Propunere modificare CIC
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
canda_h spune:
Am citit propunerea de lege si daca inteleg eu bine o sa stam acasa cu 35% din salariu mediu (asta in loc de 85% din salariu mediu). Si eu care speram sa primesc 85% din salariul meu
Se pare ca s-au tignit cu toti!
Hai ziceti-mi ca n-am inteles eu bine!
canda 9+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabirus/gabirus.jpg)
gabirus spune:
Asta face parte din masurile guvernului de "sustinere a natalitatii"? E incredibil! Sunt indignata! Se vede ca natarii aia nu si-au pus vreodata problema cum e sa nu iti ajunga banii de Pampersi, lapte praf etc.!!!!
Dupa ce ca un copil e un cost enooorm ei ce se gandesc? Sa ne scada drastic veniturile?!!!!!
Gabi, mamikul Evei
si al baietelului din burtic, 34 sapt.
POZE
canda_h spune:
Nu stiu daca se poate protesta cumva impotriva acestei propuneri de lege. Poate ca nici n-ar conta protestele noastre ... dar macar putem incarca sa ii determinam sa nu aprobe o asa aberatie!
canda
Ella2000 spune:
Sunt nebuni de legat ...
Noi cele care vom naste anul acesta vom primi CIC conf. L19/2000. Dar stati linistite ca surprize mai pot aparea... Scandal ca de ce unele 7 mil si altele 3 !!! In 2001 am avut surpriza sa nu mai fie 85 % din sal din CM ci 85 % din venitul NET! media pe 6 luni ...si s-a facut aceasta modif printr-o ord de urgenta fix inainte cu o luna sa nasc! Deci se poate face ceva urat si acum ... Acum ma astept la orice din partea acestui " minunat" guvern care favorizeaza numai damele care fac copii si ii lasa pe mana altora ... ca deh ele au salarii mari ! probabil acolo la guvern ... Celelalte mamici vor putea sa-si faca o asigurare la firme de asigurari ( banii care ar fi mers la CAS la un salar mare sunt multi ) . Cum sa te duci la munca si sa lasi copilul cu o bona ? Auzi ... ce mai proiect ? Il lasi dupa ce face 1 anisor macar dar nu cand trebuie sa-l ingrijesti si sa-l alaptezi !
Astea sunt parerile mele... nu vreau sa supar pe nimeni dar mie mi se pare normal sa stai langa copilasul tau... atat cat se poate dar nu cu 3 mil!!!!
Ella, Iulia si surioara ei Paula 33
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
Deci: O PORCARIE MAI MARE NU PUTEAU SA FACA !!!!
Eu credeam ca mamele cu salariu mai mic decat salariu mediu brut pe economie si cu stagiu de cotizare vor beneficia in continuare de cei 7800000 lei, dar nu e asa!!!
Eu am un salariu mare, nu puteam sa renunt la el (ca era singurul venit stabil in familie) si m-am dus la job de cand avea plodul meu 3 luni, dar... nu va spun cat am suferit si eu si el!!!
Acum speram sa faca astia ceva sa "indrepte" situatia pentru mamele care au cotizat mult FARA sa le dea in cap celorlate. Sunt atatea femei care muncesc pe salarii mici, pentru ca nu au incotro! Sunt atatea asistente, educatoare, invatatoare, vanzatoare, etc...plus toate tinerele absolvente care pur si simplu nu au unde sa se angajeze pe un salariu mai mare!!
Dar de unde' ei pur si simplu dau cu toporul in moalele capului atator familii!! Este de necrezut, cand o punga de pampers costa 550000 lei, cand o pereche de sandale de musama costa 200000 lei, cand mancarea lui bebe (daca o prepari in casa) costa peste 130000 lei zilnic, cand.... practic cei 7800000 lei ajung pentru bebe doar cu mare economie si doar daca ii cumperi numai mancare, pampersi si ceva hainute FARA carut, jucarii, medicamente!!!
Pur si simplu astia merita sa fie impuscati!!
