am si eu o problema va rog dati-mi si mie un sfat
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
danna2002 spune:
ce sa II faci...1..ori il iubesti si NU ii ieshi din cuvand..deci RENUNTZI LA TINE...2..ori il ajuti sa inteleaga ca TU vi din alt mediu si ai fost educata intr un alt sistem...dar cred ca solutzia 1 este cea mai usor de acceptat...
ma intreb oare cum de unii oameni fac anumite lucruri fara sa se gandeasca nici o clipa in perspectiva....Oare daca tU stiai ca musulmancele<SAU SOTZIILE MUSULMANILOR> umbla Imbrobodite si ACOPERITE...credeai CA vei scapa..?! Uite ca ai scapat dar doar partzial.. Un lucru trebuie sa intelegi SI ANUME PE EL..atata timp cat el asa a fost CRESCUT SI EDUCAT ESTE UN CEVA CONTRA FIRII SA TE lase sa faci plaja si multe altele...in iubirea lui<care sper si cred ca exista> ar renuntza poate la o parte din noianul de obiceiuri...DAR se pare ca nu poate...FAC PARTE DIN ceea ce <<A FOST LASAT>>, din zestrea lui spirituala pe care acceptand casatoria cu el..te ai obligat in mod tacit sa o acceptzi.
APROPO..TU CE RELIGIE ESTI ACUm? Musulmana? sau atzi facut doar cununia civila...?!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
munira spune:
va salut din nou si inca o data va multumesc pt parerile voastre.Eu inca nu mi-am schimbat religia si nici nu am sa mi-o schimb,sunt crestin-ortodox.In privinta religiei nu am avut nici o discutie ,ii respect religia ,dar nu am sa o schimb.El a inteles foarte bine lucrul acesta mi a vorbit foarte frumos despre religia lui.Deci in privinta religiei nu am ce obiecta.Ne am cununat doar civi in olanda.Nunta inca nu am facut-o,speram in toamna sau la anu.Nunta va avea loc in iordania.L-am intrebt daca facem nunta ,trebuie sa imi schimb si religia,si el mi-a raspuns ca nu ,nu este obligatoriu.Deci in privinta asta m-am linistit ,pt ca ,un bun musulman sau o buna musulmanca trenuie sa umble acoperit .El se imbraca normal,de cand a venit vara nu lam vazut imbracat cu tricouri sau cu camasi su maneca scurta.Si mai nou imi da ca ex pe cumnata mea.El are un frate care sa casatorit cu o poloneza.Ea era de religie crestina ,dar dupa nunta a trecut la religia musulmana si se imbraca conform religiei .Aceasta a fost decizia ei .La inceput am fost putin uimita,am crezut ca a fost influentata de sotul ei sa isi schimbe religia,dar ea mi-a zis ca a fost alegerea ei si ca ii place foarte mult.Eu nu am nimic impotriva pt cei care isi schimba religia ,insa fiecare om este diferit .Deci i-am explicat sotului ,si i-am zis sa nu mi-o mai dea ex pe ea,si in cele din urma a incetat nu a mai adus vb de ea .Cred ca pana la urma am sa am o discutie serioasa cu el.Oricum va multumesc mult .
inca o zi spune:
munira,in timp ce citeam cele scrise de tine mi-am adus aminte de ceva ce mi-a povestit prietena mea care traieste in danemarka: se mutasera langa ea un cuplu,el musulmam, ea ....romanca...era mare iubire intre ei,se cunoscusera acolo in dk si dupa vreo 7 luni s-au casatorit.au inceput apoi discutii pe tema imbracamintei,ea....mai incet,mai greu a inceput sa faca cum el dorea...din iubire.ea s-a cunoscut cu prietena asta a mea si se ducea pe la ea si ii povestea ca nu-i prea convine,dar o face pt el.la inceput zicea ea, ca discutasera,dar acum ba din cauza familiei lui care-i reprosa ca nevasta-sa nu se imbraca “““cuvincios““,ba din cauza lui tot aveau discutii pt haine.s-a intamplat ca ea sa ramana insarcinata,a nascut un baietel,dar in loc sa fie mai bine el a inceput sa fie mai posesiv,i-a IMPUS sa-si puna si voalul ala pe fata, discutiile au inceput sa fie tot mai aprinse pana ea...a fugit, mai apoi a divortat!deci...ai grija,casatoria cu un musulman....e destul de complicata pt cei care au alta cultura.ar fi bine sa discuti cu el acum, daca nu poate vei mai face si un copil,iar apoi el va deveni si mai posesiv cu ...““ale coranului““.oricat de mult il iubesti, nu uita sa te iubesti si pe tine! mie si asa mi se pare aiurea: nu te vei mai bucura de un concediu la mare stand la soare, nu te vei mai putea plimba intr-un costum de baie pe nisipul fin????si pt ce???pe ca asa zice al lui alah????ar trebui sa-i explici ca tu ai alta religie si in religia ta nu exista asemenea norme.iar daca la inceput ati discutat si el a zis ca nu are nimic cu al tau stil, de ce acum e altfel???pe parcurs ar putea sa uite in totalitate ce a spus si sa iti ceara mult mai mult!!....o fi ea iubire,dar....asta nu inseamna ca tre“ sa il accepti si pe alah pt el....ori???....eu zic ca iubirea inseamna a avea respect pt ce cel de langa tine face sau in ce crede,dar nicidecum nu inseamna acceptarea in viata ta a unor chestii care nu iti plac si chiar nu iti ajuta la nimic!!!
