Haideti sa-i ajutam, nu ne costa nimic!

Haideti sa-i ajutam, nu ne costa nimic! | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Pe cine sa-i ajutam?! Pe bebelusii mai putin norocosi ca ai nostrii si ale caror mame nu au suficienti bani pentru lapte praf!

Cum sa-i ajutam?! Simplu, acele dintre noi care au bebelusi mai mici de 1 an si care fie ii alapteaza exclusiv, fie le dau formule de lapte recomandate de pediatri in detrimentul celor oferite gratuit de stat pot sa le ofere lor acest lapte praf gratuit.
Probabil stiti cu totii ca pana la varsta de 1 an copii beneficiaza gratuit de 3 cutii de lapte praf Bebelac pe luna, cutii pe care marea majoritate a mamicilor de aici nu prea cred sa-l ridice. E pacat sa-l lasam sa se piarda, putem sa-l luam si sa-l oferim celor care chiar au nevoie de el.

Exista o fundatie care are ca scop prevenirea abandonului maternal (www.acsis.ro) si multe din mamicile pe care ei le ajuta au mare nevoie de acel lapte praf. Stim cu totii ca cele 3 cutii care le da statul unui bebelus nu-i ajung toata luna.

Haideti sa ii ajutam, nu ne costa nimic. Tot ce trebuie sa facem e sa cerem medicului pediatru (sau medicului de familie in caz ca nu's una si aceasi persoana) reteta pentru laptele praf gratuit pe care el este obligat sa o dea pana cand bebelusul implineste un an. Iar apoi imputernicim una din mamicile de la fundatie sa se duca sa-l ridice. Ce ziceti, incercam sa le ajutam?! Eu cred ca e un efort mult prea mic pe care multe dintre noi il putem face. Si asa statul nu stie ce sa mai faca ca sa ne ia din drepturi (ba vor sa micsoreze indemnizatia mamicilor, ba reduc lista de medicamente compensate sau daca chiar ai o reteta gratuita nu gasesti o farmacie de unde sa o iei, si tot asa) haideti macar sa le folosim la maxim pe cele pe care le avem.

Pentru orice alte informatii, va stau la dispozitie!

Mesajul este adresat in principal mamicilor din Bucuresti, care au bebelusi sub 1 an, insa daca vreti sa ajutati si altfel (hainute, jucari, pampersi, bani, etc) nu se va supara nimeni, din contra!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Megg spune:

Haideti sa-i ajutam si pe cei abandonati in maternitati si care, mai rau decat situatia mentionata mai sus nu au nici macar mamici langa ei.... acei bebelushi pe care ii abandoneaza si statul si mamele...
Noi (3-4 persoane din grupul de ian-feb 2005) am mai dus cateva cutii si hainutze la 2 maternitati, dar e cam putin.

http://community.webshots.com/user/megg2005

Megg si bb Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofiabebe spune:

Eu am pe bebe Filip (e baiat maaaare, are 9 luni, nu mai e bebe, da' asa-i zicem fiindca-i asa mic pe langa Sofia!) care papa tzitzi la greu si nu a baut in viata lui laptic prafic si nici nu cred ca i-ar placea. Cred ca ar fi minunat sa ajutam pe altii cu ce suntem indreptatiti sa primim si nu luam. Hainutele am cui sa le dau (prin rotatie cu prietenele si rudele), dar o sa cer data viitoare cand merg la medic o reteta si vedem cum facem. Poate imi dati un MP ca sa stiu ce ati stabilit, ca eu nu pot sa ma ocup, din motive... dadacesti.
Pupe,

bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Buna,

Chiar ma intrebam de ceva vreme cui sa-i mai dau din hainutele fetitei mele care creste, creste..Voiam sa le dau cuiva care are nevoie intr-adevar. Acum stiu pe cineva care e insarcinata si o duc destul de rau si am sa i le pastrez. Dar foarte buna ideea cu laptele, eu nu l-am luat nicodata si oricum retetele gratuite pe care mi le da pediatra nu mai sunt gratuite deloc ca decat sa umble din farmacie in farmacie sotul meu, prefera sa dea banii. Eu ma duc saptamana viitoare la medic si ii cer, dar ce fac cu reteta? Nu prea am cum sa umblu ca sunt cu bebe. Trebuie luat laptele in timp de 1 luna, nu? Dupa aia nu mai e valabila reteta. Cum facem? As fi mai mult decat bucuroasa sa ajut macar cu putin.