Andries
floarea_soarelui spune:
Ella...vezi ca generalizarea aia cu "damele" nu-i corecta...jignesti gratuit si nu-i frumos. Eu is una din cele cu salariu "mare"...adica mai mare decat alea 7 mil pe care mi le da statul...Si am luat-o si eu in freza in 2004 cand fiica-mea era departe de a avea 2 ani...Nu mi se pare corect proiectul de lege...nu mi se pare corecta amarata aia de alocatie lunara de doua sute si ceva de mii de lei din care nu iei mai nimic pt un copil...dara sa-l mai si cresti. Dar nici vorbe de genul celor spuse de tine nu mi se pare ca isi au rostul...Pentru banii pe care-i iau mucesc de-mi sar capacele, sunt masura muncii mele si nu vad de ce trebuie sa dam socoteala pentru faptul ca am ajuns sa castigam mai mult decat salariul minim pe economie:D. Asta-i una la mana. A doua la mana...daca m-am intors la munca mai iute decat aia doi ani la care onor Statul imi da dreptul...am facut-o pentru ca asa pot sa fac mai multe pentru copilul meu...pentru faimilia mea...si pentru mine. Unde vezi tu ca ma favorizeaza pe mine atare aberatie de proiect de lege. Pana la urma decizia unei mame de a se intoarce la munca dupa o zi..dupa o luna sau dupa doi ani este decizia EI si asta nu ne face pe nici una mai putin mama decat pe cele care stau doi ani acasa.
Si nu am dat in cap...nu am furat si nu am inselat pentru salariul pe care-l am...de ce trebuie sa fim judecate dupa asta? In fond cotizam la asigurari...Oricat de greu mi-ar fi sa-mi las copilul (si nu mi-e usor...te asigur)...o sa o fac ...daca asta presupune ca prin munca mea voi putea sa-i asigur traiul (3 mil mi se pare infim...deci....) si copilaria sa-i fie copilarie. Pana la urma...exista dreptul la program redus ...la ore pentru alaptat...(o sa fie greu...foarte greu...dar nu am de gand sa stau cu spectrul banilor amaratei asteia de alocatii...daca trebuie sa muncesc pentru mai bine ...o fac). Si daca ma gandesc bine, imi aduca aminte ca maica-mea imi spunea ca pe vremea lor se statea 4 luni acasa cu copilul...4 luni a stat si ea....Iar asta nu mi-a "afectat" copilaria in masura in care se incearca a se da de inteles ca o va face. Asa ca ar fi bine sa se faca distinctie intre o lege care se vrea a incuraja natalitatea si care face eggzact pe dos si hotararea "damelor" cu salarii mari de a se intoarce la munca ....pentru ca e mai bine sa poti sa-ti sustii copilul (daca ai posibilitatea asta) decat sa ajugi stresat ca nu-ti ajung banii...ca vesnic ar mai fi ceva ce ar trebui si nu poti sa ai (stiu ce inseamna sa nu ai bani nici de paine...pentru ca nu tot timpul am fost "o favorizata"...si nu vreau sa mai trec prin asa ceva...mai ales acum cand am resposabilitatea vietii copilului meu...Ma puteti judeca pentru asta? Considerati cumva ca sunt mai putin mama? ).
Si bine zicea cineva, cu ocazia asta se vor pune pe facut copii...mai abitir cei fara nici un venit, cei care nici nu doresc sa aiba unul obtinut prin munca...pana la urma...poti sa-l chinui doi ani ca sa-ti iei "alocatia", pot fi abandonati si dupa....Vor mai face copii si cele cu salarii mari..vor strange din dinti si se vor intoarce la munca cat se poate de repede...Cu ajutorul lui Dumnezeu , oi mai avea si eu inca unul si voi incerca sa fiu o mama buna...cu salariu mare....care munceste pentru banii primiti si care nu vede de ce sa accepte sa stea acasa pe o suma de nimic doar pentru a proba ca este "mama".
Numai bine va dorim si multa, multa sanatate.
floarea soarelui
ili spune:
am citit proiectul de lege
alocatia pt crestrea copilului nu inseamna
indemnizatie pt.cresterea copilului -CIC- se acorda pt.mamicile care nu au calitate de asigurata pt.primele 3 copii
si nu se confunda nici cu alocatia de stat
eu asa am inteles
cge spune:
Floarea- Soarelui, sunt perfect de acord cu tine.
Problema este ca in Romania nu exista nimic organizat pentru bebei mici: crese de stat sunt putine si nu sunt sigura cum sunt ingrijiti copii de 3-4 luni, crese particulare nu exista (sau nu stiu eu), nu exista nici un sistem prin care bonele sa fie instruite sau verificate.
Iti lasi copilu' de 4 ani cu o bona, poti sa stii cum are grija de el.
Noi avem si un baietel de 5 ani, care a crescut cu bona de la 10 luni. Asa ca stiu ca daca n-ai incotro, alegi singura solutie care exista.
Cristina, mamica de Victor (5ani) si bebelusha (26+)
ili spune:
astia sunt bolu....
acum inteleg ,am citit pana in capat
prima data am inteles ca se da alocatia de 35 % pe langa indemn.de cic nu in loc de cic,
scuze,ili