Ce facem in perioada de eruptie dentara?

Ce facem in perioada de eruptie dentara? | Autor: Camelia

Link direct la acest mesaj

Cand au aparut primii doi dintisori, aproape ca nici nu am simtit!Apoi au iesit cei 4 de sus, a durat cam 6 saptamani si ne-am cam chinuit...Apoi inca 2 jos si iar ne-am chinuit vreo 3 saptamani.Dar acum ies 4 maselute si e cumplit! Au inceput sa o chinuie inca din ianuarie si uite ca a trecut mai bine de o luna si tot nu au iesit!Ziua e cum e , dar noaptea e un adevarat calvar! Asta noapte tremura in bratele mele de durere si nu mai stiam ce sa-i fac! Ca sa o mai ajut, am urmatoarele posibilitati:
-gel de dinti Dentinox (egal cu zero! Dupa ce ca ma musca de nu mai pot pana ii masez gingiile, nici nu face mare lucru!)
-globule homeopate Osanit (astea ar fi bune dar trebuiesc topite pe limba ca sa-si faca efectul, ori Teodora le inghite inainte sa se topeasca)
-supozitoare homeopate Viburcol (foarte bune dar cam greu de administrat noaptea cand trebuie sa dezbraci copilul, sa-i scoti scutecul si sa-i pui supozitorul.Teodora a inceput deja sa se sperie de fiecare data cand o dezbrac.In plus, nu sunt eficiente la durerile mari)
-supozitoare paracetamol (tot supozitoare!. Insa astea nu pot sa i le dau decat extrem de rar!Noaptea trecuta i-am dat unul dar a linistit-o abea pentru doua ore si apoi am reinceput "festivalul")
Nu mai stiu ce sa ma fac!Azi-dimineata avea degetelele de la maini aproape vinete de cat si le-a muscat in timpul noptii!Si inca cine stie cat mai dureaza.... Nu va mai spun ca nici de mancat nu mananca...
Voi ce faceti?Cum ii ajutati pe copilasi cand ii doare rau?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubutzu spune:

Draga Camelia,ai incercat cu Calgel ?Lui Mihai i-au iesit primii dinti la 4 luni ,iar acum la 1 an si 3 luni are dantura completa(pentru varsta asta).Din cauza eruptiei dentare a avut dureri cumplite(mi-am dat seama dupa modul in care reactiona),dar totusi Calgelul a avut efect (in sensul ca ii calma crizele)si deasemena am mai folosit o solutie (la noi se da doar cu reteta!!??)-glicerina cu anestezina 0,5% si uneori Calpol.Sa nu iti faci griji--intr-adevar,nu poate manca,dar va recupera.
Ii doresc fetitei tale numai bine,iar tie multa rabdare--TRECE SI ASTA
Pe curand,Cristina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

si la Diana tot cu Calgel a mers combinat cu Panadol sau Nurofen.

Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Camelia esti o "norocoasa" ca eu de vreo saptamana am concerte cu Julia si nu are decat 2 dintisori jos (si scandalul nu a fost mare cand i-au aparut...). Acum NU STIU unde ii mai dau alti dinti dar ma dispera ca numai cu paracetamol se linisteste. Doctorul mi-a zis sa-i dau jumate de supozitor cand are dureri.... Dar nu are efect de lunga durata! Chiar nu stiu ce-i de facut.... ma gandesc cu groaza ce ma asteapta pana ii ies toti dintii... Si eu folosesc Viburcol si gel Osa dar.... vad ca nu mai au efect!

Fetelor CAT TIMP se poate da copiilor Nurofen? Nu exista limita?

