se scoala plange, facea pipi pe ea cand o suparam, desi stia sa spuna (mai gresea uneori, dar de regula cand facea era ceva intentionat, caci se uita la mine sfidatoare exact in momentul ala). Si tot felul de chestii de-astea. A trecut prin faza de ignorare: nu stia ca are un frate, zicea mereu ca "e mica" si nu poate sa faca nu-stiu-ce. Cand mergea la ai mei in vizita cateva zile era cuminte, cand se intorcea acasa, era cu adevarat o "intoarcere" - a casei cu dosu-n sus! O cooptam sa-mi dea pampers din punga sau sa-l spele pe burtica sau pe picioare - zicea ca nu vrea. Nu mai stiu toate amanuntele, a trecut aproape un an (un an de coshmar!), iar in prezent s-au mai calmat, ea a inteles ca nu e nici un pericol pentru ea, iar el a devenit mai uman, asa ca sunt mai apropiati.
Cred ca greutatea, asa cum spunea cineva aici (mamica de Maria de 2 ani si bebe mic), a constat ca evenimentul s-a suprapus cu varsta de 2 ani. Sofia a fost de mica cu pesonalitate, daca-i spuneai sa zica sau sa faca ceva te ignora sau iti facea in necaz, numai ca sa obtina o reactie de opunere, cred. O stimuleaza probabil. Si intotdeauna a vrut sa fie in centrul atentiei, sa fie aplaudata, aratata cu degetul, chiar daca in sens negativ. Asa ca... fata isi urmarea scopul.
Acum in jurul varstei de 3 ani, pare mai cooperanta, uneori daca o iau de maini si ma las in jos la ea si ma uit in ochii ei si ii zic "Mai mamico tu vrei sa ne suparam si sa ne certam iar, iti place sa ne purtam asa urat" etc. chestii de-astea, ma ia in brate si zice "Iarta-ma mami", dar inainte tipa si urla fara sa aibe vreo reactie la ce-i spuneam noi. Astazi de exemplu s-au jucat impreuna foarte frumos, se ascundeau sub masa si radeau, de tati a zis ca vrea sa le ia o casuta, dar eu i-am spus ca le pun un cearsaf pe masa si sa se piteasca acolo. Iar cand am dus-o la culcare mi-a zis sa vin langa ea si m-a luat in brate si mi-a zis ca ma iubeste si ca si pe Filip il iubeste. Puiuta! Am profitat si eu de ocazie si i-am explicat cate ceva.
Asa ca noi, cei despre care va povestesc aici, va salutam si va rugam sa ne primiti si pe noi ("Pu pu puuuu... vreau sa stau si eu aici")
P.S.: Am observat ca lipsesc de pe-aici Ancutza-Gandacica si Irina-bagoiu, mame la dublu, respectiv triplu. Propun sa se intro-bage singure, ca nu mai tine! Sa ne povesteasca ele cum fac copiii lor de nu se cearta si nici nu le ridica toate casa-n cap! Vreau si eu sa stiu!
Cu drag,

bebe si puii:

Trageti cu ochiu'
Poze de la Ploiesti (august)
Acasa, inainte de mare
Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Eli,eu am scris treaba aia?Pai asa banuiesc ca se face...dar nu sunt sigura....
Nelia,saluti si bun venit!Te asteptam la povesti!
Mami de Sofia si Filip,bun venit!Am "vizionat" pozici cu cei doi micuti ai tai....Ai dreptate ca Filip e ca o mingiuta,dar e tare scump...Pe Sofia se vede ca e o domnisoara cu personalitate,dupa ochisori si privirea isteata pe care o are....Sa-ti cresca mari si sanatosi si sa va aduca numai bucurii!
Intradevar,e o adevarat provocare sa poti face fata cu succes acceselor de personalitate a copilasilor micuti,care au fratior sau surioara si mai micuti...Se vede treaba ca ai reusit sa treci cu bine de incercare si ca lucrurile au intrat in normal....Bravo tie!Nu te mai invinovati de toate cele cate ti s-au parut...mai rele pe care le-ai facut.Te gandesti ca in fond si la urma urmei si tu esti om si ai nervi si o limita a lor si,poate,daca erai facuta din plastilina,ar fi fost altceva,te-ar fi modelat copilasii pe tine si nu invers....Pupici la nazdravani!
Dragelor,sa aveti o zi buna!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Intru si eu pe fuga, vroiam sa va zic buna dimineata, dar acu' vad si eu ca e trecut de 12, cand o fi zburat timpul?!

