am si eu o problema va rog dati-mi si mie un sfat
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
inca o zi spune:
munira,imi permit sa rectific ceva ce ai scris,ai scris:´´fetelor,el a fost crescut intr-o familie destul de buna cu credinta in Dumnezeu si a respectat Coranul´´.o fi fost crescut intr-o familie credincioasa,dar cu frica de alah si nicidecum de D-zeu! D-zeu nu are nimic de-a face cu coranullor.daca vei aveachef sa citesti ce scrie in coran...poate te vei ´´zbarli´´,in sensul ca vei vedea ce poate sa debiteze mintea ....araba!! te rog sa nu te superi ca scriu asta,dar nu poti sa le pui la un loc:D-zeu e una,mai bine zis Unulsingur,iar alah ala....nu stiu cine sa zic ca e ,stiu doar ca nu are nimic din D-zeu!! de curiozitate iti dau ideea de a citii coranul,apoi vei vedea ce inseamna muslim....pt mine nu e o religie, e o ´´indoctrinare´´ si ar fi pacat sa iti afecteze personalitatea.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
scarmanus spune:
Ingrijorarea mea este de alt natura. Ma gandesc cu oroare la cartea si filmul care s-a facut dupa ea (Not without my daughter) si mi se zbarleste parul pe cap. Am inteles ca locuiti in Olanda, toate bune, zic eu, fiindca nu locuiti intr-o tara musulmana, insa ma intreb retoric daca va fi tipul cooperant pe care-l stii tu cand veti merge in Iordania. Olana deocamdata nu este teritoriul lui, nu-si "permite" poate sa-ti ceara lucruri pe care poate ti le-ar cere traind intr-o tara musulmana. Cununia am inteles ca vreti s-o faceti in Iordania, fii cu ochii-n patru...Sa nu cumva, influentat fiind de familie, sa-si exercite drepturi de proprietate asupra ta. Diferentele culturale sunt lucruri care trebuie tratate cu toata seriozitatea, e greu sa ne intelegem romani cu romani uneori, d'-apoi oameni cu viziuni si culturi atat de opuse.
pisici, flori si jucarele
iarina spune:
ai ai ai nu-mi vine sa cred ce-mi vaz ochilor! Munira au fost atatea discutii pe forum-ul asta vis-a-vis de subiect...si ce se mai chinuiau fetele musulmance sa ne explice ce libere ca pasarea cerului sunt ele!!! Eu zic sa nu cedezi nimic din terenul castigat, sa-i explici cum ai fost crescuta,ce permite si ce nu permite religia noastra, sa-i spui ca dorinta de a fi frumoasa este cochetarie feminina, nu pt. a atrage alti barbati etc. Oricum daca spui ca intelege pare rezonabil. Casnicie frumoasa si numai bine!
Porumbita spune:
daca dai o raita pe la Zona Zoster sunt vreo 7 subiecte despre musulmance si poate iti faci unele idei;
una din amicele mele a avut sot musulman (din Siria); zic a avut pt ca din pacate a murit acum 2 luni de cancer
au fost 12 ani impreuna dintre care 10 casatoriti; au locuit mereu la Bucuresti dar o luna pe an mergeau in Siria; ea e farmacista; el avea o fima de import export; ea a ramas ortodoxa; a purat haine normale, dar cand mergea in Siria purta haine cu maneca lunga (fara batic) ca sa nu il puna pe el in postura proasta fata de famile (si asa soacrasa se cam stramba ca ea nu poarta batic, ca nu e mai supusa barbatului etc);fratii lui insa cand veneau in Bucuresti nu avea nici o problema cu asta; ba chiar unul din ei s-a casatorit anul trecut cu o romanca, dar au ramas sa locuiasca in Bucuresti;el zicea ca si musulmanii tr sa inteleaga ca lumea din jurul lor se schimba, dar ca din pacate traditiile si traditionalismul sunt inca f puternice;
da la inceput amica mea si sotul ei au discutat despre asta si el a fost de acord sa ii respecte alegerile... si ea pe ale lui; adica el tinea Ramadanul dar si ea posturile; el nu manca deloc porc si nici nu bea alcool decat ff rar; insa nu facea urat dc ea manca;
MIe nu mi se pare corect ce iti cere sotul tau si nu as accepta niciodata; (mie oricum imi e tare mila de unele din fetele/femeile musulmance pe care le vad aici la plaja, lasa o parte din haine pe mal si intra imbracate in apa, asta dc intra, de cele mai multe ori se uita de pe mal la copii care se joaca in apa);
atunci cand te-a cunoscut si s-a indragostit de tine erai imbracata intr-un fel; acum vrea sa te schimbi; si nu te cearta ca de ce nu faci asa, dar apeleze la alte metode... si o sa cedezi psihic pana la urma, decat sa te ignore mai bine porti ce vrea el.. dar ai grija ca un compromis atrage dupa sine altul...