Anuc si Ioana (maine 6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

daca vedeam mesajul tau saptana trecuta.. tocmai am dat laptele strans pt danutz (20 cutii). l-am donat la spitalul de copii din Arges, dar poate ca ar fi fost mai folositor pt aceste mamici. oricum e o idee f buna.

pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Anuc, din cate stiu eu (cel putin ultima oara cand am ridicat eu laptele praf, adica in martie anul asta) laptele nu se ridica de la farmacie. In fiecare sector exista un centru special unde se merge cu reteta data de medic si se ia laptele. Cand se merge prima oara sa se ridice laptele e nevoie de copie dupa certificatul de nastere al copilului, copie dupa buletinul mamei si o cerere iar apoi e suficienta doar reteta si persoana care merge sa-l ia va trebui sa aibe buletinul la ea. Insa se poate imputernici cineva sa-l ridice, nu-i obligatoriu sa mearga mama sa-l ia.
sofia, dupa ce iei reteta de la medic, trimite-mi un PM cu niste date de contact si o sa treaca o mamica de la fundatie sa ia reteta (daca e prima oara cand il iei o sa-i trebuiasca si cele 2 copii dupa actele de care ziceam, daca l-ai mai ridicat macar o data pana acum, reteta e suficienta).

Tot ceea ce va rugam eu era sa luati acea reteta de la medic (pun pariu ca jumate din mamicile de pe forum nu au ridicat niciodata acel lapte praf fie pentru ca alapteaza, fie pentru ca le dau copiilor orice altceva) iar de aici incolo se vor ocupa fetele de la fundatie. Nu credeam ca e un efort prea mare, insa vad ca prea putine mamici s-au aratat doritoare sa ajute. Sincer, sunt dezamagita, ma asteptam la mai multa solidaritate.
In fine, nu mai conteaza, multumesc mamicilor care s-au oferit sa ajute (mai sunt si altele in afara celor care au postat aici) si eu inca mai sper sa mai apara si alte doritoare.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Buna!

Eu maine sau poimaine sper sa merg la medic si ii cer reteta. Dupa ce ma vad cu ea in mana, te contactez pe tine Mickyyy si vedem cum facem. Fie va dau reteta si ce mai trebuie, fie ma duc sa-l ridic eu si va dau direct lapticul. Si eu sunt convinsa ca nu sunt multe mamici care ridica laptele si ca se poate face mai mult.

Pupici

Anuc si Ioana (6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimi spune:

Off, daca stiam...am pierdut 7 luni fara sa-l iau pentru ca-l alaptez inca.Merg si eu la medic, dar nu inteleg de ce nu mi l-a dat totusi pe reteta ca sa fac eu ce vreau cu el, ca nu dadea de la el...voi ajuta si eu in limita celor cateva luni care ne-au mai ramas.

familia nebunica
Miki si Alexander (12.12.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elean75 spune:

Auzisem eu ceva despre laptele gratuit, adr alaptand... nici nu m-a mai interesat. O sa vorbesc cu doctorita de familie...
Mickyyy sa ne mai dai detalii!
Si cu hainutele la fel!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

eu stiam ca pediatra da acest lapte pe raspunderea ei, sub semnatura ca mama nu are lapte suficient pentru copil (sau ceva de genul asta)

poate mai mult succes au mamicile care nu alapteaza si dau alta formula decat ce se da de la pediatra

oricum, ideea e buna si voi incerca sa vad ce pot face! (alaptez)

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elean75 spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

eu stiam ca pediatra da acest lapte pe raspunderea ei, sub semnatura ca mama nu are lapte suficient pentru copil (sau ceva de genul asta)

poate mai mult succes au mamicile care nu alapteaza si dau alta formula decat ce se da de la pediatra

oricum, ideea e buna si voi incerca sa vad ce pot face! (alaptez)

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Am vorbit cu doctorita mea si mi-a zis ca trebuie sa ma treaca pe lista de lapte praf si de luna viitoare imi da reteta si ma duc si il ridic de la sectorul din care e medicul de familie.

Mergi la inceput