Haideti sa-i ajutam, nu ne costa nimic!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

gandacelu, eu am alaptat-o pe malina exclusiv pana la 7 luni (apoi n-a mai vrut ea sa suga, ramasesem gravida din nou si nu i-a placut gustul) insa chiar daca pediatra a stiut tot timpul ca n-am nevoie de lapte praf, in momentul cand l-am cerut mi l-a dat fara sa comenteze nimic. Si apoi chiar sa fie asa, cine te poate controla daca alaptezi sau nu?! Sa nu-mi spui ca sta pediatra o saptamana cu tine si cu bebelusul acasa sa vada daca ii dai doar san sau ii mai dai si altceva completare.
Cat despre ce zice elean, cu trecutul pe liste, e valabil doar la nou-nascuti, functie de luna in care ii inscri pe lista la medicul de familie iti dau reteta de lapte praf din prima luna de viata sau de luna urmatoare. Pediatri sunt obligati sa trimita lunar la centrele din sectoarele de care apartin, listele cu toti bebelusii sub 1 an pe care ii au sub observatie. Insa de multe ori se intampla ca pediatri (sau asistentele) sa ia ei acel lapte praf pe care nu-l prescriu mamicilor (fie sa-l comercializeze "la negru", fie sa-l dea altor mamici care au nevoie) iar cand mamica vine sa-l ceara inventeaza tot felul de pretexte pentru a incepe sa i-l dea de luna urmatoare (sau chiar sa nu i-l dea de loc).
Nu vreau sa o acuz pe doctorita ta in nici un caz, poate s-o mai fi schimbat ceva in legislatie si n-am eu habar insa anul trecut cand mi s-a pus mie pata prima oara sa-i cer laptele praf pediatrei, in ziua in care am fost cu fata la control, fara s-o anunt in prealabil, i-am cerut retea si ea mi-a dat-o iar a doua zi m-am si dus sa-l ridic. Vreau sa zic ca fata mea era trecuta pe listele celor de la sectorul 2 de unde trebuia sa-l ridic (liste care se fac la inceputul fiecarei luni) si n-am avut nici un fel de problema.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

gata, avem reteta de laptic!

zilele astea mergem sa-l luam!

ce facem cu el? (scuze, daca s-a mai scris, dati-mi un copy-paste, ca nu am vazut!)

mickyyy draga, eu te stiu de cand cu povestea nasterii primului copil, cand ai ramas insarcinata cu al doilea
ti-am tinut pumnii sa-l pastrezi! si asa ai facut! esti minunata! felicitari! ce m-am bucurat cand ai vazut ca ai doua fete! sa-ti traiasca!

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

gandacelul, nu s-a mai scris.
Deocamdata se ocupa una din mamicile de la fundatie de asta, Raluca Lionte. In momentul cand aveti fie reteta fie lapticul, dati-mi un PM si va dau numarul ei de telefon sau lasati-mi voi un numar de telefon de contact si va cauta ea sau o alta mamica de la fundatie (sau puteti lua legatura direct cu cineva de la fundatie care ii va transmite mesajul Ralucai fi la tel: 211 30 94 fie pe mail acsis@b.astral.ro).
Daca in viitor se vor aduna mai multe mamici (pana acum sunt doar vreo 9 care s-au oferit, din care 2 au luat deja laptele praf din cate am inteles eu) o sa ne organizam mai bine.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbacel spune:

Minunata idee. Pacat ca am pierdut laptele din cele sapte luni de pana acum. Luni sper sa am reteta.

bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)
Poze

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

super idee...imi pare rau ca am pierdut laptele 8 luni de zile..luni sau marti luam si noi reteta. Roli papa tzitzi:))

Pupici.

BB Roland si mami Mia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

avem retzeta pt laptic.Mia 0722370695

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbacel spune:

Am reteta pt laptic. Un PM cu numarul de telefon al Ralucai, va rog.

bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)
Poze

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Am reteta de laptic. Ce fac? m-as duce sa-l iau eu, dar nu stiu unde. Eu stau in sect 2 daca are importanta. Daca nu reusesc sa aflu sau sa-l iau, o sa sun sa va dau reteta + acte.

Anuc si Ioana (6 luni)

Anuc si BB Ioana (4 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Tot io! N-am 2 Ioane , doar 2 semnaturi. Scuzati!

Anuc si Ioana (6 luni)

Mergi la inceput

Multumiri fetelor care au luat deja reteta sau direct lapticul.

Pentru Anuc, si eu tot din sectorul 2 il ridic, daca vrei sa mergi tu sa-l iei se ridica de la Izvorul Rece (sincer nu stiu exact numelae strazi). Cum vi dinspre Armeneasca, la rond faci prima strada la dreapta, mergi putin - 50m, si apoi prima la stanga (strada din spatele restaurantului Izvorul Rece). Este printre primele cladiri de pe strada (a treia sau a patra, pe partea dreapta) si chiar la intrare e afisat programul de ridicare pentru laptele praf (luni, miercuri si vineri, de la 9 la 4, de fapt vineri doar pana la 2 parca). Si iti trebuie copie dupa certificatul de nastere si dupa buletinul tau.
Oricum eu o sa-ti trimit un PM si cu nr. de telefon al Ralucai, poti lua legatura cu ea sa va intalniti si sa-i dai ei reteta sa se ocupe ea mai departe.

Mergi la inceput