Ce facem in perioada de eruptie dentara?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Poti folosi Paracetamol sirop sau Nurofen sirop si in principiu o doza tine pina la 8 ore. Citeste ce scrie pe hirtiuta cu indicatii si vezi si doza indicata de producator. Eu am folosit cu succes ambele. Sa ii fie de leac bb-ului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina-maria spune:

Delia noastra are 4 dintisori,care i-au iesit destul de usor,dar acum,la 10 luni,se mai pregatesc si altii;are gingiile inflamate,este agitata ne capseaza degetele si plange prin somn .E asa de vreo 4 zile si inca nu se vede marginea dintilor.Calgelul l-ar manca si uns pe paine,ca tare-i mai place,dar nu are efect.Singura alinare este siropul de Nurofen(sau Marcofen),dar nu mai mult de 3 doze pe zi.In rest,ne roade degetele si tipa.Inele gingivale are vreo 3,dar n-o atrag nicicum.
Cred ca e cazul sa-mi fac o cafea,ca noaptea-i lunga.
Va si sper ca mai aveti provizii de rabdare
Alina si Delia

Alina & Deliuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

lia???????????????????

ai reusit sa ma sperii, celinei ii ies acum cei patru canini, se vad binisor sub gingie, probabil va mai dura vreo 2 saptamani.
istoria" a inceput la noi de dinainte de anul nou, deci a durat destul de mult.
pediatra ma asigurat ca sunt cei mai durerosi iar la ultimii 4 molari nu va mai avea absolut nici o durere, vor apare fara sa realizam.
sa inteleg ca nu este adevarat??????????????????????????????
camelia, din pacate nu am nici un sfat, am incercat si eu cu viburcol cum m-ai sfatuit mai de mult, insa efecte nu prea a avut.
vin totusi cu o idee, sau mai bine spus o intrebare.
eu stiam ca ceaiul de tei linisteste si creeaza o stare de somnolenta.
am intrebat la farmacie daca au si mi sa spus ca este contraindicat copiilor mici(!).
este adevarat?stie cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ariadne,moasele care au fost la noi(o romanca si o nemtoaica )mi-au zis ca pot sa-i dau bebelusei ceai de tei,inca din perioada colicilor dar foarte diluat.
Eu fierbeam impreuna cu ceaiul de fenicul si cite o frunza de tei si nu s-a intiimplat nimic,nu era somnolenta si nu a dormit mai mult!
Acum nu vrea ceai de nici un fel decit apa dar dupa un an si daca vom avea nevoie ii voi dai ceai de tei mai diluat indulcit cu miere.Sper sa-i placa.
Sanatate si nopti linistite!
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Si eu i-am dat ceai de tei lui Iepu' o perioada(n-aveam probleme cu dintzishorii atunci) si n-am vazut nici un fel de efecte(n-a dormit mai mult decat inainte de a-i da).Pentru ca ii placea i-am dat.Neindulcit.Cat despre eruptia molarilor 1 mai dureroasa decat cea a molarilor 2 temporari,nu vad nici o explicatie logica.Eruptia molarilor temporari e mai dureroasa din cauza formei globuloase a acestora...in cazul lui iepu' eruptia molarilor 1 a fost fara durere,ca si in cazul celorlalti dintisori,dar la ultimii suferim cumplit,din pacate.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Draga Camelia,

sper sa citesti raspunsul meu.Am tot urmarit tema asta si daca nu merge cu nimic la bebe al tau si daca Calgel nu gasesti acolo, trebuie sa gasesti medicamente homeopate cu siguranta. Am luat manualul homeopat al cumnatei mele si iata ce am gasit:

Eruptii dentare la copii

1 obraz rosu si cald si altul palid si rece, "febra dentara" se recomanda CHAMOMILLA 15 CH (la 10 minute daca e nevoie)

2 febra se recomanda BELLADONNA 9 CH (5 granule de 4-5 ori pe zi) sau FERRUM PHOSPHORICUM 9 CH (5 granule de 2 ori pe zi)

3 tulburari digestive cu diaree se recomanda RHEUM OFFICINALE 9 CH sau PODOPHYLLUM 9 CH (5 granule dupa fiecare scaun)

Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Daniela esti o draguta... Ma bag putin pe subiect si spun fetelor care nu stiu ca Viburcolul este un medicament homeopat (si eu si Camelia il folosim pt bebe deja) contine:

Atropa belladonna, Calcium carbonicum Hahnemanni, Chamomilla recutita, Plantago major, Pulsatilla pratensis, Solanum dulcamara. (nu am mai scris cantitatile)

Adela &Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariailin spune:

Ajutati-ma si pe mine ca tot e vorba despre dintisori. Nici Vladut al meu (7 luni si nici un dintzishor) nu mai doarme bine de cateva nopti si e irascibil ziua. Si totusi eu nu reusesc sa-mi dau seama daca apare vreun dintisor, desi am citit indiciile, pentru ca nu are nici gingiile inflamate nici vreun obrajor mai rosu( apopos daca ies dintisorii din fata de ce se inrosesc obrajii ca doar e in dreptul buzelor). Aaaa, si nici febra sau rosu in gat sau alte simptome de altceva nu are......sa fie dintii??????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Al meu baietel are 7 luni miine (27 febr) si are 5 dintisori. Primii i-au iesit sus, apoi jos si astazi al cincilea tot sus. Se vede si al saselea tot sus simetric cu cel pe care l-am vazut azi. Incepind cu 5 februarie au inceput sa-i iasa ca floricelele. N-a avut alte simptome (febra,roseata etc.) decit durerile de dinti si iritatie in aceste momente. Cu Calgel si rabdare am facut fata.
Dar ma intreb si eu. Nu cumva ii ies cam multi odata!!!

Catalina+Andrei(~7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Saru'mana, Daniela! Esti o draguta!
Eu numa medicamete homeopate am primit pana acum pentru Teodora (cu execeptia paracetamolului).Au fost foarte bune da cand durerile sunt foarte mari nu mai fac fata!
Am sa incerc cu Nurofen.Tocmai am aflat ca se gaseste si in D.Multumesc multa inca o data!
P.S. Sper sa nu cobesc dar de doua zile e destul de linisteeeeeeeee.............Nu stiu cat va tine minunea....

quote:
Originally posted by danielac

Draga Camelia,

sper sa citesti raspunsul meu.Am tot urmarit tema asta si daca nu merge cu nimic la bebe al tau si daca Calgel nu gasesti acolo, trebuie sa gasesti medicamente homeopate cu siguranta. Am luat manualul homeopat al cumnatei mele si iata ce am gasit:

Eruptii dentare la copii

1 obraz rosu si cald si altul palid si rece, "febra dentara" se recomanda CHAMOMILLA 15 CH (la 10 minute daca e nevoie)

2 febra se recomanda BELLADONNA 9 CH (5 granule de 4-5 ori pe zi) sau FERRUM PHOSPHORICUM 9 CH (5 granule de 2 ori pe zi)

3 tulburari digestive cu diaree se recomanda RHEUM OFFICINALE 9 CH sau PODOPHYLLUM 9 CH (5 granule dupa fiecare scaun)

Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072

Mergi la inceput