didita spune:
Munira, mi se pare ca ai inceput deja sa te schimbi. Spui ca e un om bun respectos etc, ceea ce e f bine si ai noroc sa ai un sot care are mai multe calitati decat defecte. E foarte bine ca poti merge singura prin oras si poti face ce vrei, in schimb ce ma deranjeaza un pic in ceea ce povestesti este ca spui "ma lasa sa merg in oras". Ce tu esti minora fara discenramant sa trebuiasca sa iti dea voie nenea sa iesi din casa? Ceea ce spui tu ca te lasa el sa faci sunt drepturi elementare ale tutoror oamenilor (femei si barbati). Cand te imbraci cum vrei spui ca nu iti face scandal , naci nu are nevoie ca numai tacand tut te simti destul de prost ca sa cedezi si sa faci ca el. de ce si-ar bate gura degeaba daca nefacand nimic merge asa bine?
Cum ziceau si alte fete, cat locuiti in Olanda problemele nu vor fii f grave in sensul ca nu e pe terenul lui.
Eu zic sa te gandesti serios la casatoria religioasa si sa te informezi ceva mai bine ca sa nu fii pusa in fata unei situatii delicate. Si gandeste-te bine la ce vrei pt copii vostri.
Pe de alta parte daca tu vrei sa te convertesti si daca esti de acord sa te supui vointei lui, nu vad de ce nu ai face-o. E viata ta, traieste-o cum iti place.
Cred ca totusi ca daca deschizi aici un asftel de subiect este pt ca nu esti deacord deloc cu el, dar ca doare prea tare ca sa risti un conflict deschis cu sotul pe care il iubesti atat de mult!
didita
hosen spune:
asai fetelor,eu acum 4 ani in urma am avut un iubit,iranian,ni-am cunoscut in japonia,si dinsul singur imi zicea sa ma inbrac cit mai sexy,cind m vedea cu fusta lung imi facea capul calindar,pina cind mi-am luat un treling sport de la tomy pe corp,si cind ma vazut inbracatan el,ii place la nebunie,si chir er foarte mindru pe atuncium prefer sa vie timpul inapoi,si sincer u ma mas marita deram slabuta si sexy,dupa un an de zile eu trebuia sa ma reintorc in tara de urgenta,dinsul l o betie sa batut cu nustiu cine si a avut propleme etc,eu cind mam reintors nu lamai gasit,sincer mii dor de el,este era felul meu de persoana care-mi plce mie,si mia zis pe atunci,ca daca sunt hotarita sa ma marit,el se lasa de tara lui si chiar de relijie dar faza e ca mam hotarit sa ma marit cam tirziu,si cind nu lam gasit mam si maritat cu unul mai mare de cit mine,ac
Patapuf spune:
Sa dea Dumnezeu sa fie bine intre voi, dar ai mare grija. Am mai vazut cazuri, si s-a terminat prost. Exact asa cum a mentionat cineva mai sus, acum nu esti pe teritoriul lui, dar asteapta sa ajungi acolo, sa fie parintii lui de fata, sa vezi atunci ce ti se impune, ca imbracaminte si comportament. Sincera sa fiu, eu in locul tau n-as calca in Iordania nici de curiozitate, nici macar pentru cinci minute. Poate n-ar fi rau sa cauti cartea aceea "Numai cu fiica mea", nu-mi mai aduc aminte de cine e scrisa, s-o citesti. Nu vreau sa te speriu, departe de mine gandul, dar am vazut casatorii de genul asta ratate din cauza diferentelor de cultura. E greu sa accepti asemenea reguli, eu una n-as putea (nu ma refer aici numai la imbracaminte, ci la tot ceea ce inseamna "musulman").Va doresc numai bine, dar ai mare grija ce faci. Macar acum intereseaza-te despre cultura musulmana, nu mai crede atat ca el este "altfel", mai intelegator, etc. Mai bine sa fii informata, sa stii ce ai de facut.