slakje spune:
Pai daca va iubiti intr-adevar si doresti sa ramai langa el o viatza, zi mersi ca nu te pune sa te acoperi de tot, si fa-i placerea asta, poti gasi bluze de in, ceva usor, de vara.Daca el e barbat bun, va intelegeti, etc, pana la urma vei lasa de la tine.Daca tu lasi asta, fii sigura ca alte femei in alte casnicii lasa altele, niciunde nu e perfect.Nu sunt deacord cu chestia cu "renuntatul la tine" , in fine, nu are rost sa intram in amanunte...consider totusi ca ai fii putut sa te interesezi mai mult inainte de casatoria cu un musulman, si macar sa pricepi ca intr-o casatorie mixta exista niste diferente culturale dupa care mai trebuie sa te mulezi ca sa iasa totul bine, asta nu inseamna neaparat sa "renunti la tine" , (desi poate unii spun ca a iubi = renuntarea la tine in favoarea celuilalt) dar poate inseamna "a lasa" uneori de la tine.Eu zic ca daca va intelegeti si iubiti , sa nu-ti faci prea multe probleme sau o obsesie din felul cum lui ii face placere sa te imbraci.
Uite eu de ex am ochii foarte albastrii, totdeauna mi-a placut sa-mi fac contur cu negru, sa imi vopsesc genele cat mai negru, etc, sotului meu nu-i place(sotul meu e crestin catolic), imi spune ca arat ca un vampir sau ca o rokerita, spune ca nu se mai poate uita nimeni la mine ca i se face frica...atata m-a bazait ca nu imi mai fac contur cu negru de ani de zile, cica el zice ca nici mie nu mi-ar conveni sa-l vad imbracat in pantaloni galbeni....
Numai bine va doresc, si curaj,
A.
ancuta06 spune:
Eu cred ca iti va cere mai mult. Ai grija cat cedezi. Nici mie nu mi-ar conveni sa umblu in manceca lunga vara....si nu as face-o. Iar din motive de religie, in nici un caz. Ancuta (DPN 11 feb. 2006) &
Martijn, (24.10.2003)
Poze cu Martijn
munira spune:
fetelor,el a fost crescut intr-o familie destul de buna cu credinta in Dumnezeu si a respe ctat Coranul.Am discutat cu el problema imbracamintei ,si mi-a zis ca niciodata nu ma va pune sa ma imbrac ca femeile arabe ,dar sa ma imbrac decent ,totusi l-am convins sa ma lase sa imbrac bluzite de vara cu manica trei sferturi ,pana la cot si a fost de acord ,sper ca pe viitor cate un pic cate un pic sa ilconving sa ma lase sa ma imbrac cum ma simnt eu bine.De fapt v-am zis ca daca ma vede imbracata cum vreau eu ,nu imi zice nimic dar nu vb cu mine toata ziua.Si nu imi place sa il vad asa,pt ca ne iubim foarte mult si certuri nu prea avem dorar numai pe tema asta.Am mai avut ceva discutii cu machiajul ,ca de ce ma fardez si imi pun rimel si parfum numai cand merg in oras,ca acasa de ce nu ma fac asa frumoasa.Dar am rezolvata aceasta problema,nu mai comenteaza in privinta machiajului.Stiu arabii nu sunt prea placuti de europeni,sunt considerati rai ,gelosi care isi tin femeile acasa .Dar nu toti sunt la fel,sunt de altfel barbati musulmani care tin distractii ,merg prin baruri sunt extremi de gelosi si multe altele .Insa eu ma consider norocoasa pt ca am libertatea mea.Adica ies singura in oras la cumparaturi,merg la servici ,pe cand femeile arabe nu prea ies singure pe strada decat insotite de sotii lor.Cunoscandu-l pe el mi-am schimbat parerea despre musulmani .Sunt lucruri pe care noi europenii le consideram lucruri normale si firesti ,dar pt ei aceste lucruri nu sunt normale si invers.Sper ca incetul cu incetul sa se schimbe
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nushulica/nushulica.jpg)
nushulica spune:
pe zi ce trece iti va cere mai mult sunt convinsa pune piciorul in prag acuma cat mai poti...
hosen spune:
salut iubita mia,ti-am citit msajul,sa stii ca este chiar apsurd,eu in RO,m prieteni arabi mai bine zis iranieni,care sau insurat ru romance,si fetele in RO,se simt ca acasa,si umbla cu decolteuri si sexy si ei la fel chiar,maninca si carne de porc,si cind fata pliaca la sotul in tara,ii respecta religiea,si se conpoarta asa cum trebue,din cite am inteles sotii trebue sa le invete pe nevestele lora biblia,si stilul de la ei din tara,pina si arboaicele lora care locuesc in RO,se inbraca sexy,dor au un batic alb in cap sau negru,atita tot,nustiu sigur de ce unele araboaice porta batic alb si unele negre,in fine,pina si copii la unii arboi,se inbraca sexy(ma refer la fetite)-si doar au baticuri in cap,asa ca daca te iubeste,te va face fericita din plin,dica doar in tara lui sa te inbraci dup stilul lui si s te conporti dupa legea lui,ok,bafta,ceau