Adela &Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Nu pot sa cred ce spui! chiar asa rau este? Noi suntem abia la primii 2 dintisori si deja ne este f. greu, dar ce spui tu mi se pare ingrozitor Cum reusesti? mai esti buna de ceva a 2-a zi? Ai incercat cu eferalgan pediatric sirop?
Multa rabdare ne mai trebuie!
Ela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Noi am fost linistiti pana la ultimii patru molari.De o luna si jumatate deja, adoarme foarte greu din cauza durerii.Se chinuie cumplit mititelul si nu pot sa-l ajut in nici un fel.In "seara" asta a adormit la ora 2 am...Si ziua dureaza cate doua ore pana reuseste sa adoarma.Nu e nimic de facut.Calgel-ul nu mai are nici un efect,Calpol,sau alt siropel cu paracetamol nu-i pot da zilnic...Intr-o luna si jumatate a reusit sa erupa doar unul din cei 4...mai trebuie sa suferim "pret" de 3 dintzishori.Ziua e obosit si irascibil(la asemenea program "sanatos" nici nu-i de mirare)....
Sunt niste pernute cu gel pentru bebelusi,care pot fi puse in frigider(nu in congelator)...poate voi aveti mai mult succes decat noi cu pernuta.Teoretic ar trebui sa calmeze durerile,atata vreme cat e rece.Practic,in cazul nostru functioneaza doar uneori.
Nurofen-ul nu e tot o kestie cu paracetamol,Adela?Ca daca da,atunci nu poti sa-i dai decat cateva zile.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Mamicilor,
Calgelul e acelasi lucru cu Dentinoxul?
Pupici,
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinutza spune:

Buna mamicilor,
Eu nu i-am dat cu nimic pana acum, e-adevarat ca Ana nu are decat 3 dintisori si acum se iveste un canin.Nu durerea e problema noastra, ci scaunele foarte moi si dese. Saracuta de 2 zile mananca doar orez si morcovi fierti. Acum se vad cat de cat rezultatele, dar mi-e tare frica sa nu se repete iar maine.
Voi ati avut problema asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Mie mi-a zis pediatra sa nu-i dau paracetamol decat foarte rar, si anume cand face febra peste 39 si cand plange foarte tare si nu o pot linisti nicicum.Asa ca paracetamolul este la noi extrema solutie (dar, cum va ziceam, nu e cert ca si da rezultate).
Calgel nu se gaseste in Germania.Doar Dentinox dar nu face mare lucru...Asa ca ce mi-a mai ramas?Cum e Nurofenul ala? Am inteles ca-i pe baza de Ibuprofen.Daca ziceti ca-i bun,incercam si cu ala.Zau ca nu mai stiu ce sa fac!Mi-e groaza cand vine noaptea!Si ziua e greu ,ca si Teodora e cum zice Lia , irascibila de nimeni si nimic nu-i intra in voie, dar noaptea e cumplit!
Nopti linistite va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Da, si Teodora are scaune dese si cam moi.Dar eu nu i-am schimbat alimentatia, nici n-as putea la cat de mofturoasa e acum! Ma bucur ca mananca ceva, indiferent ce!Dar scaunele nu sunt acide si nu o irita iar eu sunt mereu "pe faza" sa-i schimb scutecul la timp.Asa ca nu-mi fac probleme sub aspectul asta.Sau ar trebui?

quote:
Originally posted by cristinutza

Buna mamicilor,
Eu nu i-am dat cu nimic pana acum, e-adevarat ca Ana nu are decat 3 dintisori si acum se iveste un canin.Nu durerea e problema noastra, ci scaunele foarte moi si dese. Saracuta de 2 zile mananca doar orez si morcovi fierti. Acum se vad cat de cat rezultatele, dar mi-e tare frica sa nu se repete iar maine.
Voi ati avut problema asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nalamus spune:

buna mamicilor !
Sunt un tatic care urmareste indeaproape derularea evenimentelor in acest subiect.MA ingrijorez de cele ce citesc.Nu am asemenea probleme desi baietelul meu are 10 luni (Marius).Avem doi dintisori jos si doi ies acum sus.Noi folosim Calgel (uneori).

Mergi la inceput