Bafta!
aiamoni spune:
Eu nu zic ca nu trebuie sa stie cit mai multe despre cultura lor. Si nu stiu cum mi-ar conveni mie sa ma supun acelor reguli. Dar hai sa fim serioase, fetelor, cite femei nu sunt cosatorite cu romani, americani, nemti etc si sunt nefericite, inselate, neapreciate ca sa nu zic mai rau. Daca el e un om bun si un sot iubitor, nu cred ca asa ceva se gaseste chiar atit de usor, deci daca se inteleg bine eu as cauta o cale de mijloc. Pentru ca tot atit cit ni se pare noua de normal sa purtam fusta scurta lor li se pare anormal, si cine are dreptate? Este ca si cum ai incerca sa afli care religie este cea mai buna, ceea ce dupa parerea mea este imposibil.
Sper sa aveti o discutie serioasa si sa ajungeti la un compromis, numai bine!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana_s/oana_s.jpg)
oana_s spune:
quote:
Originally posted by scarmanus
Ingrijorarea mea este de alt natura. Ma gandesc cu oroare la cartea si filmul care s-a facut dupa ea (Not without my daughter) si mi se zbarleste parul pe cap. Am inteles ca locuiti in Olanda, toate bune, zic eu, fiindca nu locuiti intr-o tara musulmana, insa ma intreb retoric daca va fi tipul cooperant pe care-l stii tu cand veti merge in Iordania. Olana deocamdata nu este teritoriul lui, nu-si "permite" poate sa-ti ceara lucruri pe care poate ti le-ar cere traind intr-o tara musulmana. Cununia am inteles ca vreti s-o faceti in Iordania, fii cu ochii-n patru...Sa nu cumva, influentat fiind de familie, sa-si exercite drepturi de proprietate asupra ta. Diferentele culturale sunt lucruri care trebuie tratate cu toata seriozitatea, e greu sa ne intelegem romani cu romani uneori, d'-apoi oameni cu viziuni si culturi atat de opuse.
pisici, flori si jucarele
Exact la asta ma gandeam si eu....daca ajungi in Iordania si descoperi un cu totul alt om? Iar cu nunta acolo, nu stiu ce sa zic...te referi la cununie religioasa sau doar petrecere? Pentru ca ma gandesc ca e aproape imposibil sa va cununati religios fara ca tu sa-ti schimbi religia...nu stiu...poate nu-i asa, daca cineva stie mai multe ar fi bine sa te lamureasca.
Pe de alta parte, poate chiar e un om potrivit pentru tine si ne impotmolim in prejudecati...daca e asa, eu imi cer scuze
![](floare.gif)
Oana si Mara 11.08.2004
ancuta06 spune:
Aiamoni, cred ca e normal sa fie un sot iubitor, etc, etc....avand in vedere ca-s abia la inceput. Insa daca de-acum incepe cu pretentii legate de imbracaminte, eu m-as cam indoi ca vor avea un trai linistit impreuna. poate doar daca cedeaza ea. iar pt a face cununia religioasa in Iordania, din cate stiu, ea trebuie sa se converteasca. iar odata devenita musulmana, i se va cere sa se poarte ca o musulmana......ca doar asta a ales, nu? Ancuta 7+ &
Martijn, (24.10.2003)
Poze cu Martijn