am si eu o problema va rog dati-mi si mie un sfat

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

quote:
Originally posted by ancuta06

Aiamoni, cred ca e normal sa fie un sot iubitor, etc, etc....avand in vedere ca-s abia la inceput. Insa daca de-acum incepe cu pretentii legate de imbracaminte, eu m-as cam indoi ca vor avea un trai linistit impreuna. poate doar daca cedeaza ea. iar pt a face cununia religioasa in Iordania, din cate stiu, ea trebuie sa se converteasca. iar odata devenita musulmana, i se va cere sa se poarte ca o musulmana......ca doar asta a ales, nu?

Ancuta 7+ & Martijn, (24.10.2003)
Poze cu Martijn

Sigur ca ai dreptate, dar ea il cunoaste cel mai bine. Nu stiu cum e cu religia, tot ce doream eu sa subliniez este ca normalitatea este relativa, ceea ce noi consideram de la sine inteles altora li se pare gresit, iar compromisuri sunt in multe casnicii, ca sa nu zic in toate. Multe femei (si barbati, de altfel) renunta la anumite obiceiuri sau principii de dragul partenerului de viata. Si nu spun sa faca asa cum zice el, ci sa gaseasca o cale de mijloc, si el va trebui sa lase putin. Sper sa iasa totul bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns munira spune:

Salutare fetelor si scuze ca nu v-am raspuns imediat la mesaje ,oricum va multumesc foarte mult pt mesajele pe care mi le-ati trimis.Din cate am vazut in mesajele voastre parerile sunt impartite ,Vrreau sa va zis ca am avut o discutie foarete ,foarte serioasa si in cele din urma a cedat ,nu stiu pt cat timp a cedat dar i-am zis ca daca se schimba din nou nu il voi ierta iar singura solutie este divortul ,desi nu imi doresc asa ceva pt ca abia ne-am casatorit .MI-am cumparat un costumas alb ,bluza cu maneca scurta si pantaloni trei sferturi ,m-am imbracat cu el in oras si am vrut sa vad reactia lui ,nu a zis nimic ,sa comportat normal.Cat priveste religia am inceput sa sitesc cate ceva din Coran,am gasit un sait in limba romana si asa am aflat si eu cate ceva din coran.Din ceea ce am citit am constatat ca sunt multe diferente intre Coran si Biblie ,dar aceasta este religia lui si o respect asa cum imi respecte si el religia.Cat despre Iordania ,o sa facem numai petrecere,numai cu rudele ,deja am inceput sa ne uitam dupa rochie de mireasa si i-am zis ca as vrea ca rochia sa fie din doua piese ,sa fie cu corset.Am planuit nunta in toamna iar pe urma am schimbat data in ianuarie ,anul viitor ,In septembrie mergem 2 saptamani in iordania sa ii cunosc rudele.Sunt si eu foarte curioasa sa vad si sa aflu ce fel de oameni sunt .Din cate am vorbit cu el ,am vazut ca nu ar vrea sa se intoarca in iordania ci sa ramanem in olanda.Eu va multumesc inca o data pt mesajele trimise si numai bine va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Munira, eu atat vreau sa-ti spun: nu renunta la mici lucruri care sunt importante pentru tine. pentru ca daca o faci o data, e doar un inceput. Atata timp cat te respecti pe tine si il respecti si pe el, te va respecta la fel. Daca tu, insa devii maleabila si iti schimbi convingerile dupa cum vrea el, va face ce vrea cu tine, si de respect nu vei mai avea parte.

Ancuta 7+ & Martijn, (24.10.2003)
Poze cu Martijn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hosen spune:

ma bucur ca sa dat l brazda,inseamn c t iubeste cu adevrt,i va accepta,traditi normla l el traditia lui,in rstlibertate,spunei din parte mia pentru-ca a schinbat,dusattaram,libotubuhuram,sper saintelega saru mina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danro spune:

Asa cum au raspuns si alte fete,care au dat dovada de vigilenta,ar trebui sa le asculti.
Speram sa te intorci din Iordania,din cate stiu nu prea e o tara securitara,asa ca mare ,mare atentie.Au fost multe cazuri cand nici nu s-au mai putut intoarce.Speram sa nu fie cazul tau.
Mult noroc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina82 spune:

Eu nu as suporta sa ma controleze un barbat asa...imediat la-s pune pa punct si daca nu ii convine dute-n aia masii.
Tu cind te-ai maritat cu el nu te-ai gindit ca sa-r putea ajunge la asta?
Vorbeste cu el si daca nu accepta ce ai de zis lasa-l mama in plata lui ca doar no sa-ti traiesti toata viata imbrobodita ca o baba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hosen spune:

,,Ina82"scuze ca te intrerup,dar si eu cind mam maritat am facut o intelegere cu barbatemeu,si dupa ce mam casatorit a fost cu totul alt ceva,un an ma lasat in pace dupa care numai eu stiu pin ce trec iam zis sami dia divortul si mia zis ca nici o data,tokmai de aia fac ce ma duce capul si incerc sal evit,si scuze diferenta dintre mine si barbatemeu este cam 22 de ani?!sper ca ma intelegi nu?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anella spune:

Munira am citit mesajele celorlalte fete si parerea mea e ca cea mai obiectiva a fost Slakje,aceleasi lucruri ti le-as fi spus si eu.Parerea mea e ca atunci cand iubesti mai faci si sacrificii cu atat mai mult cu cat tu singura ai spus ca e un barbat foarte bun si va iubiti f mult si prin asta am inteles ca merita.Inteleg dorinta ta de a purta hainele pe care le doresti dar pe de alta parte nu stiu daca se poate pune un semn de egal intre haine si importanta casniciei cu un om care merita.In fiecare cuplu exista compromisuri care se fac.Cine spune ca nu face nici un compromis in cuplul sau,minte.A face un compromis pentru omul pe care-l iubesti nu cred ca inseamna ca-ti stirbeste vreun pic din personalitate.Sa dai divort pentru un motiv asa ridicol mi se pare absurd.Te poti imbraca foarte frumos si confortabil si in stilul pe care-l doreste el.Si inca ceva,as zice ca un barbat care se intreaba de ce sotia lui se fardeaza si se parfumeaza cand iese din casa si nu cand e in casa pune o intrebare destul de justificata.Si eu chiar daca sunt femeie ma intrebam de ce oare noi femeile facem asta(eu ma fardez si in casa)?N-ar fi mai logic sa ne aranjam in casa(si) decat in exterior? ca la urma urmei vrem sa fim frumoase mai ales pt barbatul pe care-l iubim,sau nu?Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddaas spune:

anella, parerea mea e ca asta deja e mai mult decat un compromis normal unei casnicii..
adica atunci cand o curta, cand s-a indragostit de ea nu il deranja ca ea poarta maneca scurta sau maieu; iar dupa casnicie nu ii mai vorbeste cu zilele dc ea "indrazneste" sa poarte asa ceva...
nu imi plac oamenii care dupa caznicie incearca sa isi schimbe partenerul conform cu ceea ce cred ei ca e bine.. mi se pare ca dau dovada de multaaa ipocrizie...
cineva pe forumul asta a scris mai demult o fraza care mi-a placut teribil "juma de viata ne-o petrecem incarcand sa gasim partenerul/a ideal/a si cealalta jumatate ne-o petrecem incercand sa il/o schimbam"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex1971 spune:

Faci prea multe compromisuri.Nu crezi ca ar trebui sa te respecte si sa inteleaga ca tu nu esti musulmana.Viata merita traiata ,si ce viata mai e aia cu atitea restictii?

Mergi la inceput