Sofiabebe - mi-am bagat si eu un ochi, de fapt pe amandoi, la "trageti cu ochiu'" mare strengarita Sofia, iar despre Filip...e golomoata pufoasa. Sa fie sanatosi si sa creasca mari!

O zi usoara!

Eli
Poze cu Bianca (13.06.2005)
Poze cu Andreas (17.08.1998)
Botezul 27.08.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Sofiabebe,sa-ti creasca mari si sanatosi puiutii,sunt dulcei foc.Stim si noi ce inseamna crizele de personalitate,am trecut prin astea.Fetita mea are o gasca de prieteni f.apropiati cu care a crescut de la 1 an,iesim la plimbare zilnic,o las la copii si ma plimb cu Mihaita prin apropiere si asa este si ea multumita si cel mic.Acasa este dezastru,Georgi construieste iar Mihai farama de o apuca nervii si atunci trebuie sa intervin, sa-i explic ca el nu face intentionat si vrea de fapt sa se joace impreuna...Georgianei ii place sa deseneze,sa scrie,sa se joace pe PC dar cel mic nu o lasa sa faca nimic,e o nebunie...de multe ori ii separ in aste camere dar nici asa nu prea merge,da cu pumnii in usa si tipa ca nebunu' de vin vecinii pe la usa crezand ca maltratez copilul.
Nu-i deloc usor cu doi copii,cu trei cred ca as ajunge direct la spital cu nervii.
Kulta,tu cum te descurci cu cei doi asa mititei?
Pupici tuturor !

Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
[url=http://community.webshots.com/user/camelia72]POZE[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Va multumesc pentru primire. Sunt intr-adevar mici puiutii mei.
Cum ma descurc? Deocamdata e ok pentru ca mama e cu mine pina pe 24 Octombrie, dupa aia, nici nu vreau sa ma gindesc. Am nadejde in Dumnezeu si sper ca ma voi descurca.
E greu sa te imparti, pentru ca trebuie sa ma impart si simt ca nu mai am asa mult timp de petrecut cu Danuta si sufar dar toate trec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofiabebe spune:

Multumim pentru o primire asa de calduroasa! Sunteti tare scumpe. Cred ca situatia e ma ibuna acum fiindca Sofia a implinit deja 3 ani. Credeam ca e o scorneala treaba cu varsta de 2 ani, dar e foaaaarte reala! In preajma sarbatoririi celor 3 ani, copila s-a... schimbat! Asa cum se schimbase in sens invers la 2 ani. Fix - brodindu-se si cu fratiorul.
Va pup si mult succes. Sa le dea Domnu' sanatate celor care deja se gandesc la al treilea. Mame eroine! :)
Pupeeeee!

bebe si puii:

Trageti cu ochiu'
Poze de la Ploiesti (august)
Acasa, inainte de mare
Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Fetelor,am si eu o intrebare: -ai vostrii copii cum se manifesta la nervi,ce fac atunci cand ii apuca acele crize nervoase,va confruntati cu asemenea iesiri?Eu sunt tare ingrijorata,Mihaita are momente cand se loveste cu capul de covor ,mi se pare ca-si da destul de tare pt.ca apoi plange,nu stiu daca de la nervi sau vrea sa fie bagat in seama,uneori am impresia ca este calm cand se loveste.Nu stiu ce sa fac,sa merg la psiholog sau asa isi varsa ei nervii?Cu fetita nu am avut asemenea probleme,chiar sunt disperata,cand ii spun NU parca atunci se da mai tare,ce pot sa-i fac?
Va pupik ,astept sfaturi!

Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
[url=http://community.webshots.com/user/camelia72]POZE[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

hop si noi la invitatiunea lui bebe (sofiabebe) cu care ma stiu de multa vreme si ii dau si-un pup virtual cu aceasta ocazie

deocamdata nu am multa vreme sa scriu (de ce oare?!:))... dar promit ca revin in curand...

cred ca pe noi ne stiti, oricum, de la "poznasi";)

va imbratisez cu drag!

copiii sunt cea mai mare bogatie a unui om... cu cat mai multi, cu atat mai bine!!!:)))))))))

ps: hihihihi

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput