Propunere modificare CIC
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
Mercedes spune:
http://www.mmssf.ro/proiecte.htm
pe acest link se accepta sugestii pana in 04.07.2005 cu privire la alocatii
Hai sa scriem cat mai multe parererile noastre despre acest proiect
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Ella2000 spune:
Floarea soarelui ...
crede-ma ca nu am vrut sa jignesc pe nimeni !
m-am referit in mod special de cele favorizate de la guvern!!!!
Intodeauna acolo la ei trag sa le mearga bine...de aici indignarea mea! Si eu muncesc la fel de mult ... sau acum nu asa mult ca nu am voie! Dar am fost cu Iulia micuta de 1 luna la cozi le finante si la ITM si la toti clientii mei mergeam cu ea ... Si am lucrat nopti la rand la calculator sa fac banuti! La mine salariul e mediu pe ec deci nu e nici mic nici mare. Dar cele care au min. ce fac? Se duc sa lucreze ptr min ? si platesc pe cineva cu alocatia aia de KK? Sau stau acasa ptr acea alocatie... Si ele vor fi mame nu numai noi.
Oricum intelege ca poate cuvintele mele nu au fost bine introduse. Sunt indignata ca trag numai la ei ... ei ce au ...
Ella
mandyksch spune:
Vad ca toata lumea e stresata pe tema asta. Pai parlamentarii astia nostri dupa ce si-au marit salariile acum pot sa ne taie noua alocatiile.Destepti baieti nu pot sa zic.
Intrebare: voi ati auzit propunerea asta la TV sau la radio? Caci eu am aflat doar aici pe DC. Nu prea au popularizat-o baietii.Oare de ce?
Ca-mi vine sa pun mana pe telefon si sa sun la toate televiziunile sa mearga la dragii de parlamentari si sa-i intrebe cum s-ar descurca cu 3 milioane pe luna nu una ci doua persoane.
Si totusi un moderator de pe aici (Marius HELP), care este mai in tema nu ne poate totusi lumina mai mult sa nu ne mai stresam???
Mandy,, 21+
Ioana75 spune:
Le-am dat si eu mail, si le-am scris sa dea si o solutie pentru bona + cumparaturi copil din 3 mil . Daca imi raspund si imi dau solutia magica, v-o zic si voua
.
Ioana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabirus/gabirus.jpg)
gabirus spune:
In speranta ca trece MARIUS pe aici si arunca o privire binevoitoare am si eu o intrebare si propunere totodata:
care sunt formele legale prin care societatea civila poate protesta: o petitie ceva? Care sunt conditiile pentru aceasta si unde o putem indrepta?
Am mai vazut petitii online pentru diverse chestii (de ex. Delta Dunarii etc.), ce ar fi sa facem si noi asa ceva? Daca nu, eu sunt dispusa sa adun si in scris semnaturi din Timisoara cel putin.
Asadar, Marius, ce putem face? Cum ne putem manifesta - legal - indignarea?
Gabi, mamikul Evei
si al baietelului din burtic, 34 sapt.
POZE
aissa spune:
In primul rand cititi si voi despre ce e vorba in proiect, ca astia in ziare spun numai tampenii.
A deschis si Rozi un subiect, dar acolo nu s-au inghesuit parerile. Asa ca pun inca o data link-ul catre acest www.cnpas.org/cnpas/jsp/content.jsp?chapterId=126" target="_blank"> PROIECT
Rezumat: De la anul se vor primi pentru primii 3 nascuti, pana la varsta de 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap) o ALOCATIE in valoare de 35% din brutul pe economie. NU MAI EXISTA CIC. Se va sta in postnatal si la munca! Aici e de discutat, cum vor sa alaptezi copilul....nu ca ar pasa cuiva.
Deci, daca trece acest proiect, de la anul nu mai poti sta 2 ani cu copilul....decat daca esti dispus sa renunti la serviciu si poti supravietui cu acesti bani. Daca decizi sa stai acasa si anterior acestei intreruperi ai avut stagiu, acesti 2 ani iti curg ca stagiu in continuare. DAR vor primi aceasta alocatie si parintii care nu au stagiu. De asta se leaga ei cand spun ca incurajeaza natalitatea. Si de faptul ca vezi doamne poti merge la munca si sa iei si banii astia pe langa salariu (ca acum, in CIC fiind, nu ai voie sa obtii alte venituri). Ca cica asa putem si muncii noi sa castigam baban si sa platim bona, ca doar ne da statul bani!
PS: cele care intra in plata anul acesta sau sunt deja nu au de ce sa se teama, ramanem cu 7800000. Aceasta lege nu li se va aplica decat celor ce intra in plata la anul. De asemenea, daca de la anul mergeti la munca dar copilul nu are inca 2 ani, NU puteti solicita acest drept pentru ca ati beneficiat de CIC. Deci cele 2 legi nu se amesteca deloc.
Cristina si Alexandra (30.09.2004)
amparo spune:
Eu tocmai am trimis un mail celor de la camera deputatilor,comisia de munca si familie, si de la senat.
daca doriti sa o faceti si voi cred ca ar ajuta!!
simona_26 spune:
Buna tuturor, sunt de acord cu tine, in plus sa luam in calcul urmatoarea situatie, o mamicutza naste in 2006 si prinde legea noua, nu va sta 2 ani in ingrijire(fosta, adica cu alocatia de 3 mil si ceva)si se va intoarce la munca, ea va subventiona in continuare alocatia celor care n-au lucrat niciodata, vi se pare corect sa se intample asa??? E o mare porcarie si sa nu imi apuna mie ca ideea e ca ar face economii la bugetul de asigurari ca nu cred, ceea ce vor castiga pe o parte din reducerea indemnizatiei, vor pierde prin cresterea nr. de beneficiare, cu cele care nu indeplineau stagiul de cotizatie. Parerea mea e ca ar trebui sa ripostam din timp.
Eu din fericire voi naste anul acesta peste o luna max. Va pup si multa sanatate tuturor.
honey spune:
Fetelor este grav de tot. Guvernul are o propunere de reducere de la 7 mil la 3 mil. Or sa incurajeze tiganii (nu am nimic cu ei sin u este discriminare, dar daca muncesc este totul OK) si casnicele sa faca copii. mie nu mi se pare deloc normal, noi nu cotizam la stat doar pentru 4 mil, deci ne iau un pogon de bani si ne dau nimic. cred ca ar trebui sa facem ceva, sa iesim instrada daca trebuie. Este inadmisibil, s-a terminat perioada de crestere copil a vreunui guvernator si s-au gandit sa schimbe legea? De ce nu si-au redus si propriile lor salarii la 35 % din cat au? Ar fi in stare sa creasca un copil nou nascut cu 3 milioane de lei dup ace au cotizat la stat cu mult mai mult? Daca depuneam la banca toate cotizatiile care ni se opresc am fi dus un trai decent. Sa iesim in strada asta trebuie.
![](images/user_man.png)
Byl spune:
o problema asemanatoare s-a intimplat la inceputul anului 2003. Atunci, multi de pe acest forum am trimis e-mailuri, am luat legatura cu ziarele, am facut demonstratii de protest, am strins semnaturi pentru modificarea OUG, care se daduse deja. Atunci toata mass media ne-a sustinut. in final oug s-a modificat la presiunea noastra a tuturor. Cred ca se poate si acum acelasi lucru. In acel moment am fost foarte sustinuti de actuala doamna Ministru Mona Musca. Poate ca ar fi util daca am reusi sa o contactam si sa ii aflam parerea acum!!!
Mie mi se pare in primul rind graznic faptul ca o mama nu are voie sa mai stea cu copilul nou nascut mai mult decit ii permite concediul post natal si bineinteles discriminarea care se face in functie de veniturile obtinute!